Metropolian ja UPM:n Biofore-konseptiauto ihastutti Shanghaissa

28.11.2018

Biofore-konseptiauton runko.

China International Import Expo:n pääovi.

Biofore-konseptiauto Suomen esittelyosastolla.

Kun ollaan Kiinassa, niin luonnollisesti Panda toivottaa tervetulleeksi.

Metropolian teollisen muotoilun ja auto- ja konetekniikan opiskelijoiden neljän vuoden aikana suunnittelema ja valmistama Biofore-konseptiauto on saanut osakseen jälleen merkittävää huomiota maailmalla, tällä kertaa Kiinassa. Biofore-konseptiauto esiteltiin 5.-11. marraskuuta arvovaltaiselle yleisölle China International Import Expo:ssa Shanghaissa, Kiinassa. Paikallinen ja valtakunnallinen media kiirehti innokkaana kertomaan merkkitapahtumasta jo konseptiauton vasta saapuessa maahan.

Expon merkityksestä kielii pelkästään jo se, että paikalla vierailivat muun muassa Kiinan presidentti Xi Jinping muiden hallituksen virkamiesten ja delegaatioiden kanssa.

Suomesta Metropolian neljä vuotta sitten valmistamaa uutuusautoa ovat käyneet tervehtimässä muun muassa Jussi Pesonen (UPM Oyj), Jukka Hämälä (Metsä Group Oyj), Risto Siilasmaa (Nokia Oyj), Tero Vauraste (Arctia Oy) ja Ville Kopra (FinnForest Oy), sekä valtiovallan puolelta ulkomaankauppa- ja kehitysministeri Anne-Mari Virolainen ja Työ- ja elinkeinoministeriön kansliapäällikkö Jari Gustafsson. Expo:n Suomi-esittelytilassa Metropolia oli esillä Biofore Concept Car –hankkeen yhteistyökumppanin UPM:n kanssa.

Kiinan mediaa kiehtoi ennen kaikkea kuinka Biofore-konseptiauto on valmistettu innovatiivisesti UPM:n kehittämiä uusiutuvia biomateriaaleja raaka-aineinaan käyttäen. Polttoaineena auto käyttää UPM:n kehittämää uusiutuvaa puupohjaista BioVerno-dieseliä, joka tuottaa 80 prosenttia vähemmän kasvihuonekaasuja fossiilisiin polttoaineisiin verrattuna.

”Tämä konseptiauto yhdistää monenlaisia uusiutuvia ja kierrätettäviä materiaaleja ja antaa kasvaville Kiinan markkinoille toiveita rajattomista ympäristöystävällisistä innovaatioiden mahdollisuuksista tulevaisuudessa”, kertoi UPM:n sidosryhmien suhteista vastaava johtaja Mary Ma toimittajille.

Huomiota sai osakseen myös se, että kuluvana vuonna UPM juhlisti 20 vuoden mittaista toimintaansa Kiinassa. China International Import Expo järjestettiin Shanghaissa tänä syksynä ensimmäistä kertaa ja siihen osallistui yli sata maata.

Metropolian auto- ja kuljetustekniikan sekä teollisen muotoilun opiskelijat vastasivat auton suunnittelusta, rakentamisesta ja testaamisesta vuosien 2010-2014 välillä. Biofore-konseptiauton suunnittelun lähtökohtina ovat olleet kestävä kehitys ja kierrätettävyys. Auton valmistuksen tavoitteena oli alusta pitäen, että siinä käytetään mahdollisimman paljon uusiutuvista raaka-aineista valmistettuja materiaaleja ja osia. Biofore Concept Car -hankkeen päämääränä on edistää materiaali- ja polttoainetietämyksen hyödyntämistä autoteknisissä sovelluksissa sekä lisätä alan kiinnostavuutta nykyisille ja tuleville opiskelijoille.

Lue lisää

Biofore Concept Car drives towards sustainability at China’s CIIE

Metropolia ja UPM ylpeänä esittelevät: innovatiivinen Biofore-konseptiauto on tässä!


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015