FABULOUS NEWS - toimintaterapian toinen kansainvälinen lukukausi alkaa

05.12.2018

Finland, Austria, Belgium = FAB. FABuluos! Kuvassa ensimmäiseen FAB-lukukauteen osallistuneet suomalaiset, itävaltalaiset ja belgialaiset opettajat ja opiskelijat viimeisellä intensiiviviikolla Wienissä kesäkuussa 2018.

 Vuoden 2018 alussa allekirjoitettiin sopimus yhteisen 30 opintopisteen lukukauden toteuttamisessa yhteistyössä Metropolia AMK:n toimintaterapian, Belgian Artevelde University Collegen ja Itävallan FH Campus Wienin kanssa.

Sopimus mahdollistaa vuosittain kymmenelle opiskelijalle kustakin kumppanikorkeakoulusta yhteisen englanninkielisen lukukauden, jolla opiskellaan yhteiskunnassa tärkeitä ilmiöitä toimintaterapian osaamista ja ammatti-identiteettiä vahvistaen.

Yhteinen kansainvälinen lukukausi koostuu viidestä eri moduulista. Kukin korkeakoulu vastaa yhdestä intensiivisestä modulista koko opiskelijajoukolle. Yksi moduli ja harjoittelujakso toteutetaan Erasmus+ ohjelman rahoituksella. FAB lukukauden jälkeen opiskelijoilla on mahdollisuus hakea tutkintotodistusta korkeakoululta, jossa on suorittanut Erasmus+ opiskelijavaihtojakson, valmistuttuaan ensin omassa maassaan toimintaterapeutiksi.

Ensimmäinen lukukausi onnistui erinomaisesti

Ensimmäinen yhteinen lukukausi toteutui 2017-2018. Opiskelijoita oli mukana Belgiasta 9, Itävallasta 2 ja Suomesta 6. Yhteinen opiskelu aloitettiin Gentissä joulukuussa 2017, Helsinkiin kokoonnuttiin helmikuussa 2018, jonka jälkeen alkoi opiskelijoiden Erasmus+ opiskelijavaihtojaksot. Lukukauden kokoava viimeinen intensiivimoduli järjestettiin Wienissä kesäkuussa 2018, Opiskelijoiden kokemuksen mukaan FAB lukukausi tarjoaa uudenlaisen tavan oppia, joka antaa myös rohkeutta toimia toimintaterapeuttina niin kotimaassa kuin ulkomailla.

Metropolia AMK vastaa modulista 2, jonka teemana on New areas, roles and future for OT. Helsinkiin tulevien kansainvälisten opiskelijoiden seminaareihin osallistuu myös paljon omia opiskelijoitamme. Helsinkiin Erasmus+ opiskelijavaihtoon jäävät kansainväliset opiskelijat myös työskentelevät yhteistoiminnassa omien opiskelijoidemme, työelämäkumppaneiden ja asiakkaiden kanssa. Yhdessä oppiminen mahdollistaa opiskelijoiden opintojakson tavoitteiden saavuttamisen lisäksi kotikansainvälistymisen luontevalla tavalla.

” FAB lukukauden myötä, ammatti-identiteettini tulevana toimintaterapeuttina on vahvistunut ja eurooppalaistunut. Intensiivinen kansainvälinen tiimityöskentely on ainutlaatuinen mahdollisuus meille kaikille oppia yllättäviäkin asioita itsestämme, tulevasta ammatistamme ja kulttuuristamme.” FAB-lukukauteen osallistunut toimintaterapeuttiopiskelija Metropoliasta.

Toinen lukukausi alkaa joulukuussa Belgiasta

Nyt joulukuussa 2018 on alkamassa toinen yhteinen FAB-lukukausi. Opiskelijoita on valittu mukaan suomesta 5, Itävallasta 8 ja Belgiasta 7. Ensimmäisen lukukauden innoittamana odotamme loistavia oppimiskokemuksia osallistujille, niin opettajille kuin opiskelijoille. Keväällä 2019 Metropoliaan on lisäksi tulossa ensimmäiset Euroopasta valmistuneet toimintaterapeutit, jotka suorittavat tutkintotodistuksen myös meillä yhden lukukauden mittaisilla lisäopinnoilla.

Lisätietoja:

Kaija Kekäläinen
kaija.kekalainen metropolia fi
Tutkintovastaava, Toimintaterapian tutkinto

Eija Tamminen
eija.tamminen metropolia fi
Kansainvälisten asioiden koordinaattori, hyvinvoinnin tutkinnot


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


Sytyke ry valitsi Jesse Ukkosen opinnäytetyön vaikuttavimmaksi

14.12.2018

Tietojärjestelmätyön ammattilaisten Sytyke ry järjesti Vaikuttavin opinnäytetyö 2017-18 -kilpailun. Kilpailun voitti Metropolian viestinnän tutkinto-ohjelmasta valmistunut Jesse Ukkonen.
Voitokas opinnäytetyö Häiriötön tekno...

Lue lisää

Museoyhteistyöllä äänimaisemia, sovelluksia ja uusia näyttelyideoita

13.12.2018

EU:n Luova Eurooppa-ohjelman The People’s Smart Sculpture -hankkeen (2014 - 2018) päättyessä sen aikana kerätyt parhaat käytännöt on koottu yhdeksi julkaisuksi.  Hankkeenvtavoitteena oli tukea osallistavaa, yhteisöllistä, monialaista urbaania k...

Lue lisää

Talonrakennusteollisuus tukee lahjoituksella tuotantojohdon koulutusta

11.12.2018

Järjestäytyneitä rakennusliikkeitä Uudellamaalla edustava Talonrakennusteollisuuden Uudenmaan piiri ry on tehnyt 40.000 euron lahjoituksen Metropolia Ammattikorkeakoululle. Joulukuun 4. päivä lahjoitetulla summalla on tarkoitus edistää rakennusalan ammattikork...

Lue lisää

Etäkuntoutuksen erikoistumiskoulutuksessa innostava alku

11.12.2018

Etäratkaisut kuntoutumisen tukena -erikoistumiskoulutus kokosi yhteen kokeneita ja vasta aiheeseen perehtyviä ammattilaisia. Vuoden kestävä koulutus alkoi innostuneesti ja opimme heti ensimmäisessä tapaamisessa, että koulutuksessa on laaja kirjo osaamista kuntoutuk...

Lue lisää

07.12.2018

Koulutettujen maahanmuuttajien urapolku helpottuu

Metropolia Ammattikorkeakoulu tarjoaa maahanmuuttajasairaanhoitajille kaksi opintoväylää, jotka ovat Osaaminen käyttöön Suomessa -hanke (EU-/ETA-alueelta tulevat maahanmuuttajat) ja SOTE-silta -hanke (EU-/ETA-alueen ulkopuolelta tulevat maahanmuuttajat). Väyliä keh...

Lue lisää

07.12.2018

Syksyn ProjektiBoosteri synnytti uusia 3AMK-hankehakemuksia

Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteisestä ProjektiBoosterista syntyi syksyn aikana ainakin kolme uutta, monialaista hankehakemusta sekä potentiaalisia ideoita jatkotyöskentelyyn.
3AMK:n tutkimus-, kehittämis- ja innovaatiotoiminnan kiihdytysalusta ProjektiBoosteri tarjoaa fasil...

Lue lisää

05.12.2018

Olemme muuttaneet – uusi Myllypuron kampus avautuu tammikuun puolivälissä

Metropolian intensiivinen kampusmuuttojen vuosi huipentuu vuodenvaihteessa, kun uuden Myllypuron kampuksen ensi vaihe valmistuu ja korkeakoulu luopuu neljästä isosta toimipisteestä.
Metropolian uusi kampus Helsingin Myllypuroon avautuu tammikuun puolivälissä. Näin Metropoli...

Lue lisää


1 - 7 / 1623

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015