A-sarja: Tutkimukset ja raportit - Käyttöliittymä elämäänJulkaisuvuosi:

2003

Formaatti:

Kirja

Sivumäärä:

74

ISBN:

952-5158-22-5

ISSN:

1458-6169

Kolu, Siri - Mehto, Katri - Pennanen, Merja - Tihinen, Jani - Vesanen, Raisa

Käyttöliittymä elämään

Ikkunoita draaman ja teknologian kohtaamiseen

Mitä tapahtuu, kun teknologianörtit ja teatterihörhöt kohtaavat yhteisellä areenalla? Mitä ovat toiminnalliset draamamenetelmät, ja mitä ne voivat antaa käyttäjäkeskeiselle tuotekonseptisuunnittelulle? Millaisia ovat käyttäjän tarinat ja niiden rakenteet? Ja mikä se käyttöliittymä edes on? Entä miten käy mummolle Scifi-tulevaisuudessa?

Käyttöliittymä elämään - Ikkunoita draaman ja teknologian kohtaamiseen perustuu Stadian esittävän taiteen, Helsinki Institute for Information Technologyn ja Teknillisen korkeakoulun yhteisseminaariin syksyllä 2002. Seminaari oli pilottijakso, jonka tarkoituksena oli soveltaa draaman työtapoja teknologian kehittämisalueille.

Kahden eri alan opiskelijoiden ja opettajien yhteisellä tutkimusmatkalla pohdittiin kokemuksellisuutta tiedon muotona ja käytettiin draamaa tutkimuksellisena työkaluna. Tähän julkaisuun on koottu draaman ja teknologian kohtaamiseen keskittyneen seminaarin toiminnalliset osiot ja aihealueet käytännönläheisine esimerkkeineen.

Kirja tarjoaa peruspaketin draaman soveltamisesta eri elämänalueille. Samalla se on tapausesimerkki kaikille eri alojen välisestä yhteistyöstä ja yllättävistä yhteenliittymistä kiinnostuneille. Julkaisu on lainattavissa Metropolia Ammattikorkeakoulun kirjastosta.

Takaisin luetteloon