Tietosuojaseloste perustuu EU:n tietosuoja-asetuksen (2016/679, General Data Protection Regulation, ”GDPR”) rekisteröityjen informointivelvoitteeseen (GDPR:n artiklat 12-14), GDPR:n artiklan 30 mukaiseen rekisterinpitäjän velvoitteeseen ylläpitää selostetta vastuullaan olevista käsittelytoimista sekä GDPR:ää täydentävän kansallisen tietosuojalain (1050/2018) velvoitteisiin.

Tämä tietosuojaseloste on lisäksi pyritty laatimaan saavutettavaksi EU:n ns. saavutettavuusdirektiivin ja sitä täydentävän kansallisen digipalvelulain vaatimuksiin pohjautuen (Euroopan parlamentin ja neuvoston direktiivi (2016/2102) julkisen sektorin elinten verkkosivustojen ja mobiilisovellusten saavutettavuudesta (2016/2102); Laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta (306/2019)).

Tallennettu 10.7.2020 - 15:29

Rekisterin nimi

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisteri

Rekisterinpitäjä

Nimi

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy

Yhteystiedot

Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy (y-tunnus: 2094551-1)
Postiosoite: PL 4000, 00079 Metropolia
Vierailuosoite: Myllypurontie 1, 00920 Helsinki
Puhelin (vaihde): 09 7424 5000 

Rekisterinpitäjän vastuuhenkilö

Nimi: Riitta Konkola
Tehtävä: Toimitusjohtaja-rehtori

 

Rekisterin sisällöstä vastaava henkilö

Nimi: Annakaisa Oksava
Tehtävä: Osaamisaluepäällikkö, Hyvinvoinnin osaamisalue
Osoite: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy, PL 4000, 00079 METROPOLIA
Sähköposti: annakaisa.oksava [at] metropolia.fi

 

Rekisterin yhteyshenkilön yhteystiedot

Nimi: Mai Salmenkangas
Tehtävä: Projektipäällikkö/Lehtori, Sosiaalialan tiimi
Osoite: Metropolia Ammattikorkeakoulu Oy, PL 4000, 00079 METROPOLIA
Sähköposti: mai.salmenkangas [at] metropolia.fi
 

Yhteystiedot rekisterin käyttötarkoitusta koskevissa kysymyksissä

mai.salmenkangas [at] metropolia.fi

Tietosuojavastaava

Metropolian tietosuojavastaava, Tuulia Aarnio
Puhelin: 040 844 0690
Sähköposti: tietosuojavastaava [at] metropolia.fi

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitukset sekä käsittelyn oikeusperuste

Henkilötietojen käsittelyn tarkoitus:

CONNEXT for inclusion -hankkeen tavoitteena on vahvistaa nuorten maahanmuuttajataustaisten miesten asemaa tukemalla oikean koulutuspolun löytymistä ja opintoihin sitoutumista. Lisäksi hanke järjestää yhteiskehittelytilaisuuksia, verkostoitumista ja koulutuksia ammattilaisille. Hankkeen kumppaniverkostossa kehitetään pelillistä ja liikuntalähtöistä pedagogiikkaa, opinto-ohjausta tukevaa materiaalia sekä kootaan hyviä käytäntöjä, miten liikuntaa voidaan käyttää kotoutumisen tukena. Hanke ylläpitää kahta verkostoa, jotka ovat nimeltään Pelillisyyden oppimisverkosto (ylläpitäjänä Metropolia) sekä Kotoutumisen ja liikunnan verkosto (ylläpitäjänä ESLU).

Metropolia Ammattikorkeakoulun koordinoimaan hankkeeseen osallistuvat Suomessa Etelä-Suomen Liikunta ja Urheilu, HNMKY, Omnia ja Stadin ammatti- ja aikuisopisto. Kansainvälisessä verkostossa hankekumppaneita ovat Ruotsissa Karlstadin kunta sekä Belgiassa Artevelde University College ja [ew32]. Kansainväliset projektit ovat itsenäisiä ja niiden yhteistyötä määrittää Transnational Cooperation Agreement. https://ec.europa.eu/esf/transnationality/TCA-2240

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilötietorekisterin sisältämillä henkilötiedoilla suoritetaan muun muassa seuraavia käsittelytoimia:

  • hanketoiminnasta viestintä ja tiedottaminen
  • tapahtumien, kehittämistyöpajojen ja tilaisuuksien järjestäminen
  • hankkeen piiriin kuuluvissa tapahtumissa, kehittämistyöpajoissa ja tilaisuuksissa valokuvaaminen ja videokuvaaminen
  • pelillisen pedagogiikan kehittäminen

CONNEXT for inclusion -hankkeella on oma nettisivu, jota ylläpidetään Wordpress-pohjaisella alustalla osoitteessa: http://www.connextforinclusion.eu/

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisteriä täydentävät seuraavat Metropolian rekisterinpitäjyyden alle kuuluvat rekisterit tietosuojaselosteineen:

Metropolian ESR Henkilö –hankkeisiin liittyvän henkilörekisterin tietosuojaseloste, joka on julkaistu Metropolian julkisilla verkkosivuilla Tietosuojaselosteet -osiossa.

Mainittua rekisteriä koskee myös Työ- ja elinkeinoministeriön yhdistetty rekisteriseloste ja informointiasiakirja ”ESR henkilö” -rekisteri.

Metropolian projekti- ja hanketoiminnan hallintarekisteriä koskeva tietosuojaseloste, joka on julkaistu Metropolian julkisilla verkkosivuilla Tietosuojaselosteet -osiossa.

 

Henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste:

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisterissä olevien henkilötietojen käsittelyn oikeusperusta on:

  • rekisteröidyn antama suostumus (ESR-rahoittajan vaatimuksesta kaikilta hankkeeseen osallistuvilta henkilöiltä kerätään tietty määrä henkilötietojaan suostumukseen perustuen)
  • Suostumus toimii käsittelyperusteena myös rekisterin sisältämien erityisiin henkilötietoryhmiin kuuluvien tietojen käsittelyn osalta, kuten biometristen henkilötietojen (esim. kasvokuva, videomateriaali, josta henkilö on tunnistettavissa), jotka ovat EU:n yleisen tietosuoja-asetuksen, ”GDPR:n” artiklassa 9 lueteltu erityissuojattavina tietoina) käsittelyn osalta
  • yleinen etu (muut hankkeen piirissä kerättävät henkilötiedot ja niiden käsittely perustuu yleiseen etuun)

Rekisterinpitäjän tai kolmannen osapuolen oikeutetut edut

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisterin henkilötietojen käsittelyn oikeusperuste ei ole ”oikeutettu etu”. Siksi tämä kohta ei sovellu.

Rekisterin henkilötietoryhmät

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisteriin tallennetaan seuraavia henkilötietoja henkilötietoryhmittäin:


Hankkeen työntekijät -rekisteröityjen ryhmä:

  • Perustiedot ja työntekijän rooliin liittyvät tiedot: esim. palkkatiedot (tietojen käsittely kohdassa 7 esitellyllä tavalla)
  • Tiedot rekisteröidyille suunnatuista toimenpiteistä: suostumus uutiskirjeiden vastaanottamiseen; suostumus sähköpostitse tehtävään suoramarkkinointiin ja/tai tiedot tehdystä muusta yhteistyöstä
  • Valokuvat ja videot: Hankkeen piiriin kuuluvissa tapahtumissa, kehittämistyöpajoissa ja tilaisuuksissa otetut valokuvat ja tehdyt videotallenteet. Valokuvia ja videoita käytetään hankkeen verkkosivuilla ja muussa viestinnässä.

 

Hankkeen työntekijöiden yhteystiedot löytyvät lisäksi hankkeen verkkosivuilta

  • Hankkeen verkkosivuilta löytyvät tiedot: hanketyöntekijöiden yhteystiedot, blogitekstin kirjoittajien nimet, valokuvia, joihin on erikseen saatu kirjallinen lupa

 

Hankkeeseen osallistuneet ammattilaiset -rekisteröityjen ryhmä:

  • Perustiedot hankkeen toimintaan osallistuneista ammattilaisista: etunimi; sukunimi; syntymäaika; katuosoite; postinumero; kaupunki; puhelin; sähköposti
  • Tiedot rekisteröidyille suunnatuista toimenpiteistä: suostumus uutiskirjeiden vastaanottamiseen; suostumus sähköpostitse tehtävään suoramarkkinointiin ja/tai tiedot tehdystä muusta yhteistyöstä
  • Valokuvat ja videot: Hankkeen piiriin kuuluvissa tapahtumissa, kehittämistyöpajoissa ja tilaisuuksissa otetut valokuvat ja tehdyt videotallenteet. Valokuvia ja videoita käytetään hankkeen verkkosivuilla ja muussa viestinnässä.

 

Metropolian opiskelijat -rekisteröityjen ryhmä:

  • Perustiedot Metropolian opiskelijoista: etunimi; sukunimi; syntymäaika; katuosoite; postinumero; kaupunki; puhelin; sähköposti
  • Opinto- ja tutkintotiedot: tutkinto; tutkinto-ohjelma; opintojen vaihe; opintolaji (harjoittelu, teoriaopinnot, innovaatio-opinnot, opinnäytetyö, vapaasti valittavat opinnot)
  • Opinnäytetyö- ja harjoittelusopimuksiin liittyvät henkilötiedot (esim. sopimusten allekirjoittajien henkilötiedot)
  • Tiedot rekisteröidyille suunnatuista toimenpiteistä: suostumus uutiskirjeiden vastaanottamiseen; suostumus sähköpostitse tehtävään suoramarkkinointiin ja/tai tiedot tehdystä muusta yhteistyöstä
  • Valokuvat ja videot: Hankkeen piiriin kuuluvissa tapahtumissa, kehittämistyöpajoissa ja tilaisuuksissa otetut valokuvat ja tehdyt videotallenteet. Valokuvia ja videoita käytetään hankkeen verkkosivuilla ja muussa viestinnässä.


Hankkeen kohderyhmään kuuluvat nuoret -rekisteröityjen ryhmä:

  • Valokuvat ja videot: Hankkeen piiriin kuuluvissa tapahtumissa, kehittämistyöpajoissa ja tilaisuuksissa otetut valokuvat ja tehdyt videotallenteet. Valokuvia ja videoita käytetään hankkeen verkkosivuilla ja muussa viestinnässä. Näiden ryhmien henkilöitä saattaa näkyä kuvissa ja videoilla.

Henkilötietojen säännönmukaiset tietolähteet

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilötiedot saadaan rekisteröidyiltä itseltään. Joissakin tapauksissa tietolähteinä toimivat suomalaiset hankekumppanit: ESLU, HNMKY, Omnia ja Stadin aikuis- ja ammattiopisto.

Hankkeessa toimitaan myös Metropolian julkisten verkkosivujen (Metropolia.fi) henkilörekisterin tietosuojaselosteen, Metropolian ESR Henkilö –hankkeisiin liittyvän henkilörekisterin tietosuojaselosteen sekä Metropolian projekti- ja hanketoiminnan hallintarekisterin tietosuojaselosteen mukaisella tavalla.

Henkilötietojen käsittelyssä käytettävät tietojärjestelmät

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisterissä olevia tietoja käsitellään seuraavilla tietojärjestelmillä, sovelluksilla ja ohjelmistoilla:

 

E-lomake -ohjelmisto

CONNEXT for inclusion -hankkeen tapahtumiin, kehittämistyöpajoihin ja tilaisuuksiin ilmoittaudutaan e-lomakkeella, josta tiedot siirretään osallistujatietojen hallinnoimiseksi Exceliin. Samoilla ohjelmilla kootaan palautetietoa hankkeeseen osallistuvilta ammattilaisilta.

 

Google-sidonnaiset työvälineet

CONNEXT for inclusion -hankkeessa hyödynnetään Google Drive -työvälinettä kansainvälisessä yhteistyössä aineistojen tallentamiseen ja YouTube-videotyövälinettä videoiden jakamiseen Metropolia AMK:n YouTube -kanavan kautta.

 

Microsoft-sidonnaiset työvälineet

CONNEXT for inclusion -hankkeessa hyödynnetään Outlook-sähköpostijärjestelmää viestimiseen ja Teams-järjestelmää kansallisessa yhteistyössä aineistojen tallentamiseen.

 

Metropolian blogit

CONNEXT for inclusion -hankkeessa kirjoitettuja blogitekstejä ja otettuja valokuvia ja/tai videoita tallennetaan ja linkitetään Metropolian blogi-kirjoitusalustalle.

 

Seppo-pelisovellus/ Seppo.io-alusta

CONNEXT for inclusion -hankkeessa kehitetään pelillistä pedagogiikkaa hyödyntäen Seppo.io-alustaa.

 

Wordpress-verkkosivujen ylläpitoalusta

CONNEXT for inclusion -hankkeen verkkosivuja ylläpidetään  Wordpress-ohjelmistolla.

 

Facebook -sosiaalisen median työväline

CONNEXT for inclusion -hankkeen viestinnässä hyödynnetään Facebookia otettujen valokuvien ja/tai videoiden jakamiseen.

Tietojen vastaanottajat tai vastaanottajaryhmät sekä säännönmukaiset luovutukset

CONNEXT for inclusion -hankkeen sisältämiin henkilötietoihin annetaan tarpeen vaatiessa pääsy (ns. admin-tunnusten avulla, esim. teknisen vian korjaustilanteessa järjestelmätoimittajalle/mittalaitteen huoltajalle) seuraavaksi lueteltavissa järjestelmissä. Kaikki käytettävät järjestelmien/laitteiden/ohjelmistojen toimittajat (yritykset niiden takana) ovat tulkittavissa henkilötietojen vastaanottajiksi ja säännönmukaisen luovutuksen saajaksi rekisterin taholta.

CONNEXT for inclusion -hankkeen käyttämien järjestelmien osalta henkilötietojen käsittelysopimukset GDPR:n artiklan 28 mukaisesti on laadittu/tullaan laatimaan keskitetysti Metropolian tietohallinnon toimesta seuraavien yhteistyökumppanitahojen ja järjestelmätoimittajien/palveluntarjoajien kanssa:

 

Eduix Oy ja E-lomake -ohjelmisto

CONNEXT for inclusion -hankkeen tapahtumiin, kehittämistyöpajoihin ja tilaisuuksiin ilmoittaudutaan e-lomakkeella, josta tiedot siirretään osallistujatietojen hallinnoimiseksi Exceliin. Samoilla ohjelmilla kootaan palautetietoa hankkeeseen osallistuvilta ammattilaisilta.

 

Google LLC ja Google-sidonnaiset työvälineet

CONNEXT for inclusion -hankkeessa hyödynnetään Google Drive -työvälinettä kansainvälisessä yhteistyössä aineistojen tallentamiseen ja YouTube-videotyövälinettä videoiden jakamiseen Metropolia AMK:n YouTube -kanavan kautta.

 

Microsoft Corporation ja Microsoft-sidonnaiset työvälineet

CONNEXT for inclusion -hankkeessa hyödynnetään Outlook-sähköpostijärjestelmää viestimiseen ja Teams-järjestelmää kansallisessa yhteistyössä aineistojen tallentamiseen.

 

Lentävä Liitutaulu Oy ja Seppo-pelisovellus/ Seppo.io-alusta

CONNEXT for inclusion -hankkeessa kehitetään pelillistä pedagogiikkaa hyödyntäen Seppo.io-alustaa.

 

Wordpress-verkkosivujen ylläpitoalusta

CONNEXT for inclusion -hankkeen verkkosivuja ylläpidetään Wordpress-ohjelmistolla.

 

Facebook Inc. ja Facebook -sosiaalisen median työväline

CONNEXT for inclusion -hankkeen viestinnässä hyödynnetään Facebookia otettujen valokuvien ja/tai videoiden jakamiseen.

Tietojen siirto EU:n tai ETA:n ulkopuolelle tai kansainvälisiin järjestöihin

CONNEXT for inclusion -hankkeessa pyritään ensisijaisesti toteuttamaan palvelut ja toiminta sekä käsittelemään henkilötietoja EU- tai ETA-alueella sijaitsevia toimijoita ja palveluita hyödyntäen. Palveluita saatetaan kuitenkin joissakin tapauksissa toteuttaa myös muualla sijaitsevia toimijoita, palveluja ja palvelimia käyttäen ja tällöin henkilötietoja saatetaan siirtää eri maiden välillä. Tällaiset siirrot voivat sisältää henkilötietojen luovutuksia EU- tai ETA-alueen ulkopuolelle sellaisiin maihin, joiden henkilötietojen käsittelyä koskeva lainsäädäntö poikkeaa Suomen ja EU-tasoisen sääntelyn vaatimuksista, esimerkiksi Yhdysvaltoihin.

CONNEXT for inclusion -hankkeessa huolehditaan tällöin henkilötietojen suojan riittävästä tasosta mm. palveluntarjoajien/järjestelmätoimittajien ilmoittamia suojatoimia, kuten mallisopimuslausekkeita hyödyntäen.

Henkilötietojen säilyttämisaika

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisteriin kerätyt henkilötiedot säilytetään rekisterissä pysyvästi sähköisessä muodossa Kansallisarkiston ns. AMK:ita koskevan pysyväissäilytysaikapäätöksen mukaisesti.

Poikkeuksen tästä tekevät ne hankkeen piirissä kerätyt henkilötiedot, joiden käsittely ja säilytysaika sisältyvät seuraaviin, erillisiin henkilörekistereihin, joihin on määritelty omat mm. rahoittajan vaatimuksesta määritellyt säilytysajat:

  • Metropolian julkisten verkkosivujen (Metropolia.fi) henkilörekisterin tietosuojaseloste
  • Metropolian ESR Henkilö –hankkeisiin liittyvän henkilörekisterin tietosuojaseloste
  • Metropolian projekti- ja hanketoiminnan hallintarekisterin tietosuojaseloste

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on oikeus saada rekisterinpitäjältä vahvistus siitä, käsitelläänkö häntä koskevia henkilötietoja vai ei. Rekisteröidyllä on lisäksi oikeus saada pääsy rekisteröityä itseään koskeviin henkilötietoihin sekä oikeus tarkastaa rekisteriin tallennetut itseään koskevat tiedot ja saada niistä kopiot. Rekisteröidyn oikeuksien toteuttamispyyntöön on tietosuoja-asetuksen mukaisesti rekisterinpitäjän annettava vastaus kuukauden kuluttua pyynnön vastaanottamisesta.

A. Oikeus saada pääsy henkilötietoihin

Rekisteröidyllä on oikeus tarkastaa, mitä häntä koskevia tietoja henkilötietorekisteriin on tallennettu. Rekisteröity voi tehdä tietopyynnön toimittamalla Metropolian julkisilta verkkosivuilta ja/tai Metropolian intranetistä löytyvän huolellisesti täytetyn, tulostetun ja henkilökohtaisesti allekirjoitetun rekisteröidyn tietopyyntölomakkeen johonkin kolmesta Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta. Rekisteröidyn ollessa henkilökunnan edustaja, voi hän toimittaa pyyntölomakkeen Metropolian henkilöstöhallinnon yksikölle. Pyynnön esittämisen yhteydessä rekisteröidyn on todistettava henkilöllisyytensä jollakin luotettavalla tavalla (esimerkiksi esittämällä virallisen henkilöllisyystodistuksen tai ajokorttinsa pyynnön vastaanottavalle Metropolian työntekijälle).

Ohessa käyntiosoitteet Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistoihin:

Metropolian Myllypuron kampus

Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Metropolian Arabian kampus

Hämeentie 135 D, 00560 Helsinki

Metropolian Myyrmäen kampus

Leiritie 1, 01600 Vantaa

Ohessa käyntiosoite Metropolian henkilöstöhallinnon yksikköön:

Metropolian Myllypuron kampus (C- ja D-rakennus, 5.krs.)

Myllypurontie 1, 00920 Helsinki

Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta ja/tai henkilöstöhallinnon yksiköstä pyyntö ohjataan keskitetysti Metropolian tietosuojavastaavalle, (sähköposti: tuulia.aarnio [at] metropolia.fi, tietosuojavastaava [at] metropolia.fi).

Rekisteröidyn tietopyyntöön vastauksen antaa Metropolian tietosuojavastaava. Tarpeen vaatiessa tietosuojavastaavalta voi tiedustella lisätietoja pyynnön käsittelyn etenemisestä tai vastauksen sisällöstä.

B. Oikeus tietojen oikaisemiseen ja käsittelyn rajoittamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus siihen, että rekisterinpitäjä rajoittaa käsittelyä, jos kyseessä on yksi seuraavista:

  • rekisteröity kiistää henkilötietonsa paikkansapitävyyden (oikeus tietojen oikaisemiseen), jolloin käsittelyä rajoitetaan ajaksi, jonka kuluessa rekisterinpitäjä voi varmistaa tietojen paikkansapitävyyden;
  • käsittely on lainvastaista ja rekisteröity vastustaa henkilötietojensa poistamista ja vaatii sen sijaan niiden käytön rajoittamista;
  • rekisterinpitäjä ei enää tarvitse kyseisiä henkilötietoja käsittelyn tarkoituksiin, mutta rekisteröity tarvitsee niitä oikeudellisen vaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Kyseinen Metropolian henkilötietorekisterin tietojen oikaisupyyntö tai käsittelyn rajoittamispyyntö voidaan tehdä toimittamalla pyyntö johonkin edellä mainitusta Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta tai Metropolian henkilöstöhallinnon yksikköön (vain työntekijät), jossa pyynnön esittämisen yhteydessä rekisteröidyn on todistettava henkilöllisyytensä jollakin luotettavalla tavalla.

C. Oikeus tietojen poistamiseen

Rekisteröidyllä on oikeus saada häntä koskevat henkilötiedot poistettua Metropolian rekisteristä ilman aiheetonta viivytystä edellyttäen, että jokin seuraavista täyttyy:

  • henkilötietoja ei enää tarvita niihin tarkoituksiin, joita varten ne kerättiin tai joita varten niitä muutoin käsiteltiin;
  • rekisteröity peruuttaa suostumuksen, johon käsittely on perustunut, eikä käsittelyyn ole muuta laillista perustetta;
  • henkilötietoja on käsitelty lainvastaisesti; tai
  • henkilötiedot on poistettava unionin oikeuteen tai kansallisen lainsäädäntöön perustuvan lakisääteisen velvoitteen noudattamiseksi.

Kyseinen Metropolian henkilötietorekisteriin kohdistuvan tietojen poistopyyntö voidaan tehdä toimittamalla pyyntö johonkin kolmesta, edellä mainitusta Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta tai Metropolian henkilöstöhallinnon yksikköön (vain työntekijät), jossa pyynnön esittämisen yhteydessä rekisteröidyn on todistettava henkilöllisyytensä jollakin luotettavalla tavalla.

D. Oikeus siirtää tiedot järjestelmästä toiseen

Ei sovellu.

E. Oikeus olla joutumatta henkilötietojen tietoturvapoikkeaman kohteeksi

Rekisteröidyllä on oikeus olla joutumatta sellaisen EU:n tietosuoja-asetuksen artiklassa 33 mainitun henkilötietojen tietoturvapoikkeaman kohteeksi, joka perustuu rekisteristerinpitäjän tietosuoja- ja/tai tietoturva-asioiden laiminlyömiseen, tai rekisterinpitäjän käyttämän henkilötietojen käsittelijän tietosuoja- ja/tai tietoturva-asioiden laiminlyömiseen. Rekisteröidyllä on oikeus tulla informoiduksi ilman tarpeetonta viivytystä, jos henkilötietojen tietoturvaloukkaus todennäköisesti aiheuttaa korkean riskin luonnollisten henkilöiden oikeuksille ja vapauksille.

Rekisteröidyn vastustamisoikeus

EU:n tietosuoja-asetuksen 21 artiklan mukaisesti rekisteröidyllä on oikeus vastustaa, henkilökohtaiseen erityiseen tilanteeseensa liittyvällä perusteella, häntä koskevien henkilötietojen käsittelyä, joka perustuu 6 artiklan 1 kohdan e alakohtaan (käsittely on tarpeen yleistä etua koskevan tehtävän suorittamiseksi tai rekisterinpitäjälle kuuluvan julkisen vallan käyttämiseksi), kuten näihin säännöksiin perustuvaa profilointia. Rekisterinpitäjä ei saa enää käsitellä henkilötietoja, paitsi jos rekisterinpitäjä voi osoittaa, että käsittelyyn on olemassa huomattavan tärkeä ja perusteltu syy, joka syrjäyttää rekisteröidyn edut, oikeudet ja vapaudet tai jos se on tarpeen oikeusvaateen laatimiseksi, esittämiseksi tai puolustamiseksi.

Kerättävien henkilötietojen käsittelyn vastustamispyyntö voidaan tehdä toimittamalla pyyntö johonkin kolmesta, edellä mainitusta Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta, jossa pyynnön esittämisen yhteydessä rekisteröidyn on todistettava henkilöllisyytensä.

Oikeus peruuttaa suostumus

Mikäli henkilötietojen käsittely perustuu rekisteröidyn antamaan suostumukseen, on rekisteröidyllä oikeus peruuttaa käsittelyyn antamansa suostumus milloin tahansa tämän vaikuttamatta suostumuksen perusteella ennen tätä suoritetun käsittelyn lainmukaisuuteen.

Metropoliassa kerättävien henkilötietojen käsittelyyn liittyvä suostumuksen peruuttaminen (peruuttamispyyntö) voidaan tehdä toimittamalla pyyntö johonkin kolmesta, edellä mainitusta Metropolian opiskelija- ja hakijapalveluiden toimistosta (tai henkilökunnan edustajan tapauksessa henkilöstöhallinnon yksikköön), jossa pyynnön esittämisen yhteydessä rekisteröidyn on todistettava henkilöllisyytensä.

Oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle

Rekisteröidyllä on oikeus tehdä valitus valvontaviranomaiselle, jos rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä rikotaan soveltuvaa tietosuojasääntelyä.

Kansallinen valvontaviranomainen on Suomessa Tietosuojavaltuutetun toimisto, yhteystiedot:

Tietosuojavaltuutetun toimisto
Käyntiosoite: Lintulahdenkuja 4, 00530 Helsinki
Postiosoite: PL 800, 00531 Helsinki

Puhelin (vaihde): + 358 29 56 66700
Faksi: + 358 9 56 66735
Sähköposti: tietosuoja [at] om.fi

Rekisterin suojauksen periaatteet

Yleinen kuvaus teknisistä ja organisatorisista turvatoimista, joilla rekisteröityjen henkilötietoja ja rekistereitä Metropoliassa pyritään suojaamaan:

  • Rekisterinpitäjän (Metropolian) ja järjestelmätoimittajien kanssa on sovittu rekisterin suojauksesta. Tarpeen vaatiessa vastuut on asianmukaisissa sopimuksissa riittävällä tarkkuudella kuvattu.
  • Rekisterinpitäjän (Metropolian) työntekijät ja muut henkilöt ovat sitoutuneet noudattamaan vaitiolovelvollisuutta ja pitämään salassa henkilötietojen käsittelyn yhteydessä saamansa tiedot.
  • Järjestelmätoimittajat (henkilötietojen käsittelijät, jotka toimivat Metropolia-rekisterinpitäjän lukuun) hoitavat rekisterin ja siihen liittyvien tietojen säilytyksen hyvän tietojenkäsittelytavan mukaisesti ja noudattavat ehdotonta vaitiolo- ja salassapitovelvollisuutta.
  • Rekisterinpitäjän (Metropolian) henkilörekisterin tietoturvallisuus sekä henkilötietojen luottamuksellisuus varmistetaan tarkoituksenmukaisin teknisin ja hallinnollisin toimenpitein hyvän tietojenkäsittelytavan mukaisesti.
  • Rekisterinpitäjä (Metropolia) on rajannut käyttöoikeudet ja -valtuudet tietojärjestelmiin, työvälineisiin ja muihin tallennusalustoihin siten, että tietoja pääsevät tarkastelemaan ja käsittelemään ainoastaan työtehtäviensä tai muun toimenkuvansa vuoksi niiden käsittelyn kannalta tarpeelliset henkilöt.
  • Henkilötietoja sisältävän järjestelmän käyttöön ovat oikeutettuja vain ne työntekijät, joilla työnsä ja/tai muun toimenkuvansa puolesta on oikeus käsitellä henkilötietoja. Työntekijät saavat tehtäviin nähden asianmukaisen koulutuksen.
  • Jokainen työvälineen/järjestelmän käyttäjä tunnistautuu järjestelmään henkilökohtaisilla tunnuksillaan, jotka annetaan käyttöoikeuden myöntämisen yhteydessä. Käyttöoikeus päättyy henkilön siirtyessä pois niistä tehtävistä, joita varten käyttöoikeus on hänelle Metropoliassa myönnetty.
  • Tiedot kerätään tietokantoihin, jotka ovat suojattu loogisesti ja fyysisesti.
  • Tietokannat ja niiden varmuuskopiot sijaitsevat lukituissa tiloissa ja tietoihin pääsevät käsiksi vain tietyt ennalta nimetyt henkilöt.

Onko henkilötietojen antaminen lakisääteinen, sopimukseen perustuva tai sopimuksen tekemisen edellyttämä vaatimus sekä onko reki

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisterin ja sen sisältämien tietojen käsittely suhteessa siihen, onko tietojen antaminen lakisääteinen, sopimukseen perustuva tai sopimuksen tekemisen edellyttämä vaatimus sekä onko rekisteröidyn pakko toimittaa henkilötiedot ja tietojen antamatta jättämisen seuraukset. Rekisterikohtaisesti on myös selvitetty, mistä henkilötiedot on saatu.

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilötietorekisteri on vapaaehtoiseen hankkeeseen osallistumiseen liittyvä henkilörekisteri, jonka avulla hallinnoidaan hankkeen toimintaa, viestintää sekä hankkeen ajankohtaisista asioista tiedottamista.

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilötietorekisteriin ei kenenkään ole pakko liittyä jäseneksi.

Rekisteriin tallennetut henkilötiedot on saatu lähtökohtaisesti rekisteröidyltä itseltään.

 

Automaattinen päätöksenteko ja profilointi

CONNEXT for inclusion -hankkeen henkilörekisterin sisältämiä henkilötietoja ei käytetä automaattiseen päätöksentekoon eikä profilointiin.