Energiaviisas rakennus yhteistyönä - työkaluja Big Room -työskentelyyn, 5 op

Haluatko kokea, mitä on aito Big Room -työskentely lähes nollaenergiarakentamisen rakennushankkeessa? Kaipaatko työkaluja onnistuneeseen Big Room -työskentelyyn? Ansaitse opintopisteitä, jotka voit hyödyntää YAMK-tutkintoon!

Sisältö ja ajankohta

Lähiopetuspäivät koostuvat aamupäivän luennoista ja iltapäivän ryhmätyöskentelystä. Luennot antavat osallistujille ymmärrystä lähes nollaenergiarakentamisesta ja rakennushankkeesta kokonaisuutena.

Lähipäivien teemat:

Big Room - mistä on kyse?
Lähes nollaenergia- ja nollaenergiarakennukset
Eri suunnittelualojen ratkaisuja lähes nollaenergiarakentamiseen
Suunnitteluratkaisujen vaikutus kustannuksiin
Lähes nollaenergiarakennuksen käyttö
Loppuseminaari

Kenelle?

Koulutus on suunnattu kaikille rakennushankkeen ammattiryhmille. Osallistujajoukko koostuu: tilaajan, rakennusyrityksen, arkkitehdin, rakennesuunnittelijan, LVI- suunnittelijan, energia-asiantuntijan, sähkösuunnittelijan, automaatiosuunnittelijan ja käytön ja ylläpidon edustajista.

Osallistujista muodostetaan ryhmät iltapäiväosuuden Big Room -työskentelyä varten.

Kouluttajat

Lähiopetuspäivien luennoitsijoina toimivat alan johtavat ammattilaiset teemapäivien aihealueista. Luennoitsijoiden lisäksi koulutuksessa on mukana tiimikouluttajat, joiden johdolla työskennellään lähiopetuspäivien iltapäivän osuudessa ja työstetään ryhmätyötä.

 

Lisätiedot

Sisältöön liittyvät kysymykset:
lehtori Sari Linna
puh. 050 564 6311
sari.linna@metropolia.fi

Käytännön asiat:
suunnittelija Aija Saarinen
puh. 040 507 2831
aija.saarinen@metropolia.fi

Big Room?

Big Room -työskentelymalli on erittäin hedelmällinen ja miltei välttämätön puhuttaessa lähes nollaenergiarakentamisesta.

Työskentelymallin kantavana ideana on koota hankkeen kaikki osapuolet yhteen ”isoon huoneeseen” mahdollisimman varhaisessa vaiheessa ja tehdä päätöksiä yhdessä keskustellen.

Tämä on myös kilpailu!

Osallistujista muodostetaan kahdesta kolmeen ryhmää, jotka työstävät ryhmätyönään lähes nollaenergiarakennuksen konseptikuvauksen käyttäen Big Room -työskentelymenetelmää.

Paras työ julkistetaan koulutuksen loppuseminaarissa. Loppuseminaari on kaikille avoin tilaisuus.

Kysyttävää?

Ota yhteyttä

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle viimeistään ilmoittautumisajan päättymiseen 15.6. mennessä. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.

Rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisalue

Tutustu Rakentamisen ja arkkitehtuurin osaamisalueen toimintaan