Muotoilu ja viestintä: XR Design, ennakkotehtävät 2018

Tehtävä 1

Millainen on tulevaisuus? Miten liikutaan ja miten tuotetaan tarvittava energia? Kuvaa millainen on tulevaisuuden ympäristö laitteineen ja välineineen sekä mikä on ihmisen rooli?

Sijoita esitys yhdelle A4-kokoiselle paperille. Esitystekniikka on vapaa. Voit käyttää piirtämisen ja maalaamisen lisäksi mitä tahansa sinulle tuttua keinoa, kuten sarjakuvastrippejä, 3D-mallinnusta, valokuvausta tai kollaasitekniikoita.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalisen viestin välittäminen, kokonaiskuvan ja toimintojen hahmottuminen, kolmiulotteisuuden havainnollistaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Tehtävä 2

Valitse tulevaisuuden näkymästäsi jokin asia: kappale tai tuote. Kuvaa suunnittelemaasi tuotetta eri puolilta niin, että sen muodosta saa yksiselitteisen käsityksen. Voit myös lisätä tuotteen toimintaa havainnollistavaa kuvitusta.  Sijoita kuvat yhdelle A4-kokoiselle paperille.

Tehtävän arviointikriteerit ovat visuaalinen hahmotettavuus, kuvasarjan selkeys ja sommittelu, kappaleen tai laitteen kolmiulotteinen esittäminen, toimintojen kuvaaminen ja valitun esitystekniikan hallinta.

Perustietolomake

Täytä ja lähetä hakuaikana 14.3.-28.3.2018 klo 15.00 mennessä XR Designin sähköinen perustietolomake (linkki avoinna hakuaikana). Ota lopuksi tuloste perustietolomakkeesta.

Perustietolomakkeet julkaistaan hakuajan alkaessa 14.3.2018. Huomaa, että perustietolomakkeen voi täyttää vain kerran. Lomakkeita ei ole mahdollista palata täydentämään myöhemmin. Tarkista siis, että lähetät vain valmiin lomakkeen.

Voidaksesi tulla otetuksi huomioon valinnassa sinun tulee täyttää myös yhteishakulomake osoitteessa opintopolku.fi 28.3.2018 klo 15.00 mennessä.

Palautusohjeet

Laita lähetyskuoren vasempaan yläkulmaan tiedot:

  • Oma nimi
  • XR Design
  • Perustietolomakkeen hakijatunniste

Toimita ennakkotehtävät ja tulosteet yhteishakulomakkeesta ja XR Designin perustietolomakkeesta 28.3.2018 klo 15.00 mennessä Metropolian hakijapalveluihin. Viimeisen päivän postileima ei riitä.

Postiosoite:
Metropolia Ammattikorkeakoulu
Hakijapalvelut
PL 4000
00079 Metropolia

Käyntiosoite:
Bulevardi 31 (1. krs)
00180 Helsinki