Sosiaali- ja terveysalan
AMK-monimuotototeutuksessa
keväällä 2019 aloittaville

Kaikki uudet opiskelijat

Ota mukaan ensimmäisenä orientaatio/perehdytyspäivänä

 • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
 • pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käyttäjätunnuksen ja salasanan hakemista varten
  Huom! Opiskelijatunnuksen aktivointi on mahdollista vasta orientaatio/perehdytyspäivästä alkaen.

Käyttäjätunnuksen aktivointi ja salasanan vaihto pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla
Käytäthän tunnistautumiseen henkilökohtaisia verkkopankkitunnuksiasi tai mobiilivarmennetta. Se onnistuu VETUMA-palvelun avulla osoitteessa: salasana.metropolia.fi

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Opiskelija- ja hakijapalvelut on sijoitettu neljään toimipisteeseen, jotka auttavat opiskelijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä tarpeissaan. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita palvelee ensisijaisesti Myllypuron opiskelija- ja hakijapalvelut. Katso yhteystiedot ja aukioloajat 

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijapalveluiden vastuualueita opintojen alkuvaiheessa:

 • opiskelijoiden neuvonta
 • opiskelijarekisterin ylläpito: opiskeluoikeus, henkilötiedot

Opiskeluun liittyvät asiakirjat voi tilata etäpalvelusta opintojen alettua (OMA-intranet -> Opiskelijan työpöytä -> Asiointipalvelut -> Tilaa)

 • opiskelutodistukset
 • opintosuoritusotteet
 • liikenneyhtiöiden alennuslippuhakemukset
 • Kelan ateriatukikortit

OMA-intranetistä löytyy opiskeluun ja valmistumiseen liittyviä ohjeita, aikatauluja ja ajankohtaisia tiedotteita.

Opiskeluterveydenhuolto

Tervetuloa opiskeluterveydenhuoltoon!

Täytä ennen opiskelun alkua terveydenhuollon esitietolomake sekä sähköisen asioinnin suostumuslomake osoitteessa asiointi.hel.fi

Näin mahdollistat turvallisen viestinnän ja web-ajanvarauksen opiskeluterveydenhuoltoon. Saat täyttämästäsi esitietolomakkeesta kirjallisen palautteen sähköiseen asiointiin opiskeluterveydenhoitajalta.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden rokotukset

Jo uranvalinta ja koulutusvaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevän on oltava monin eri keinon valmis suojelemaan hoitamiensa henkilöiden terveyttä.

Ole hyvä ja hoida perusrokotuksesi kuntoon  jo  ennen  opiskelun alkamista- saat rokotukset  maksutta omalta terveysasemaltasi tai työterveyshuollostasi.

Ilmoita rokotuspäivämäärät sähköisessä esitietolomakkeessa. Joten selvitä rokotustietosi ennen esitietolomakkeen täyttöä!

90-luvulla tai myöhemmin syntyneet voivat tilata rokotustietonsa soittamalla lapsuusajan terveyskeskukseen. Tätä aikaisemmin syntyneet voivat tilata rokotustietonsa soittamalla lapsuusajan kaupungin arkistosta.

Selvitä myös työterveyshuollossa ja yksityissektorilta saadut rokotteet.

Terveydenhuoltohenkilöstön/-opiskelijan rokotuksilla on kaksi tavoitetta: suojata työntekijöitä tartunnoilta ja estää tartuntojen leviäminen potilaisiin. Uuden tartuntatautilain pykälä 48 mukaan opiskelijalla tulee olla joko rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja:

 • tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan, jos hän menee työharjoitteluun sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteeseen, jossa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita. (MPR-rokotukset x2 (tuhkarokko-vihurirokko-sikotautirokote) annetaan 1,5- ja 6-vuotiaina. Rokotukset ovat kuuluneet kansalliseen rokotusohjelmaan vuodesta -82 lähtien. Jos olet sairastanut edellä mainitut taudit, ilmoita tästä sähköisen esitietolomakkeen lopussa olevassa vapaassa vastauskentässä ”onko sinulla asioita, joista haluaisit keskustella”)
 • influenssaa vastaan (rokotuksen saa vuosittain opiskeluterveydenhuollosta)
 • hinkuyskää vastaan, jos hoitaa vakituisesti alle 12kk ikäisiä potilaita. (dtap / Boostrix rokote. Rokote annetaan tehosterokotteena kansallisen rokotusohjelman osana 14-15 –vuotiaille nuorille sekä 25-vuoden iässä)
 • Lisäksi selvitä Tetanus-D eli jäykkäkouristus- ja kurkkumätä ja polio rokotetietosi.

Saat opiskelijoiden rokotuksista lisätietoa THL:n sivuilta

Myllypuron kampukselle

Myllypuron kampuksen ensimmäinen osa valmistuu syksyllä 2018 ja loppuosa syksyllä 2019.

Kampusmuuttojen vuoksi Myllypuron kampuksella aloittavilla saattaa opintojen aloitusaikatauluissa olla poikkeavuuksia. Tutustuthan huolellisesti tutkinto-ohjelmakohtaisiin materiaaleihin.

Tutkinto-ohjelmakohtainen materiaali

Syksyllä 2019 aloittavien opiskelijoiden tutkinto-ohjelmakohtaiset ohjeet julkaistaan kesällä 2019. Kiitos kärsivällisyydestä.