Ennätysmäärä valmistuu ylempään amk-tutkintoon ja liiketalouden alalta – Maijan matka valmistujaisista päivystykseen ja rauhanturvaajaksi

Yli 2000 opiskelijaa valmistuu tänä keväänä Metropoliasta. Valmistujaisia juhlitaan kampuksilla 24. toukokuuta. Heistä yksi on englanninkielisen sairaanhoitajan tutkinnon suorittanut Maija Väyrynen.

Ylempien amk-tutkintojen suosio jatkaa kasvuaan. Ennätykselliset yli 270 valmistuu ylempään amk-tutkintoon ja lähes 1750 opiskelijaa on suorittanut ammattikorkeakoulututkinnon.

Oman ennätyksensä tekevät liiketalouden amk-tutkinnot, joista valmistuu tänä keväänä yli 200 opiskelijaa.

”Lämpimät onnittelut kaikille valmistuneille! Tiedämme, että meiltä valmistuvat kehittävät menestyksekkäästi työelämää ja tuottavat sinne uusia innovaatioita. Haluamme myös tulevaisuudessa olla kumppaneitanne jatkuvan oppimisen polulla”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

Unelmapaikkaan töihin – Metropolian meininki tuntui omalta

Tutkintotodistuksen ja ruusun saa myös Maija Väyrynen Vanhan viertotien kampuksella. Hän on suorittanut englanninkielisen sairaanhoitajan Bachelor of Health Care -tutkinnon ja pitää opiskelijoiden puheen valmistujaisjuhlassa.

”Koen yhteisöllisyyden tärkeäksi. Olen saanut paljon hyviä ystäviä eliniäksi ja toivon, että tätä puolta korostetaan opiskelussa aiempaa enemmän”, tutorvastaavana ja opiskelijayhdistyksen hallituksen jäsenenä toiminut Väyrynen sanoo.

Heti seuraavana maanantaina hän aloittaa työt unelmapaikassaan keskussairaalan päivystyksessä Lappeenrannassa. Tehtävä on yksi haastavimmista vastavalmistuneelle.

”Teoriaopinnot yhdessä hyvien harjoittelupaikkojen kanssa ovat valmistaneet minut siihen, että pärjään ympäristössä kuin ympäristössä.”

”Opiskelupaikaksi en lopulta harkinnut muita kuin Metropoliaa. Sen arvot ja meininki tuntuivat eniten omalta”, Väyrynen kertoo.

Maailmaa muuttamaan

Pian 24 vuotta täyttävä Maija Väyrynen suoritti opintojensa välissä vapaaehtoisen varusmiespalveluksen ja tähtää päivystystyön jälkeen kriisinhallintatehtäviin rauhanturvaajaksi toteuttamaan unelmiaan.

”Siellä on huutava pula sairaanhoitajista ja minusta tulisi kenttäsairaanhoitoa suorittava sotilas - isäni jalanjälkiä rauhanturvaajan tehtäviin seuraten.”

Metropoliasta tähdätään muuttamaan maailmaa, Riitta Konkola tietää. ”Neljä kampusta ja innovaatiokeskittymämme ovat yhteisen oppimisen alusta. Kokeilevasta yhteistyöstä esimerkkejä ovat lisätyn todellisuuden Helsinki XR Center Arabian kampuksella ja tulevaisuuden viljelytekniikkaan erikoistunut Urban Farm Lab Myyrmäen kampuksella.”

”Toivomme, että saamme jatkossa myös alumnejamme mukaan näihin yhteistyömahdollisuuksiin”, Konkola sanoo.

Lisätietoja

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, etunimi.sukunimi [at] metropolia.fi, p. 050 548 6069.