Viestintä: 3D-animoinnin ja -visualisoinnin ennakkotehtävät 2018

Tehtävä 1

Tarinan päähenkilöinä on kaksi eläinhahmoa. Tarina sijoittuu kuvitteelliseen lähitulevaisuuteen. Toinen päähenkilöistä on autokorjaamon omistaja, pitkän linjan mekaanikko, joka hallitsee kaikki perinteiset korjausvälineet. Toinen on omistajan nuori apulainen, joka on vielä autohommissa aika kokematon mutta hallitsee hyvin nykyaikaiset digitaaliset laitteet.

Näiden ominaisuuksien lisäksi hahmoilla voi olla muitakin toisistaan poikkeavia piirteitä niin ulkomuodon kuin persoonallisuudenkin osalta.

Esitä nämä kaksi hahmoa seisomassa korjaamonsa edessä yhdellä A4-kokoisella paperilla. Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen viestin välittäminen, hahmojen ilmeikkyys ja persoonallisuus, hahmojen tunnistettavuus, kolmiulotteisuuden havainnollistaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Tehtävä 2

Tehtävässä 1 kuvattujen hahmojen korjaamoon tulee huollettavaksi auto. Se ei olekaan ihan sellainen, mitä korjaamossa on totuttu korjaamaan, vaan viimeisintä tekniikkaa edustava täyssähköinen ja autonomiseen ajamiseen kykenevä huippupeli. Kaikilla herkuilla.

Korjaamon omistaja on sitä mieltä, että tämänkin auton huolto sujuu vanhoilla tutuilla metodeilla. Apulainen on hieman eri mieltä: nyt tarvitaan nykypäivän digitaalista huoltamotekniikkaa. Tästä seuraa se, että huolto ei suju ihan mallikelpoisesti.

Esitä 3-4 kuvan sarjana yhdellä A4-kokoisella paperilla, miten huoltoprosessi etenee. Kerro tarina vain kuvilla, älä käytä tekstejä.

Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen kerronnan sujuvuus, kuvasarjan selkeys ja sommittelu, hahmojen ja ympäristön kolmiulotteinen esittäminen, toiminnan kuvaaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

 

 

Perustietolomake

Täytä ja lähetä hakuaikana 14.3.-28.3.2018 klo 15.00 mennessä 3D-animoinnin ja -visualisoinnin sähköinen perustietolomake (linkki avoinna hakuaikana). Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

Perustietolomakkeet julkaistaan hakuajan alkaessa 14.3.2018. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 28.3.2018 klo 15.00 mennessä.

Palautusohjeet

Laita lähetyskuoren vasempaan yläkulmaan tiedot:

  • Oma nimi
  • Viestintä/ 3D-animointi ja -visualisointi
  • Perustietolomakkeen hakijatunniste

Toimita ennakkotehtävät ja tulosteet yhteishakulomakkeesta ja viestintä/3D-animoinnin ja visualisoinnin perustietolomakkeesta 28.3.2018 klo 15.00 mennessä Metropolian hakijapalveluihin. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 4000
00079 Metropolia

Käyntiosoite:
Bulevardi 31 (1. krs)
00180 Helsinki