Aika
23.9.2020
12.30 - 16.00
Paikka

Metropolian ja innovaatiokeskittymien verkkosivuilla (ilmoittautuminen aukeaa 24.8.2020).

Hinta

Maksuton.

Tapahtuman aihetunniste
  • #Tulevaisuusareena2020

Tulevaisuusareena on Metropolian innovaatiokeskittymien yhteinen tapahtuma, joka järjestetään verkossa 23. syyskuuta klo 12:30-16:00. Tulevaisuusareenan tarkoitus on esitellä innovaatiokeskittymissä tapahtuvaa ilmiöpohjaista oppimista ja yhdessä Metropolian henkilöstön, opiskelijoiden ja sidosryhmien yhteiskehittämisen keinoin etsiä vastauksia yhteiskunnallisiin haasteisiin, joiden keskeisinä teemoina ovat kestävä kehitys ja digitalisaatio.

KIITOS KAIKILLE OSALLISTUJILLE!

Tervetuloa Tulevaisuusareenaan!

Tervetuloa virtuaalisesti toteutettuun Tulevaisuusareenaan! Lukiessasi tätä olet jo siis löytänyt perille itse tapahtumaan. Tältä sivustolta löydät kaikki päivän ohjelmanumerot ja tiedon miten pääset niihin käsiksi. Huomaa, että tapahtumapäivä sisältää sekä osallistavia työpajoja, että suoria livestream-lähetyksiä.

Olemme koonneet tapahtuman teeman ympärille laajan tarjonnan mielenkiintoisia työpajoja eri ilmiöiden parista. Valitse sinulle mielenkiintoisin sisältö ja osallistu jopa kolmeen verkkotyöpajaan sekä kuuntele sivustolle streamatut puheenvuorot. Katso tapahtuman aikataulu sekä tutustu tapahtuman työpajoihin löydät niistä tiedot myös liikkumalla tapahtumasivulla alaspäin. Ilmoittautuminen tapahtuman työpajoihin on auki 24.8.-21.9.2020.

Mikäli tapahtumaan tulee muutoksia päivitämme niistä tiedot sivuston oikeaan laitaan. Mikäli sinulla on kysyttävää lue Q&A-kohtaan kerätyt kysymykset ja vastaukset. Mikäli et löydä vastausta kysymykseesi sieltä löydät tapahtuman järjestäjien yhteystiedot alta.

Toivotamme koko Tulevaisuusareena-tiimin puolesta sinulle inspiroivaa ja antoisaa iltapäivää!

Mistä Tulevaisuusareena-tapahtumassa on kyse?

Katso alla olevalta videolta Innovaatiojohtajan Mona Romanin terveiset ja esittely tulevasta tapahtumasta:

Aikataulu

Tutustu alta iltapäivän aikatauluun. Tapahtuman kaikki puheet on katsottavissa sekä suorana, että myöhemmin kahden viikon ajan tallenteina, näiltä verkkosivuilta.

Työpajat tapahtuvat suorana Zoomin välityksillä. Huomaa, että työpajoille on varattu kaksi tuntia, jolloin useampia työpajoja on päällekkäin. Valitse siis kiinnostavin työpaja kummaltakin tunnilta ja osallistu yhteensä kahteen työpajaan. Osallistuminen vaatii ilmoittautumisen, johon löydät linkin jokaisen työpajan esittelyn alta. Työpajojen nimet ja kuvaukset löydät alta seuraavasta osiosta.

Kahden työpajatunnin lisäksi Sitra tarjoaa kaikille avoimen työpajan, joka toteutetaan myös Zoomin välityksellä. Muista kuitenkin ilmoittautua työpajaan, jotta saat Zoom-linkin. Työpajan kuvauksen ja lisätietoa löydät täältä.

Kolmelta lähetetään myös suora IBM:n Tuukka Vartiaisen tekoälyaiheinen luento. Esitys tulee tälle tapahtumasivulle ja mikäli seuraat lähetystä suorana, voit myös lähettää kysymyksiä aiheesta lähempänä infottavan kanavan kautta. Lue lisää esityksestä täältä.

TAPAHTUMAN AIKATAULU:

12.30-13.00 Tapahtuman avaus

13.00-13.45 Ensimmäiset työpajat

14.00-14.45 Toiset työpajat

15.00-15.45 Sitran työpaja & IBM:n tekoälyluento

15.45-16.00 Päivän yhteenveto ja palaute

Työpajat

Tästä osiosta löydät kaikki tapahtuman ilmiölähtöiset työpajat. Huomaa, että voit osallistua siis kummassakin aikavälissä yhteen valitsemaasi työpajaan. Löydät alta lisätietoa työpajoista ja voit ilmoittautua niihin täältä tai työpajan tarkemman kuvauksen alta. Ilmoittautuminen on auki 24.8.-21.9.2020.

Työpajat järjestetään Zoom-yhteydellä, joten varmista etukäteen, että sinulla on toimivat kuulokkeet/kaiutin +mikki ja tarkista että tietokoneen käyttöjärjestelmäsi on päivitetty. Työpajoissa ei ole välttämättä pakollista kuvayhteyttä ellei se erikseen mainita. Työpajoja ei taltioida, vaan ne tapahtuu ainutlaatuisesti asetettuna ajankohtana ja osallistujien sekä fasilitaattoreiden kesken.

I Työpajat: klo 13- 13.45

Älykäs liikkuminen kuuluu kaikille

Työpaja keskittyy liikkumisen moninaisuuden ja tasa-arvon esille tuomiseen sekä monipuolisten yhteistyömahdollisuuksien korostamiseen niin opiskelijoiden, opettajien, innovaatiokeskittymien sekä työelämän edustajien kanssa.

Toteutustapa: Työpaja toteutetaan miniwebinaarina.

Kenelle: Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat tekemisissä tulevaisuuden liikenteen, liikennesuunnittelun tai ajoneuvojen kanssa, opiskelijoista ammattilaisiin.

Työpajan vetäjät: Anna-Stina Tähkävuori, projektipäällikkö & Milla Åman Kyyrö, viestintäsuunnittelija Älykkään liikkumisen innovaatiokeskittymästä.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Tutkitulla tiedolla hyvinvoivaan tulevaisuuteen

Tutkitun tiedon saavutettavuus ja hyödynnettävyys on keskeistä, kun tavoitteena on edistää ihmisten hyvinvointia yhteiskunnassa nyt ja tulevaisuudessa. Mitä voisi olla tutkimus- ja kehittämistoiminta, joka mahdollistaa oppimista, inspiraatiota, verkostoitumista ja osallistumista eri toimijoille: opiskelijoille, opettajille, ammattilaisille ja asiakkaille? Mitkä ovat mielestäsi keskeisiä tutkimus- ja kehittämisaiheita, joihin tulisi tarttua ihmisten hyvinvoinnin edistämiseksi heidän omassa arjessaan? Tervetuloa osallistumaan työpajaan, jossa kehitetään tutkitun tiedon hyödyntämistä ja monialaisen tutkimus- ja kehittämistoimintaa tulevaisuuteen yhdessä.

Työpajan vetäjät: Salla Sipari ja Nea Vänskä, REcoRDI-hanke

Toteutustapa: Työpaja toteutetaan vuorovaikutteisesti Zoom-yhteydellä.

Kenelle: työpajaan ovat tervetulleita kaikki hyvinvoinnista ja tutkimus- ja kehittämistoiminnasta kiinnostuneet ihmiset ja eri alojen toimijat, ammattilaiset ja opiskelijat.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Urban Commons: U!REKA Lab

*Huom! Työpaja pidetään englanniksi // The workshop is held in English*

Urban commons and commoning are a new way to organise common resources and collaborate in a city based on the Noble-prize winner (2009) Elinor Ostrom’s research in economics. In a world where our present economical system faces increasing critique, we ask if commons and commoning could offer an alternative. The workshop includes a short introduction to these concepts and a group work. Let us reimagine the city together!

Facilitators: Sandra Bos ja Kaisa Kanerva

Register for the workshop via this link.

Nuorten miesten sosiaalinen vahvistaminen TYÖPAJA 1: PEILI-tekoälysovellus ohjaa nuorta miestä

TYÖPAJA 1: PEILI-tekoälysovellus ohjaa nuorta miestä

Työpajassa eläydyt syrjäytymisvaarassa olevan nuoren miehen elämään ja kokeilet PEILI-sovellusta, joka sparraa elämässä eteenpäin.

Toteutustapa: yhteistoiminnallinen verkkokokeilu.

Kenelle: Työpaja on tarkoitettu nuorille, opiskelijoille ja kaikille, jotka ovat tekemisissä nuorten kanssa.

Työpajan vetäjät: projektipäällikkö Kaisa Puuronen ja tietotekniikan asiantuntija Vesa Ollikainen Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut -innovaatiokeskittymästä.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Ikääntyneiden digitaaliset kotihoidon palvelut

Työpajassa aiheena on ikääntyneiden ja muiden kotihoidon palveluita tarvitsevien tarpeet ja niihin erilaiset digitaaliset ratkaisut mm. Sydän- ja keuhkosairauksien monitorointiin.

Työpajan vetäjät: Erkki Räsänen ja Merja Ilskola

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Pelaamalla normit nurin

Työpajassa tutustutaan peleihin, jotka koskevat sukupuolten moninaisuutta ja sukupuolisensitiivisiä työtapoja. Saat oivalluksia ja välineitä sovellettavaksi omassa työssäsi nuorten kanssa. Tervetuloa tutustumaan Osuma - Osallistamalla osaamista ja CONNEXT for inclusion -hankkeissa kehitettyihin välineisiin. 

Toteutustapa: Aihepiiriin orientoidutaan ja loppukeskustelu käydään yhteisesti Zoom-yhteyden välityksellä. Lisäksi hankitaan omakohtaista, pelillistä kokemusta tutustumalla työpajateemaa koskeviin tehtäviin seppo.io-alustalla. Edellyttää tietokoneeseen toimivaa mikrofoniyhteyttä sekä mobiililaitetta (kännykkä tai tabletti), jossa on nettiyhteys.

Kenelle: Sukupuolten moninaisuudesta, sukupuolisensitiivisyydestä ja pelillisyydestä kiinnostuneet ammattilaiset ja opiskelijat

Työpajan vetäjät: Tiina Lehto-Lundén ja Mai Salmenkangas, CONNEXT for inclusion hanke sekä Katri Halonen ja Juhana Salminen, Osuma-hanke

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Jatkuva oppiminen työelämässä

Tulevaisuuden työelämässä tarvitaan jatkuvaa oppimista ja erilaisia taitoja. Mitä muuta jatkuva oppiminen voi olla kuin substanssiosaamisen kehittämistä? Miksi vahvistaa pehmeitä taitoja (mm. tiimitaidot, luovuus, organisointitaidot) kovilla työmarkkinoilla?

Olemme kehittäneet Urbaania kasvua Vantaa -hankkeessa osaamisen kehittämisen palveluita vantaalaisten pk-yritysten kanssa. Työpajassa kuulet tuoreet kuulumiset yrityskentältä. Lisäksi pohditaan yhdessä, mitkä ovat tärkeimmät taidot työelämässä ja millainen on mielikuva asiantuntijuudesta.

Toteutustapa: Työpaja toteutetaan vuorovaikutteisesti Zoom-yhteydellä, toimiva mikrofoniyhteys on toivottava.
Kenelle: Tervetuloa opiskelijat, opettajat, sidosryhmien ja työelämän edustajat

Työpajan vetäjät: Elina Taponen, projektipäällikkö & Elina Salo, hankeasiantuntija
/ Urbaania kasvua Vantaa -hanke

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Uudistuva sote & monialaisuus

Tulevaisuuden uudistuva sote edellyttää ja haastaa luomaan uusia tapoja kehittää osaamista monialaisesti ja yhdessä eri ammattilaisten kanssa. Tuo oma visiosi työpajaan, miten ja millä tavalla luomme Suomeen kilpailukykyistä osaamista asiakkaiden parhaaksi.

Työpajan vetäjät: Johanna Holvikivi ja Leila Lintula

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Unelmien hyvinvoinnin tila

Työpajassa unelmoidaan oma hyvinvoinnin tila positiivisen psykologian lähtökohdista.


Työpajan toteutus: Työpaja sisältää tietoiskuja ja unelmointitehtäviä. Rakennetaan yhdessä osallistujien kanssa unelmien hyvinvoinnin tila. Millainen on hyvinvoinnin tilasi, mitä siinä olisi ja miten se syntyy?


Kenelle: Juuri sinulle, joka haluat lisätä omaa ja ympäristösi hyvinvointia

Työpajan vetäjät: Eeva Tawast, Jari Pihlava

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Työpajan ohjelma:

13-13.15 Hyvinvoinnin tiloja hankkeessa. Millaisia tiloja itse tiedät ja loisit? 15min Päivi Eskelinen Roos/ Leena Unkari Virtanen
13.15 - 13.25 Positiivisen psykologian teoriatausta ja äänestystehtävä, Eeva Tawast
13.25 - 13.40 Sun vuoro -työkalu, esittely + työkalun kokeilu? 15-20min, Jari Pihlava
13.40 - 13.45 Päätössanat/loppukeskustelu

II Työpajat: klo 14- 14.45

Tulevaisuuden digiosaaminen

Tulevaisuuden sote-palvelut edellyttävät uudenlaista digiosaamista. Millaista verkkovuorovaikutus- ja ohjausosaamista tarvitaan? Millainen rooli palvelumuotoilulla, monitoimijuudella ja tekoälyllä tulee olemaan sote-kentällä? Entä millaisia eettisiä kysymyksiä tulee huomioida?

Tässä työpajassa esitellään ja testataan monialaisia mm. näihin kysymyksiin vastaavia oppimateriaaleja. Oppimateriaalit on kehitetty Sotepeda 24/7 hankkeessa ja ne ovat avoimesti saatavilla.

Toteutustapa: Työpaja toteutetaan vuorovaikutteisesti Zoom-yhteydellä, toimiva mikrofoniyhteys toivottavaa.

Kenelle: Ensisijaisesti tekniikan, liiketalouden sekä sosiaali- ja terveysalan opettajille.

Työpajan vetäjät: Leena Hinkkanen & Susanna Lepola

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Teollinen vallankumous 4.0

Työpajassa aiheena teollinen vallankumous 4.0, uudet teknologiat ja niiden hyödyntäminen yritysten kilpailukyvyn lisääjänä, sekä uuden osaamisen synnyttäminen niihin liittyen. Lisäksi uudet teknologiat ja globaalit haasteet. Voidaanko uusilla teknologioilla kuten robotiikalla, koneoppimisella ja XR-teknologialla vaikuttaa myös esim. energia- ja materiaalitehokkuuteen ja CO2 asioihin? Liittyisi käynnissä olevaan hankkeeseen Digi-Salama ja tarkoituksena löytää mm. siihen osallistuvia yrityksiä.

Työpajan vetäjät: Lauri Ristolainen, Antti Liljaniemi

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Ikäihmisen tarpeet ja tukeminen arjessa

Hankkeessa vahvistetaan yhdessä kehittäjäkumppanuutta työelämän ja oppilaitosten välille.

Työpajassa luodaan paras mahdollinen tulevaisuudenkuva siitä, miten monialaisen verkoston osaamista yhteensovittamalla voidaan tukea ikäihmisen kotona asumista ja merkityksellistä arkea.

Työpajan vetäjä: Carita Kokkala, Hyvissä handuissa -himassa

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Nuorten miesten sosiaalinen vahvistaminen TYÖPAJA 2: PEILI-toimintamalli nuoren miehen ohjauksessa

Työpaja 2: PEILI-toimintamalli nuoren miehen ohjauksessa

Työpajassa eläydyt syrjäytymisvaarassa olevan nuoren miehen elämään ja rakennat vaihtoehtoisia tulevaisuusskenaarioita.

Toteutustapa: yhteistoiminnallinen verkkotyöpaja.

Kenelle: Työpaja on tarkoitettu nuorille, opiskelijoille ja kaikille, jotka ovat tekemisissä nuorten kanssa.

Työpajan vetäjät: hyvinvoinnin asiantuntija Jouni Piekkari, terveysalan asiantuntijat Marianne Sipilä ja Kari Hyvärinen Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut -innovaatiokeskittymästä.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Social sustainability in cities

*Workshop is in English*

Our ERASMUS+ project’s purpose is to support the production of socially just and sustainable solutions to social issues in cities.

We invite you to become familiar with the potential of phronetic analysis and contribute with your perspectives on the following questions: How do we account for structural and ethical pressures facing practitioners in our work? And how do we make the project outputs relevant/usable for busy practitioners?

Facilitators: Leigh Anne Rauhala, Tiina Lehto-Lundén, Heli Määttänen, URBAN SOS project

For Whom: For anyone who is interested on social sector. Especially if you are interested how the urban environments impact on well-being.

Register for the workshop via this link.

Kestävä työ

Kestävän ja taloudellisesti tuottavan työn kulmakivinä ovat hyvinvoivat työntekijät ja työhyvinvointia edistävät arvot ja toimintaperiaatteet. Miten yrityksissä voidaan yhdessä kehittää työhyvinvointia ja sitä kautta tuottavuutta? Miten toteutat voimavaraistavan, ratkaisukeskeisen, henkilöstölähtöisen ja osallistavan yrityskohtaisen kehittämisprosessin, jonka tuloksena yrityksen työhyvinvointi ja tuottavuus paranevat? Tässä fasilitoidussa työpajassa tutustutaan Mikko- ja Tuomo-hankkeissa kehitettyyn Työhyvinvoinnin työkirjaan, jossa yhteistoiminnallinen työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisprosessi on kuvattu vaihe vaiheelta. Tarkoituksena on, että työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kehittämisestä kiinnostuneet henkilöt ja yritykset voivat työkirjan avulla kehittää omaa työyhteisöään kohti kestävää ja taloudellisesti tuottavaa työtä.

Toteutustapa: Zoom-yhteydellä

Kenelle: Kaikille, jotka ovat tekemisessä työhyvinvoinnin ja tuottavuuden kanssa. Työn ja työhyvinvoinnin kehittämisestä kiinnostuneet asiantuntijat ja yritysten edustajat.

Osallistujamäärä: min. 8 - max. 30.

Työpajan vetäjät: Leena Rekola, Carita Kokkala, Anu Leppänen & Kati Ylikahri

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Monialaisuus tulevaisuuden hanketoiminnassa

Monialaisuus ei ole itsetarkoitus, vaan keino. Millaisten kysymysten ratkaisemiseen monialaisuutta
kannattaa käyttää tulevaisuuden
hanketoiminnassa?

Työpajan vetäjät: Toini Harra ja Panu Karhinen, HIPPA-hanke

Ilmoittaudu työpajaan täältä.

Osatyökykyisyys ja keikkatyö avoimilla työmarkkinoilla

Työpajassa ilmiönä osatyökykyisten työllistyminen. Töihin pääseminen ei ole aina helppoa, ja usein esteenä ovat ennakkoasenteet ja -tulkinnat. Työpajassa etsimme yhdessä ratkaisuja niiden raivaamiseksi työllistymisen tieltä.

Työpajan vetäjät: Katja Multanen, projektivastaava, Eskot ry & Niina Pietilä, lehtori, Metropolia amk

Toteutustapa: Työpaja toteutetaan vuorovaikutteisesti Zoom-yhteydellä, toimiva mikrofoniyhteys toivottavaa.

Kenelle: Työpaja on tarkoitettu kaikille, jotka ovat kiinnostuneita työelämästä ja sen kehittämisestä sekä erityisesti heille, joita osatyökykyisten asema työmarkkinoilla kiinnostaa.

Ilmoittaudu työpajaan täältä.


Luento klo 15.00-15.45

IBM: Tekoäly ja koneoppiminen digitalisaation ajureina

Vartiainen on IBM Watson -tekoälyteknologioiden asiantuntija ja finanssialan asiakasratkaisujen suunnittelusta vastaava arkkitehti. Luento pidetään englanniksi ja Vartiaiselle on mahdollista esittää luennon aikana kysymyksiä.

Englanninkielinen kuvaus aiheesta:

How are AI and ML accelerating Digitalization?

How will we get things done from home with zero human contact in the age of COVID? What are the businesses and public services doing about this? How can they build fully digital services to cover all aspects of our needs as citizens and consumers? What kind of Artificial Intelligence and Machine Learning capabilities are required to build these intelligent, next generation services?

Vartiainen will present practical examples and demonstrations of real-world AI solutions and how they are made.

Huomaa, että IBM:n esitykseen ei tarvitse erikseen ilmoittautua, vaan se tulee tälle tapahtuma-sivulle, voit myös katsoa ja kuunnella IBM:n esityksen jälkikäteen, mikäli haluat osallistua tapahtuman aikana SITRA:n työpajaan. IBM: esitys tulee live-esityksen jälkeen tälle sivustolle taltiontina ja on katsottavissa kahden viikon ajan. Esityksen pääkieli on englanti.


Työpaja klo 15.00-15.45

Sitra: Tulevaisuustaajuus – Tulevaisuuteen vaikuttaminen taitona, työpaja

Tässä työpajassa tutustut tulevaisuusajattelua ja muutoksentekemisen taitoja yhdistävään Tulevaisuustaajuus-menetelmään ja pääset kokeilemaan tulevaisuusajattelua käytännössä.

Fasilitaattorit

  • Jenna Lähdemäki-Pekkinen, asiantuntija, ennakointi, Tulevaisuuden uudistajat -projekti
  • Liisa Poussa, asiantuntija, ennakointi, Tulevaisuuden uudistajat -projekti

HUOM: Ilmoittautuminen työpajaan suljettu, Sitran työpaja TÄYNNÄ.

Huomaa, että Sitran työpaja on ohjelmistossa samaan aikaan IBM:n tekoälyluennon kanssa. Sitran työpajaa ei taltioida, vaan se on ainutkertainen kokemus. Mikäli sinua kiinnostaa kumpikin, osallistu työpajaan tapahtuman ajankohtana ja katso IBM:n esitys jälkikäteen taltiointina.

Sitran työpajan vetävät Liisa Poussa ja Jenni Lähdemäki-Pekkinen.

Q&A: Kysymyksiä ja vastauksia tapahtumasta

Alle keräämme muutamia yleisimpiä kysymyksiä ja päivitämme vastauksia niihin.

Miten osallistun tapahtumaan?

Tämä sivu on Tulevaisuusareena-tapahtuma! Olet siis jo perillä. Tutustu tapahtumapäivän ohjelmaan sivuston ylälaidasta. Voit katsella suorana lähetettäviä esityksiä sekä osallistua halutessasi useampaan työpajaan päivän aikana. Lisätietoa löydä tältä sivulta kohdasta työpajat sekä Sitran esittelyn alta.

Saat parhaimman kokemuksen tapahtumasta osallistumalla tietokoneella.

Ilmoittautuminen työpajoihin löytyy täältä.

Kenelle tapahtuma on tarkoitettu?

Tulevaisuusareena on avoin kaikille sekä Metropolian sisältä, että kaikille kiinnostuneille ammattikorkeakoulun ulkopuolelta. Työpajoja on monelta eri alalta, joten perehdy tarkemmin itseäsi kiinnostaviin ohjelmanumeroihin tältä sivulta ja liity rohkeasti mukaan.

Minkälaisen laitteiston tarvitsen tapahtumaan?

Parhaan kokemuksen saat tietokoneella. Työpajat toteutetaan Zoom-yhteydellä, joten toimivat kuulokkeet + mikrofoni on suositeltavaa. Tarkista myös ennen tapahtumaa, että tietokoneesi käyttöjärjestelmä on päivitetty uusimpaan.

Tulevaisuusareenan esitykset lähetetään suorana streamina tapahtuman verkkosivuille eli tämän sivun ylälaitaan. Parhaimman katselukokemuksen saat Chrome-selaimella. Mikäli sinulla on ongelmia kuvan näkemisessä voit katsoa myös lähetystä suoraan Youtubesta.

Voinko olla poissa opetuksesta tämän takia?

Mikäli Tulevaisuusareena menee päällekkäin opetuksesi kanssa neuvottele etukäteen osallistumismahdollisuudestasi vastaavan opettajan kanssa.

Kuinka moneen työpajaan voin osallistua?

Voit osallistua päivän aikana maksimissaan kolmeen työpajaan. Tämä tarkoittaa sitä, että voit valita sekä yhdeltä, että kahdelta alkavista työpajoista yhden per tunti sekä osallistua vielä kolmelta Sitran työpajaan. Muista ilmoittautua jokaiseen etukäteen.

Mitä teen ongelmatilanteissa?

Tarkkaile tämän sivuston oikeassa laidassa olevaa "Tilannehuone"- laatikkoa, johon liitämme yleistä infoa mikäli ongelmatilanteita ilmenee. Jos kohtaat teknisiä ongelmia, joista ei lue tilannehuoneessa laita meille viestiä.

Lisätietoa

Innovaatiojohtaja, Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut
Minna Elomaa-Krapu
p. +358 50 532 6331
Minna.Elomaa-Krapu [at] metropolia.fi

Innovaatiojohtaja, Puhtaat ja kestävät ratkaisut
Antti Tohka
p. +358 40 142 4943
Antti.Tohka [at] metropolia.fi

Innovaatiojohtaja, Tieto-ohjattu rakentaminen
Vishal Singh
p. +358 50 431 5667
Vishal.Singh [at] metropolia.fi

Innovaatiojohtaja, Toimiva ihmisten kaupunki
Mona Roman
p. +358 40 555 1044
mona.roman [at] metropolia.fi

Innovaatiojohtaja, Älykäs liikkuminen
Oscar Nissin
+358 40 674 8224
Oscar.Nissin [at] metropolia.fi

Tutustu innovaatiokeskittymiin Metropolian verkkosivuilla.