”Puuttuva pala - Tuetun keikkatyön malli” jatkoon Impact Startup -yrityskiihdyttämöohjelmassa

7.9.2020 - 13:30

Metropolian ja Etelä-Suomen Klubitalot ESKOT ry:n Puuttuva pala - ESR-hankkeessa kehittämä Tuetun keikkatyön malli on päässyt yhtenä viiden valitun joukossa jatkoon Impact Startup -yrityskiihdyttämöohjelmassa. Impact Startup on kiihdyttämöohjelma yrityksille, yhdistyksille ja säätiöille, jotka ratkovat yhteiskunnallisia haasteita.

29 yritystä ja yhteisöä kilpaili viidestä jatkopaikasta Espoossa 24.-25.8.2020 Impact Startupin Bootcampilla. Nyt valitut viisi yritysideaa jatkavat syksyn sparrausohjelmaan. Ohjelman aikana osallistujat saavat intensiivistä tukea vaikuttavuuden suunnittelemisessa ja mittaamisessa, liiketoimintamallin kehittämisessä, skaalaamisessa sekä rahoituksen hankkimisessa. Syksyn aikana tehdään pohjoismaista yhteistyötä Norjasta ja Ruotsista valittujen tiimien kanssa.

Vuonna 2020 Impact Startup -kiihdyttämön teema on työ. Tälle ohjelmakierrokselle saivat hakea mukaan toimijat, jotka työskentelevät auttaakseen vaikeasti työllistyviä henkilöitä töihin.

Metropolian ja ESKOT ry:n "Puuttuva pala - Tuetun keikkatyön malli" (2019-2021) edistää ja kehittää työllisyyspolkuja tuettujen työllistämismuotojen ja avoimien työmarkkinoiden välille. Tuettu keikkatyö tarjoaa työnhakijoille mahdollisuuden kokeilla työelämävalmiuksia ja saada työkokemusta avoimilta työmarkkinoilta työehtosopimuksen mukaisella palkalla. Keikkatyön tarjoajille malli on hallinnollisesti kevyt tapa työllistää kohderyhmää ja kantaa yhteiskuntavastuuta. Puuttuva pala -hankkeen tavoitteena on parantaa vaikeasti työllistettävien työ- ja toimintakykyä sekä valmiuksia työelämään. Hanke myös kasvattaa työnhakijoiden osallisuuden kokemusta tuetun keikkatyön mallin tarjoamien työllistymismahdollisuuksien kautta. Hankkeen rahoittajana on Euroopan sosiaalirahasto, ESR.

“Oli todella hienoa päästä mukaan ESKOT ry:n tiimiin ja kaksipäiväiseen Bootcampiin, jossa saimme jo nyt todella arvokasta sparrausta yritysideallemme. Uutinen jatkoon pääsystä yllätti meidät kaikki, vaikka itse uskommekin ideaamme“, iloitsee Ulla Vehkaperä, Puuttuva Pala -hankkeen projektipäällikkö Metropoliasta.

“Työkyvyttömyyseläkkeellä olevilla mielenterveystoipujilla on motivaatiota, kykyä ja halua tehdä töitä. Jo muutamakin tunti viikossa työtä, josta saa palkkaa, on merkittävää henkilölle itselleen, mutta myös yhteiskunnallisella tasolla. Uskomme, että yrityksissä löytyy ns. silppu- ja ruuhkatyötä, jota keikkalainen voi tehdä. Tämä järjestely ei vie keneltäkään vakituiselta henkilöltä työpaikkaa, vaan pikemminkin helpottaa ja vaikuttaa positiivisesti työyhteisöihin. Tästä meillä on jo näyttöä, kun olemme kehittäneet mallia Puuttuva Pala -hankkeessa. Kiitos vielä valitsijaraadille, kun pääsimme mukaan!”

Lisätietoja

Ulla Vehkaperä, projektipäällikkö
Metropolia Ammattikorkeakoulu
ulla.vehkapera [at] metropolia.fi (ulla[dot]vehkapera[at]metropolia[dot]fi)
p. 040 714 5147

Hankkeen toimijat Ulla Vehkaperä ja Tarja Nykänen poseeraavat penkillä

Kuvassa vasemmalta: Metropolian lehtori, projektipäällikkö Ulla Vehkaperä ja Itä-Helsingin Klubitalon johtaja Tarja Nykänen.