Metropolian opiskelija Janina Viitasaari vuoden 2019 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti

10.3.2020 - 14:41

Metropolian opiskelija Janina Viitasaari vuoden 2019 Queen Silvia Nursing Award -stipendiaatti

Metropoliassa kolmatta vuotta sairaanhoitajaksi opiskeleva Janina Viitasaari on vuoden 2019 Suomen Queen Silvia Nursing Award -stipendin saaja. Palkinto myönnetään vuosittain sairaanhoitajaopiskelijalle, jonka kehittämä idea tarjoaa ratkaisun tulevaisuuden vanhusten- ja dementiahoidon haasteisiin. 

Janina Viitasaari ideoi palkintotyössään ”Interaktiivisen muistikirjan ikääntyneelle”.

Rauhoittavia viestejä ikäihmisille

Idean interaktiivisesta muistikirjasta Janina kertoi saaneensa työharjoittelussa, jossa oli käytössä päiväkirjatyyppisiä äänikirjoja. ”Niistä ideoin puhelimen tai tablettimaisen laitteen, johon tulisi nappeja, joista voisi toistaa äänitteitä. Nappien päällä voisi olla tarroja tai kuvia läheisistä ihmisistä. Ajatuksena on, että muistikirjaan voisi laittaa läheisten viestejä, runoja, lauluja; kaikkea, mikä ikääntyneelle on tärkeää”, Janina kuvailee. 

”Muistikirja voisi sisältää myös turvaviestejä ikääntyneelle. Läheinen voisi äänittää muistikirjaan ikääntyneelle rauhoittavia viestejä, että hän on turvassa hoitopaikassa, eikä hänellä ole siellä mitään hätää”, Janina lisää.

Suomen Ruotsin suurlähetystössä järjestetään 11.3.2020 tilaisuus, jossa Janina kertoo ideastaan. Kuukauden päästä 14.4.2020 on Tukholman kuninkaanlinnassa seremoniatilaisuus, johon myös kuningatar Silvia osallistuu.

Queen Silvia Nursing Award -stipendi koostuu 6 000 euron rahapalkinnosta sekä yksilöllisesti räätälöitävästä puolen vuoden harjoittelujaksosta, jonka aikana stipendiaatilla on mahdollisuus perehtyä monipuolisesti vanhustenhoitoon ja vanhuksille suunnattuihin palveluihin niin Suomessa kuin ulkomailla. Stipendin myöntää Swedish Care International yhteistyökumppaneidensa tuella.

Katso Janina Viitasaaren haastatteluvideo.
https://youtu.be/RhtUrNXrfNs

Lue lisää www.queensilvianursingaward.fi.

Lisätietoja
Päivi Rimpioja
tutkintovastaava
p. 040 652 9899 
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Minna Kaihovirta
viestintäpäällikkö
p. 050 055 0645 

Tiedotteen lähetti
Ilse Skog
viestintäsuunnittelija
p. 050 572 7634
etunimi.sukunimi@metropolia.fi

Yhteystiedot
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Myllypurontie 1, 00920 Helsinki
p. 09 7424 5000
www.metropolia.fi

Twitter @metropolia
www.facebook.com/MetropoliaAMK
https://www.instagram.com/metropolia_uas/
https://www.linkedin.com/school/helsinki-metropolia-university-of-applied-sciences/
www.youtube.com/user/MetropoliaAMK

Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Vaikuttajakorkeakouluna haluamme olla osaamisen rohkea uudistaja ja tulevaisuuden aktiivinen rakentaja. Metropoliassa opiskelijat ja henkilöstö kehittävät ratkaisuja globaaleihin haasteisiin yhdessä yritysten ja muiden kumppanien kanssa jopa 5 miljoonaa päivää vuodessa. Uniikit koulutusalojemme yhdistelmät ja kokeilukulttuuri luovat edellytykset uuden luomiseen. Oppimisen tukena hyödynnämme uusinta teknologiaa, kuten lisättyä todellisuutta.
Metropolian neljällä modernilla kampuksella, Helsingissä, Espoossa ja Vantaalla, tehdään, koetaan ja opitaan. Esteettömät, viihtyisät ja innostavat kampuksemme sijaitsevat hyvien julkisten kulkuyhteyksien päässä.

Metropolia – osaamista ja oivallusta tulevaisuuden tekemiseen.