Kierrätys x Design

Aika
9.10.2023 - 14.11.2023
Paikka

Arabian kampus,
Hämeentie 135 D

Hinta

Haku auki nyt

Tapahtuman aihetunniste

Näyttelyyn haku auki

Arabian kampuksella järjestetään kestävän kehityksen teemaviikko lokakuussa 9.-13.10.2023. Osana teemaviikkoa järjestetään kampuksen yhteisölle ja isommalle yleisölle teemaviikon mukainen Kierrätys x Design -näyttely 9.10.-14.11.2023 päänäyttelyaulassa. Näyttelyä järjestää ja kuratoi Metropolia Ammattikorkeakoulun neljännen vuoden teollisen muotoilun opiskelija Lilja Nikkilä yhdessä Luova Dimension tiimin kanssa.

Metropolian opiskelija tai alumni – Hae mukaan Kierrätys x Design -näyttelyyn lokakuussa 2023 omalla teoksellasi tai konseptillasi. Hakuvaiheessa teoksen tai konseptin ei tarvitse olla vielä valmis, vaan idea/aihe riittää, jonka pystyt sanoittamaan ja visualisoimaan hakuvaiheessa. Voit hakea mukaan niin monella teoksella tai konseptilla kuin haluat.

Millaisella teoksella voit hakea mukaan?

Voit hakea mukaan millaisella teoksella vain, joka on kierrätetyistä ja/tai uudelleenkäytetyistä materiaaleista valmistettu muotoilutuote. Tuote voi olla esim. huonekalu, sisustuselementti, vaate/asuste, koru, pienoismalli isommasta konseptista tai muu fyysinen objekti. Esitä tuote/teos/konsepti visuaalisesti hakuvaiheessa ja liitä mukaan tiedosto/dokumentti/kuva ja kuvaus teoksesta.

Roskasta Designia – eko/kierrätys tuotteilla on hieman “arts and crafts” -maine ja nyt on aika Metropolian tuoda esille, että kierrätysmateriaaleja voidaan käyttää designtyössä ja -tuotteissa. Näyttelyn on tarkoitus näyttää että kierrätysmateriaaleista valmistettu muotoilu, voi olla muotokieleltään vaikuttavia, ajankohtaisia, puhuttelevia ja jotka eivät pue “ekoa” ylleen vaan kukkivat muotoilun ansiosta.

Missä?

Näyttely järjestetään Arabian kampuksen päänäyttelyaulassa 1 krs, Hämeentie 135 D.

Aikataulu

  • Hakuaika osaksi näyttelyä: 9.5.- 1.6.2023 – Täytä hakemus tästä
  • Täydennyshaku osaksi näyttelyä: 31.8.-7.9.2023
  • Näyttelyaika: 9.10.-14.11.2023
  • Näyttelyn rakentaminen 5.-6.10.2023
  • Arabian kampuksen kestävän kehityksen -teemaviikko 9.-13.10.2023

Kuka voi hakea mukaan?

Voit hakea osaksi näyttelyä, jos olet Metropolian opiskelija tai alumni. Voit opiskella mitä vain alaa ja kotikampuksesi voi olla mikä vain.

Hakemalla mukaan pääset kehittämään omaa ammatillista kasvuasi muotoilun saralla luomalla kierrätysmateriaaleista designia ja/tai esitellä jo olemassa olevia tuotteitasi. Hakemalla mukaan, voit saada teoksesi esille Arabian kampuksen päänäyttelyaulaan loka-marraskuulle. Viestimme näyttelystä niin Metropolian sisällä kuin koko luovuuden korttelissa alueellisesti.

Toteuttajat

Näyttelyä kuratoi Metropolia Ammattikorkeakoulun neljännen vuoden teollisen muotoilun opiskelija Lilja Nikkilä yhdessä Luova Dimensio yhteistyöalustan tiimin kanssa.

Kestävän kehityksen teemaviikkoa toteuttaa Arabian kampuksen osaamisalueiden kestävän kehityksen -kehitystiimi yhdessä Luova Dimension ja Arabian kampuskoordinaation kanssa.

Kysyttävää? Ota yhteyttä

  • Lilja Nikkilä, lilja.nikkila [at] metropolia.fi (lilja[dot]nikkila[at]metropolia[dot]fi), näyttelyn kuratointi
  • Mira Simsiö ja Venla Välimaa arabiankampus [at] metropolia.fi (arabiankampus[at]metropolia[dot]fi), näyttelyn tiedotus