Lasten lääketieteen päivä Heurekassa

Aika
25.3.2023
10.00 - 18.00
Paikka

Tiedekeskus Heureka
Kuninkaalantie 5, Vantaa

Hinta

17 € (15 € ennakko)
Alle 5-vuotiaat ja Museokortilla maksutta.

Tapahtuman aihetunniste
  • #kulttuurihyvinvointi
  • #rokotus
  • #heureka
  • #thl
  • #metropolia

Rokotusasiaa ja hauskaa tekemistä koko perheelle!

Tiedekeskus Heurekassa kaikki saavat olla lääkäreitä ja tutkijoita, kun suosittu Lasten lääketieteen päivä järjestetään jälleen lauantaina 25.3. klo 10–18.

Koko perheen tapahtumassa syvennytään rokottamiseen erilaisten työpajojen, musiikin ja muun mukavan ohjelman kautta. Tapahtumaa ovat tehneet yhteistyössä THL, Tiedekeskus Heureka ja Metropolia Ammattikorkeakoulu.

Metropolian opiskelijat ovat mukana monin tavoin tapahtuman sisällöissä, ohjelmassa mm.

  • Varhaisiän musiikkikasvatusta ja taiteen soveltavaa käyttöä opiskelevat musiikkipedagogi-opiskelijat ovat valmistaneet Nallen rokotuspäivä -konsertin, joka esitetään tapahtumassa. Lapset pääsevät konsertissa opettelemaan uusia rokotusaiheisia lauluja.
  • Musiikillista matkaa voi jatkaa Soivassa seikkailussa, jossa laulun ja leikin keinoin valmistetaan uusi mielikuvituksellinen rokote.
  • Rokotuslaulut ovat syntyneet Lasten rokotuskirjan pohjalta, jonka ensimmäisen painoksen Metropolia julkaisi vuonna 2019. Iloisesti kuvitettu ja rokottamisen asiantuntijoiden kirjoittama kirja sopii niin lapsen kuin aikuisenkin käteen. Heurekan tapahtumassa julkaistaan kirjan uudistettu painos, jonka julkaisee THL. Kirjan ovat tehneet Metropoliassa pitkän uran tehnyt rokotusaiheen asiantuntija Anne Nikula sekä Metropolian alumni, sairaanhoitaja, vapaa-ajan taiteilija Meri Kankaanranta. Sisällön oikeellisuuden on tarkistanut THL:n ylilääkäri Ulpu Elonsalo.
  • Mukana Heurekan tapahtumassa on myös Metropolian terveydenhoitajaopiskelijoita, joiden kanssa Nalleneuvolassa lapset voivat tarkistaa, onko oman pehmolelun rokotukset kunnossa ja rokottaa oman pehmolelun.

Näiden lisäksi tapahtumassa on paljon muuta ohjelmaa, työpajoissa päästään mm. rokottamaan appelsiineja ja rakentamaan neuroneita.

Fiilistele ennakkoon

Tapahtumaa voi fiilistellä ennakkoon vaikkapa kuuntelemalla opiskelijoiden tekemiä uusia rokotuslauluja tai ostamalla Rokotuskirjan ensimmäisen painoksen Kampusshopista Arabian kampukselta!