Parhaat asiat tehdään yhdessä - HIPPA-hankkeen loppuwebinaarissa visioitiin tulevaisuuden asumista ja esiteltiin hankkeen runsaita tuloksia

17.12.2020 - 14:50

6Aika: HIPPA - Hyvinvointia ja parempaa palveluasumista digitalisaation avulla -hankkeen loppuwebinaari toteutui 2.12.2020 teemalla Parhaat asiat tehdään yhdessä. Webinaarin aloituspuheenvuoron piti Aalto-yliopiston terveyden ja hyvinvoinnin arkkitehtuurin professori Laura Arpiainen. Futuristi Perttu Pölönen viritteli ajattelemaan tulevaisuuden teknologioita ja asumista ja Aira Samulin kertoi digikodistaan, jossa hän voi elää omannäköistään elämää turvallisesti digitaalisten seurantaohjelmistojen avulla. Juontajat, yhteistoiminnan ja yhteiskehittelyn asiantuntija ja toimintaterapian yliopettaja Toini Harra sekä vanhustyön ja geronteknologian asiantuntija, lehtori Panu Karhinen luotsasivat tapahtuman Metropolian YouTube-kanavassa. Metropolian hanketoimijat fasilitoivat yhdessä opiskelijoiden kanssa Zoomissa tulevaisuuden kodin yhteiskehittelyn. Hipan toiminta tuli eläväksi videoiden avulla ja Tussitaikureiden piirtämänä.

Hankkeessa yhteisen asian äärellä on ollut yli neljänkymmenen hankehenkilön monialainen tiimi Helsingissä, Tampereella ja Oulussa. Yhteistyötä on tehty yli sadan yrityksen kanssa ja lähes puolet niistä on osallistunut hankkeen toimenpiteisiin. HIPPA-hanke on tarjonnut yrityksille digitaalisten tuotteiden ja palveluiden yhteiskehittelyä, testauksia ja käyttäjäkokeiluja sekä kaupallistamisen työpajoja ja muita tukitoimia. HIPPA sai toiminnalleen jatkoaikaa maaliskuun 2021 loppuun ja käynnistää sinä aikana TUTTU net - Tuotekehittäjän testi- ja tukiverkoston palvelemaan yrityksiä, tuotteiden ja palveluiden monenlaisia käyttäjiä sekä asiantuntijoita ja opiskelijoita ympäri Suomen sijaitsevissa ammattikorkeakoulujen ja kaupunkien innovaatiokeskittymissä, testlabeissa ja hubeissa.

Webinaarin tekstitetty, kolmituntinen tallenne on nähtävissä Metropolian YouTube-kanavalla

Tutustu tarkemmin webinaarin antiin ja puheenvuoroihin HIPPA-hankkeen sivuilta

Lisätiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Toini Harra, projektipäällikkö, yliopettaja
toini.harra [at] metropolia.fi (toini[dot]harra[at]metropolia[dot]fi)

HIPPA-webinaarin juontajat Toini Harra ja Panu Karhinen.

Webinaarin juontajat Toini Harra ja Panu Karhinen.
Kuva: Minna Kilpeläinen, HIPPA-hanke