Setlementtiasuntojen ja Metropolian yhteistyöllä tuoreita avauksia yhteisölliseen, ekologiseen ja kohtuuhintaiseen vuokra-asumiseen

7.10.2020 - 14:00

Setlementtiasunnot Oy ja Metropolia Ammattikorkeakoulu systematisoivat yhteistyötään 1.10.2020 allekirjoitetulla työelämäyhteistyösopimuksella. Sopimuksen avulla halutaan syventää ja edistää yhteistyön ja asiantuntemuksen jakamisen monia mahdollisuuksia.

”Setlementtiasunnot on ARA:n hyväksymä yleishyödyllinen ja yhteiskunnallinen vuokrataloyhtiö - tuotamme ihmisille ja ympäristölle hyvinvointia. Metropolia-yhteistyömme tavoitteena on kehittää asuntorakentamiseen ratkaisuja, joissa ekologisuuden ja yhteisöllisyyden näkökulmat tulevat huomioiduksi yhä paremmin. Tavoitteenamme on käynnistää rakennushankkeissamme kehitys- ja innovaatioprojekteja, joissa asukkaidemme tarpeet tulevat yhä paremmin mukaan jo suunnitteluvaiheessa. Opiskelijat voivat tarjota asukkaillemme myös hyvinvointipalveluja ja samalla harjoitella tulevaa ammattiaan”, kertoo Setlementtiasuntojen toimitusjohtaja Heli Kotilainen.

Setlementtiliitto perusti Setlementtiasunnot Oy:n vuonna 2000 viemään käytäntöön arvoihinsa yhteisöllisyyteen ja yhdenvertaisuuteen perustuvan asuntotuotannon. Ensimmäinen talo valmistui Malmille ja nyt tarjolla on koteja jo 17 talossa pääosin pääkaupunkiseudulla, mutta myös Tampereella, Turussa ja Joensuussa.

”Ensimmäisessä yhteistyöhankkeessamme, Kontulan opiskelija-asuntojen rakennushankkeessa, työpajailimme yhdessä Metropolian opiskelijoiden kanssa ja saimme runsaasti ajatuksia hankkeen käytännön toteutukseen. Talosta tulee nyt käyttäjiensä näköinen”, iloitsee kehityspäällikkö Marja Mesimäki.

Opiskelijoiden ja Setlementtiasuntojen yhteistyö on aktiivisesti käynnissä myös toisessa hankkeessa.

”Suunnitteilla olevassa kohteessa Helsingin Postipuistossa monialainen opiskelijaryhmä osallistuu ikäihmisten asuinympäristön suunnitteluun”, kertoo Mesimäki.

Ammattikorkeakoulussa käytännönläheinen ja ketterä kehittämisote

Metropoliassa iloitaan monialaisia mahdollisuuksia lisäävästä yhteistyösopimuksesta.

”Metropolia voi suurena ja monialaisena ammattikorkeakouluna tarjota kumppaneille kiinnostavia osaamiskombinaatioita ja uudenlaisia lähestymiskulmia yhteistyöhankkeisiin. Harvoin saa yhden katon alta näkemystä ja osaamista vaikkapa tilasuunnitteluun, ikäihmisten hyvinvointiin tai sidosryhmäanalyysin tekemiseen - meillä tätä kaikkea on. Oikeat tahot yhdistämällä voidaan saada yhteistyöhankkeisiin hyvinkin kokonaisvaltaisia ja raikkaita uusia ratkaisuja", kuvailee osaamisaluepäällikkö, Setlementtiasuntojen osalta asiakaskoordinaattorina toimiva Annakaisa Oksava.

”Kumppanimme ovat olleet hyvin tyytyväisiä esimerkiksi opiskelijoiden kanssa tehtyihin yhteistyöprojekteihin. Ammattikorkeakoulun vahvuus tutkimus-, kehitys- ja innovaatiotyössä on soveltava, käytännönläheinen ja ketterä ote; vaikuttavuutta ja tuloksia voidaan saada aikaan nopeastikin”, lisää toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola.

Setlementtiasuntojen Heli Kotilainen, Marja Mesimäki sekä Metropolian Riitta Konkola ja Annakaisa Oksava.

Kuvassa vasemmalta: Annakaisa Oksava, Heli Kotilainen, Marja Mesimäki ja Riitta Konkola.

Lisätietoa

Setlementtiasunnot Oy
Heli Kotilainen
Toimitusjohtaja
050 433 9226

Setlementtiasunnot Oy
Marja Mesimäki
Kehityspäällikkö
050 465 7862

www.setlementtiasunnot.fi

Setlementtiasunnot

Metropolia Ammattikorkeakoulu
Annakaisa Oksava
Osaamisaluepäällikkö, Hyvinvointi
+358 40 656 9383
etunimi.sukunimi(at)metropolia.fi