Aika
Paikka

Virtuaalisesti tällä verkkosivulla

Hinta

Maksuton

Tapahtuman aihetunniste
 • #avataantiedesyys20

Avoimen tieteen syyspäivät kutsuu suomalaisen tutkimusyhteisön mukaan edistämään yhteistä keskustelua avoimesta oppimisesta. Valtakunnallisen tapahtuman järjestää Tieteellisten seurain valtuuskunta yhteistyössä Metropolia Ammattikorkeakoulun ja Amkien avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeen kanssa.

Avoimen tieteen syyspäivien ohjelmaa seurataan tällä tapahtumasivulla. Lisäksi yleisö voi osallistua tapahtumapäivinä Zoom-työpajoihin, joissa käsitellään avoimen oppimisen teemoja. Tapahtumasivulta ohjataan myös virtuaaliseen näyttelytilaan VR Showroomiin, joka on rakennettu Helsinki XR Centerin VR Pavilion Finland -tilaan. Virtuaalisessa showroomissa voi tutustua lisää innovaatiokeskittymiin ja hankkeisiin sekä verkostoitua virtuaalisesti tapahtumapäivien ohjelman lomassa.

Tervetuloa mukaan keskustelemaan kestävästi avoimesta oppimisesta!

Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

Tervetuloa mukaan Avoimen tieteen syyspäiville 2020!

Tervetuloa virtuaalisesti toteutetuille Avoimen tieteen syyspäiville! Lukiessasi tätä olet jo löytänyt perille tapahtumaan. Tältä sivustolta löydät kaikki päivien ohjelmanumerot ja tiedot, miten pääset niihin mukaan. Huomaathan, että tapahtuma sisältää sekä suoria lähetyksiä että osallistavia työpajoja.

Olemme koonneet avoimen oppimisen teeman ympärille laajan tarjonnan puheenvuoroja ja mielenkiintoisia työpajoja. Lisäksi voit tutustua virtuaalisessa näyttelytilassa mm. ammattikorkeakoulujen TKI-Kärjet2020-kilpailuvideoihin ja Amkien avoin TKI-toiminta, oppiminen ja innovaatioekosysteemi -hankkeen tuloksiin. Tämän tapahtumasivun lisäksi pääset myös vierailemaan virtuaaliseen showroomiin, jossa esitellään esimerkkejä mitä Metropolian innovaatiokeskittymissä sekä hankkeissa tapahtuu.

Tapahtuman varsinaiset puheenvuorot ovat katsottavissa sekä suorana että myöhemmin kahden viikon ajan tallenteina tältä tapahtumasivulta. Mikäli seuraat lähetystä suorana, voit lähettää kysymyksiä tapahtumapäivänä esityksen yhteydessä ilmoitetun linkin kautta.

Työpajoja ei taltioida, vaan ne toteutetaan ainutkertaisesti ohjelmaan merkittynä ajankohtana osallistujien sekä fasilitaattoreiden yhteistyönä. Työpajat järjestetään Zoom-yhteydellä, joten varmista etukäteen, että sinulla on toimivat kuulokkeet/kaiutin ja mikki. Työpajaan osallistumiseen et tarvitse videoyhteyttä.

Jos tapahtumaan tulee muutoksia, päivitämme tiedot sivuston oikeaan laitaan. Mikäli sinulla on kysyttävää, lue Q&A-kohtaan kerätyt kysymykset ja vastaukset. Mikäli et löydä vastausta sieltä, ota yhteys järjestäjiin. Löydät järjestäjien yhteystiedot alta.

Toivotamme koko järjestelytiimin puolesta sinulle inspiroivia ja antoisia päiviä!

Katso maanantain lähetyksen tallenne

Tallenne Avoimen tieteen syyspäivien maanantaina 7.12. suorana lähetetystä ohjelmasta on katsottavissa tältä tapahtumasivulta kahden viikon ajan.

 


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

Ohjelma

Alta voit tutustua kummankin päivän ohjelmaan. Mikäli ohjelmassa ei toisin mainita, tapahtuu ohjelmanumero tällä verkkosivulla. Työpajat ja asiantuntijaryhmien kokoontumiset järjestetään muusta ohjelmasta poiketen kuitenkin Zoom-yhteydellä. Linkit työpajoihin lähetetään ilmoittautuneille sähköpostilla ennen tapahtuman alkua, ja asiantuntijaryhmien linkit löytyvät ohjelmasta.

Maanantai 7.12.

klo 10-15

10.00 Tapahtuman avaus

Sessio1: Mitä avoin oppiminen on käytännössä?

10.15-11.15 Open science and the responsibilities of higher education

D.M.E. (Didi) Griffioen, Ph.D., Professor of Higher Education, Research & Innovation, Amsterdam University of Applied Sciences 

11.15-11.45 Korkeakoulutuksen digivisio 2030 - Suomesta joustavan opiskelun mallimaa 

Matti Sarén, rehtori, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Digivisio2030 –hankkeen ohjausryhmän jäsen 

11.45-12.00 Bazaar - osaamisen kysynnän ja tarjonnan virtuaalinen tori  

Katariina Yrjönkoski, erityisasiantuntija, kumppanuudet ja digitaaliset palvelut, Tampereen yliopisto

12.00 Lounastauko - vapaata verkostoitumista virtuaalisesti (Altspace)

Sessio 2: Uutisia ja työpajatyöskentelyä

12.30-13.00 Ajankohtaista avoimen tieteen koordinaatiosta: 

 • Oppimateriaalien avoimen saatavuuden linjauksen julkistus 
 • Kansallinen avoimen tieteen palkinto 
 • Avoimuuden edistäjät -palkinto 

13.00 TKI-Kärjet2020-palkintojen jako

13.30 Opitaan avoimesti yhdessä -työpajoja (ZOOM). Pääset osallistumaan työpajoihin linkkejä klikkaamalla.

Tiistai 8.12.

klo 9-16

Asiantuntijaryhmien Zoom-kokoontumisiin osallistutaan linkkejä klikkaamalla.

9.00-9.30 Yhteinen aloituskokoontuminen (ZOOM)

9.40-12.25 Asiantuntijaryhmien kokoontumiset (ZOOM):

12.30-13.00 Yhteinen kokoontuminen (ZOOM)

13.30 Työryhmien kokouksia seuraavasti (ZOOM):

INFOA ASIANTUNTIJARYHMISTÄ:

Toinen päivä on varattu Avoimen tieteen koordinaation asiantuntijaryhmien ja työryhmien tapaamisiin Zoomissa. Avoimen tieteen asiantuntijaryhmiä on neljä:

 • Toimintakulttuurin avoimuus
 • Tutkimusaineistojen avoimuus
 • Julkaisujen avoimuus  
 • Oppimisen avoimuus

Asiantuntijaryhmät asettavat työryhmiä, jotka toimivat määräaikaisina ja tietyn määritellyn tehtävän edistämiseksi. Jäsenyys perustuu jokaisen omaan asiantuntijuuteen ilman erityistä organisaation edustusta – kuka tahansa voi siis liittyä asiantuntijaryhmään ja osallistua toimintaan. 

Lisätietoja asiantuntijaryhmistä ja niihin liittymisestä Avoimen tieteen sivuilta.

Syyspäivillä asiantuntijaryhmissä kuullaan, miten työryhmien työskentely etenee sekä pohditaan työryhmien jatkoa ja uusien perustamista.


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

VR Showroom

Vieraile Avoimen tieteen syyspäivien virtuaalisessa galleriassa eli VR Showroomissa. Showroom sijaitsee Altspace-alustalla Helsinki XR Centerin VR Pavilion Finland -tilassa. Virtuaalinen showroom mahdollistaa vierailun kotisohvalta käsin, et siis tarvi erityisiä VR-laseja vaan pelkkä tietokone riittää. Esillä Showroomissa on mm. TKI-Kärjet2020-kilpailun videoteokset, Avoimen tieteen päivien pienet uutiset, runsaasti AMKien Avoin TKI-hankkeen tuloksia sekä maistiaisia Metropolia AMK:n innovaatiokeskittymien tuotoksista. 

VR Showroomissa ei ole aikataulutettua ohjelmaa, joten voit vierailla siellä tapahtuman aikana itsellesi sopivana ajankohtana. Huomaa, että virtuaalinen maailma mahdollistaa myös muiden ihmisten kanssa keskustelun sekä vapaan verkostoitumisen. 

1. Lataa koneellesi Altspace-ohjelma, joka toimii sekä PC:llä että Macillä (ks alta latauslinkit)

2. Luo käyttäjätili Altspace-alustalle.

3. Katso alta ohjeet miten vierailla tilassa tapahtuman jälkeen.

Virtuaalisen showroomin pohjapiirrustus

Asennuslinkit Altspacelle

Asentaminen riippuu siitä tuletko mukaan PC- vai Mac-koneella. Alta löydät linkit ja ohjeet asennukseen. Huomaa, että tämä saattaa viedä hetken aikaa, joten tee tämä ajoissa, jo vaikka nyt, lukiessasi tätä viestiä. Linkkien takaa löydät myös minimilaitevaatimukset sekä PC-, että Mac-koneille ja käyttöjärjestelmille. 

Altspace PC-koneelle:

Altspace Mac-koneelle:

Miten vierailla VR Showroomissa tapahtuman jälkeen?

Mikäli haluat vierailla tilassa vielä tapahtuman jälkeen, käy lisäämässä tila suosikkeihin tämän linkin kautta 
(Huom, vaatii sisäänkirjautumisen) ja toimi seuraavasti:

 1. Klikkaa "Favorite" painiketta linkistä avautuvalla sivulla.
 2. Avaa Altspace ja navigoi kohtaan "Settings" päävalikosta.
 3. Näpäytä "Enable Worlds Beta" ominaisuus aktivoiduksi asetuksista.

Avoimen tieteen syyspäivät -virtuaalitila löytyy nyt avatessasi Altspce-sovellus "Worlds" -valikosta, "Favorites" välilehden alta.

VR Pavilion Finland & VR Showroom

Tapahtuman VR Showroom on rakennettu Helsinki XR Centerin luomaan virtuaaliseen tapahtumatilaan Altspace-alustalla nimeltään VR Pavilion Finland. Helsinki XR Center on Metropolian Arabian kampuksen yhteydestä löytyvä laajennetun todellisuuden ja virtuaalisten teknologioiden keskus, jossa yhdistyy teknologia ja design uudella tavalla.

Kiinnostuitko tilasta ja sen mahdollisuuksista? Lue lisää VR Pavilion Finlandista Helsinki XR Centerin sivuilta.  

Miten saan parhaiten irti VR-Showroomista?

Altspace toimii parhaiten PC:lla, joten sellaisella vieraillessasi tapahtumassa saat visuaalisesti parhaimman kokemuksen. HUOM. Mac-koneiden Altspace on vasta Beta-vaiheessa, tämä tarkoittaa sitä, että virtuaalisen maailman graafinen optimointi ei ole niin laadukas, mutta kaikki sisältö pitäisi olla saavutettavissa myös Maceilla.

Koska tilassa on muitakin ihmisiä ja ääniä varustathan itsesi kuulokkeilla (ja mikrofonilla), jotta tilan äänet eivät lähde kiertämään tilassa. Tai mikäli, jos tulet tilaan ilman kuulokkeita, pidäthän itsesi äänettömänä. On myös kohteliasta pitää mikrofoni mutella, eli äänettömänä aina silloin, kun et puhu.

Erillinen hiiri helpottaa liikkumista, mutta ei ole välttämätön. Liikkuminen tilassa tapahtuu sekä hiiren, että nuolinäppäimien avulla. Altspace aloittaa myös tutorialin alustan käyttöön ja siellä liikkumiseen kun saavut ohjelmaan ensimmäistä kertaa, joten saat lisää neuvoja paikan päällä.


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A

Puhujat

Keynote-puheita ja luentoja voi seurata livelähetyksenä tällä tapahtumasivulla ohjelma-aikataulun mukaisesti. Ohjelmaa seuratakseen ei tarvitse ilmoittautua erikseen.

Didi Griffioen

D. M. E. (Didi) Griffioen, Ph.D.

Professor of Higher Education, Research & Innovation, Amsterdam University of Applied Sciences 

Didi Griffioen’s working life can be characterized by a combination of research, strategy, and development of higher education. She has been professor of higher education, research, and innovation since June 2018. She focuses on more effectively linking education, research, and professional practice in higher education. Transforming Amsterdam University of Applied Sciences (AUAS) into a knowledge institution assumes, at the greatest degree, that the integration of education, research, and professional action is necessary to better serve professional education. At the very least, it requires effective collaboration among education, research, and professional fields. Didi plays a diverse and active role in the realization of this integration.  

Didi is currently the chair of the higher education special interest group of the Netherlands Educational Research Association (VOR-HO) as well as a trustee and member of the governing council of the British Society for Research into Higher Education (SRHE).  

Read more about Didi’s projects and publications from AUAS websites.

Matti Saren

Matti Sarén

Rehtori, Kajaanin ammattikorkeakoulu, Digivisio2030 –hankkeen ohjausryhmän jäsen

Matti Sarén on Kajaanin ammattikorkeakoulun rehtori sekä Arene Ry:n varapuheenjohtaja. Hän on aiemmin toiminut Oulun yliopiston vararehtorina, sekä useissa tuotekehitystehtävissä Bittium Biosignals ja Metso Automation -yhtiöissä. Hän toimii hallitustehtävissä sekä neuvonantajana start-up ja kasvuyrityksissä. Matti Sarén on väitellyt laskennallisesta materiaalifysiikasta sekä hän on tehnyt eMBA-tutkinnon teknologiajohtamisesta.

Katariina Yrjönkoski

Katariina Yrjönkoski, D.Sc.(tech.)

Senior specialist, Partnerships & digital services at Tampere University

TT Katariina Yrjönkoski toimii erityisasiantuntijana Tampereen yliopiston Innovaatiopalvelut ja kumppanuudet -yksikössä. Hän on toiminut Tampereen yliopiston (ent. Tampereen teknillisen yliopiston) palveluksessa v. 2017 lähtien. Sitä ennen hän toimi 18 vuoden ajan yrityselämässä strategisen digitalisaation, ohjelmistokehityksen ja liikkeenjohdon tehtävissä. Tällä hetkellä Katariinan erityisen kiinnostuksen kohteena ovat kumppanuuksien sekä ekosysteemien kehittäminen ja johtaminen sekä jatkuva oppiminen.


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

Työpajojen esittely

Alla voit tutustua maanantaina 7.12. pidettyjen työpajojen tuotoksiin. Käy esimerkiksi kokeilemassa Avoimen datan arvoitus -pakopeliä!

klo 13.30-15.00

Miten tunnistaa laadukas avoin oppimateriaali? 

Avointen oppimateriaalien tarkoituksena on paitsi lisätä oppimisen ja opetuksen saatavuutta myös parantaa opetuksen suunnittelun ja oppimisen laadukkuutta. Tehtävänä tämä ei kuitenkaan ole yksiselitteinen. Miten määritellään laatu ja miten löytää laadukkaimmat avoimet oppimateriaalit? Entä miten ottaa huomioon laatu julkaistessa oppimateriaaleja avoimesti? Työpajassa tutustutaan kansainvälisiin ja kotimaisiin oppimateriaalien ja digitaalisen oppimisen laatukriteeristöihin ja pohditaan, mikä on erityisen tärkeää avoimien oppimateriaalien laadussa. Osana kansallista Oppimateriaalien avoin saatavuus -osalinjausta Oppimisen avoimuus -asiantuntijaryhmän laatu-työryhmä on tekemässä suositusta laadun huomioimisesta avoimissa oppimateriaaleissa. Tämä työpaja on yksi mahdollisuus tuoda oma näkemyksesi myös suositukseen. 

Työpajaa vetävät Terhi Kaipainen ja Anna Lindfors. Terhi Kaipainen työskentelee Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulun kirjastossa tietoasiantuntijana ja on Oppimisen avoimuus –asiantuntijaryhmän laatu-työryhmän vetäjä. Anna Lindfors työskentelee Avointen oppimateriaalien kirjaston (aoe.fi) projektipäällikkönä CSC - Tieteen tietotekniikan keskuksessa ja on yksi Oppimisen avoimuus -asiantuntijaryhmän puheenjohtajista. 


Fasilitaattorit Anna Lindfors ja Terhi Kaipainen

Kuva työpajassa käydystä ideoinnista. Kuva isommassa muodossa lähempää tarkastelua varten tulossa myöhemmin.

näyte työpajan eriryhmien ideoinnista.

Kadonneen datan arvoitus – kohti aineistonhallintaa pakopelin keinoin 

Kuinka pelillistää koulutuksia ja oppimista? Työpajassa pelataan tutkimusaineistonhallintaan liittyvä pakopelimäinen peli seppo.io –alustalla. Peli on avoimesti saatavilla ja käytettävissä myös työpajan jälkeen. Seppo.io on selainpohjainen pelialusta, jota voi käyttää sekä tietokoneella että mobiililaitteilla. 

Työpajaa vetää Joona Koiranen, tutkimusaineistojen hallintaan erikoistunut informaatikko Metropoliasta. Hän on pedagogisten pakopelien pioneeri Suomessa ja perustanut pedagogisia pakopelejä tekevän Ääres eduEscapen. 


Fasilitaattori Joona Koiranen

Kokeile virtuaalista Kadonneen datan arvoitus -pakopeliä:

Kirjaudu peliin pelaajana osoitteessa: play.seppo.io

Voit lukea pelin taustoista linkistä: Työpajan diat.

Pin-koodit:

Peleissä on 30 kirjautuneen raja. Jos peliin ei enää mahdu, kokeile seuraavaa Pin-koodia. Voit myös kokeilla englanninkielistä versiota koodilla: E35E97 (game Pin for English version).

Pin-koodi: D9F3DE  tai FA16G4

Jos jää jumiin ja tarvitsee vinkkiä etenemiseen: https://forms.gle/P3aNUN94tihS2q6c6

Opiskelija julkaisijana - Miten julkaiseminen tukee oppimista ja korkeakoulujen avoimuutta?  

Kun opiskelija tekee julkaisun, mitä hyötyjä siitä on opiskelijalle, korkeakoululle ja yhteiskunnalle? Miten opiskelijoiden tekemät julkaisut tukevat oppimista ja korkeakoulujen avoimuutta? Miten korkeakoulut voisivat kannustaa opiskelijajulkaisemista? Tule yhdessä kuulemaan, pohtimaan ja ideoimaan!  

Työpajaa vetävät Riikka Wallin ja Elina Ala-Nikkola. Riikka Wallin on Metropolia Ammattikorkeakoulun julkaisusuunnittelija. Työssään hän auttaa tuoman esiin metropolialaista asiantuntijuutta korkeakoulun julkaisutoiminnan avulla. Riikka tukee opetushenkilökuntaa esimerkiksi kun opiskelijoiden kanssa tehdään yhteisjulkaisuja. Jatkuva uuden oppiminen, tiedon jakaminen ja yhteiskehittäminen ovat hänelle tärkeitä. 

Elina Ala-Nikkola on osallistavalla otteella työskentelevä prosessien fasilitoija ja sparraaja sekä pitkän linjan viestinnän ammattilainen. Hän innostuu eri alojen asiantuntijoiden kohtaamisesta, yhdessä oppimisesta ja oivaltamisesta. Elina työskentelee Metropolia Ammattikorkeakoulun osallistavan prosessisparrauksen Parru-tiimissä sekä on työskennellyt aiemmin Metropoliassa julkaisusuunnittelijana.  


Fasilitaattorit Elina Ala-Nikkola & Riikka Wallin 

Opiskelija julkaisijana: Mitkä ovat yhteistyön paikat?

Opiskelija julkaisijana: Mitkä ovat hyödyt?

CC-lisenssien käyttö oppimateriaalin avaamisessa

Työpajassa jaetaan ja käsitellään hyviä käytäntöjä Creative Commons -lisenssien käytöstä oppimateriaalien jakamisessa. Mitä hyötyä opettajille itselleen on oppimateriaalien avaamisesta? Mitkä käytännöt toimivat, mitkä eivät? Mitkä ovat yleisimmät sudenkuopat avoimien toimintatapojen juurruttamisessa? Työpajan tuotoksena on lyhyt raportti hyvistä käytänteistä avoimien oppimateriaalien tuottamisessa ja jakamisessa. 

Vesa Linja-aho on työskennellyt tekniikan alalla opettajana yliopistossa ja ammattikorkeakoulussa kolmella vuosikymmenellä ja tuottanut niin avointa kuin perinteistäkin oppimateriaalia. Tällä hetkellä hän työskentelee sähköalan standardointijärjestö SESKO ry:n viestintä- ja ryhmäpäällikkönä. Vesa Linja-ahon kanssa työpajaa vetää Tarmo Toikkanen.


Fasilitaattori Vesa Linja-Aho

Kuva työpajan muistiinpanoista.

 

Työpajan muistiinpanotTyöpajan muistiinpanot

Etäopetuksen juridisia reunaehtoja   

Korkeakouluopetusta toteutetaan erilaisissa digitaalisissa ympäristöissä. Erityisesti korona-pandemian aikana on noussut esille kameran ja mikrofonin käyttö, videovalvonta, opetus- ja ohjaustilanteiden tallentaminen ja monet muut digitaalisessa ympäristössä tapahtuvat tilanteet. Eri lainsäädäntö asettaa reunaehtoja näille tilanteille. Kyse on esimerkiksi opiskelijan ja opettajan yksityisyyden suojasta (ml. kotirauha), tiedonhallinnasta ja henkilötietojen käsittelystä. Työpajassa tarkastellaan käytännön tilanteiden kautta erilaisia etäopetukseen liittyviä juridisia kysymyksiä.  

Työpajan fasilitaattoreina toimivat Helena Eronen ja Jonna Kosonen. Helena Eronen työskentelee tietosuojavastaavana Itä-Suomen yliopistossa. Korkeakoulusektorin tietosuojatyön lisäksi hänellä on pitkä kokemus terveydenhuollon tietosuojatyöstä. Jonna Kosonen työskentelee hallinto-oikeuden yliopisto-opettajana Itä-Suomen yliopiston oikeustieteiden laitoksella sekä oikeudellisena asiantuntijana Itä-Suomen yliopiston lakipalveluissa. Hän on erikoistunut korkeakouluhallintoon liittyviin oikeudellisiin kysymyksiin.  


Fasilitaattori Helena Eronen

Kuva työpajassa käydystä keskustelusta Padlet-alustalla. Voit vierailla tarkastelemassa sisältöä tarkemmin täältä.

 


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

TKI-Kärjet2020

*Päivitys: Äänestys on päättynyt, TKI-Kärjet2020-kilpailun voitti Hämeen ammattikorkeakoulu videollaan HAMKin Bioeconomy 4.0 ja Carbon 4.0 -hankkeissa tehdään yhteistyötä älykkään biotalouden ympärillä. Onnittelut! Pääset katsomaan voittajavideota tästä linkistä.

TKI-Kärjet-kilpailun järjestäjänä toimii Amkien TKI-johdon verkosto. Vuosi 2020 on juhlavuosi; palkinto jaetaan nyt kymmenennen kerran. Kilpailuun osallistutaan videolla, jossa keskitytään tekemiseen, oppimiseen ja osallistumiseen – eli siihen mitä TKI-toiminta käytännössä on. Emme kerro toisillemme, vaan annamme kohderyhmien kertoa meistä. Kilpailuehdotusten paremmuus ratkaistaan kaikille avoimella yleisöäänestyksellä YouTubessa. Pääset katsomaan TKI-Kärjet2020-kilpailuvideoita tästä linkistä.

Annat äänesi valitsemallesi videolle painamalla yläpeukku-painiketta videon alla. Alapeukut eivät vaikuta äänestystulokseen. Äänestys sulkeutuu ke 2.12., ja voittaja julkistetaan tällä tapahtumasivulla ma 7.12. klo 13.


Navigoi:  Ylös  |  Ohjelma  |  VR Showroom  |  Puhujat  |  Työpajat   |  TKI-Kärjet2020  | Q&A 

Q&A: Kysymyksiä ja vastauksia tapahtumasta

Alle keräämme muutamia yleisimpiä kysymyksiä ja päivitämme vastauksia niihin. 

Miten osallistun tapahtumaan? 

Tämä sivu on Avoimen tieteen syyspäivä-tapahtuma! Olet siis jo perillä. Tutustu tapahtumapäivän ohjelmaan sivuston ylälaidasta. Voit katsella suorana lähetettäviä esityksiä sekä osallistua halutessasi työpajoihin.

Saat parhaimman kokemuksen tapahtumasta osallistumalla tietokoneella.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu? 

Avoimen tieteen kevät- ja syyspäivät ovat vakiinnuttaneet paikkansa suomalaisen tutkimusyhteisön keskuudessa. Osallistujia päivillä on yleensä ollut reilut satakunta, yliopistoista, ammattikorkeakouluista, ministeriöistä ja rahoittajaorganisaatioista. Tänä vuonna syyspäivillä on tarkoitus esitellä tarkemmin ammattikorkeakoulujen osaamista, kuten erilaisia avoimia oppimisympäristöjä. Toivottavasti osallistujien joukossa nähdään yhä enemmän myös ammattikorkeakoulujen väkeä, erityisesti opettajia!

Minkälaisen laitteiston tarvitsen tapahtumaan? 

Parhaan kokemuksen saat tietokoneella. Työpajat toteutetaan Zoom-yhteydellä, joten toimivat kuulokkeet + mikrofoni on suositeltavaa. Tarkista myös ennen tapahtumaa, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan.

Tapahtuman pääohjelma lähetetään suorana streamina tapahtuman verkkosivuille eli tämän sivun ylälaitaan. Parhaimman katselukokemuksen saat Chrome-selaimella. Mikäli sinulla on ongelmia kuvan näkemisessä voit katsoa myös lähetystä suoraan Youtubesta.

Mitä teen ongelmatilanteissa? 

Ilmoitamme tapahtumapäivänä kanavan osallistujille, minkä kautta meille voi ilmoittaa ongelmasta tai kysyä apua. Meidän puolelta ilmoitamme ongelmista tämän sivuston yläoikeassa laidassa tai suoraan viestien osallistujille.

Lisätietoja

Ilmoittautuminen:

Tieteellisten seurain valtuuskunta, Avoimen tieteen ja tutkimuksen koordinaatio
avointiede [at] tsv.fi

Ilmoittaudu Avoimen tieteen sivuilla

Sisältö:

Erityisasiantuntija, Metropolia
Susanna Näreaho
p.  +358 40 3340 329
susanna.nareaho [at] metropolia.fi

Tekninen toteutus:

Projektituottaja, Metropolia
Anna Muukkonen
p. +358 40 0425540
anna.muukkonen [at] metropolia.fi