Perustiedot

Kesto / Ajankohta
Seuraavan toteutuksen ajankohta ei ole vielä tiedossa
Opetuspaikka
Hinta
390 € + alv 24 %

Kurssilla käydään läpi kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden liikekontrollin tutkimista ja harjoittamista suhteessa potilaan kuvaamaan kipuun, patologiaan ja toiminnanhaittaan. 

Kinetic Control systeemissä mietitään kehon (pato)anatomiaa ja (pato)fysiologiaa, biomekaniikkaa ja kivun vaikutuksia liikkeeseen sekä liikkumiseen. Kinetic Control -kurssien perusta on kliininen päättely, jonka perusteella suunnitellaan liikekontrollin harjoitteet uusien vaivojen ennaltaehkäisemiseksi että ottamalla huomioon liikkeen ja liikkumisen terveellisyys.

Kohderyhmä

Fysioterapeutit ja muut kuntoutusalan ammattilaiset

Tavoite

Opiskelija:

  • Ymmärtää, miten liikekontrollin häiriöt syntyvät
  • Osaa analysoida liikerajoitusten ja liikekontrollin häiriöiden väliset yhteydet sekä eri nivelten että lihasten välillä
  • Pystyy luokittelemaan lihakset eri kategorioihin perustuen lihasten erilaisiin rooleihin ja toiminnanhäiriöihin
  • Osaa tutkia, identifioida ja diagnostisoida kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden liikekontrollin häiriöt
  • Osaa tutkia ja harjoittaa kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden eri lihassynergioita perustuen liikekontrollin häiriön paikkaan ja suuntaan

Sisältö

  • Kerrataan kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden toiminnallista anatomiaa, syvien translaatiota kontrolloivien lihasten synergiat ja pinnallisen lihassysteemin synergiat.
  • Mietitään, miten liikekontrollin häiriöt vaikuttavat eri lihassynergioihin.
  • Suunnitellaan yksilölliset liikekontrollin harjoitteet huomioiden sekä syvien translaatiota kontrolloivien lihasten synergiat että pinnallisen lihassysteemin synergiat.
  • Käydään läpi kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden liikerajoitusten ja liikekontrollin häiriöiden väliset yhteydet.
  • Kliiniseen päättelyyn perustuen suunnitellaan ja toteutetaan yksilölliset ja spesifit harjoitteet kyynärpään, kyynärvarren, ranteen ja käden toimintakyvyn parantumiseksi, kivun lievittymiseksi ja uusien vaivojen ennaltaehkäisemiseksi.

Kouluttaja

Fysioterapeutti OMT, KCAT Kari Niemi

Aika ja paikka

Koulutus tulee mahdollisesti tarjolle syksy 2021/ kevät 2022 aikana.

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Hinta

390 € + alv 24 %

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu  XXXXX mennessä.

Koulutuksen toteutus varmistuu noin kuukausi ennen koulutuksen alkua. Koulutus järjestetään, mikäli saamme riittävän määrän osallistujia.

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle viimeistään neljä viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/koulutuspäivään/koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut.

Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista. 

Lisätietoja

Sisältöön liittyvät kysymykset:
Kari Niemi
kari.niemi [at] omt.org

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset:
Kati Salovaara, suunnittelija
Puh. 050 348 4090
kati.salovaara [at] metropolia.fi

 

Pidätämme oikeuden muutoksiin.