eettinen hakkerointi

Koulutuksessa tutustutaan eettiseen hakkerointiin ja käydään käytännössä läpi hakkeroinnin, forensiikan ja tietoturvamekanismien toimintaan ja toteuttamiseen liittyvät toimet. Koulutus sisältää runsaasti harjoituksia, jotka tehdään verkkopohjaisessa Practice Lab -ympäristössä. Tule perehtymään eettiseen hakkerointiin!

Kohderyhmä

Koulutus sopii sinulle IT-ammattilainen, joka ylläpidät organisaation tietojärjestelmiä ja haluat varmistaa niiden tietoturvallisen käytön.

Tavoitteet

Tavoitteena on, että opit tiedostamaan ja tunnistamaan olemassa olevia tietojärjestelmien haavoittuvuuksia ja varautumaan niihin. Koulutuksessa tuodaan esille käytännön esimerkein haavoittuvuuksia ja tietoturva-aukkoja sekä perehdytään niiden poistamiseen ja ehkäisemiseen.

Keskeinen tavoite on ymmärtää tarvittavat ja riittävät suojautumis- ja estämistoimenpiteet. Kaikki koulutuksessa suoritettavat käytännön harjoitteet tehdään verkkopohjaisessa rajatussa ja suljetussa ympäristössä.

Sertifikaatti

Koulutus valmentaa sertifikaattitesteihin, mutta ei ole osa virallista koulutusohjelmaa.

Esitiedot

Perustiedot tietoliikenneprotokollista, verkkoliikenteen analysoinnista ja verkon tietoturvasta.

Aika ja paikka

Ke 26.9. -  pe 28.9.2018 klo 9 - 16.

Metropolia Ammattikorkeakoulu, Bulevardi 31, 00180 Helsinki

Kouluttaja

Kari Järvi, tekn. lis., MCSA, MCSE, MCT.

Hinta

950 € + alv 24 % (1178 €).

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 11.9.2018 mennessä.

Lisätietoja

Sisältökysymykset
kouluttaja Kari Järvi
kari.jarvi@metropolia.fi

Käytännön asiat
suunnittelija Elina Taponen
p. 040 759 8756
elina.taponen metropolia fi

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle ilmoittautumisajan päättymiseen  mennessä. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

 

 

Mitä on eettinen hakkerointi?

Hakkeri on henkilö, joka tunkeutuu luvatta tietoverkkoon tai tietojärjestelmään tai käyttää luvatta tietoa, ohjelmaa tai palvelua. Eettinen hakkeri puolestaan hyödyntää osaamistaan tietoverkon tai tietojärjestelmän omistajan pyynnöstä, pyrkien etsimään ja raportoimaan järjestelmistä heikkoja kohtia ja haavoittuvuuksia. Näin ainakin osa tietoturvauhkista saadaan poistettua, ja mahdollisesti estetään kokonaan järjestelmän väärinkäyttömahdollisuudet. Eettisestä hakkerista saatetaan myös käyttää nimitystä White Hat. Vihamielisistä hakkereista puolestaan käytetään yleensä nimitystä Cracker tai Black Hat.

Eettinen hakkerointi sisältää samoja keinoja ja välineitä, joita verkkorikolliset käyttävät. Eettisestä hakkeroinnista voidaan käyttää myös nimeä penetraatiotestaus. Ohjelmistojen haavoittuvuuksia etsitään sekä tarkoitusta varten kehitetyillä työkaluilla, että kokemukseen, osaamiseen ja luovuuteen perustuen. Eettinen hakkerointi voi kohdistua joko yhteen yksittäiseen järjestelmään tai laajemmin organisaation tietojärjestelmiin ja tietoliikenneverkkoihin. [https://wiki.tut.fi/Tietoturva/Tutkielmat/EettinenHakkerointi]

Sisältö

Module 01: Introduction to Ethical Hacking

Module 02: Footprinting and Reconnaissance

Module 03: Scanning Networks

Module 04: Enumeration

Module 05: System Hacking

Module 06: Malware Threaths

Module 07: Evading IDS, Firewalls and Honeypots

Module 08: Sniffing

Module 09: Social Engineering

Module 10: Denial of Service

Module 11: Session Hijacking

Module 12: Hacking Webservers

Module 13: Hacking Web Applications

Module 14: SQL Injection

Module 15: Hacking Wireless Networks

Module 16: Hacking Mobile Platforms

Module 17: Cloud Computing

Module 18: Cryptography

Osallistujien kommentteja hyödyistä

"Labraympäristö oli toimiva."

"Koulutus käsitteli laajasti koulutusaihetta ja laajensi hyvin näkökantoja. Kouluttaja on alansa ammattilainen ja koulutuksesta sain hyviä tietoja ja materiaalia."

"Kouluttajan asiantuntemus ja labrojen monipuolisuus"

"Monipuolinen koulutus ja opetusmateriaalit. Kouluttaja hallitsi aihealuetta hyvin."

"Hyvä kouluttaja"