Kenian Uashin Gishun kuvernöörin delegaatio korkean tason vierailulla Metropoliassa

24.5.2022 - 15:16

Suomen historian suurin tilauskoulutuksen kauppa toteutui alkuvuonna 2022, kun Kenian valtio hankki Metropolia Ammattikorkeakoululta, Laurea Ammattikorkeakoululta sekä Jyväskylän koulutuskuntayhtymä Gradialta yli 10 miljoonan euron suuruisen koulutuskokonaisuuden. Sopimus koskee sairaanhoitajan, fysioterapeutin ja informaatioteknologian alempia korkeakoulututkintoja Laureassa ja Metropoliassa, ja lähihoitajan tutkintoa Gradiassa.

Yhteistyön ensimmäisessä vaiheessa Metropolia vastaa 40 IT-insinöörin kouluttamisesta Keniaan, ja aloittavien opiskelijoiden maahan saapumista valmistellaan. Kenian Uasin Gishun maakunnan kuvernööri Jackson Kiplagat Mandago sekä muita alueen johtavia virkamiehiä saapui Suomeen viikon mittaiselle vierailulle, jossa vieraat tutustuivat Metropolian ja Laurean kampuksiin ja eri ministeriöihin. Ohjelmaan osallistui myös ministeriöiden edustajia sekä poliitikkoja Suomesta.

Vierailuviikon aikana Kenian Uasin Gishun maakunnan kuvernööri sekä Metropolian varatoimitusjohtaja Simo Mustila allekirjoittivat aiesopimuksen Helsingissä 18.toukokuuta 2022. Aiesopimuksella Metropolia ja Kenian Uasin Gishun maakunta tiivistävät yhteistyötään myös jatkossa.

Koulutusvientikaupan taustalla on kansainvälinen suomalaisen koulutusosaamisen vientiyhtiö EduExcellence, jonka omistajat ovat Haaga-Helia, Laurea ja Metropolia. Vuonna 2017 perustetulla EduExcellence Oy:llä on koulutus- ja kehittämisohjelmia Afrikan lisäksi muun muassa Kiinassa ja laajemmin Aasiassa, Persianlahdella sekä Latinalaisessa Amerikassa. Lisätietoa Eduexcellencen verkkosivuilta (www.eduexcellence.fi).

Kenian Ushia Gishin kuvernööri Helsingissä

Lisätietoja
varatoimitusjohtaja Simo Mustila
+358 44 220 3300
Simo.Mustila [at] metropolia.fi (Simo[dot]Mustila[at]metropolia[dot]fi)