3AMK-työseminaarissa pohdittiin tekoälyn roolia korkeakouluyhteistyössä

21.11.2018

Headain liiketoiminnan kehitysjohtaja Anu Passi-Rauste

Syksyn 3AMK-työseminaari järjestettiin maanantaina 19. marraskuuta ja se kokosi yhteen Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian henkilöstön ja opiskelijakuntien edustajia. Yhteensä seminaarissa oli lähes 60 osallistujaa.

Tilaisuuden aluksi Haaga-Helian rehtori Teemu Kokko kävi läpi korkeakoulukentän ajankohtaisia asioita ja kertoi hyvin sujuneista opetus- ja kulttuuriministeriön kurkistusneuvotteluista, joissa myös 3AMK nousi vahvasti esille. Erityisesti tekoäly herätti ministeriössä positiivista huomiota.

Työseminaarin teemana tekoäly

Tekoäly valikoitui luontevasti työseminaarin teemaksi, sillä se on startup-yritys Headain kanssa tehtävän yhteistyön ansiosta ollut näkyvästi esillä 3AMK-työskentelyssä kuluvana vuonna. 

Työseminaarin tarkoituksena oli pohtia 3AMK-toimijoiden voimin, miten tekoälyä voitaisiin jatkossa hyödyntää kolmen ammattikorkeakoulun yhteistyössä. 

Headain tekoäly rakentaa osaamiskarttoja, joissa yhdistyvät 3AMK:n koulutustarjonta ja avoin työpaikkadata. Valtavan datamäärän avulla tekoäly ennustaa, millaista osaamista yksilö voi tarvita tulevaisuuden työelämässä ja miten koulutusta tulee kehittää vastaamaan tätä tarvetta.

Tekoäly hyödyttää opiskelijaohjausta 

Headain perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Harri Ketamo ja liiketoiminnan kehitysjohtaja Anu Passi-Rauste esittelivät tekoälyä ja sen Microcompetencies-käyttöliittymää, jossa työseminaarin osallistujat pääsivät testaamaan, miten oma osaaminen vastaa työelämän kysyntään ja miltä omanlainen osaamiskartta näyttäisi.

Tekoälyn käyttöliittymään tutustumisen jälkeen siirryttiin ryhmätyöskentelyyn, jonka tarkoituksena oli pohtia, mitä kysymyksiä Headain tekoäly herättää 3AMK-yhteistyön näkökulmasta.

Ryhmätyöskentelyssä nousi esiin erityisesti opiskelijanäkökulma.

– Paljon tuli näkökulmia opiskelijoiden osaamisen kehittämisestä ja opiskelijan ohjauksen parantamisesta, sanoo 3AMK:n prosessijohtaja Anu Moisio

Hän mainitsee, että opiskelijoiden ohjauksen lisäksi Headain tekoälyä voidaan hyödyntää myös esim. opetussuunnitelmien kehitystyössä ja liittouman osaamisen johtamisessa.

Lisätietoja

Lue lisää 3AMK-yhteistyöstä


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015