Metropolian koronapäivystys auttaa altistuneiden jäljittämisessä

15.10.2020 - 11:05

Metropolian koronapäivystys auttaa altistuneiden jäljittämisessä

Koronatapausten määrä on voimakkaassa kasvussa pääkaupunkiseudulla. Tämä on ajoittain ruuhkauttanut viranomaisten jäljitystyötä mahdollisten altistuneiden henkilöiden tavoittamiseksi.

Metropolia-ammattikorkeakoulu on perustanut oman koronapäivystyksen, jonka tavoitteena on pyydettäessä auttaa terveysviranomaisia altistuneiden jäljityksessä ja heille tiedottamisessa. Tavoitteena on saada tartuntaketjut katkaistua mahdollisimman nopeasti. Päivystysrinki on valmiudessa myös viikonloppuisin. Siihen kuuluvat kiertävän vuoron mukaan Metropolian johtoryhmä ja viestintäpalvelut. Lisäksi mukana ovat opintoasiainpalvelut ja opiskelijahyvinvointipalvelut. 

Metropolian koronapäivystys auttaa terveysviranomaisia, kun he jäljittävät kampuksilla mahdollisesti tapahtuneita altistumisia. Altistuneet voivat olla joko Metropolian opiskelijoita tai työntekijöitä. Pyydettäessä Metropolia selvittää ja toimittaa tiedot viranomaisille turvasähköpostilla ja voi myös viranomaisten ohjeiden mukaisesti lähettää toimintaohjeita altistuneille. 

”Haluamme kantaa oman yhteiskuntavastuumme haastavassa tilanteessa. Tavoitteenamme on turvata henkilöstöllemme ja opiskelijoillemme mahdollisimman turvallinen työskentely- ja oppimisympäristö hybridimallissa, jossa pääosa työskentelystä tapahtuu etänä ja vain välttämätön toiminta kampuksilla”, sanoo toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Metropolian koronapäivystys

Metropolian koronapäivystystä koordinoivat arkisin ma-to klo 8-20 ja perjantaisin klo 8-16 toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola ja varatoimitusjohtaja Simo Mustila. Viikonloppuisin aikavälillä pe klo 16 - su klo 20 päivystykseen osallistuvat lisäksi siihen erikseen nimetyt henkilöt. 

Lisätietoja
Riitta Konkola
Metropolia Ammattikorkeakoulu
toimitusjohtaja-rehtori
p. 050 471 1332

Tiedotteen lähetti
Marianne Vainikka
Sirpa Rutanen
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Viestintä
viestinta [at] metropolia.fi

Yhteystiedot
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1, 00920 Helsinki
p. 09 7424 5000
www.metropolia.fi

Twitter @metropolia
www.facebook.com/MetropoliaAMK
https://www.instagram.com/metropolia_uas/
https://www.linkedin.com/school/helsinki-metropolia-university-of-applied-sciences/
www.youtube.com/user/MetropoliaAMK

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Vaikuttajakorkeakouluna haluamme olla osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja. Metropoliassa opiskelijat ja henkilöstö kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa. Uniikit koulutusalojemme yhdistelmät ja kokeilukulttuuri luovat edellytykset uuden luomiseen. Oppimisen tukena hyödynnämme uusinta teknologiaa, kuten lisättyä todellisuutta.
Metropolian neljällä modernilla kampuksella, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, tehdään, koetaan ja opitaan. Esteettömät, viihtyisät ja innostavat kampuksemme sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Metropolia – osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen.