Metropolian kolmas vuosineljännes: Uuteen strategiakauteen valmistautumista

30.11.2020 - 11:30

Syyslukukauden alussa Metropoliassa palattiin takaisin kampuksille toimien hybridimallissa lähi- ja etätyötä joustavasti yhdistäen. Koronaviruspandemia on osoittanut, että toimintaympäristön haasteet ovat tänä päivänä maailmanlaajuisia ja yhteisiä.

Jatkuvassa muutoksessa oleva maailma ja uudistuva yhteiskunta tarvitsevat myös uudenlaisen korkeakoulun. Korkeakoulun, joka on valmis rohkeasti ottamaan vastuuta ja vaikuttamaan kestävän tulevaisuuden puolesta. Tähän rooliin Metropoliassa tartutaan entistä vahvemmin uudella strategiakaudella.

Uusi strategia 2021-2030 on julkaistu

Ammattikorkeakoulu suuntasi syksyllä katseen kohti tulevaisuuden tuomiin mahdollisuuksiin julkaisemalla uuden strategian 2021-2030. Uudella strategialla tavoitellaan entistä vahvempaa vaikuttavuutta yhteiskunnan parhaaksi, ihminen edellä.

Uusi strategia painottuu viiteen teemaan:

  • jatkuva oppiminen
  • ilmiölähtöiset innovaatiokeskittymät
  • kestävä kehitys ja kasvu
  • ihmiset ja kulttuuri
  • digitalisaatio

Metropolian tahtotilana on olla osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja.

”Haluamme toteuttaa strategiaamme vastuullisesti, avoimesti ja laajalla yhteistyöllä. Kutsummekin kumppanimme ja sidosryhmämme rakentamaan kanssamme kestäviä ratkaisuja ja osaamista tulevaisuuteen”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoo.

Voitollinen tulos haastavasta toimintaympäristöstä huolimatta

Metropolian kolmannen kvartaalin liikevaihto oli 24,2 miljoonaa euroa pysyen edellisvuoden tasolla (Q3/2019; 24,2 M€). Tammi-syyskuun liikevaihto oli 74,9 miljoonaa euroa kasvaen 2,9 prosenttia edellisvuodesta (Q1-Q3/2019; 72,7 M€).

Kolmannen kvartaalin tulos oli 1,9 miljoonaa euroa voitollinen kasvaen 1,2 miljoonaa euroa edellisvuodesta (Q3/2019; 0,7 M€). Tammi-syyskuun tulos oli 2,5 miljoonaa euroa kasvaen 16,0 prosenttia edellisvuoden vastaavasta kaudesta (Q1-Q3/2019; 2,2 M€). Kumulatiivista tulosta paransivat liikevaihdon kasvu sekä saavutetut säästöt.


Lisätietoja:
Toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola, riitta.konkola [at] metropolia.fi (riitta[dot]konkola[at]metropolia[dot]fi)


Lue koko vaikuttavuuskatsaus: vaikuttavuuskatsaus 3/2020
Tutustu myös edelliseen vaikuttavuuskatsaukseen: 2/2020