Metropolia Ammattikorkeakoulu tiivistää yhteistyötään Suomen johtavan terveysteknologiayrityksen Siemens Healthineersin kanssa

27.5.2021 - 16:10

Ossi Koskinen, Jarno Eskelinen ja Riitta Konkola allekirjoittavat sopimuksen.

Metropolia ja Siemens Healthineers ovat allekirjoittaneet terveys- ja hyvinvointiteknologiaa koskevan aiesopimuksen. Aiesopimuksessa on tarkoitus sopia Metropolian ja Siemens Healthineersin tutkimus-, kehitys- ja innovaatioyhteistyöstä kestävän hyvinvoinnin edistämiseksi.
Siemens Healthineers kehittää innovatiivisia ratkaisuja terveydenhuollon hoitoketjuun ennaltaehkäisystä diagnoosiin ja potilaan toipumiseen. Suomessa Healthineersin toimittamaa terveysteknologiaa on käytössä laajasti niin julkisella kuin yksityisellä sektorilla.

Metropoliassa Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut innovaatiokeskittymän tavoitteena on sekä vahvistaa tarvelähtöistä hyvinvointi- ja terveysteknologiaosaamista että tukea hyvinvointi- ja terveysteknologian alan yritysten tutkimus-, kehitys- ja innovaatio-osaamista tarjoamalla yritysten käyttöön prekliininen tutkimus- ja testausalusta (Metropolia Proof Health). Digitalisaatioon liittyvää osaamista vauhditetaan sosiaali- ja terveysalan tutkintokoulutuksissa ja HyMy-kylässä. HyMy-kylä on ihmislähtöinen ja ekosysteemitoimintatapaan nojautuva monialainen oppimis- ja kehittämisympäristö.

Terveydenhuollon tuottavuushaasteet sekä väestön ikääntyminen lisäävät terveysteknologian ja terveydenhuollon digitalisaation sekä sen osaajien kysyntää. Terveysalalla tarvitaan erityisesti osaamista digitaalisten ratkaisujen, virtuaalitodellisuuden, robotiikan ja keinoälyn parissa.

- Innovaatiotoiminta on ollut ja tulee aina olemaan yrityskulttuurimme ydin, jotta ihmiset voisivat elää pidempään terveempinä. Samalla autamme kumppaneitamme lisäämään terveydenhuollon tuottavuutta. Ilman osaajia tämä ei ole mahdollista. Siksi haluamme tukea opiskelijoita, jotta heillä on laajat valmiudet innovaatioteknologioiden hallintaan ja digitalisaation edistämiseen. Haluamme myös yhdessä mahdollistaa innovaatioiden käyttöönoton sekä ratkoa terveydenhuollon resurssihaasteita uusilla toimintamalleilla. Toivotamme ekosysteemiin tervetulleiksi myös yritykset, yhdessä lisäämme valmiuksia vastata Suomen terveydenhuollon tarpeisiin, kuvaa Siemens Healthineersin toimitusjohtaja Jarno Eskelinen.

- Metropolia Ammattikorkeakoulun strategiaan on nostettu jatkuva oppiminen, digitalisaatio sekä kestävä kasvu ja kehitys. Korkeakouluna haluamme olla tulevaisuuden osaamisen ja alueellisen elinkeinoelämän vahvistajia omalla roolillamme. Uudellamaalla on loistavat edellytykset vahvistaa innovaatioiden syntymistä hyvinvointi- ja terveysteknologian alalla, kunhan rohkeasti rakennamme yhteistyössä monialaisia ekosysteemejä. Metropolian ja Siemens Healthineersin tavoitteena on rakentaa yhdessä luova ja innovatiivinen yhteistyöalusta, toteaa Metropolian toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Yhteistyö Siemens Healthineersin kanssa varmistaa Metropolian opiskelijoille hyvän urapolun terveys- ja hyvinvointiteknologian parissa. Yhteistyö kasvattaa opiskelijoiden kyvykkyyttä tarttua monialaisesti vaativiin haasteisiin. Korkeakouluyhteistyö sekä tutkimuskumppanuus mahdollistavat uusien teknologioiden ja innovaatioiden käyttöönottoon ja hyödyntämisen, hoitopolkujen tehostamisen sekä terveydenhuollon digitalisaation varmistamisen laajasti Suomessa.

Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, Siemens Healthineersin toimitusjohtaja Jarno Eskelinen ja suurasiakkuusjohtaja Ossi Koskinen allekirjoittivat aiesopimuksen Myllypuron kampuksella 25.5.2021

Lisätietoja

Minna Elomaa-Krapu
innovaatiojohtaja

Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut
p. 050 532 6331