Elektronimikroskooppitutkimus

Miksi komponenttisi on hajonnut? Tarvitsetko metallin mikrorakenteen määrittelyä? Onko materiaalissa jotain sinne kuulumatonta ja haluat selvittää, missä vaiheessa valmistusprosessia se on sinne siirtynyt? Elektronimikroskooppitutkimuksen avulla saat vastauksia.

Laitteen käyttötarkoitus

Mikrorakenteen määrittely, alkuainepitoisuuksien selvittäminen pisteanalyysin avulla, alkuainekarttojen teko (neulan löytäminen heinäsuovasta), murtumismekanismien selvittäminen, komponenttien välysten mittaaminen tarkasti jne.

Laitteen tiedot ja erikoisominaisuudet

SEM: Tescan, VEGA3 LMU
EDS: Thermo Scientific

Laitteessa on alkuaineanalysaattori (EDS) ja 5-akselinen näytepöytä, jotka mahdollistavat yhdessä tarkat analyysit täsmälleen halutulta alueelta.

  • Laitteessa on 3D-rekonstruktiomahdollisuus, jolla saadaan muodostettua erittäin tarkka pintamalli pieneltä alalta. Mallista on mahdollista mitata pinnan profiileja, karheutta ym. tärkeitä mittauksia.
  • Laitteella voidaan kuvata suurella suurennoksella isokin näyte automaattisesti, jonka jälkeen kuvat liitetään yhdeksi kuvaksi. Näin saadaan yleiskuva näytteestä, jota on mahdollista jälkikäteen suurentaa halutulta alueelta reilusti, resoluution kuitenkaan lainkaan heikkenemättä. Menetelmä sopii myös murtopinnoille ym. epätasaisille pinnoille.
  • Laitteella on perinteisistä SEM:eistä poiketen mahdollista kuvata myös sähköä johtamattomia näytteitä niitä erikseen pinnoittamatta.
  • Laitteella on mahdollista kuvata erittäin näyttäviä 3D-kuvia esimerkiksi murtopinnoista

Hinta

Hinnoittelu tapahtuu projektikohtaisesti.

Paikka

Myyrmäen kampus, Leiritie 1, Vantaa

Lisätiedot ja yhteydenotot

Oskari Ryti
oskari.ryti [at] metropolia.fi (oskari[dot]ryti[at]metropolia[dot]fi)