09.10.2018

Merkittävä Erasmus+ -rahoitusosuus Euroopan ulkopuoliseen yhteistyöhön

Metropolia on saanut ammattikorkeakoulusektorin suurimman rahoituksen Erasmus+ globaalin liikkuvuuden ohjelmasta kaudelle 2018-2020. Opetushallituksen myöntämä rahoitus on yhteensä 212 490 euroa. Tuki mahdollistaa opiskelijoiden ja henkilöstön liikkuvuuden yhteistyökorkeakoulujen kanssa Australiassa, Egyptissä, Intiassa, Kanadassa, Kosovossa, Malesiassa, Sri Lankassa ja Yhdysvalloissa. Lisäksi Metropolia on mukana Karelia-ammattikorkeakoulun koordinoimassa konsortioyhteistyössä Malawissa ja Sambiassa.

Metropolialle globaalin liikkuvuuden tiukasti kilpailtua rahoitusta on myönnetty jo kolmena vuonna peräkkäin. Nyt Metropolian ensimmäinen globaalin liikkuvuuden projekti (2016-2018) on saatu päätökseen ja tulokset ovat rohkaisevia.

Rahoituksen avulla on pystytty kasvattamaan liikkujien määriä kaukokohteiden kanssa. EU:n keräämän palautteen mukaan Metropolian projektin opiskelijat, opettajat ja palveluyksiköiden henkilöstö ovat äärimmäisen tyytyväisiä kokemukseensa.

”Uudessa kulttuuri- ja opiskeluympäristössä opiskelijoille kertyy valtavaa henkilökohtaista ja ammatillista pääomaa, ja he kohottavat asemiaan työmarkkinoilla. Henkilökunnan edustajat puolestaan arvostavat syvästi mahdollisuutta päästä vertaamaan ja kehittämään opetuksen ja palveluiden käytänteitään myös kaukokohteiden kanssa. Lisäksi erityisesti Metropoliaan saapuvat osallistujat kertovat kokemuksen jälkeen tuntevansa suurempaa mielenkiintoa Eurooppaa kohtaan”, kertoo Metropolian kansainvälisten asioiden päällikkö Elina Värtö.

Partnerikorkeakoulujen mukaan globaalin liikkuvuuden myötä yhteistyö on tiivistynyt ja Metropolian arvostus yhteistyökumppanina noussut. Samoin uusia yhteistyöideoita on syntynyt kohtaamisten myötä.

Erasmus+ -ohjelman osuus Metropolian kansainvälisessä yhteistyössä on merkittävä. Ohjelma rahoittaa noin 60% Metropolian opiskelijaliikkuvuudesta ja tukee merkittävästi myös henkilöstön liikkuvuutta. Globaali liikkuvuus laajentaa Erasmus+ -ohjelman vaikuttavuutta myös Euroopan ulkopuolelle. Lisäksi Erasmus+ rahoittaa lukuisia Metropolian käynnissä olevia Key Action 2 -hankkeita.

Erasmus+ -ohjelma on vuodesta 2014 lähtien tarjonnut mahdollisuuden rahoittaa liikkuvuutta Euroopan ulkopuolisten korkeakoulujen kanssa. Tulokset Euroopan laajuisesti ovat erittäin hyviä, ja Euroopan komissio haluaa jatkaa globaalin liikkuvuuden toimintoa myös uudella Erasmus-ohjelmakaudella 2021-2027.

Euroopan komission Multiannual Financial Framework 2021-2027 -lausunnossa Erasmus+ -ohjelman katsotaan olevan yksi Euroopan unionin näkyvimpiä menestystarinoita. Ohjelman myötä Euroopassa jo yhteensä yli 9 miljoona ihmistä on saanut kansainvälisen kokemuksen. Komission tavoitteena on kaksinkertaistaa budjetti ohjelmakaudelle 2021-2027.

Lisätietoja

Elina Värtö
kansainvälisten asioiden päällikkö, Kansainväliset palvelut
Metropolia Ammattikorkeakoulu
+358 40 480 6914
etunimi.sukunimi@metropolia.fi


Lisätietoa Metropolian Erasmus+ -toiminnoista ja globaalin liikkuvuuden yhteistyöstä

 

 

 

 

 

  
Syksyn 2018 yhteishaun valintakoekutsut lähetetty >
< Kevään I hakuajan valintakoekutsut lähetetty