Vantaan Energia tehnyt lahjoituksen Metropolialle

15.11.2018

Vantaan Energia Oy lahjoittaa Metropolian varainhankintakampanjaan 25.000 euroa ja kohdentaa lahjoituksen tekniikan koulutusalalle. Tänä vuonna tehdyistä yksityisistä lahjoituksista valtio maksaa vastinrahan, joten Vantaan Energian lahjoituksesta on Metropolialle moninkertainen hyöty. Samalla se on tärkeä osoitus siitä, että ammattikorkeakoulun insinöörikoulutusta arvostetaan.

Vantaan Energia tuottaa ja myy sähköä ja kaukolämpöä. Teollisuudelle se tarjoaa lisäksi maakaasua. Vantaan kaupunki omistaa yhtiöstä 60 ja Helsingin kaupunki 40 prosenttia. ”Olemme kaupunkilaisten omistama energiayhtiö ja ylpeitä siitä. Tuotamme energiaa asiakkaidemme elämään”, toimitusjohtaja Pertti Laukkanen kertoo.

Vantaan Energia suhtautuu ilmastonmuutoksen torjumiseen kunnianhimoisesti. Yhtiön tavoitteena on leikata energiantuotantonsa hiilidioksidipäästöt vuoden 2010 tasolta kymmenesosaan vuoteen 2030 mennessä. Vantaan Energian kruununjalokivi on vuonna 2014 valmistunut jätevoimala, joka tuottaa sähköä ja kaukolämpöä 1,5 miljoonan suomalaisen kierrätyskelvottomasta sekajätteestä.

”Kaikki kestävää kehitystä edistävät asiat ovat lähellä myös metropolialaisten ja erityisesti nuorten opiskelijoidemme sydäntä. On esimerkillistä, miten jätevoimalan ansiosta Vantaan Energian fossiilisten tuontipolttoaineiden käyttö ja yhtiön hiilidioksidipäästöt Vantaalla ovat vähentyneet”, sanoo Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola. ”Vihreät teknologiat profiloituvat myös meidän koulutus- ja hanketoiminnassamme erityisesti Myyrmäen laajentuneella kampuksella”, hän muistuttaa.

Fossiilisten polttoaineiden käyttö energiantuotannossa tulee entisestään vähentymään, kun Vantaan Energian Martinlaakson voimalaitoksella käynnissä oleva työ vanhan maakaasu- ja öljykäyttöisen voimalaitososan muuttamisesta biovoimalaksi valmistuu alkuvuodesta 2019.

”Haluamme menestyä kestävällä ja vastuullisella tavalla. Vastuullisuus ohjaa käytännön työtämme ja siihen kuuluu ilman muuta myös sosiaalinen näkökulma. Metropolian tekniikan alan opiskelijat ja valmistuneet AMK-insinöörit ovat tärkeä rekrytointipohja pääkaupunkiseudulla. Haluamme Vantaan Energiassa tukea heidän korkeakoulutustaan, jotta jatkossakin alan osaaminen säilyy vahvana”, toimitusjohtaja Laukkanen korostaa.

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Tuire Ranta-Meyer kiittävät lämpimästi Vantaan Energiaa lahjoituksesta. Heidän mukaansa yhteistyö vantaalaisten toimijoiden kanssa on aina äärettömän innostavaa ja siitä huokuu yhteiseen hiileen puhaltamisen henki.

”Metropolia tekee parhaansa, jotta Myyrmäen kampus muodostuu Vantaalla vastuullisten yritysten, organisaatioiden ja kaupunkilaisten kohtaamispaikaksi. Upeat uudet tilat ovat avoinna ennakkoluulottomalle yhteistyölle, ja toivommekin sinne runsaasti uusia avauksia, tapahtumia ja vuorovaikutusta kaupungin ja elinkeinoelämän parhaaksi”, he toteavat yhteen ääneen.

Metropolia on kiitollinen kaikista yksityisistä lahjoituksista vuonna 2018. Niiden arvo kaksinkertaistuu käytännössä, sillä valtio maksaa vastinrahan jokaisesta 31.12.2018 mennessä lahjoitetusta eurosta.

Yritykset voivat tukea itselleen tärkeitä koulutusaloja kohdennetusti yli 10 000 euron suuruisilla lahjoituksilla. Vähintään 850 euron lahjoitukset ovat verovähennyskelpoisia. Lue lisää Metropolian Muutamme maailmaa -kampanjasta täältä

Lisätietoja

Tuire Ranta-Meyer

tuire.ranta-meyer@metropolia.fi tai 050 5262002

Lue lisää lahjoittamisesta
Muutamme maailmaa -kampanjasivu

Vantaan Energia Oy


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015