Muotoilu ja viestintä: XR Design, ennakkotehtävät 2019

Tehtävä 1

Ideoi ja luonnostele mukana kuljetettava ihmisen hyvinvointia seuraava ja elämänlaatua parantava fyysinen laite. Esitä suunnitelmasi visuaalisesti siten, että sen muodosta, mittakaavasta ja toimintaperiaatteesta saa selkeän käsityksen. Merkitse työsi etupuolelle oikeaan alareunaan selkeästi nimesi.  Voit toteuttaa tehtävän valitsemallasi tekniikalla eli voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita yms. Huomaa kuitenkin, että lopputulos on palautettava vaakasuuntaisena A4 (297mm X 210mm) kokoisena PDF-tiedostona.

Nimeä valmis tiedosto seuraavasti: ennakkotehtävä1_etunimi_sukunimi.pdf (esimerkki:  ennakkotehtävä1_maija_muotoilija.pdf)

Arviointikriteerit: Visuaalisen viestin välittäminen, suunnitelman innovatiivisuus ja uskottavuus, kolmiulotteisuuden havainnollistaminen ja valitun esitystekniikan tarkoituksenmukaisuus ja hallinta.

Tehtävä 2

Esitä ennakkotehtävässä 1 suunnittelemasi tuote käyttöympäristössään. Merkitse työsi etupuolelle oikeaan alareunaan selkeästi nimesi.  Voit toteuttaa tehtävän valitsemallasi tekniikalla eli voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita yms. Huomaa kuitenkin, että lopputulos on palautettava vaakasuuntaisena A4 (297mm X 210mm) kokoisena PDF tiedostona.

Nimeä valmis tiedosto seuraavasti: ennakkotehtävä2_etunimi_sukunimi.pdf (esimerkki:  ennakkotehtävä2_maija_muotoilija.pdf)

Arviointikriteerit: Visuaalisen viestin välittäminen, havainnollisuus, ympäristön kuvaus, valitun esitystekniikan tarkoituksenmukaisuus ja hallinta.

Esitehtävä valintakokeeseen: Videohaastattelu

Videohaastattelu on esitehtävä valintakokeeseen ja vaikuttaa valintakokeen arviointiin.

Kuvaa itsestäsi noin 2 minuuttia kestävä video esimerkiksi puhelimellasi. Kerro videossasi:

  1. Kuka olet? Kumpaan suuntautumiseen ensisijaisesti haet?
    Kerro etu- ja sukunimesi sekä oletko hakemassa XR design koulutukseen viestinnän vai muotoilun suuntautumiseen
  2. Miksi haet opiskelemaan XR design koulutukseen?
  3. Minkälaisissa työtehtävissä haluaisit toimia valmistuttuasi XR Design koulutuksesta?

Mieti vastauksesi ennen videosi kuvaamista. Lataa videosi esimerkiksi Youtube-tilillesi tai muuhun pilvipalveluun, josta voit jakaa videolinkkisi alla olevan ohjeen mukaisesti. Varmista linkkisi toimivuus. Voit määritellä videosi yksityiseksi ja jakaa sen pelkästään valintaprosessin tekijöille. Metropolian osalta videotasi ei tallennetta ja sitä käsitellään luottamuksellisesti. Varmista, että videosi on valintaryhmän katseltavissa 31.7.2019 klo 12 saakka. Tämän jälkeen voit poistaa videosi.

Huomaa että video on osa valintaprosessia. Jos kuitenkin jostain erityisestä, esimerkiksi terveydellisistä syistä, et voi videota toimittaa ilmoita asiasta sähköpostitse 3.4.2019 mennessä osoitteeseen xrdesign@metropolia.fi Perustelluissa poikkeustapauksissa sovitaan haastatteluaika valintakoepäivälle.

Palauta videolinkkisi PDF-tiedostona. Nimeä valmis tiedosto seuraavasti: videohaastattelu_etunimi_sukunimi.pdf (esimerkki: videohaastattelu_maija_muotoilija.pdf).

Palautusohjeet

Palauta kaikki kolme PDF-tiedostoa Opintopolun hakemuksesi liitteenä. Liitteitä tulee olla kolme:

  • Ennakkotehtävä 1 (ennakkotehtävä1_etunimi_sukunimi.pdf)
  • Ennakkotehtävä 2 (ennakkotehtävä2_etunimi_sukunimi.pdf)
  • Videohaastattelu (videohaastattelu_etunimi_sukunimi.pdf)

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa, sinun tulee täyttää yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi. Ennakkotehtävä toimitetaan hakuaikana 20.3.-3.4.2019 sähköisen yhteishakulomakkeen liitetiedostona 3.4.2019 klo 15 mennessä.