Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

05.12.2018

Myllypuron kampuksen tammikuun puolivälissä avattavan A-talon aula. Pääsuunnittelija on Rainer Mahlamäki.

Myllypuron kampuksen modernit oppimisen tilat ottavat omakseen sosiaali- ja terveysalan sekä rakennus- ja kiinteistöalan opiskelijat 14. tammikuuta alkaen.

Myllypuron kampuksen A-talon Metropolia-salia varustellaan parhaillaan innostavia tapahtumia varten.

Havainnekuva Myllypuron kampuksesta Myllyruuhenpolun suunnalta kevyen liikenteen väylältä.

Elokuussa avattu uusi kampus Arabiassa, osoitteessa Hämeentie 135 D, on täyttynyt luovien tekijöiden tapahtumista.

Myyrmäen kampuksen elokuussa avattu laajennus tuplasi tilat ja opiskelijamäärän. Vihreän teknologian ja bisneksen kampuksella teollinen teknologia ja kansainvälinen liiketalous paiskaavat kättä.

Leppävaaran kampuksella ollaan ykkösiä, ei nollia. Se on kampus älykkäiden ratkaisujen kehittäjille.

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.

Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropolian keskittyminen 20 toimipisteestä neljälle kampukselle etenee ratkaisevasti.

Myllypuron kampuksen ensimmäisen vaiheen valmistuttua korkeakoulu luopuu vuodenvaihteessa neljästä isosta toimipisteestä Helsingissä. Toiminta päättyy joulukuun puoliväliin mennessä osoitteissa Agricolankatu 1-3, Bulevardi 31, Sofianlehdonkatu 5b ja Tukholmankatu 10.

Kampuksen pääsuunnittelija Rainer Mahlamäki

Kampuksen pääsuunnittelija on kansainvälisesti tunnustettu arkkitehti Rainer Mahlamäki, joka on visioinut nyt valmistuvaan A-taloon avoimen, kerrokset läpäisevän ja oppimiseen kietoutuvan atmosfäärin.

Kampus muodostuu neljästä rakennuksesta, jotka yhdistetään sisäsilloin toisiinsa. Ensimmäisessä vaiheessa on valmistunut A-talo ja toisessa vaiheessa syksyllä 2019 loput kolme taloa B, C ja D.

Hyvinvoinnin rakentajien kampus

Hyvinvoinnin rakentajien kampukselle Myllypuroon muuttaa ensivaiheessa Agricolankadulta rakennusalan sekä Sofianlehdonkadulta ja Tukholmankadulta sosiaali- ja terveysalan toimintoja siten, että opetus uudella kampuksella alkaa 14. tammikuuta 2019.

Kampuksen toisen vaiheen valmistuttua syksyllä 2019 Myllypuroon muuttavat korkeakoulun loputkin rakennus- ja kiinteistöalan toiminnot Leppävaaran kampukselta sekä sosiaali- ja terveysalan toiminnot Vanha viertotie 23:sta ja Mannerheimintie 172:stä.

Tuolloin kampuksella toimii yhteensä noin 6000 opiskelijaa ja 500 työntekijää.

Uusi käyntiosoite - postiosoite säilyy ennallaan

Myllypuron kampuksen käyntiosoite on Myllypurontie 1, Helsinki. Kampus sijaitsee Myllypuron ytimessä metroaseman, Kehä 1:n liittymän ja Liikuntamyllyn naapurina.

Sisäänkäynti tammikuun puolivälissä avattavaan kampuksen A-taloon on Liikuntamyllyä vastapäätä kevyen liikenteen väylän, Myllyruuhenpolun varrelta.

Metropolian postiosoite säilyy ennallaan: PL 4000, 00079 Metropolia.

Arabiaan avautui elokuussa uusi Luovien tekijöiden kulttuurikampus

Elokuussa avasimme myös uuden Arabian kampuksen osoitteeseen Hämeentie 135 D, Helsinki. Perinteikkääseen Arabiakeskuksen kortteliin täysin entisöidyt ja luoville aloilla räätälöidyt tilat kokoavat yhteen eri kulttuurialojen tekijät.

Luovien tekijöiden urbaani kulttuurikampus on ideoiden ja tarinoiden areena. Korkeakoulumme jatkaa näin Arabian alueen taideteollista historiaa ja luo rohkeasti uutta.

Metropolian kulttuurialan toimintoja sijaitsee lisäksi edelleen Helsingissä osoitteissa Hämeentie 161, Arabiankatu 2 ja Ruoholahdentori 6.

Ruoholahdentorille on Bulevardin toimipisteestä muuttanut väliajaksi myös korkeakoulun yhteisiä palveluja siihen asti, kunnes työntekijät muuttavat Myllypuron kampukselle sen toisen vaiheen valmistuttua syksyllä 2019.

Laajennus tuplasi elokuussa Myyrmäen kampuksen tilat ja opiskelijamäärän

Elokuussa avautui myös Myyrmäen kampuksen laajennus. Se tuplasi Vantaalla sijaitsevan kampuksen tilat ja opiskelijamäärän. Myyrmäessä vihreän teknologian ja bisneksen kampuksella teollinen teknologia ja kansainvälinen liiketalous paiskaavat kättä.

Myyrmäkeen muuttivat Metropolian Kalevankadun, Eerikinkadun, Albertinkadun ja Onnentien tekniikan alan toiminnot.

Leppävaaran kampus – älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus

Leppävaaraan älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampuksella Espoossa ollaan ykkösiä, ei nollia. Sieltä on hyvät yhteydet yrityksiin ja maailmalle. Projektina on luoda huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla.

Leppävaaraan muuttivat syksyllä Bulevardi 31:stä tekniikan alan toiminnot.

”Tervetuloa uusille kampuksillemme tutustumaan sekä innostumaan, oivaltamaan ja oppimaan yhdessä, ja tulevaa yhdessä rakentaen”, projektijohtaja Simo Hoikkala sanoo.

Lisätietoja

Projektijohtaja Simo Hoikkala, etunimi.sukunimi ( ) metropolia.fi

metropolia.fi/kampukset


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.
Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kust...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015