Metropolia syksyllä kohti normaalitoimintaa - tilannetiedot vahvistetaan elokuun alussa.

Katso miten koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan.

Opiskelijakortti kaikille Metropolian opiskelijoille

Metropolia Ammattikorkeakoulun opiskelijakunta METKA haluaa tuoda opiskelijaedut tasapuolisesti kaikkien saataville, ilman maksullista korttia tai opintotoimiston lomakkeita. 21.1.2019 alkaen METKA vapauttaa opiskelijakortin kaikille Metropolian opiskelijoille. Näin Metropoliasta tulee ensimmäinen korkeakoulu Suomessa, jossa opiskelijakortin saamiseksi ei vaadita opiskelijakunnan tai ylioppilaskunnan maksullista jäsenyyttä.

Digitaalisella opiskelijakortilla opiskelijat saavat VR:n ja Matkahuollon opiskelijahintaiset liput ja sekä lounasedun opiskelijaravintoloista. Digitaalinen opiskelijakortti löytyy maksuttomasta Tuudo-sovelluksesta. Opiskelijakuntaan liittyneille sovelluksesta löytyy myös METKAn jäsenkortti, jolla saa liikuntapalvelut ja opiskelijakunnan omat edut. Tuudo-sovelluksen saa ladattua sovelluskaupasta ja siihen kirjaudutaan Metropolian käyttäjätunnuksilla. Muovisen opiskelijakortin tilaamiseen tarvitaan edelleen opiskelijakunnan jäsenyys.

Opiskelijakortin vapauttaminen on opiskelijakunnalle suuri askel, sillä kortilla saatavat jäsenedut ovat olleet tärkeitä jäsenmyynnille.

Ammattikorkeakouluissa ei ole yliopistojen tavoin automaatiojäsenyyttä, vaan opiskelijakunnan jäsenyys on vapaaehtoinen.

METKAssa on tehty työtä sen eteen, että opiskelijakunnan jäsenyydessä olisi runsaasti houkuttelevaa sisältöä valtakunnallisten opiskelijaetujen lisäksi. Opiskelijakunnan tärkein tehtävä opiskelijan edunvalvojana ei muutu.

Tuudo korvaa aikaisemmin digitaalisena opiskelijakorttina toimineen Frank-sovelluksen. Frank toimii opiskelijoilla 31.5.2019 saakka normaalisti. Tämän jälkeen Tuudo on Metropolian ja METKAn ainoa digitaalinen opiskelijakortti. Muovinen opiskelijakortti toimii jatkossakin, kun siinä on METKAn jäsenyyden osoittava lukuvuositarra.

Tuudon saa ilmaiseksi sovelluskaupoista Android- ja iOS-laitteisiin.

Lisätietoja

aiheesta saa METKAlta

metka [at] metkaweb.fi

www.metkaweb.fi