Viestintä: 3D-animoinnin ja -visualisoinnin ennakkotehtävät 2019

Tehtävä 1

Tarinassa on kaksi hahmoa: lihansyöjäkasvi ja hyönteinen. Tarinan tyylilaji yhdistelee fantasiaa ja realismia. Lihansyöjäkasvi on kroonisesti nälkäinen ja hyönteinen taas on herkullisen lihaisa.

Esitä nämä kaksi hahmoa luontaisessa ympäristössään yhdellä A4-kokoisella paperilla. Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen viestin välittäminen, hahmojen ilmeikkyys ja persoonallisuus, hahmojen tunnistettavuus, kolmiulotteisuuden havainnollistaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Tehtävä 2

Tehtävässä 1 kuvatut hahmot touhuavat kumpikin omia juttujaan. Lihansyöjäkasville tulee nälkä. Jälleen kerran. Se saa hyönteisen näkökenttäänsä. Hyönteinen on kuitenkin fiksu otus ja se alkaa nopeasti kertoa lihansyöjäkasville vegaanisen ruokavalion myönteisistä vaikutuksista terveyteen, ilmastoon ja planeettamme yleiseen hyvinvointiin.

Esitä 3-4 kuvan sarjana yhdellä A4-kokoisella paperilla, miten lihansyöjäkasvin ja hyönteisen kohtaaminen etenee. Kerro tarina vain kuvilla, älä käytä tekstejä.

Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen kerronnan sujuvuus, kuvasarjan selkeys ja sommittelu, hahmojen ja ympäristön kolmiulotteinen esittäminen, toiminnan kuvaaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Perustietolomake

Täytä ja lähetä hakuaikana 20.3.-3.4.2019 klo 15.00 mennessä 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sähköinen perustietolomake (linkki avoinna hakuaikana). Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

Perustietolomakkeet julkaistaan hakuajan alkaessa 20.3.2019. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 3.4.2019 klo 15.00 mennessä.

Palautusohjeet

Laita lähetyskuoren vasempaan yläkulmaan tiedot:

  • Oma nimi
  • Viestintä/ 3D-animointi ja -visualisointi
  • Perustietolomakkeen hakijatunniste

Toimita ennakkotehtävät ja tulosteet yhteishakulomakkeesta sekä 3D-animoinnin ja visualisoinnin perustietolomakkeesta 3.4.2019 klo 15.00 mennessä Metropolian hakijapalveluihin. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 4072
00079 Metropolia

Käyntiosoite:
Hämeentie 135 D
00560 Helsinki