Klassisen laulun perusteet

Tarvitsetko työssäsi klassisen laulun vahvempaa osaamista?

Koulutuksen aikana opit klassisen laulun äänenkäytön ja fraseerauksen hallintaa sekä laajennat klassisen laulun ohjelmistoasi.

Kohderyhmä

Pop/jazz-laulajat ja -pedagogit, koulujen musiikinopettajat ja laulun harrastajat

Sisältö

  • Klassinen laulutekniikka
  • Klassinen laulu eri aikakausilla
  • Estetiikka
  • Fonetiikka

Toteutus

Koulutus toteutetaan lähiopetuksena. Kurssilla on sekä aktiivi- että passiivipaikkoja. Aamupäivä on kaikille yhteistä opetusta ja iltapäivällä koulutus jatkuu Masterclass -muotoisena, jolloin aktiiviosallistujat saavat henkilökohtaista laulunohjausta (30 minuuttia) muiden seuratessa opetusta. Koulutus on yhden päivän mittainen.

Lisätietoja

Sisältöön liittyvät kysymykset:
Yliopettaja Sirkku Wahlroos-Kaitila
Puh. 040 048 7508, sirkku.wahlroos-kaitila(at)metropolia.fi

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset:
Suunnittelija Marja Pietiläinen
Puh. 040 672 5583, marja.pietilainen(at)metropolia.fi

Kouluttajat

Metropolia AMK:n yliopettaja Sirkku Wahlroos-Kaitila

Sirkku Wahlroos-Kaitila on toiminut laulun yliopettajana Metropoliassa vuodesta 2003 alkaen. Hänen laulupedagogin tiensä Metropoliaan on kulkenut Wienin, Kuopion, Berliinin ja Magdeburgin kautta. Lauludiplomit hän suoritti Wienin musiikkikorkeakoulun (nykyinen Universität für Musik und darstellende Kunst Wien) solistiselta ja oopperalinjalta sekä Lied- ja oratoriolinjalta (erinomaisin arvosanoin).

Sirkku Wahlroos- Kaitilan konserttiohjelmisto on painottunut lied- ja oratoriomusiikkiin. Hän on kantaesittänyt pianisti Sampsa Konttisen kanssa useita säveltäjä Kai Niemisen laulusarjoja, jotka Suomen Yleisradio on tallentanut. Oratoriosolistina sekä pohjoismaisin konserttiohjelmin hän on Suomen lisäksi konsertoinut Saksassa, Itävallassa, Islannissa, Ruotsissa, Iso-Britanniassa ja Unkarissa.

Laulupedagogin uransa Sirkku Wahlroos- Kaitila aloitti Kuopion konservatorion lehtorina 1992 jatkaen sitä 1995 Sibelius- Akatemiassa Kuopion kirkkomusiikkiosastolla laulutaiteen lehtorina. Berliiniin muuton myötä hänen seuraava työpaikkansa laulupedagogina oli Magdeburgin yliopisto ja vuodesta 2003 hän on ollut Metropolian musiikin koulutusohjelman laulupedagogi- ja muusikkolinjan yliopettaja sekä myös Sibelius-Akatemian laulumusiikin osaston tuntiopettaja. Lisäksi hän on pitänyt mestarikursseja pohjoismaisesta laulumusiikista mm. Wienin, Bergenin ja Reykjavikin musiikkiyliopistoissa sekä opettanut kesäkursseilla Suomessa.

 

Metropolia AMK:n lehtori Juha Karvonen

Juha Karvonen on laulaja (baritoni) ja laulunopettaja. Vuodesta 2001 lähtien hän on opettanut laulua Metropolia Ammattikorkeakoulussa (vuoteen 2008 Helsingin ammattikorkeakoulu Stadia) niin vasta-alkajille kuin laulunopettajaksi valmistuvillekin. Karvosen erityisalueita ovat vanha musiikki, ranskalainen laulumusiikki, kehonhuolto ja hengitystekniikka sekä vieraiden kielten ääntäminen. Hän opettaa vieraiden kielten fonetiikkaa laulajille myös Sibelius-Akatemiassa ja toimii ranskan kielen valmentajana mm. Suomen kansallisoopperassa.