Onnittelut opiskelupaikastasi!

Tervetuloa aloittamaan opinnot 12.1.2023 klo. 9.00, Myllypuron kampuksellemme osoitteessa Myllypurontie 1, 00920 Helsinki. Kampus sijaitsee aivan Myllypuron metroaseman vieressä. Suosittelemme saapumista julkisilla liikennevälineillä. Kampuksen ympäristössä on rajoitetusti pysäköintipaikkoja.

Opiskelijatutorit ovat vastaanottamassa sinua oppilaitoksemme aulassa ja opastavat sinut oikeaan luokkatilaan!

Ryhmänne opettajatutoreina toimivat sosiaalialan lehtorit Soile Bergström ja Päivi Eskelinen-Roos.

Ota mukaasi kortti (esim. kirjastokortti, huom. ei pankkikorttia), jonka voit aktivoida päivän aikana kulkukortiksi ja näin pääset kulkemaan kampuksella.

Kevätlukukauden lukujärjestys on luettavissa osoitteessa: http://lukkarit.metropolia.fi

Oman ryhmäsi lukujärjestyksen löydät tunnuksella SXH23K2.

Opetussuunnitelma

Opinto-oppaaseen voit tutustua Metropolian sivuilla:

(Sosiaalialan tutkinto-ohjelma, monimuotoinen toteutus)

Käyttäjätunnukset

Muistathan aktivoida Metropolian käyttäjätunnukset. Lue aktivointiohjeet tietohallinnon sivustolta.

Mahdolliset sähköpostiviestit lähetetään opiskelijoille aina Metropolian osoitteella.

Opiskelijan opas

Suosittelemme, että tutustut etukäteen näihin uusien opiskelijoiden sivuihin sekä Opiskelijan oppaaseen, josta saat tietoa vaikkapa opiskeluhyvinvointipalveluista Metropoliassa.

Tietokone

Opinnoissa tarvitaan kannettavaa tietokonetta. Mikäli olet hankkimassa uutta omaa tietokonetta, sellainen tietokone riittää, jota yleisesti suositellaan opiskeluun.

Miten voit hyödyntää aikaisempaa koulutustasi ja nykyistä osaamistasi opinnoissasi?

Voit hakea aiemmalle osaamisellesi hyväksyntää osaksi tutkintoasi nk. AHOT -menettelyn kautta (Aikaisemmin hankitun osaamisen tunnistaminen ja tunnustaminen). Tämä on mahdollista, mikäli sinulla on opetussuunnitelman tavoitteita vastaavaa osaamista. Olet voinut hankkia osaamisesi korkeakouluopinnoissa, muussa koulutuksessa, työelämässä, vapaa-aikana tai harrastuksissa.

Halutessasi hyödyntää aikaisempaa osaamistasi, arvioi omaa osaamistasi suhteessa opetussuunnitelman osaamistavoitteisiin. Tutustu opetussuunnitelmaan, sen osaamistavoitteisiin ja sisältöihin yllä olevassa osoitteessa. Aiemman osaamisesi tunnistamiseksi ja tunnustamiseksi tarvitset dokumentit, joilla osoitat osaamisesi suhteessa osaamistavoitteisiin. Dokumentteja voivat olla esimerkiksi opintotodistus tai -suoritusote, työtodistus, työnantajan lausunto tai muu lausunto. Sinun on hyvä koota dokumentit ja kuvata osaamisesi perusteluineen hyvissä ajoin ennen opiskelun alkua. AHOT -prosessi käynnistetään opintojen alkuvaiheessa. Tunnustaminen saattaa edellyttää osaamisen näyttämistä ja täydentämistä eri tavoin, jotta varmistetaan korkeakoulutasoinen ammatillinen osaaminen. Tunnustettu osaaminen voi lyhentää opiskeluaikaasi.

Käynnistät AHOT -prosessin opettajatutorin kanssa käydyn HOPS-keskustelun pohjalta.

Tervetuloa Metropoliaan, nähdään tammikussa!

Sosiaalialan tutkintovastaava Taina Konttinen, taina.konttinen [at] metropolia.fi

Opinto-ohjaaja Paula Lindqvist, paula.lindqvist [at] metropolia.fi