IoT-laboratorio mahdollistaa BigDatan keräämisen ja soveltamisen

IoT-laboratorio Leppävaaran kampuksella mahdollistaa Big Datan keräämisen ja soveltamisen esimerkiksi terveysteknologian, taloautomaation, tietotekniikan ja mediatekniikan aloilla.

Laboratorio on rakennettu suurelta osin yhteistyökumppanien lahjoituksien avulla:

  • Nokia on antanut Metropolian käyttöön 4G-tukiaseman ohjelmistoineen IoT-sovellusten kehitysympäristöksi ja innovaatioalustaksi. Tukiasema on yhteydessä 4/5G kehitysverkkoon, johon kuuluvat tällä hetkellä Nokia, Aalto, VTT ja Metropolia.
  • Espoon kaupunki on järjestänyt kuituyhteyden Leppävaarasta Otaniemeen Metropolian ja Aallon välille IoT- ja Big Data -sovellusten kehittämisen edistämiseksi.

Ota yhteyttä

Yliopettaja Tero Nurminen, tero.nurminen metropolia fi, 040 071 2938

Laboratorioninsinööri Jukka Honkaniemi, jukka.honkaniemi metropolia fi, 040 551 9716

Esimerkkinä sovellukset terveysalalla

Metropolia on mukana Teknologiateollisuuden rahoittamassa Health Capital & Data-Driven Healthcare -klusterissa. Muodostamme yhdessä Helsingin yliopiston, Aallon, FIHTAn, HUSin, Muratan ja NurseBuddyn kanssa toimivan hyvinvointiteknologian ja osaamisen ekosysteemin.

Data-Driven Healthcare -hanke keskittyy yksilöllisen terveystiedon mittaamiseen ja keräämiseen sekä BigDatan analyysiin. Metropolian vastuulla on datankeruu-osio. Hyvinvointitieto kerätään mobiiliverkon yli pilveen tulevaisuuden etäterveydenhuollon ja diagnostiikan kehittämiseksi.

Syketieto kerätään Muratan anturilla henkilön vuoteen jalasta 4G -mobiiliverkon yli pilveen ja edelleen pilvestä BigData-analyysin jälkeen 4G-mobiiliverkon yli päätelaitteeseen kuten iPadiin tai älypuhelimeen.

Oppimisympäristöt mikrokirjassa

Oivaltavat oppimisympäristöt. 2013 (pdf) - Kokemuksia erilaisten oppimisympäristöjen kehittämisestä ja oppimiseen liittyvistä kokeiluista Metropoliassa.