Sosiaali- ja terveysalan
AMK-monimuotototeutuksessa
syksyllä 2019 aloittaville

Kaikki uudet opiskelijat

Ota mukaan ensimmäisenä orientaatio/perehdytyspäivänä

  • Kuvallinen henkilöllisyystodistus
  • henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenne käyttäjätunnuksen aktivoimista varten.
    Huom! Opiskelijatunnuksen aktivointi on mahdollista vasta orientaatio/perehdytyspäivästä alkaen.

Uuden opiskelijan tulee aktivoida käyttäjätunnus, jota hän tarvitsee kirjautuessaan Metropolian tietojärjestelmiin. Käyttäjätunnuksen aktivointi ja salasanan vaihto tapahtuu henkilökohtaisten pankkitunnusten tai mobiilivarmenteen avulla suomi.fi-palvelussa. Tutustuthan Tietohallinnon käyttäjätunnusten aktivointiohjeeseen.

Opiskelija- ja hakijapalvelut

Opiskelija- ja hakijapalvelut on sijoitettu kolmeen toimipisteeseen, jotka auttavat opiskelijoita heidän jokapäiväisissä opiskeluun liittyvissä tarpeissaan. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoita palvelee ensisijaisesti Myllypuron opiskelija- ja hakijapalvelut. Katso yhteystiedot ja aukioloajat 

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijapalveluiden vastuualueita opintojen alkuvaiheessa:

  • opiskelijoiden neuvonta
  • opiskelijarekisterin ylläpito: opiskeluoikeus, henkilötiedot

Opiskeluun liittyvät asiakirjat (kuten opiskelutodistus ja opintosuoritusote) voi tilata etäpalvelusta opintojen alettua (OMA-intranet -> Opiskelijan työpöytä -> Asiointipalvelut -> Tilaa).

OMA-intranetistä löytyy opiskeluun ja valmistumiseen liittyviä ohjeita, aikatauluja ja ajankohtaisia tiedotteita.

TUUDO

Tuudo on mobiilisovellus, jonka kautta voit käyttää sisältöjä Metropolian eri verkkopalveluista kätevästi älypuhelimellasi.

Tuudosta näet esim. tiedotteet, lukujärjestyksesi, opintosuoritukset ja päivän ruokalistat. Ja mikä parasta: Tuudo on mobiilisovellus, jolla saat VR:n, HSL:n, Matkahuollon ja Kelan opiskelija-alennukset heti käyttöösi. Edut ovat vapaasti kaikkien Metropolian opiskelijoiden saatavilla, ihan ilmaiseksi.

Kannattaa katsoa Tuudosta löytyvä osio 'uusi opiskelija'. Olemme julkaisseet heinäkuussa uudelle opiskelijalle myös 'orientaatiopolun', johon kannattaa lähteä heti tutustumaan.

Käy hakemassa Tuudo puhelimesi sovelluskaupasta maksutta ja ota se käyttöön

Opiskeluterveydenhuolto

Tervetuloa opiskeluterveydenhuoltoon!

Täytä ennen opiskelun alkua terveydenhuollon esitietolomake sekä sähköisen asioinnin suostumuslomake

Näin mahdollistat turvallisen viestinnän ja web-ajanvarauksen opiskeluterveydenhuoltoon. Saat täyttämästäsi esitietolomakkeesta kirjallisen palautteen sähköiseen asiointiin opiskeluterveydenhoitajalta.

Sosiaali- ja terveysalan opiskelijoiden rokotukset

Jo uranvalinta ja koulutusvaiheessa kannattaa kiinnittää huomiota siihen, että sosiaali- ja terveydenhuollossa työskentelevän on oltava monin eri keinon valmis suojelemaan hoitamiensa henkilöiden terveyttä.

Ole hyvä ja hoida perusrokotuksesi kuntoon  jo  ennen  opiskelun alkamista- saat rokotukset  maksutta omalta terveysasemaltasi tai työterveyshuollostasi.

Ilmoita rokotuspäivämäärät sähköisessä esitietolomakkeessa. Joten selvitä rokotustietosi ennen esitietolomakkeen täyttöä!

90-luvulla tai myöhemmin syntyneet voivat tilata rokotustietonsa soittamalla lapsuusajan terveyskeskukseen. Tätä aikaisemmin syntyneet voivat tilata rokotustietonsa soittamalla lapsuusajan kaupungin arkistosta.

Selvitä myös työterveyshuollossa ja yksityissektorilta saadut rokotteet.

Terveydenhuoltohenkilöstön/-opiskelijan rokotuksilla on kaksi tavoitetta: suojata työntekijöitä tartunnoilta ja estää tartuntojen leviäminen potilaisiin. Uuden tartuntatautilain pykälä 48 mukaan opiskelijalla tulee olla joko rokotuksen tai sairastetun taudin tuottama suoja:

  • tuhkarokkoa ja vesirokkoa vastaan, jos hän menee työharjoitteluun sosiaali- ja terveydenhuollon toimipisteeseen, jossa hoidetaan tartuntatautien vakaville seurauksille alttiita. (MPR-rokotukset x2 (tuhkarokko-vihurirokko-sikotautirokote) annetaan 1,5- ja 6-vuotiaina. Rokotukset ovat kuuluneet kansalliseen rokotusohjelmaan vuodesta -82 lähtien. Jos olet sairastanut edellä mainitut taudit, ilmoita tästä sähköisen esitietolomakkeen lopussa olevassa vapaassa vastauskentässä ”onko sinulla asioita, joista haluaisit keskustella”)
  • influenssaa vastaan (rokotuksen saa vuosittain opiskeluterveydenhuollosta)
  • hinkuyskää vastaan, jos hoitaa vakituisesti alle 12kk ikäisiä potilaita. (dtap / Boostrix rokote. Rokote annetaan tehosterokotteena kansallisen rokotusohjelman osana 14-15 –vuotiaille nuorille sekä 25-vuoden iässä)
  • Lisäksi selvitä Tetanus-D eli jäykkäkouristus- ja kurkkumätä ja polio rokotetietosi.

Saat opiskelijoiden rokotuksista lisätietoa THL:n sivuilta

Myllypuron kampukselle

Myllypuron kampuksen ensimmäinen osa valmistui syksyllä 2018 ja loppuosa syksyllä 2019.

Kampusmuuttojen vuoksi Myllypuron kampuksella aloittavilla saattaa opintojen aloitusaikatauluissa olla poikkeavuuksia. Tutustuthan huolellisesti tutkinto-ohjelmakohtaisiin materiaaleihin.

Tutkinto-ohjelmakohtainen materiaali