Motivoiva haastattelu tehokäyttöön -työpaja

Miten saat asiakkaan sitoutumaan oman elämänsä muuttamiseen? Syvennä motivoivan haastattelun menetelmäosaamistasi toiminnallisessa työpajapäivässä.

Kohderyhmä

Sosiaali- ja terveydenhuollon sekä opetus- että kasvatusalojen henkilöstö.

Sisältö

Tavoitteena on syventää motivoivan haastattelun osaamista käytännön harjoitusten kautta. Koulutuksessa jatketaan Motivoiva haastattelu työmenetelmäksi -koulutuksen sisältöjen syventämistä.

Motivoivan haastattelun menetelmä on kokonaisvaltainen ihmisen voimavaroja ja aktiivisuutta korostava vuorovaikutusmalli, jonka keskeisenä tavoitteena on saada ihminen itse löytämän halu muutokseen. Vuorovaikutusprosessissa työskennellään voimavara- ja tavoitekeskeisesti kuunnellen asiakasta.

Koulutus keskittyy erityisesti alla olevien asioiden käytännön harjoituksiin.

  • Luottamuksen rakentaminen ja dialoginen vuorovaikutus
  • Muutospuheen ja muutoksen taustalla olevien tarpeiden tunnistaminen
  • Muutoshalun herättäminen, ristiriidan voimistaminen ja muutokseen motivointi
  • Muutosvastarinnan huomioiminen ja hyväksyminen
  • Kysymystyyppien käyttö - suljetuista avoimiin kysymyksiin
  • Muutospuheen reflektoinnin menetelmiä - opi lukemaan viestejä rivien välistä

Huomioithan, että koulutus edellyttää motivoivan haastattelun peruselementtien ymmärtämisen (joko Motivoiva haastattelu työmenetelmäksi -koulutus tai muulla tavoin hankitut vastaavat tiedot). Koulutuksessa käytetään videoituja esimerkkejä motivoivan haastattelun käyttötilanteista

Koulutus on myös tilattavissa ja räätälöitävissä työyhteisön tarpeisiin.

Aika ja paikka

11.11.2019 klo 9.00-16.00
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, 00920 Helsinki.

Hinta

195 € + ALV 24 % (241,80 €)

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu tästä viimeistään 27.10.2019

Kouluttaja

Laillistettu psykologi, PsM Jukka Oksanen, jukka.oksanen metropolia fi

 Oksanen on kouluttanut vuodesta 2010 motivoivan haastattelun menetelmää useille eri kohderyhmille (mm. fysioterapeutit, työterveyshoitajat, kuntien henkilöstö, opetus- ja kasvatushenkilöstö, työllisyyspalveluiden ja kuntoutuspalveluiden henkilöstö).

Käytännön asiat

Suunnittelija Tarita Tuomola, tarita.tuomola metropolia fi, 040 187 1831

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti koulutuksen yhteyshenkilölle kaksi viikkoa ennen koulutuksen alkua. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Mikäli koulutus, yksittäinen koulutuspäivä tai koulutuksen osa joudutaan peruuttamaan Metropoliasta johtuvista syistä koulutuskutsun lähettämisen jälkeen, osallistujalle tarjotaan mahdollisuutta osallistua vastaavaan toteutukseen uutena ajankohtana tai vaihtoehtoisesti Metropolia palauttaa kyseiseen koulutukseen/koulutuspäivään/koulutuksen osaan liittyvät koulutusmaksut. Metropolia ei vastaa osallistujalle koulutuksen peruuntumisen johdosta aiheutuvista muista kuluista.             

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Ole nopea!

Ilmoittaudu

Palautetta koulutuksesta:

" Oli kivaa ja kiinnostavaa. Hyödyllisiä ajatuksia, joita pitää työstää itse ja jatkossa asiakkaiden kanssa työskennellessä. Onnistunut kokonaisuus. Kiitos!"

Kouluttajat

Laillistettu psykologi, PsM Jukka Oksanen, jukka.oksanen@metropolia.fi. Hän on käyttänyt noin kymmenen vuotta motivoivan haastattelun menetelmää työssään. Oksanen on saanut erityisesti kiitosta toiminnallisesta tavastaan kouluttaa ja haastaa osallistujia menetelmän kokeiluun sekä käyttöönottoon käytännön tilanteissa.