Tasavallan Presidentti on myöntänyt kunniamerkkejä Metropolian henkilökunnalle

2.12.2021 - 12:37

Tasavallan Presidentti, Suomen Valkoisen Ruusun ja Suomen Leijonan ritarikuntien suurmestari Sauli Niinistö antaa vuosittain kunniamerkkejä ansioituneille Suomen kansalaisille. Vuonna 2021 kunniamerkki on myönnetty kuudelle Metropolian henkilökunnan edustajalle.

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan ritarimerkki (SVR R I) on myönnetty toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkolalle

Riitta Konkola on tehnyt mittavan uran koulutussektorilla, monialaisen ja -ammatillisen yhteistyön ytimessä. Hän on luotsannut Suomen suurinta ammattikorkeakoulu Metropoliaa vuodesta 2007 lähtien. Konkola on toiminut myös Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvoston (Arene) varapuheenjohtajana ja hallituksen jäsenenä. Lisäksi hän on kirjoittanut lukuisia julkaisuja sekä esiintynyt useissa alansa asiantuntijakonferensseissa.

Riitta Konkola kuvassa

”Tämä on suuri kunnianosoitus pitkälle työuralleni ja olen tästä erittäin kiitollinen. Samalla tämä on tärkeä tunnustus koko Metropolia-yhteisölle. Olen kiitollinen siitä, että olen päässyt työurallani hyödyntämään vahvuuksiani kuten pitkäjänteisyyttä ja määrätietoisuutta. Johtamisessa minua ovat ohjanneet aina rehellisyys, avoimuus ja yhdessä tekeminen. Uskon siihen, että ihmisten kanssa yhdessä toimien ratkaisija-asenteella pääsemme aina eteenpäin”, sanoo Riitta Konkola.

Konkola on koulutukseltaan kasvatustieteen lisensiaatti ja erikoistoimintaterapeutti. Käytännön työ toimintaterapeuttina on ollut auttaa heitä, jotka tarvitsevat tukea jokapäiväisistä toiminnoista selvitäkseen. Opettajana Konkola on jakanut tätä osaamista edelleen uusille osaajille. Tutkijana ja lisensiaattityössään hän on myös edistänyt alan koulutuksen kehittämistä. Metropolian ja rehtori Konkolan työn merkitys suomalaiselle yhteiskunnalle onkin tunnustettu esimerkiksi Puolustusvoimissa, joka on kutsunut (vuonna 2010) ensimmäisenä ammattikorkeakoulun rehtorina Riitta Konkolan valtakunnalliselle maanpuolustuskurssille.

Lisäksi kunniamerkki on myönnetty:

Suomen Valkoisen Ruusun ansioristi (SVR Ar)
Simo Hoikkala, lehtori

Suomen Leijonan ansioristi (SL Ar)
Kristiina Rousku, asiantuntija, työsuojelupäällikkö

Suomen Leijonan ansioristi (SL Ar)
Mikko Mäkelä, ATK-päällikkö

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali kultaristein (SVR M I kr)
Maarika Kortelainen, opintokuraattori

Suomen Valkoisen Ruusun I luokan mitali (SVR M I)
Jarno Turunen, kampuspalveluvastaava

Metropolia onnittelee kunniamerkin saaneita!