Metropolia liittyy kansainväliseen 5G Mökki -verkostoon

5.11.2021 - 11:50

Metropolia liittyy osaksi laajenevaa kansainvälistä Mökki-verkostoa AIoT/Robo Garage -ympäristöllä.

AIoT/Robo Garage on uudenlainen oppimisympäristö, joka toimii Metropolian, yritysten ja uuden teknologian fyysisenä kohtaamispaikkana. Ympäristö palvelee laajasti automaatiotekniikan ja robotiikan yhteistyöalustana, sekä opiskelijoiden työpajana. AIoT keskittyy IoT-pohjaiseen tiedonkeruuseen ja kerätyn datan hyödyntämiseen tekoälyn sekä koneoppimisen keinoin. AIoT/Robo Garage avattiin Metropolian Myyrmäen kampukselle Vantaalle toukokuussa 2021 ja otettiin käyttöön syyskuussa.

Metropolia tavoittelee verkostoon liittymisellä laajempaa yhteistyötä Mökki-verkoston toimijoiden kanssa.

”AIoT/Robo Garage -toimintaan liittyvien teemojen edistämiseksi on hyödyllistä verkostoitua mahdollisimman laajasti. Mökki-verkosto on laaja ja toimiva, on kunnia päästä siihen mukaan”, sanoo yliopettaja Erkki Räsänen Metropoliasta.

Mökki kytkee erilaiset toimijat yhteen oppimaan ja kehittämään uutta

Mökki-verkosto tukee matalan kynnyksen vuorovaikutuksen ja yhteistyön syntymistä korkeakoulujen ja yritysten välillä ja toimii laboratoriona uusien teknologisten ideoiden kokeiluille ja kehittämiselle. Kyseessä on uudenlainen tapa tuoda korkeakouluihin ja yrityksiin nopearytmistä tietoa uuden kehittämiseksi kestävää kehitystä edistäen. Mökki kannustaa kehittämään tietämystä ja osaamista uudesta teknologiasta kuten 5G, AI, VR/AR, Blockchain ja auttaa yrityksiä sekä muita organisaatioita ottamaan sitä nopeasti ja joustavasti käyttöön.

Mökki-konsepti on kansainvälinen ja tukee digitalisaation kehitystä avoimena teknologialaboratorioverkostona ja sen taustalla on joukko teknologian johtavia ammattilaisia, huippuyrityksiä ja korkeakouluja. Metropolian Myyrmäen kampuksen lisäksi maailman ensimmäisiä 5G Mökki -kampuksia ovat Nokia Oyj, Garage, Espoo; Aalto-yliopisto, Design Factory, Espoo; Hämeen ammattikorkeakoulu, Hämeenlinna; sekä Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu, Kouvola ja Mikkeli.

Mökki-verkosto laajenee parhaillaan kansallisesti ja kansainvälisesti ja se on esillä Expo 2020 Dubai -maailmannäyttelyssä Suomen Paviljongissa 1.10.2021–31.3.2022. 5G Mökki on koettavissa myös fyysisesti 30.1.–5.2.2022 Dubain keskustassa City Walkilla Education Finland cluster VIP-viikolla.

Tutustu 5G Mökkiin: https://www.5gmokki.com/

Lisätietoja:

Erkki Räsänen
Yliopettaja
erkki.rasanen [at] metropolia.fi (erkki[dot]rasanen[at]metropolia[dot]fi)
+358 50 530 8245

Jari Olli
Osaamisaluepäällikkö, Puhtaat ja älykkäät ratkaisut
jari.olli [at] metropolia.fi (jari[dot]olli[at]metropolia[dot]fi)
+358 40 179 8949