Rakennusfysiikan simulaatiot, 3 op

Raakennusfysiikan simulaatiot

Tiedätkö miten lisälämmöneristäminen vaikuttaa seinän rakennusfysikaaliseen toimintaan? Haluatko oppia mallintamaan seinän lämpö- ja kosteusteknistä käyttäytymistä? Tule koulutukseen, jossa opit analysoimaan simulaatioiden antamia tuloksia ja ymmärrät samalla myös mm. kosteusvaurioiden syitä. Samalla kartutat rakennusfysiikan opintopisteitä!

Hyöty osallistujalle

Koulutuksen käytyäsi pystyt testaamaan eri rakennevaihtoehtojen rakennusfysikaalista toimivuutta sekä analysoimaan kuntotutkimuksessa ja korjausrakentamisessa kosteusvaurioiden syitä. Simulaatioiden antamien tulosten perusteella pystyt myös vertailemaan eri korjausvaihtoehtoja.

Koulutuksen hyväksytty suorittaminen kerryttää rakennusfysiikan suunnittelijan pätevyyteen tarvittavaa rakennusfysiikan opintopistemäärää.

Sisältö

Koulutuksessa keskitytään rakenteiden lämpö- ja kosteusteknisen toiminnan laskennalliseen mallintamiseen.

Koulutuksen sisältö:

  • Lämmön ja kosteuden siirtymisen perusteet
  • Energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvät asetukset ja määräykset 
  • Seinän lämpö- ja kosteustekninen toiminta lisälämmöneristämisen jälkeen (simulaatiot)
  • Riskirakenteet (simulaatiot)
  • Rakenteiden kuivumisaikojen arviointi (simulaatiot)
  • Kylmäsiltojen mallintaminen (simulaatiot)
  • Harjoitustyö

Koulutus sisältää harjoitustyön, jonka hyväksytty suorittaminen on edellytys 3 opintopisteen saamiselle. Harjoitustyössä voidaan tarkastella omia rakenne-esimerkkejä.

Toteutus

Koulutuksessa tehdään itse malleja ja keskustellaan mallien antamista tuloksista. Koulutuksen pääpaino on simulaatioissa ja käytännön tekemisessä, mutta koulutus sisältää myös teoriaosuuden lämmön ja kosteuden siirtymisestä sekä energiatehokkuuteen ja rakennusten terveellisyyteen liittyvistä asetuksista ja määräyksistä.

Koulutukseen osallistujat saavat koulutuksen harjoitustöitä varten kahden viikon lisenssin WUFI- ja COMSOL Multiphysics -ohjelmiin, jotka ladataan omalle tietokoneelle.

Kouluttajat

Yliopettaja Kari Suvanto, Ph.D., Metropolia Ammattikorkeakoulu. Kari on insinöörikoulutuksen oppikirjan Tekniikan fysiikka 1-2 tekijä.

Yliopettaja Hannu Hakkarainen, TkL, Metropolia Ammattikorkeakoulu. Hannu toimii korjausrakentamisen opettajana erikoisalanaan rakenteiden lämpö- ja kosteustekniikka

Aika ja paikka

Ti 12.11. ja ti-ke 26.-27.11.2019 klo 9-16.
Metropolia Ammattikorkeakoulu, Myllypurontie 1, Helsinki

Hinta

1 325 € + alv 24%. Koulutus sisältää kahvit ja lounaat.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu 29.10.2019 mennessä. Osallistujamäärä on rajattu 20 henkilöön.

Lisätietoja

Sisältöön liittyvät kysymykset:
Yliopettaja Kari Suvanto
Puh. 050 363 9382
kari.suvanto metropolia fi

Käytännön asioihin liittyvät kysymykset:
Suunnittelija Sari Pirinen
Puh. 040 654 1711
sari.pirinen metropolia fi 

 

 

Kohderyhmä

Rakennesuunnittelijat ja heidän esimiehensä, kuntotutkijat sekä rakennusalan opettajat. Aiempaa simulaatiokokemusta ei edellytetä.

Ole nopea!

Ilmoittaudu

Koulutuksesta saatua palautetta

"Koulutuksessa kerrattiin rakennusfysiikan perusteita sopivasti heti aluksi, mikä oli erittäin hyödyllistä ennen simulaatio-harjoituksia!"

"Asiantuntevat kouluttajat"

Kysyttävää?

Ota yhteyttä

Peruutusehdot

Pyydämme ilmoittamaan peruutuksista kirjallisesti suunnittelijalle ilmoittautumisajan päättymiseen  mennessä. Tämän jälkeen tapahtuvista peruutuksista veloitamme täyden hinnan. Esteen sattuessa osallistujan voi vaihtaa.

Pidätämme oikeudet muutoksiin.