Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Covid19-epidemiatilanteen nopea kehittyminen ja siihen liittyvät viranomaisohjeet pakottavat meidät peruuttamaan tulevat Romantikot Louise, Franz ja Ethel -konsertit Tampereella 14.3. ja Helsingissä 15.3. Lipun hinta hyvitetään ennakkolipun ostaneille. Olemme pahoillamme konserttien peruuntumisesta, mutta haluamme toimia vastuullisesti tässä poikkeuksellisessa tilanteessa.

Turun AMK:n Taideakatemia
Tampereen AMK
Metropolia AMK

***

Turun ja Tampereen ammattikorkeakoulujen sekä Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijaorkesterien yhteiskonsertissa soivat romantiikan ajan ja tyylisuunnan teokset. Konsertin johtaa Markus Yli-Jokipii.

Ohjelma

''Franz Schubert: Sinfonia h-molli "Keskeneräinen"

Itävaltalainen Franz Schubert (1797–1828) on yksi länsimaisen musiikin historian keskeisimmistä säveltäjistä, jonka tuotanto sisältää  muun muassa sinfonioita, oopperoita, kamari- ja pianomusiikkia sekä yli 600 liediä. Schubert aloitti h-molli-sinfoniansa säveltämisen 1822, mutta teoksesta valmistui lopullisesti vain kaksi ensimmäistä osaa. Schubertin “Keskeneräinen sinfonia” on kuitenkin yksi romanttisen ohjelmiston rakastetuista klassikoista varsinkin lyyristen melodioittensa vuoksi.


''Louise Farrenc: Overture 2 Es-duuri

Ranskalaisen Louise Farrencin (1804–1875) vauhdikas Orkesterialkusoitto nro 2 Es-duuri vuodelta 1834 vetää vertoja mille tahansa saman aikakauden orkesteriteokselle. Pariisin konservatorion pianonsoiton professorina toiminut Farrenc sävelsi piano- ja kamarimusiikin lisäksi kolme sinfoniaa ja kaksi alkusoittoa. TAMK musiikin opiskelija Luukas Hiltunen on editoinut konsertissa esitettävän alkusoiton alkuperäiskäsikirjoituksesta.


''Ethel Smyth: Serenade

Englantilaisen Ethel Smythin (1858–1944) laaja sävellystuotanto sisältää muun muassa oopperoita, konserton viululle ja käyrätorvelle, Messun sekä Serenadin. Smyth opiskeli sävellystä Leipzigin konservatoriossa ja liikkui taiteilijapiireissä, joissa tutustui muun muassa Brahmsiin, Tsaikovskiin, Dvorakin ja Griegiin. Serenadi (1890) säveltäjän tuotannon alkupäästä on sinfoninen teos, joka tuntee perinteensä, mutta esittelee persoonallisen ja ilmaisuvoimaisen säveltäjän. Säveltäjäuransa ohella aktiivisesti naisten äänioikeutta vaatineessa suffragettiliikkeessä toiminut Dame Ethel Smyth oli Britannian ensimmäinen aateloitu naissäveltäjä.


Sigyn Sinfonietta
Pyynikki Sinfonia
Metropolia Orkesteri

Kapellimestari Markus Yli-Jokipii

Kesto 90 minuuttia (sisältää väliajan)

Liput

Normaalihintainen lippu 15 euroa ja 10 euroa opiskelijat, eläkeläiset, työttömät

Lipun voi ostaa ovelta tuntia ennen konsertin alkua tai ennakkomyynnistä Metropolian lippukaupasta. Palvelumaksu sisältyy ennakkolipun hintaan.

Kiertueen muut konsertit

  • 12.3.2020 klo 19 Turun Tuomiokirkko
  • 14.3.2020 klo 18 Tampereen Tuomiokirkko

Lisätietoa

Konsertin Facebook-tapahtuma