Metropolia ja Footlife Oy sopimusyhteistyöhön jalkaterveyden edistämiseksi

26.8.2020 - 10:00

Jalkaterveyden ja -kuntouttamisen asiantuntija Footlife Oy ja Metropolia-ammattikorkeakoulu syventävät yhteistyötään työelämäyhteistyösopimuksella. Sopimuksen myötä kumppanit jakavat asiantuntijuuttaan ja kehittävät toimintaansa suunnitelmallisesti ja aikaisempaa tavoitteellisemmin. Lisäksi Footlife ja Metropolia tekevät jälleenmyyntisopimuksen Footbic-tuotteiden myynnistä.

Footlife Oy on kotimainen, alaraajojen kuntoutukseen, analyysiin ja kuntoutusvälineisiin sekä liikunnan ja terveydenhuollon ammattilaisten koulutuksiin erikoistunut yritys. Palveluihin kuuluvat mm. toimitusjohtaja, fysioterapeutti Ahto ”Atte” Kärnän kehittämä Footbic-kuntoutusmenetelmä jalkaterille sekä alaraaja-analyysi Functional Foot Map -menetelmällä.

Yrityksen menestystarina pohjautuu Kärnän vuosikymmenten fysioterapeuttityöhön mm. jääkiekkoilijoiden ja muiden ammattiurheilijoiden parissa. Ensimmäiset hyvät kokemukset Footbic-menetelmästään Kärnä havaitsi jo 90-luvun alussa KalPa:n pelaajien fysioterapeuttina toimiessaan. Kesti kuitenkin vielä vuoteen 2010 ja Vancouverin olympialaisiin, ennen kuin ajatus omasta tuotteesta otti vihdoin kunnolla tulta alleen. Vuosien varrella Kärnän asiantuntemusta ovat hyödyntäneet niin lukuisat urheiluseurat, huippuammattilaiset kuin yksityisasiakkaatkin. Tällä hetkellä Suomessa on jo noin 180 koulutettua Footbic-ohjaajaa ja jälleenmyyjää.

”Yhteistyö Metropolian kanssa on Footlife Oy:lle erittäin odotettu ja tärkeä asia. Tiesimme etukäteen Metropolialla olevan osaamista jalkaterveyteen ja alan opettamiseen liittyen. Nähdessämme uuden Myllypuron kampuksen tilat, meille avautui ajatus siitä, mitä kaikkea voimme yhdessä tehdä jalkaterveyden eteen. Yhteistyö tuo meille mahdollisuuden kehittää uusia välineitä ja koulutuksia. Varsinkin Metropolian MINNO-projekteilta odotamme paljon. Haluamme tehdä töitä tulevien jalkaterveyden ammattilaisten kanssa”, kertovat Footlifen Kärnä ja Kai Toivonen.

Yhteistyötä ihmisen hyväksi

Metropoliassa iloitaan yhteistyöstä jalkaterveyden- ja kuntoutuksen uranuurtajan kanssa.

”Jalkaterveyden osaamisen jatkuva kehittäminen ja etulinjan asiantuntemus ovat tärkeitä asioita Metropolialle. Yhteistyö antaa meille mahdollisuuksia kliinisen asiantuntemuksen jakamiseen ja uusien ratkaisujen testaamiseen ja kehittämiseen yhdessä. Yhteistyön muotoja on lukemattomia opinnäytetöistä harjoitteluihin ja vaikkapa prototyyppien valmistamiseen ja testaukseen”, kertoo lehtori ja jalkaterapian tutkinto-ohjelman tutkintovastaava Pekka Anttila Metropoliasta.

”Metropoliaa ja Footlifea yhdistää vahva halu auttaa ihmistä; haluamme kehittää uusia menetelmiä, teknologiaa ja osaamista ihmisen hyväksi. Uskon, että voimme yhdessä oppia substanssin lisäksi paljon myös asiakaslähtöisyydestä ja yrittäjyydestä”, jatkaa toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.
 

Footlife Oy:n ja Metropolian edustajat yhteiskuvassa

Kuvassa ylhäältä vasemmalta: Päivi Haapasalmi ja Pekka Anttila Metropoliasta, Atte Kärnä ja Kai Toivonen Footlifesta sekä Riitta Konkola Metropoliasta.

Lisätietoa

Footlife Oy
Ahto Kärnä, toimitusjohtaja, perustaja, fysioterapeutti
p. 0400 763 868
ahto(at)footbic.com

Footlife Oy
Kai Toivonen, partner
0400 424 224
kai(at)footbic.com

Footbic Instagramissa
Footbic Facebookissa

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Pekka Anttila
lehtori, jalkaterapian tutkinto-ohjelman tutkintovastaava
p. 040 641 8318
pekka.anttila(at)metropolia.fi