Aika
4.5.2022 - 5.5.2022
Paikka

Myllypuron kampus
Etänäkin onnistuu!

Hinta

Ennakkohinta 31.3.2022 asti 380 € + alv
Normaalihinta 420 € + alv
Opiskelijahinta 180 € + alv
Seniorihinta 180 € + alv

Etäosallistumisen hinta 31.3.2022 asti 68 € + alv
Normaalihinta 88€ + alv

Tapahtuman aihetunniste
 • #amkpäivät2022
 • #amkpäivät
 • #oivalluksiaosallistuen

Lämmin kiitos sinulle, kun osallistuit AMK-päiville. Vaikka tapahtuma on ohi, haluamme palata vielä muistoissamme päivien aikaisiin kohtaamisiin ja saatuihin oivalluksiin. Kokosimme ajatuksiamme päivistä uutiseen "Dialogia ja kohtaamisia valtakunnallisilla AMK-päivillä". Voit osallistua kanssamme muistelumatkalle myös alla olevasta linkistä ja tallettaa kuvat sydämeesi.

Tapahtumapäivien kuvakimara >>>

AMK-päivät järjestetään kasvokkaisina terveysturvallisuus ja ajankohtana mahdollisesti voimassa olevat rajoitukset huomioiden. Pääpaino on elämyksellisessä tapahtumassa, mutta suppeampaan ohjelmaan on mahdollista osallistua myös etänä. Tapahtumapaikkana on moderni Myllypuron kampus, jonka tiloissa sijaitsee muun muassa simulaatiosairaala. Tervetuloa kohtaamaan!

Oivalluksia dialogisissa työpajoissa

Päivien teemana on Oivalluksia osallistuen. Teeman mukaisesti tapahtumapäivien keskiössä on työpajatyyppinen työskentely, jossa jaetaan oppeja ja saadaan uusia oivalluksia ammattikorkeakouluille keskeisissä aiheissa:

 1. Kestävä kehitys korkeakoulussa - kiiltokuvasta konkretiaan 
 2. Oppimisen tilat ja ympäristöt mahdollistajina  
 3. Hyvinvointi hukassa? Opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi muuttuvassa maailmassa

Näiden alle kootaan joukko työpajoja, joiden avulla jokainen osallistuja pääsee sukeltamaan aiheeseen syvemmin. Työpajojen moninainen tarjonta avaa aiheisiin erilaisia näkökulmia, joista osallistuja valitsee mieleisensä. Tapahtuman aikana pääsee osallistumaan yhteensä kolmeen työpajaan.

Työpajoissa asettaudutaan yhteiseen dialogiin työpajateeman äärelle. Tavoitteena on vetäjän alkuvirikkeen pohjalta luoda yhteistä ymmärrystä aiheesta, jakaa kokemuksia ja oivaltaa omia mahdollisuuksia kyseisen aiheen suhteen. Työpajoissa ei siis jaeta yksisuuntaisesti tietoa eikä pyritä mihinkään konkreettiseen tuotokseen - kohtaaminen ja keskeneräistenkin ajatusten jakaminen on sitä, mitä poikkeusajan jälkeen kaipaamme.

Rakentavan keskustelun pelisäännöt pääset lukemaan Erätauko-säätiön sivuilta.

Työpajojen koulutetut vetäjät tuovat laajan kirjon aiheiden ympäriltä. Vetäjät ovat alansa ammattilaisia ja tarjoavat aiheisiin uutta näkökulmaa dialogisia menetelmiä hyödyntäen. Työpajat valitaan ilmoittautumisen yhteydessä. Lisätietoja työpajoista julkaistaan kevään aikana.

Valtavan iso kiitos kaikille työpaja-aihe-ehdotuksensa lähettäneille. Jury on käynyt ehdotukset läpi ja edennyt hyväksyttyjen kanssa. Tapahtumaan ei näillä näkymin oteta lisää työpaja-aiheita. Mikäli määrän kasvattamiselle tulee tarvetta, ilmoitamme tästä erikseen.

Etänäkin onnistuu

Etätoteutukseen tullaan sisällyttämään osa yhteisistä osuuksista, mukaan lukien osa puheenvuoroista päivien mittaan. Työpajoja toteutetaan täysin virtuaalisina jokaisesta aiheesta. Etänä osallistut edullisemmin.

Somekanavat seurantaan

Otathan myös AMK-päivien somekanavat seurantaan. Sieltä pääset seuraamaan AMK-päivien matkaa aina tapahtuman jälkeisiin tunnelmiin saakka. Keskustelua käydään kaikissa kanavissa ja pääset siihen mukaan hashtageilla #amkpäivät #amkpaivat2022 #oivalluksiaosallistuen

Facebook
Instagram
Twitter
LinkedIn

Puhujat

Kaikki tapahtuman puhujat ovat nyt julkaistu ja aikamoinen kattaus meillä onkin!

Ensimmäinen tapahtumapäivä 4.5.

Tapahtuma pyöräytetään vauhdilla käyntiin, kun 4.5. aamulla fasilitoituun keskusteluun "Tulevaisuus tottelee tekoja" osallistuvat Sture Fjäder (Akava), Emmi Lainpelto (SAMOK), Essi Lumme (OLL), Ida Mielityinen (Arene) ja Vilma Mutka (Mukamas Learning).

Lounaan jälkeen pääsemme suomalaisen sisun ytimeen, kun Pekka Hyysalo (FightBack) pitää inspiroivan puheenvuoron "Sisulla selviää".

Iltapäivällä on tiedossa hyvin mielenkiintoinen paneelikeskustelu Yhteisellä asialla: Ilmastoviisautta ja tuoretta talouspuhetta -teemalla. Paneelikeskustelussa ajankohtaisen ja mielenkiintoisen teeman ympärillä kohtaavat: Atte Harjanne (Vihreät), Jyri Häkämies (EK), Juha Marttila (MTK) sekä Antti Palola (STTK). Paneelin moderaattorina Nani Pajunen (Sitra).

Toinen tapahtumapäivä 5.5.

Torstaina tapahtumalavalla kuullaan erittäin mielenkiintoisia puheenvuoroja. Ministeri Emma Kari herättelee yleisön toiseen tapahtumapäivään keynote-puheellaan tärkeästä aiheesta "Hyvinvoivat opiskelijat muuttavat maailmaa".

Tämän perään Olli Rehn (Suomen Pankki) tarjoaa tuoreita näkökulmia pinnalla olevaan aiheeseen omassa keynote-puheenvuorossaan "Euroopan talous Venäjän hyökkäyssodan aikana".

Iltapäivällä professori Jani Erola (Turun Yliopisto) avaa omassa puheenvuorossaan pintaa syvemmältä aihetta "Ammattikorkeakoulut ja mahdollisuuksien tasa-arvo".

Oheistapahtumat

Tapahtuman yhteydessä järjestetään erilaisia oheistapahtumia, joista kerrotaan lisää kevään kuluessa. Yhtenä nostona AMK Kulttuurialojen kehittämispäivä 3.5.2022 Metropolian kulttuurikampuksella Arabiassa Helsingissä.

Ohjelma

Ohjelmaan sisältyy kolme työpajasessiota. Työpajat toistuvat päivien aikana samoilla teemoilla ja jokainen pääsee osallistumaan kolmeen työpajaan. Löydät työpajojen tarkemmat kuvaukset omasta alasvetovalikostaan.

Keskiviikko 4.5.

klo 08.30 Aamukahvi ja ilmoittautuminen 

klo 09.30 Yhteinen virittäytyminen päiviin ja fasilitoitu keskustelu 

klo 10.45 Työpajatyöskentelyä kolmen teeman ympärillä: 

 1. Kestävä kehitys korkeakoulussa - kiiltokuvasta konkretiaan 
 2. Oppimisen tilat ja ympäristöt mahdollistajina 
 3. Hyvinvointi hukassa? Opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi muuttuvassa maailmassa 

klo 12.15 Lounas Myllypuron kampusravintolassa 

klo 13.30 Yhteinen osuus ravintolasalissa: musiikkia ja puhetta

klo 14.15 Työpajatyöskentelyä: 

 1. Kestävä kehitys korkeakoulussa - kiiltokuvasta konkretiaan 
 2. Oppimisen tilat ja ympäristöt mahdollistajina 
 3. Hyvinvointi hukassa? Opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi muuttuvassa maailmassa 

klo 15.30 Iltapäiväkahvi ja verkostoitumista 

klo 15.50 Paneelikeskustelu: Yhteisellä asialla: Ilmastoviisautta ja tuoretta talouspuhetta 

Paneelissa: MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila, STTK:n puheenjohtaja Antti Palola, EK:n toimitusjohtaja Jyri Häkämies sekä Vihreiden kansanedustaja Atte Harjanne. Paneelin moderaattorina Sitran Nani Pajunen. 

klo 19.00 Iltajuhla Myllypuron kampuksella  

Torstai 5.5.

klo 09.00 Aamukahvi

klo 09.30 Keynote-puheenvuoro, edellisen päivän kohokohdat, palkitsemiset 

klo 10.45 Työpajatyöskentelyä: 

 1. Kestävä kehitys korkeakoulussa - kiiltokuvasta konkretiaan 
 2. Oppimisen tilat ja ympäristöt mahdollistajina 
 3. Hyvinvointi hukassa? Opiskelijoiden ja henkilöstön hyvinvointi muuttuvassa maailmassa 

klo 12.00 AMK-päivien tarina - yhteisiä opin polkuja ja kurkistus seuraaviin AMK-päiviin 

klo 12.45 Lounas Myllypuron kampuksen ravintolassa 

Työpajojen kuvaukset

OHJY-hankkeesta käyttäjälähtöisiä ratkaisuja opiskelijahyvinvoinnin edistämiseksi: Lupa löysätä - kun opiskelu-uupumus yllättää.

Iduista toimintaan - Opiskeluhyvinvoinnin vertaiskehittäminen (virtuaalitoteutus): Työpajassa esitellään Metropolian opiskeluhyvinvoinnin liikennevalomalli ja kootaan yhdessä kattava paketti käytännön toimenpiteitä kotiamkiin viemisiksi.

Mitä etäopetus on ollut opiskelijalle ja opettajalle?: Etäopetus on välineitä ja niiden tekniikkaa. Etäopetus on uudenlainen ympäristö kutsua oppimaan. Etäopetus tarjoaa mahdollisuuksia. Etäopetus on uudenlaista ajattelua ja toimintaa. Mitä se on sinulle?

Työelämän tulisi voimavaraistaa meitä elämää varten eikä toisinpäin: Tehdään yhdessä työelämästä voimavarojen lähde.

Tulevaisuuden kiertotalousratkaisut: ammattikorkeakoulujen rooli: Kiertotalousajattelu muokkaa teollisuuden toimintaa ja synnyttää uutta liiketoimintaa. Työpajassa pureudutaa ammattikorkeakoulun rooliin muutoksessa kohti kiertotaloutta. Miten kiertotalous näkyy amk-toiminnassa nyt ja tulevaisuudessa.

Toimivat käytänteet jakoon - hyvinvointi arjessa: Tässä työpajassa jaetaan parhaita käytänteitä AMK:n hyvinvoinnin parantamiseksi. Mitkä ovat sinun top 3 -vinkkiäsi?

Hyvinvointi hakusessa - miten tukea opiskelijoita opintojen etenemisessä ja loppuun saattamisessa: Työpajassa pohditaan ratkaisuja ja ideoita opiskelijoiden hyvinvoinnin ja opintojen etenemisen tukemiseen sekä opintojen loppuun saattamiseen.

International UAS Exam – Yhteistyön voimaa (virtuaalitoteutus): Keväällä 2022 toteutettiin ensimmäinen ammattikorkeakoulujen englanninkielisten koulutusten yhteinen virtuaalinen valintakoe International UAS Exam. Työpajassa saat tietoa siitä, miten ensimmäinen kierros toteutui sekä ajatuksia International UAS Examin tulevien vuosien kehittämissuunnista. International UAS Exam yhdisti useat erilliset koulutusalakohtaiset valintakokeet yhdeksi koekokonaisuudeksi.

Voimauttavat narratiivit hyvinvoinnin tukena: Työpajassa ollaan narratiivisen ajattelun ja itseä tai yhteisöä voimauttavien tarinoiden äärellä. Havahdumme merkityksenannon ja uusien näkökulmien voimaan.

Hengähdä hetki - rentoutustekniikoiden kokeilua ja päiväunet luvan kanssa: Hengähdä hetki -työpajassa kokeillaan erilaisia rentoutustekniikoita ja hengitysharjoituksia. Lopuksi otetaan päiväunet oikein luvan kanssa!

Kv-opiskelijoiden integroitumisen edistämisen keinot mikrotasolta makrotasolle (virtuaalitoteutus)

Hyvinvointia luonnosta korkeakouluopiskelijoille: Tule mukaan kuulemaan toisilta ja jakamaan omia kokemuksiasi ja käytänteitä, miten opiskelijoiden hyvinvointia voidaan lisätä luontotoiminnalla korkeakouluopintojen yhteydessä.

Työhyvinvoinnin perusteet luodaan opiskelujen aikana - Akavan ja STTK:n tulokulmat: Työhyvinvoinnin perusteet luodaan opiskeluaikana. Opintojen aikana opittu taito huolehtia omasta hyvinvoinnista kantaa työelämässä.

Asiakassuhteiden ja kumppanuussuhteiden johtamisen käytännöt ammattikorkeakouluissa (virtuaalitoteutus)

Kävelevä dialogi simulaatiotiloissa - koe Metropolian ainutlaatuiset oppimisympäristöt ja opi simulaatiopedagogiikasta: Pääset kuulemaan miten monialainen oppimistoiminta, oppimisen yhteydessä tuotetut palvelut ja TKI-toiminta hyödyntävät monimuotoisia tiloja ja niiden välineistöä. Sekä miten tiloja kehitetään monialaisessa kehittäjäkumppanuudessa.

Kaksikielinen sairaanhoitajakoulutus maahanmuuttajataustaisille: TOKASA-pilotin mahdollisuudet ja haasteet: Metropolia amk ja Tampereen amk toteuttavat OKM:n rahoittaman 4-vuotisen kaksikielisen sairaanhoitajakoulutuksen pilottihankkeen suunnattuna maahanmuuttajataustaisille henkilöille ajalla 2021-2024. Tarkoitus on rakentaa koulutusmallia, jossa suomen kieli integroidaan ammatin substanssiopintoihin siten, että valmistumisvaiheessa opiskelijalla on ammatin vaatima kielitaito. Muut ammattikorkeakoulut osallistetaan hankkeeseen pilottivaiheen aikana ja mallia pyritään levittämään myös muihin tutkintoihin. Työelämän edustajat ovat mukana opskelijoiden harjoittelujen ohjaajina ja yhdessä tehdään työelämämallia, jossa kielen oppiminen on ammatin oppimisen rinnalla vahvalla sijalla. Hankkeessa on kieli- ja kulttuuritietoisuuden koulutusta sekä tehdään jatkuvaa seurantaa ja tutkimusta.

Kun digiosaaminen loppuu, yhteisö tulee avuksi (virtuaalitoteutus): Kuinka järjestät digituen niin että tavoitat helposti organisaatiosi henkilöstön ja valjastat jo osaavat henkilöt jakamaan osaamistaan?

Hyvä ja paha digi – kolme vaihtoehtoista oppimisympäristöjen tulevaisuuskuvaa: Oppimisympäristökokemukset ja todetut mahdollisuudet korona-ajalta. Matkalla kohti uutta normaalia, vai paluu entiseen?

Kehittämisprojektin sisäinen sparraus ammattikorkeakouluissa, näin me sen toteutimme: Metropoliassa on kehitetty ainutlaatuinen konsepti, jolla osallistuvaa työotetta tuodaan koko organisaation hyödyksi. Työpajassa kuulet, kuinka tässä onnistuttiin ja oivallat miten vastaavaa voitaisiin hyödyntää omassa organisaatiossasi.

Sosiaalinen kestävyys: moninaisuus korkeakouluyhteisössä (virtuaalitoteutus): Miten lisäämme ymmärrystä moninaisuudesta ja otamme aidosti kaikki mukaan yhteisöön?
Työpajassa pohdimme mm. moninaisuusosaamisen kasvattamisen keinoista ammattikorkeakoulussa henkilöstön ja toisaalta opiskelijoiden näkökulmasta.

Kestävä ihmisyys: Mitä tarkoittaa sosiaalisesti kestävä kehitys tulevaisuudessa? Miten individuaalissa kulttuurissa huomioidaan inhimillinen ja sosiaalinen turvallisuus, joka on luovan työn ja opiskelun edellytys? Kognitiivinen kuorma on suuri. Kuinka tehdään kehitysharppaus positiivisen työkulttuuriin.

Pedagogiset keinot kestävän kehityksen opetuksessa: Pohditaan yhdessä, minkälaisilla pedagogisilla keinoilla voimme edistää opiskelijoittemme kestävää kehitystä edistäviä osaamisia kuten systeemiajattelu ja kriittinen ajattelu, ennakointiosaaminen ja tulevaisuusajattelu, eettinen, strateginen, yhteistyö- ja integroitu ongelmanratkaisuosaaminen sekä kyky arvioida omia toimiaan ja ajattelumallejaan. Tarkastellaan näitä AMK-tutkintojen yhteisten kompetenssien näkökulmasta.

Miten luovuudella voidaan edistää kestävää hyvinvointia ja uusia ratkaisuja?: Luovuuden mahdollisuuksia ja taiteen eri muotoja voisi ottaa rohkeasti osaksi eri alojen käytäntöjä. Tämä tuo uusia ulottuvuuksia hyvinvoinnin vahvistamiseen, terveyden edistämiseen, oppimisen tukemiseen sekä uusien ratkaisujen löytämiseen. Viime vuosina aiheesta on saatu paljon tutkimustietoa, jota voitaisiin hyödyntää systemaattisemmin monilla aloilla ja ammateissa. Tule työpajaan keskustelemaan ja pohtimaan yhdessä luovuuden mahdollisuuksia!

Ammattikorkeakoulujen eettiset ohjeistot (Code of Conduct) ja kestävän kehityksen edistäminen ammattikorkeakoulujen arjessa: Miten kestävää kehitystä ja vastuullisuutta edistetään ammattikorkeakouluissa? Miten eettiset toimintaperiaatteet voivat tukea vastuullisuuden edistämistä arjessa? Miten kestävä kehitys näkyy ammattikorkeakoulujen strategioissa? Miten vastuullisuustyö tuodaan strategiasta arkeen? Millaisia työkaluja on käytössä? Työpaja on tilaisuus oppia ja vaihtaa ajatuksia sekä hyviä toimintatapoja.

3AMK-liittouma: Tuloksia ja vaikuttavuutta ilman hallintohimmeleitä: Työpajassa keskitytään erityisesti TKI-toiminnassa Haaga-Helian, Laurean ja Metropolian yhteistyöhön ja sen tuloksiin jotka on saavutettu ilman hallintohimmeleitä. Osallistujat pääsevät pohtimaan 3AMK-liittouman lisäarvoa opiskelijoiden, henkilöstön ja yhteistyökumppaneiden näkökulmasta ja ideoimaan mikä voisi olla liittouman supervoima tulevaisuudessa.

Puhujat

Sture Fjäder (Akava)

Sture Fjäder (Akava)

Sture Fjäder on Akavan puheenjohtaja. Hän on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri, joka on uransa aikana toiminut monissa edunvalvonnan ja vaikuttamisen tehtävissä. Akavan puheenjohtajana hän on toiminut vuodesta 2011. Akava on korkeasti koulutettujen työmarkkinakeskusjärjestö, jonka 36 jäsenliittoon kuuluu 611 000 jäsentä, joista noin 116 000 on opiskelijajäseniä.

Emmi Lainpelto (SAMOK)

Emmi Lainpelto (SAMOK)

Emmi Lainpelto on kokenut opiskelijajärjestötoimija, jolla on monen vuoden kokemus vaikuttamistyöstä, AMK-opiskelijoiden edunvalvonnasta ja ammattikorkeakoulujen toiminnasta. Hän opiskelee nykyisin tietojenkäsittelyä Tampereen ammattikorkeakoulussa ja toimii tänä vuonna Suomen opiskelijakuntien liitto SAMOK ry:n puheenjohtajana.

Essi Lumme (OLL)

Essi Lumme (OLL)

Essi Lumme toimii Opiskelijoiden Liikuntaliiton puheenjohtajana. Hän viimeistelee parhaillaan bio- ja kemiantekniikan opintojaan Metropolia Ammattikorkeakoulussa, jossa hän toimi aiemmin opiskelijakunta METKAn hallituksen puheenjohtajana. Essi innostuu ratkaisuista, joilla lisätään liikettä opiskelupäivään ja rakennetaan liikkuvaa kulttuuria korkeakouluihin.

Ida Mielityinen (Arene)

Ida Mielityinen (Arene)

Ida Mielityinen on toiminnanjohtaja Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto Arenessa. Ennen tätä pestiä taustalla on parikymmentä vuotta koulutus- työvoima- ja tutkimuspolitiikan edunvalvontaa. Viimeiset kymmenen vuotta keskusjärjestö Akavassa. Sydäntä lähellä osallistaminen, asioiden tarkastelu eri näkökulmista ja rehellinen puhe erilaisten faktojen pohjalta.

Vilma Mutka (Mukamas Learning)

Vilma Mutka (Mukamas Learning)

Vilma Mutka on oppimismuotoilun pioneeri, työelämän oppimisaktivisti ja Mukamaksen perustaja. Hänen intohimoaiheitaan ovat strateginen oppimismuotoilu, oppimiskulttuuri ja vaativien prosessien fasilitointi. Oppivien työpaikkojen kehittämisessä Vilma uskoo kokeilevan tekemisen ja tarinoiden jakamisen voimaan. Hän haluaa luoda lisää merkityksellisyyttä työelämään tuomalla oppimisen kaiken työntekemisen ytimeen – erityisesti johtamiseen. Toimitusjohtajana hän luotsaa kasvavaa Mukamas-tiimiä ja koettaa elää omien oppiensa mukaisesti.

Pekka Hyysalo (FightBack)

Pekka Hyysalo (FightBack)

Vakavan onnettomuuteni jälkeen vuonna 2010 olin vaikean valinnan edessä – joko luovutan, tai taistelen takaisin. Päätin taistella. Vuonna 2013 perustin FightBackin ja halusin auttaa myös muita päävamman saaneita. FightBackistä kehittyi brändi, joka välittää toivoa, positiivista ajattelua, tahdonvoimaa ja periksiantamattomuutta kaikenlaisissa elämäntilanteissa.

Atte Harjanne (Vihreät)

Atte Harjanne (Vihreät)

Atte Harjanne on kansanedustaja, Vihreän eduskuntaryhmän puheenjohtaja, Vihreiden varapuheenjohtaja sekä kaupunginvaltuutettu Helsingissä. Koulutukseltaan Harjanne on diplomi-insinööri ja kauppatieteiden väitöskirjatutkija. Ennen eduskuntaa Harjanne toimi tutkijana, tutkimusalana ilmastonmuutoksen taloudelliset ja yhteiskunnalliset vaikutukset. Eduskunnassa Harjanne on puolustus- ja talousvaliokuntien jäsen ja hän kuuluu Ulkopoliittisen instituutin neuvottelukuntaan.

Jyri Häkämies (EK)

Jyri Häkämies (EK)

Jyri Häkämies on toiminut Elinkeinoelämän keskusliiton toimitusjohtajana vuodesta 2012 lähtien. Tätä ennen hän on toiminut elinkeinoministerinä, puolustusministerinä ja valtion omistajaohjauksesta vastaavana ministerinä. Kokoomuksen kansanedustaja hän oli vuosina 1999 – 2012. Ennen tätä Häkämies työskenteli mm. Kymenlaakson kauppakamarin toimitusjohtajana, sekä myynnin ja viestinnän tehtävissä. Häkämies on koulutukseltaan valtiotieteiden maisteri.

Juha Marttila (MTK)

Juha Marttila (MTK)

Juha Marttila toimii Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliiton johtokunnan puheenjohtajana. Hän on koulutukseltaan agronomi ja maatalous- ja metsätieteiden tohtori. Hänellä on nautakarjatila Simossa.

Antti Palola (STTK)

Antti Palola (STTK)

Antti Palola on toiminut STTK:n puheenjohtajana vuodesta 2013 lähtien. Hän on koulutukseltaan merikapteeni ja on aiemmin työskennellyt mm. ammattiliiton puheenjohtajana sekä merenkulkulaitoksen rehtorina. Palolan luotsaama STTK edustaa noin 500 000 suomalaista ammattilaista ja asiantuntijaa, jotka työskentelevät mm. teollisuudessa, terveydenhuollossa ja palvelualoilla.

Nani Pajunen (Sitra)

Nani Pajunen (Sitra)

Nani Pajunen toimii johtavana asiantuntijana Sitran Kestävyysratkaisut-teemalla. Hän etsii työssään ratkaisuja siihen, miten maailmantalous toimii maapallon kantokyvyn asettamissa rajoissa - miten ja millä keinoilla löytyy tasapaino luonnonvarojen käytön ja maapallon hyvinvoinnin välille. Nani keskittyy työssään systeemiseen muutokseen yhteiskunnassa -  teollisuuden siirtymiseen hiilineutraaliin kiertotalouteen, rakentamisen kiertotalousratkaisuihin, talouden muutokseen, asioiden linkittymiseen toisiinsa sekä koulutus- ja tutkimusasioihin.

Emma Kari (Valtioneuvosto)

Emma Kari (Valtioneuvosto)

Emma Kari on ympäristö- ja ilmastoministeri, Vihreiden toisen kauden kansanedustaja sekä kaupunginvaltuutettu Helsingistä. Koulutukseltaan hän on ympäristötieteen maisteri (FM), periksiantamaton luonnonsuojelija, inhimillisyyteen uskova feministi ja kolmen lapsen äiti.

Olli Rehn (Suomen Pankki)

Olli Rehn (Suomen Pankki)

Olli Rehn on Suomen Pankin pääjohtaja sekä Euroopan keskuspankin neuvoston jäsen. Rehn on toiminut pitkään eurooppalaisissa ja kansainvälisissä tehtävissä. Hän oli mm. Euroopan komission varapuheenjohtaja 2011-14. Rehn toimi elinkeinoministerinä 2015-16. Hän on toiminut myös kansanedustajana ja Euroopan parlamentin jäsenenä sekä varapuhemiehenä.

Jani Erola (Turun Yliopisto)

Jani Erola (Turun Yliopisto)

Jani Erola on sosiologian professori ja tutkimuksen lippulaiva Investin johtaja Turun yliopistossa. Erola tutkii on koulutuksen ja sosiaalisten aseminen periytymistä sukupolvelta toiselle sekä mahdollisuuksien tasa-arvoa. ”Korkeakoulutuksen kaksoisjärjestelmämme on kansainvälisesti poikkeuksellinen. Siihen johtanut ammattikorkeakoulu-uudistus 1990-luvulla on ollut merkittävin koulutusjärjestelmän muutos sitten peruskoulu-uudistuksen. Silti duaalimallin tasa-arvovaikutuksia on edelleen tutkittu vain vähän.

Majoitustarjoukset

Hotellit on valittu Helsingin metroreitin läheisyydestä, jotta siirtymät hotellin ja kampuksen välillä olisi mahdollisimman sujuvaa. Kampus sijaitsee Myllypuron metroaseman vieressä. Hotellista riippuen metromatka kestää 14-17 minuuttia. Keskustan suunnasta metroon noustessasi valitse Mellunmäkeen menevä linja.

Helsingin metrokartta.

Early bird -hinnat - huoneita tarjolla rajoitettu määrä

Scandic Simonkenttä

Simonkatu 9
00100 Helsinki
p. +358 9 68 380
simonkentta [at] scandichotels.com

Kampin metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Huonehinnat/vrk

 • 149 EUR / 1hh standard
 • 169 EUR / 2hh standard

Varaukset

Varaus tehdään Scandic hotelsin sivuilta tai puhelimitse/sähköpostilla hotellin myyntipalvelusta yllä olevia yhteystietoja käyttämällä, varaustunnuksella BMET020522

Huoneet ovat varattavissa 18.4. asti tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Marski by Scandic

Mannerheimintie 10
00100 Helsinki
p. +358 9 68061
marski [at] scandichotels.com

Kampin metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Huonehinnat/vrk

 • 169 EUR / 1hh standard
 • 189 EUR / 2hh standard

Varaukset

Varaus tehdään Scandic hotelsin sivuilta tai puhelimitse/sähköpostilla hotellin myyntipalvelusta yllä olevia yhteystietoja käyttämällä, varaustunnuksella BMET020522

Huoneet ovat varattavissa 18.4. asti tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Scandic Kaisaniemi

Kaisaniemenkatu 7
00100 Helsinki
p. +358 9 6899 9026
kaisaniemi [at] scandichotels.com

Helsingin yliopiston metroaseman välittömässä läheisyydessä.

Huonehinnat/vrk

 • 139 EUR / 1hh standard
 • 159 EUR / 2hh standard

Varaukset

Varaus tehdään Scandic hotelsin sivuilta tai puhelimitse/sähköpostilla hotellin myyntipalvelusta yllä olevia yhteystietoja käyttämällä, varaustunnuksella BMET020522

Huoneet ovat varattavissa 18.4. asti tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Scandic Paasi

Paasivuorenkatu 5 B
00530 Helsinki
p. +358 9 231 1700
paasi [at] scandichotels.com

Hakaniemessä, hotellin edessä ulkopysäköintipaikkoja ja lähettyvillä useita pysäköintihalleja.

Huonehinnat/vrk

 • 144 EUR / 1hh standard
 • 164 EUR / 2hh standard

Varaukset

Varaus tehdään Scandic hotelsin sivuilta tai puhelimitse/sähköpostilla hotellin myyntipalvelusta yllä olevia yhteystietoja käyttämällä, varaustunnuksella BMET020522

Huoneet ovat varattavissa 18.4. asti tai hotellin varaustilanteen mukaan.

Hotel Rantapuisto

Furuborginkatu 3
00980 Helsinki
p. +358 29 3200 440 (muut yhteydenotot, ei varauksia)
reception [at] rantapuisto.fi (muut yhteydenotot, ei varauksia)

Huonehinnat/vrk

10 % alennus päivän hinnasta.

Varaukset

Varaukset Hotel Rantapuiston sivujen kautta kampanjakoodilla AMKPAIVAT. Koodi laitetaan sivuille ennen huoneen valintaa KOODI-kohdasta, valitsemalla alasvetovalikosta Kampanja ja kirjoittamalla AMKPAIVAT tyhjään ruutuun.

Huoneet ovat varattavissa saatavuuden mukaan 4.5.2022 saakka.

Original Sokos Hotel Vaakuna

Asema-aukio 2
00100 Helsinki
p. 020 1234 610

Rautatientorin metroaseman läheisyydessä.

Huonehinnat/vrk

 • 144 EUR / 1hh standard
 • 164 EUR / 2hh standard

Varaukset

Mainitkaa ystävällisesti kiintiötunnus AMKPAIVAT2022 varausta tehdessä.

Puhelin: +358 300 870 000 / yksittäiset huonevaraukset
Telefaksi: +358 20 1234 646
Sähköposti: sokos.hotels [at] sok.fi
Sokos hotellin sivuilta varatessa kiintiötunnus on BAMKPAIVAT2022

Huoneet ovat varattavissa 3.4.2022 klo 18 asti.

Lisätietoja

 Minna KaihovirtaDialogipäällikkö Minna Kaihovirta
p. 050 055 0645
minna.kaihovirta [at] metropolia.fi

 Minttu Ruohola.Kampuskoordinaattori Minttu Ruohola
p. 050 443 1389
minttu.ruohola [at] metropolia.fi