Avoimen AMK:n ilmoittautuminen ja opintotarjonta

Ilmoittautuminen avoimen opintoihin tapahtuu alakohtaisilla ja opintomuotokohtaisilla e-lomakkeilla. Löydät e-lomakkeet kunkin alan opintotarjonnan yhteydestä alta. Ennen ilmoittautumista tutustu ilmoittautumisaikoihin ja peruutusehtoihin.

Kun lähetät ilmoittautumisen, saat aina yhteenvedon sähköpostiisi. Jollet saa viestiä, sähköpostisi on ehkä väärin e-lomakkeessa. Seuraa myös sähköpostisi roskapostikansiota. Opintoihin pääsystä ilmoitetaan erikseen sähköpostitse, kun ilmoittautumisesi on käsitelty.

Opiskelijat valitaan kaikkiin avoimen opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Varasijalla oleviin otetaan yhteyttä sähköpostilla, jos paikka opintoihin vapautuu. Mikäli opiskelijaa ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa, tarjotaan vapautunutta paikkaa eteenpäin.

Avoimessa jo opiskeleva ei saa koskaan ilmoittautua itse opintojaksoille OMA-palvelussa. Ilmoittautuminen tapahtuu aina e-lomakkeella. Luvaton omatoiminen ilmoittautuminen voi johtaa avoimen opinto-oikeuden menetykseen.

Metropolian tutkinto-opiskelijat huom! Läsnäolevat tutkinto-opiskelijat voivat osallistua ainoastaan tekniikan NonStop -opintoihin, eivät muihin Metropolian avoimen amk:n opintoihin. Vain poissaolevat tutkinto-opiskelijat voivat opiskella kaikkia avoimen opintoja. Metropolian läsnäolevat tutkinto-opiskelijat voivat kuitenkin opiskella muiden ammattikorkeakoulujen avoimessa.

Ilmoittautumisajat

Opintojaksot

Opintojaksojen ilmoittautumiset avataan seuraavasti (poislukien 100 % virtuaaliset opintojaksot):

 • Kesälukukausi 2017: noin 15.2.2017
 • Syyslukukausi 2017: 7.8.2017 klo 12 (ilmoittautumisjärjestelmän päivityksen vuoksi 15.8.2017 klo 9-17 ei voi ilmoittautua)

Ilmoittautuminen päättyy aina kaksi viikkoa ennen opintojakson ensimmäistä lähipäivää. Kunkin opintojakson viimeinen ilmoittautumispäivä on kerrottu tarjonnan yhteydessä tarjontataulukossa.

Ilmoittautumiseen käytettävät e-lomakkeet löytyvät tarjonnan yhteydestä.

Tutustu myös peruutusehtoihin ja opintojen vaatimiin opiskeluvalmiuksiin

Opintopolut ja opintomoduulit

Opintopolkujen ja opintomoduulien (poislukien 100 % virtuaaliset) ilmoittautumisajat:

 • Kevätlukukaudella 2017 alkaneet polut ja moduulit: 7. - 30.11.2016
 • Syyslukukaudella 2017 alkavat polut ja moduulit: 3. - 23.7.2017 

Opintopolkujen ja opintomoduulien ilmoittautuminen alkaa klo 12.00 ja päättyy klo 23.59.

Ilmoittautumiseen käytettävät e-lomakkeet löytyvät tarjonnan yhteydestä.

Tutustu myös peruutusehtoihin ja opintojen vaatimiin opiskeluvalmiuksiin.

 

Virtuaaliopinnot

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja, jotka pyörivät ympäri vuoden eivätkä noudata avoimen ilmoittautumisaikoja. Tarjolla on sekä yksittäisiä opintojaksoja että opintomoduuleja. Nämä opinnot voi aloittaa milloin tahansa ja ilmoittautua voi ympäri vuoden. Kts. Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonta.

Tutustu myös peruutusehtoihin ja opintojen vaatimiin opiskeluvalmiuksiin.

Opintokuvaukset

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät opinto-oppaan tarjontakorista, johon löytyy linkki alakohtaisen tarjonnan yhteydestä. Tarjonnan yhteydestä katsotaan kiinnostavan opintojakson koodi (esim. SB00AA17-3002), jonka perusteella ko. opintojakso etsitään tarjontakorista. Koodin ensimmäinen osa on opintojakson koodi ja toinen osa toteutuksen koodi.

Opintojakson koodin perusteella löydät opintojakson tarjontakorista. Sen avatessasi näet opintojakson tarkemmat tiedot (= sisältö, osaamistavoitteet, vaatimukset edeltävistä opinnoista, arviointikriteerit). Opintojakson tietojen ylälaidassa näet oranssilla kaikki eri toteutukset, joita opintojaksosta on olemassa. Valitse toteutuskoodin perusteella oikea toteutus. Toteutuksen avaamalla näet ko. toteutuksen tiedot (= toteutustapa, opetusmetodit, kirjallisuus, arviointimenetelmät, arviointiasteikko, opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus, opetuskieli, opettaja, opetuksen toimipiste).

Huomioi, että jotkin tiedot on suunnattu vain tutkinto-opiskelijoille. Mm. tiedoissa lukevat ilmoittautumisajat koskevat vain tutkinto-opiskelua. Avoimen ilmoittautumisajat on kerrottu avoimen sivulla.

Opintopolkujen ja opintomoduulien sisältämien opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät opintopolun/opintomoduulin tiedoista.

Lukujärjestykset

Opintojaksojen lukujärjestykset ja luokkatieto katsotaan itsenäisesti Lukkarikoneesta. Lue alta ohjeistus lukkarikoneen käyttöön.

Syksyllä alkavien opintojaksojen lukujärjestykset laaditaan Metropoliassa lähtökohtaisesti 30.5. mennessä ja keväällä alkavien 9.12. mennessä. Ts. lukujärjestykset eivät ole aikaisemmin katsottavissa, vaikka opintotarjonta julkaistaankin aiemmin.

Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia ennen opintojakson alkua. Tarkista opintojakson lukujärjestys aina uudestaan pari päivää ennen opintojakson alkua.

Opintopolkujen ja opintomoduulien opiskelijoiden kannattaa opiskelijatunnusten aktivoinnin jälkeen kirjautua Lukkarikoneeseen omilla tunnuksilla, viedä kaikki omat lukukauden opintojaksot opintokoriin ja tallentaa näin saatu lukujärjestys itselleen, jotta omaan lukujärjestykseen voi palata helposti uudelleen.

Ohje lukkarikoneen käyttöön

Jos olet jo saanut paikan ja sinulla on opiskelijatunnuksesi aktivoituna, kirjaudu sisään. Jos vasta pohdit ilmoittautumista, et voi kirjautua ja tallentaa hakemaasi lukujärjestystä.

Kirjoita opintojakson koodi (esim. SX00BN69-3001) sivulla olevaan hakusana-kenttään ja paina ”hae”.

Välittömästi opintojakson nimen edessä olevaa kuvaketta painamalla saat listan opetusajoista. Ensimmäisenä rivillä olevaa kuvaketta painamalla saat opintojakson opintokoriin (kuvakkeessa +). Mikäli olet kiinnostunut useammasta eri opintojaksosta, toista tämä kaikkien opintojaksojen osalta.

Kun kaikki haluamasi opintojaksot on siirretty ”lukujärjestykseen”. Sinulle avautuu kalenterinäkymä, josta voit selata viikoittain kaikki opetustunnit, jolloin näet helposti päällekkäisyydet. Voit myös valita kalenterin yläosasta listanäkymän. Listanäkymässä näkyvät ainoastaan opintojakson tulevat opetusajat. Jos katsot lukkaria kesken opintojakson, näet vain tulevat opetustunnit.

Tietohallinnon ohjeet

Tarjonta: Kulttuuri

Opintojaksot


Syksyn 2017 opintojaksot ovat alla taulukossa. Opintojaksoja voi myöhemmin tulla vielä lisää, joten seuraa sivua!

Opintopolut ja opintomoduulit löytyvät osion lopusta. 

Syksyn 2017 opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaassa:

Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia. Ne löytyvät opintojakson kuvauksissa otsikon "Esitietovaatimukset" alta. Opiskelija on itse vastuussa siitä, että hänellä on vaadittava osaaminen.

Tutustuthan ennen ilmoittautumista myös opintojaksojen lukujärjestyksiin, ks. Ohje Lukkarikoneen käyttöön

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintojaksoille alkaa 7.8.2017 klo 12:00. Ilmoittautumisjärjestelmän päivityksen vuoksi 15.8.2017 klo 9-17 ei voi ilmoittautua.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen opintojen alkua (ks. taulukko alla).

Tutustu huolellisesti maksu- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan.

 

Tutkinto-ohjelma Taso, amk/
yamk
Opintojakso Laajuus, op Koodi Kieli 1.lähipäivä Ilmoittautuminen päättyy
Konservointi amk Kemia II 5 KI00CP94-3001 fi 14.9.2017 31.8.2017
Kulttuuripalvelut amk Tulevaisuuden ennakointi ja kansainvälinen toiminta 5 KQ00BO87-3003

fi 19.9.2017 5.9.2017
Kulttuurituotanto amk Brändinhallinta 5 KUXZA36-3004 fi 23.8.2017 9.8.2017
Kulttuurituotanto amk Ideasta toteutukseen joukkorahoituksen avulla (täysin virtuaalinen toteutus)  5 KU00CS84-3002 fi    

 

Päivitetty 30.6.2017 klo 13:10

Takaisin alkuun


Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyllä 2017 alkava opintomoduuli on alla taulukossa - opintopolkuja ei ala.

Tutustu moduulin esittelysivuun huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen syksyllä alkavaan opintomoduuliin alkaa 3.7.2017 klo 12.00 ja se päättyy 23.7.2017 klo 23.59.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

AMK-tutkinto-ohjelman opintomoduuli Laajuus, op
Kulttuurinalan tuntemus ja projektinhallinta (TÄYNNÄ, varasijalla 2)  30


Päivitetty 4.7.2017 klo 10:09

Yhteydenotot

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen avoinamk metropolia fi.
Puhelinneuvonnan numerot

Tarjonta: Liiketalous

Opintojaksot

Syksyn 2017 opintojaksot ovat alla taulukossa (Opintopolut ja opintomoduulit osion lopussa). Opintojaksoja voi myöhemmin tulla vielä lisää, joten seuraa sivua!

Syksyn 2017 opintojaksojen kuvaukset:

Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia. Ne löytyvät opintojakson kuvauksissa otsikon "Esitietovaatimukset" alta. Opiskelija on itse vastuussa siitä että hänellä on vaadittava osaaminen.

Lukujärjestykset, ks. Ohje lukkarikoneen käyttöön.

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintojaksoille alkaa 7.8.2017 klo 12.00. Ilmoittautumisjärjestelmän päivityksen vuoksi 15.8.2017 klo 9-17 ei voi ilmoittautua.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen opintojen alkua (ks. taulukko alla).

Tutustu huolellisesti maksu- ja peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan.

Voit kerätä yksittäisistä opintojaksoista itsellesi 60 opintopisteen kokonaisuuden, jolla voit hakea avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi. Perusopinnoista on hyvä aloittaa. (ks. myös valmiit polut ja moduulit sivun lopusta)

Perusopinnot 60 op

 • Kansantalous 5 op
 • Laskentatoimi 5 op
 • Liike-elämän viestintä 5 op
 • Liike-elämän viestintä englanniksi 5 op
 • Liikejuridiikka 5 op
 • Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi  5 op
 • Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 op
 • Markkinointi 5 op
 • Rahoitus 5 op
 • Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 op
 • Tulevaisuuden työyhteisö 5 op
 • Yritystoiminta 5 op

EBA = Degree Programme in European Business Administration
EM = Degree Programme in European Management
IBL = Degree Programme in International Business and Logistics

tutkinto-ohjelma amk/
yamk
opintojakso Laajuus
op
koodi kieli 1. lähipäivä viim. ilm.päivä
EBA, IBL amk Branding 5 LX00AD76-3005 en 28.8.17 14.8.17
EBA amk Contemporary Economic Issues 5 LX00BX59-3012 en 30.8.17 16.8.17
EBA amk Contemporary Economic Issues 5 LX00BX59-3013 en 31.8.17 17.8.17
EBA, IBL amk Contextual Decision Making 5 LX00AD52-3007 en 28.8.17 14.8.17
EBA, IBL amk Corporate Financial Management 5 LX00BX67-3011 en 28.8.17 14.8.17
EBA, IBL amk Distribution and Logistics Services 5 LX00BX85-3003 en 29.8.17 15.8.17
EBA, IBL amk European Law and Business 5 LX00BX68-3006 en 29.8.17 15.8.17
EBA, IBL amk Finnish 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CG43-3004 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk Finnish 4 (B1 - B2) 5 LX00CG51-3003 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL, Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Finnish for Foreigners
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 LX00DC60-3001 en    
EBA, IBL amk French 2 (A1.2 - A2) 5 LX00CG45-3003 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk German 2 (A1.2 - A2) 5 LX00CG46-3003 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk German 4 (B1 - B2) 5 LX00CG53-3002 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk Global Political Economy 5 LX00CI10-3002 en 28.8.17 14.8.17
EBA, IBL amk Global Sourcing 5 LX00CI46-3001 en 31.8.17 17.8.17
EBA, IBL amk Integrated Professional Communication 5 LX00AD88-3004 en 30.8.17 16.8.17
EBA amk Management and Organisations 5 LX00AD41-3009 en 31.8.17 17.8.17
EBA amk Management and Organisations 5 LX00AD41-3010 en 30.8.17 16.8.17
EBA amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3008 en 29.8.17 15.8.17
EBA amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3009 en 31.8.17 17.8.17
EBA, IBL amk Managerial Communication 5 LX00BX88-3010 en 31.8.17 17.8.17
EBA, IBL amk Marketing Practice 5 LX00CI27-3003 en 28.8.17 14.8.17
EBA amk Marketing Research 5 LX00BY32-3005 en 29.8.17 15.8.17
EBA amk Marketing Research 5 LX00BY32-3006 en 28.8.17 14.8.17
EBA, IBL amk Marketing Strategy and Implementation 5 LX00CG41-3007 en 31.8.17 17.8.17
EBA amk Quantitative Research 5 LX00BX66-3009 en 28.8.17 14.8.17
EBA amk Quantitative Research 5 LX00BX66-3010 en 31.8.17 17.8.17
EBA, IBL amk Small and Medium-sized Enterprise Management 5 LX00BX63-3005 en 28.8.17 14.8.17
EBA, IBL amk Spanish 2 (A1.2 - A2) 5 LX00CG47-3002 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk Spanish 4 (B1 - B2) 5 LX00CG54-3002 en 1.9.17 18.8.17
EBA, IBL amk Strategic Management - Context and Analysis 5 LX00BX61-3005 en 30.8.17 16.8.17
EBA, IBL amk Swedish Business Communication 5 LX00BW60-3013 en 30.8.17 16.8.17
IBL amk Competitive Intelligence 5 LX00CI26-3001 en 31.8.17 17.8.17
IBL amk Contemporary Economic Issues 5 LX00BX59-3010 en 30.8.17 16.8.17
IBL amk Contemporary Economic Issues 5 LX00BX59-3011 en 29.8.17 15.8.17
IBL amk Digital Marketing 5 LX00AD66-3009 en 29.8.17 15.8.17
IBL amk Finnish Business Environment 5 LX00CA19-3008 en 29.8.17 15.8.17
IBL amk International Trade and Logistics 5 LX00BX79-3005 en 31.8.17 17.8.17
IBL amk International Trade and Logistics 5 LX00BX79-3006 en 29.8.17 15.8.17
IBL amk Logistics Service Markets and Strategy 5 LX00BX82-3003 en 28.8.17 14.8.17
IBL amk Management Accounting 5 LX00BX77-3008 en 28.8.17 14.8.17
IBL amk Management Accounting 5 LX00BX77-3009 en 31.8.17 17.8.17
IBL amk Marketing Strategy and Implementation 5 LX00CG41-3008 en 29.8.17 15.8.17
IBL amk Marketing Strategy and Implementation 5 LX00CG41-3009 en 31.8.17 17.8.17
IBL amk Procurement and Supply Management 5 LX00BX80-3005 en 30.8.17 16.8.17
IBL amk Procurement and Supply Management 5 LX00BX80-3006 en 28.8.17 14.8.17
IBL amk Research Methods 5 LX00BX74-3006 en 31.8.17 17.8.17
IBL amk Sustainable Logistics and Supply Chains 5 LX00BX84-3003 en 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Affärssvenska 5 LX00BW60-3012 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Asiakkuuksien kehittäminen 5 LX00BW70-3013 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Asiakkuuksien kehittäminen 5 LX00BW70-3012 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Controller-toiminta ja sisäinen valvonta 5 LX00BW63-3008 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Controller-toiminta ja sisäinen valvonta 5 LX00BW63-3009 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Englantia markkinoinnin ammattilaisille 5 LX00BW73-3007 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Englantia markkinoinnin ammattilaisille 5 LX00BW73-3006 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Esimiesjuridiikka 5 LX00BW82-3003 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Esimiestyö
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 XX00CF96-3006 fi    
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Espanja 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CF74-3006 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Finanssvenska 5 LX00BW69-3005 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Haastavat viestintätilanteet 5 LX00CA74-3002 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Henkilöstöjohtaminen 5 LX00BW79-3002 fi 3.2.17 20.1.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Henkilöstösuunnittelu ja henkilöstön kehittäminen 5 LX00BW80-3002 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Italia 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CF75-3003 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Johdannaiset ja rahoitusriskien hallinta 5 LX00BW96-3002 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Johtaminen 5 XX00CF97-3006 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3006 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3007 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansainväliset viestintä- ja verkostoitumistaidot 5 LX00BW58-3008 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantalous 5 LX00BM22-3026 fi 7.9.17 24.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kehittävä esimiestyö 5 LX00BW83-3002 fi 24.10.17 10.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja arvonlisäverotus 5 LX00BW86-3002 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja tilinpäätös 5 LX00BW61-3007 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kirjanpito ja tilinpäätös 5 LX00BW61-3009 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Konsernitilinpäätös ja IFRS -tilinpäätös 5 LX00BW87-3002 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Kustannuslaskenta ja raportointi 5 LX00BW89-3004 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3027 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3025 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3026 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Laskentatoimi 5 LX00BM30-3024 fi 11.10.17 27.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3027 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3028 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3029 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä 5 LX00BM28-3026 fi 4.10.17 20.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3030 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3031 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3029 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liike-elämän viestintä englanniksi 5 LX00BM23-3028 fi 14.11.17 31.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liikejuridiikka 5 LX00BM20-3024 fi 21.9.17 7.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3026 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3027 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3028 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi 5 LX00BM29-3025 fi 2.11.17 19.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Liiketoimintasuunnitelma toimialakohtaisena projektina
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 XX00CG16-3004 fi    
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 LX00BM16-3026 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 LX00BM16-3027 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 LX00BM16-3025 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 LX00BM16-3024 fi 3.10.17 19.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinoinnin kehittäminen 15 LX00BW98-3002 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinoinnin toiminnanohjaus 5 LX00BW76-3004 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3026 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3027 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3029 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi 5 LX00BM17-3028 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus 5 LX00BW78-3007 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 LX00BW78-3009 fi    
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus 5 LX00BW78-3010 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointi- ja työoikeus 5 LX00BW78-3008 fi 24.10.17 10.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointitutkimus 5 LX00BW74-3009 fi 25.10.17 11.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointiviestintä 5 LX00CP33-3001 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Markkinointiviestintä 5 LX00CP33-3002 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Monikulttuurinen työympäristö 5 LX00BW59-3006 fi 25.10.17 11.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Myynnin opintoja 15 LX00BW99-3002 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaatio työyhteisönä 5 XX00CF95-3006 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaatiokäyttäytyminen ja työhyvinvointi 5 LX00BW84-3003 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Organisaation kehittämis- ja tutkimustoiminta 5 LX00BY66-3006 fi 24.10.17 10.10.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoituksen Excel-sovellukset 5 LX00BW95-3002 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3025 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3026 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3027 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitus 5 LX00BM31-3024 fi 12.10.17 28.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitusoikeus 5 LX00BW94-3004 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Rahoitusprojekti 5 LX00BW97-3002 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Ranska 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CF76-3005 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Saksa 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CF77-3008 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Sijoitustoiminta ja arvopaperimarkkinat 5 LX00BW92-3002 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Sijoitustuotteet ja sijoitusneuvonta 5 LX00BW93-3002 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Strategian suunnittelu ja toteutus 5 LX00BW53-3008 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Strategian suunnittelu ja toteutus 5 LX00BW53-3009 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Suorituksen johtaminen ja kokonaispalkitseminen 5 LX00BW81-3003 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3024 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3027 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3028 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3025 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3026 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3029 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 LX00BM27-3030 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tilinpäätösanalyysi 5 LX00CN03-3001 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3024 fi 14.9.17 31.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3025 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3026 fi 31.8.17 17.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Tulevaisuuden työyhteisö 5 LX00BM26-3027 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työlainsäädäntö 5 LX00BW56-3003 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työlainsäädäntö 5 LX00BW56-3004 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työoikeus ja palkkahallinto 5 LX00BW91-3002 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Venäjä 1 (A1.1- A1.2) 5 LX00CF78-3004 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Työyhteisön moninaisuus 5 LX00CN04-3001 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhteiskuntavastuu ja vastuullinen esimiestyö 5 LX00BW55-3007 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhtiöoikeus ja tilintarkastus 5 LX00BW64-3006 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yhtiöoikeus ja tilintarkastus 5 LX00BW64-3007 fi 30.8.17 16.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrittäjän rooli ja toiminta yhteiskunnassa
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 XX00CG17-3004 fi    
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrittäjyyden ja yritystoiminnan perusteet
(Lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 XX00CG15-3004 fi    
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrityksen rahoitus 5 LX00BW62-3006 fi 29.8.17 15.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yrityksen rahoitus 5 LX00BW62-3005 fi 1.9.17 18.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3025 fi 26.9.17 12.9.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3026 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3027 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3028 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3029 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3030 fi 28.8.17 14.8.17
Liiketalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystoiminta 5 LX00BM18-3031 fi 28.8.17 14.8.17

 

EBA = Degree Programme in European Business Administration
EM = Degree Programme in European Management
IBL = Degree Programme in International Business and Logistics

 

Päivitetty 1.6.2017 klo 15.00

 

Takaisin alkuun

Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyllä 2017 alkavat opintopolut ja -moduulit ovat alla olevassa taulukossa. Tutustu  esittelysivuun huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen syksyn opintopolkuihin ja moduuleihin alkaa 3.7.2017 klo 12:00 ja päättyy 23.7.2017 klo 23:59.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

Lomakkeessa kysytään pääasiassa seuraavat tiedot: opintopolku johon hakee, nimi, sukupuoli, henkilötunnus (sen puuttuessa syntymäaika), osoite, puhelinnumero, sähköposti, pohjakoulutus, ammatti tai titteli, äidinkieli ja kansalaisuus. Lisäksi laskutusosoite, jos maksajana on esim. yritys.

Tutustu huolellisesti opintomoduulien peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan, joten älä ilmoittaudu toiseen moduuliin ennen kuin saat vahvistuksen paikasta, jollet halua maksaa peruutusmaksuja.

Voit ilmoittautua vain yhteen moduuliin kerrallaan, joten mieti tarkkaan ensisijainen toiveesi.

Amk tutkinto-ohjelman opintomoduuli Laajuus
Kauppa ja yrittäjyys (100 % virtuaalinen) 15 op
Liiketalous moduuli (5 paikkaa, TILAA) 30 op

 

 

Opintopolut Laajuus
Business Informatics (YAMK) * (3 paikkaa, TILAA) 30 op
European Business Administration (15 paikkaa, TILAA) 60 op
Hankintatoimi (YAMK) * (3 paikkaa, TILAA) 30 op
International Business and Logistics (15 paikkaa, TILAA) 60 op
Liiketalous - polku A * (5 paikkaa, TÄYNNÄ) 60 op
Liiketalous - polku B * (5 paikkaa, TÄYNNÄ) 60 op
Liiketoiminnan kehittäminen (YAMK) * (5 paikkaa, TILAA) 30 op

 * Tutkinto varmistaa opiskeluvalmiudet haastattelemalla.

Päivitetty 4.7.2017 klo 15.57

 

Yhteydenotot

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen  avoinamk metropolia fi.

Puhelinneuvonnan numerot.

Tarjonta: Sosiaali- ja terveysala

 

Opintojaksot

Syksyn 2017 tarjonta on alla taulukossa. Opintojaksoja voi myöhemmin tulla vielä lisää, joten seuraa sivua!

Opintopolut ja opintomoduulit löytyvät osion lopusta.

Opintojaksojen kuvaukset opinto-oppaassa:

 • Opintojaksot suomeksi
 • Opintojaksot englanniksi (linkki aktivoituu, mikäli opintojaksoja tulee tarjolle)

Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia. Ne löytyvät opintojakson kuvauksen kohdasta "Esitietovaatimukset" tai "Lisätiedot" tai toteutuksen kohdasta "Lisätietoja opiskelijalle". Opiskelija on itse vastuussa siitä että hänellä on vaadittava osaaminen.

Lukujärjestykset, ks. Ohje lukkarikoneen käyttöön .

Ilmoittautuminen syksyn opintojaksoille alkaa 7.8.2017 klo 12. Ilmoittautumisjärjestelmän päivityksen vuoksi 15.8.2017 klo 9-17 ei voi ilmoittautua.

Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen opintojen alkua (ks. taulukko alla).

Tutustu huolellisesti opintojaksojen peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan.

   

Tutkinto-ohjelma Taso, amk/
yamk
Opintojakso Laajuus, op Koodi Kieli 1.lähipäivä Ilmoittautuminen päättyy
Fysioterapia amk Terveysliikunta ja -teknologia (100% virtuaalinen) 5 KO00CE57-3005 fi    27.10.2017
Kuntoutus (YAMK) yamk Kuntoutuksen johtamisen tietoperusta ja työvälineet 5 SX00BY16-3004 fi 12.09.2017 29.08.2017
Kätilötyö amk Johtaminen ja yrittäjyys (avoimen oma) 5 SX00BN80-3033 fi 24.10.2017 10.10.2017
Kätilötyö amk Saanko olla? - Sukupuolen ja seksuaalisuuden ammatillinen kohtaaminen (100% virtuaalinen) 5 XX00CH60-3007 fi    10.8.2017
Kätilötyö amk Saanko olla? - Sukupuolen ja seksuaalisuuden ammatillinen kohtaaminen (Avoimen oma) (100% virtuaalinen) 5 XX00CH60-3010 fi    22.9.2017
Sairaanhoitotyö amk Voi hyvin - Sosiaalinen hyvinvointi ja mielenterveys 5 XX00CH56-3005 fi 23.10.2017 09.10.2017
Sosiaaliala amk Vapaaehtoistoiminnan harjoittelu 5 SX00BO33-3009 fi 14.09.2017 31.08.2017
Sosiaaliala (YAMK) yamk Asiakaspalvelun ja työyhteisön johtaminen sekä kehittäminen I 5 S000CY02-3001 fi 05.10.2017 21.09.2017
Sosiaaliala (YAMK) yamk Lasten, nuorten ja perheiden sosiaalinen hyvinvointi - tietoperusta 5 S000CY06-3001 fi 06.09.2017 23.08.2017
Sosiaaliala (YAMK) yamk Muuttuva sosiaalinen todellisuus 5 S000CY04-3001 fi 05.09.2017 22.08.2017
Terveydenhoitotyö amk Apua – Osaan toimia! - Ensiapu ja yleinen turvallisuus työpaikalla 5 XX00CH58-3004 fi 16.08.2017 10.08.2017
Terveydenhoitotyö amk Terveellinen ravitsemus - mitä minä oikein syön? (100% virtuaalinen) 5 KO00CE56-3008 fi    13.10.2017
Terveydenhoitotyö amk Tutkimus- ja kehitystyön menetelmät (avoimen oma) 5 SX00BN74-3079 fi 31.10.2017 17.10.2017
Terveydenhoitotyö amk Työssä hyvin, kaikki hyvin - Työhyvinvointi 5 XX00CH59-3004 fi 17.08.2017 10.08.2017
Toimintaterapia amk Toimintaterapian syventävät opinnot 2 (100% virtuaalinen) 5 SX00CI30-3003 fi    16.8.2017
Yhteiset valinnaiset opintokokonaisuudet amk Kiintymyssuhde elämänkaaressa - painotus lapsuudessa 5 KO00CD76-3003 fi 28.8.2017 14.8.2017
Yhteiset valinnaiset opintokokonaisuudet amk Soveltavan psykologian syventävä projekti (yksi projektiteema) (Huomaa esitietovaatimukset!) 5 KO00CD73-3003 fi 13.10.2017 29.9.2017
Yhteiset valinnaiset opintokokonaisuudet amk Voimavarojen lisääminen elämänkaaressa - painotus aikuisuudessa 5 KO00CD77-3004 fi 25.9.2017 11.9.2017


Päivitetty 27.6.2017 klo 16:10

Takaisin alkuun

 

Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyllä 2017 alkavat opintopolut ovat alla taulukossa. Opintomoduuleja ei ala.

Tutustu polun esittelysivuun huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintopolkuihin alkaa 3.7.2017 klo 12.00 ja se päättyy 23.7.2017 klo 23.59.

Lähes 90% tammikuussa 2016 alkaneiden polkujen paikoista meni ensimmäisen 10 minuutin aikana lomakkeen aukeamisesta, ks. myös uutinen syksyllä 2016 alkaneiden polkujen ilmoittautumisista.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

Lomakkeessa kysytään pääasiassa seuraavat tiedot: opintopolku johon hakee, nimi, sukupuoli, henkilötunnus (sen puuttuessa syntymäaika), osoite, puhelinnumero, sähköposti, pohjakoulutus, ammatti tai titteli, äidinkieli ja kansalaisuus. Lisäksi laskutusosoite, jos maksajana on esim. yritys.

Saat automaattisen kuittauksen siitä, että ilmoittautumisesi on tullut perille. Mikäli et saa kuittausta, tee ilmoittautuminen uudelleen ja varmista, että kirjoitat sähköpostiosoitteesi oikein. Opintoihin pääsystä, varasijasta tai haastattelusta lähetetään erillinen sähköposti mahdollisimman pian (ei automatisoitu toiminto, vastausaika riippuu käsittelyruuhkasta).

Tutustu huolellisesti opintopolkujen peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan, joten älä ilmoittaudu toiseen polkuun ennen kuin saat vahvistuksen paikasta, jollet halua maksaa peruutusmaksuja.

Voit ilmoittautua vain yhteen polkuun kerrallaan, joten mieti tarkkaan ensisijainen toiveesi.

Avoimen amk:n opintopolun suorittajat tähtäävät yleensä avoimen amk:n jälkeen tutkinto-opiskelijaksi. Jo ennen polkuopintoihin ilmoittautumista kannattaa tutustua tutkinto-opiskelijoiden terveydellisiin vaatimuksiin.

AMK-tutkinto-ohjelman opintopolku Laajuus, op
 Apuvälinetekniikka, päivä (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 2)  55
 Bioanalytiikka, päivä * (7 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 2)  60
 Ensihoito, monimuoto * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 20)  60
 Fysioterapia, päivä * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 24)  60
 Jalkaterapia, päivä * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 0)  60
 Kätilötyö, päivä (5 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 8)  60
 Nursing, päivä * (4 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 3)  60
 Optometria, päivä * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 1)  60
 Osteopatia, päivä * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 6)  60
 Radiografia ja sädehoito, päivä * (5 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 0)  60
 Sairaanhoitotyö, monimuoto ja päivä * (6 + 9 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 9 + 11)  60
 Social Services, päivä * (3 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 3)  60
 Sosiaaliala, päivä * (4 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 16)  60
 Suun terveydenhuolto, päivä (7 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 11)  60
 Terveydenhoitotyö, päivä (3 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 7)  60
 Toimintaterapia, päivä * (3 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 6)  60
 Vanhustyö, monimuoto * (2 paikkaa, TÄYNNÄ, varasijalla 1)  60

 * Tutkinto varmistaa opiskeluvalmiudet esim. haastattelemalla.

Päivitetty 7.7.2017 klo 15.55

YAMK-tutkinto-ohjelman opintopolku Laajuus, op
 Health Business Management * (3 paikkaa, TILAA, 1 paikka)  30
 Kliininen asiantuntijuus sosiaali- ja terveysalalla * (3 paikkaa, TILAA 1 paikka)  30
 Sosiaali- ja terveysalan johtaminen * (10 paikkaa, TILAA 4 paikkaa)  30

 * Tutkinto varmistaa opiskeluvalmiudet esim. haastattelemalla.

Päivitetty 13.7.2017 klo 16.40

Yhteydenotot

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen avoinamk metropolia fi.

Puhelinneuvonnan numerot

Tarjonta: Tekniikka

Opintojaksot

Alla syksyn 2017 opintotarjonta.
Opintopolut ja opintomoduulit löytyvät osion lopusta.

Syksyn 2017 tekniikan opintojaksojen kuvaukset kts. Ohje opintojen kuvausten katsomiseen. Huom! Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia. Jos tällaisia on, lukevat ne opintojakson kuvauksissa otsikon "Edeltävä osaaminen" alla. Opiskelija on itse vastuussa siitä että hänellä on vaadittava osaaminen.

Lukujärjestykset kts. Ohje lukkarikoneen käyttöön.

Ilmoittautumislomake tekniikan opintojaksoille kts. Peruutusehdot. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan.

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintojaksoille alkaa 7.8.2017 klo 12.00 ja päättyy kaksi viikkoa ennen kunkin opintojakson alkamista. Ilmoittautumisjärjestelmän päivityksen vuoksi 15.8.2017 klo 9-17 ei voi ilmoittautua.

tutkinto-ohjelma amk/
yamk
opintojakso Laajuus
op
koodi kieli 1.
lähipäivä
viim. ilm.päivä
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TX00BU68-3015 fi    
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Autosähkötekniikka
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
10 TX00BV40-3005 fi    
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Autosähkötekniikka
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
10 TX00BV40-3006 fi    
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tuotteen suunnittelu ja valmistus
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
10 TX00BV35-3004 fi    
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Elinkaarianalyysit 5 TX00CN02-3001 fi 21.08.2017 7.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Höyry- ja kaasuturbiinit 5 TX00BU80-3002 fi 23.08.2017 9.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Ilmansuojelu 5 TX00CN13-3001 fi 30.08.2017 16.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Kattilatekniikka 5 TX00BU79-3002 fi 21.08.2017 7.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Mittaustekniikka ja mittaustiedon käsittely 5 TX00CN14-3001 fi 23.08.2017 9.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekniikan alan ruotsi 5 TX00BP91-3047 fi 23.08.2017 9.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Virtaustekniikan ja termodynamiikan perusteet 5 TX00CN16-3001 fi 21.08.2017 7.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Virtaustekniikan ja termodynamiikka 5 TX00CN17-3001 fi 23.10.2017 9.10.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Voimalaitokset 5 TX00BU81-3002 fi 24.08.2017 10.8.17
Energia- ja ympäristötekniikan tutkinto-ohjelma amk Ympäristöhallinta 5 TX00CN12-3001 fi 30.08.2017 16.8.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Computer aided engineering applications in environmental engineering 5 TX00BR99-3002 en 23.10.2017 9.10.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Environmetrics 5 TX00BR97-3002 en 24.08.2017 10.8.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Renewable Energy 2: Distributet Energy Systems 5 TX00BR26-3001 en 22.08.2017 8.8.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Renewable Energy 3: Bioenergy 5 TX00BR27-3001 en 21.08.2017 7.8.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Sustainable Energy Design Project 5 TX00BR28-3001 en 24.10.2017 10.10.17
Environmental Engineering tutkinto-ohjelma amk Water in Municipal Services 5 TX00BR24-3002 en 28.08.2017 14.8.17
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk 3D-mallintaminen ja CAE
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TX00BU68-3012 fi    
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Konenäkö ja anturit
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TX00BU98-3002 fi    
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TX00BP92-3030 fi    
Konetekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietokoneavusteinen valmistus
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TX00BU82-3006 fi    
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Big Data 5 IT00CE06-3003 en 23.08.2017 9.8.17
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Cloud Computing 5 IT00CE07-3003 en 23.08.2017 9.8.17
Master's Degree Programme in Information Technology yamk Trends in ICT 5 IT00CE19-3004 en 21.08.2017 7.8.17
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Kiinteistöjen tietotekniset järjestelmät 5 TX00DC10-3001 fi 22.08.2017 8.8.17
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Kiinteistöjohtaminen 15 TX00CO89-3001 fi 24.08.2017 10.8.17
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Sisäilmaongelmien hallinta 5 TX00DC11-3001 fi 22.08.2017 8.8.17
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Tekninen Isännöinti 10 TX00BS90-3002 fi 31.08.2017 17.8.17
Talotekniikan tutkinto-ohjelma amk Vanhojen rakenteiden toiminta ja korjaus 5 TX00DC12-3001 fi 23.08.2017 9.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Android-ohjelmointi 5 TX00CR64-3002 fi 23.10.2017 9.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Avoimet rajapinnat ja avoin data 5 TX00CK72-3003 fi 21.08.2017 7.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Big Data ja tiedonlouhinta 5 TX00CK73-3003 fi 23.10.2017 9.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk C/C++-ohjelmointi 5 TX00CR60-3002 fi 21.08.2017 7.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Funktionaalinen ohjelmointi 5 TX00CR61-3002 fi 23.10.2017 9.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Käyttäjäkeskeinen suunnittelu 5 TX00CF82-3003 fi 23.10.2017 9.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Kuvaus- ja mallintamismenetelmät 5 TX00CF80-3003 fi 21.08.2017 7.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Ohjelmistojen laatu 5 TX00CK76-3003 fi 23.10.2017 9.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Ohjelmistotuotantoprojekti 1 5 TX00CF81-3003 fi 22.08.2017 8.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Ohjelmistotuotantoprojekti 2 5 TX00CF84-3003 fi 24.10.2017 10.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Pilviohjelmointi 5 TX00CR59-3002 fi 22.08.2017 8.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Suunnittelumallit 5 TX00CF83-3003 fi 24.10.2017 10.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Tiedon salaus ja kryptomatematiikka 5 TX00CK78-3003 fi 22.08.2017 8.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietokantaratkaisut 5 TX00CR58-3002 fi 22.08.2017 8.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietorakenteet, algoritmit ja rajapinnat 5 TX00CF79-3004 fi 22.08.2017 8.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Tietoturvallinen ohjelmistokehitys 5 TX00CK77-3003 fi 21.08.2017 7.8.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Todennäköisyyslaskenta ja tilastomatematiikka 5 TX00CK75-3003 fi 24.10.2017 10.10.17
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Unix/Linux-ohjelmointiympäristö 5 TX00CR62-3002 fi 24.10.2017 10.10.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Agile Business Development 5 TU00CG78-3002 en 29.08.2017 15.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Automaatiotekniikka
(100% virtuaalinen)
5 TU00CI88-3003 fi    
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Dynamiikka 5 TX00CM85-3001 fi 28.08.2017 14.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Industrial selling 5 TU00CG96-3001 en 06.09.2017 23.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Industrial selling in practice 5 TU00CG97-3001 en 28.08.2017 14.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Kansantaloustiede
(100% virtuaalinen)
5 TX00CM91-3002 fi    
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Kuljetustekniikka ja -talous 5 TX00CY73-3001 fi 01.09.2017 18.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Päätöksenteon matemaattiset menetelmät 2 5 TX00CN55-3001 fi 29.08.2017 15.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Palveluliiketoiminta 5 TX00CN58-3001 fi 30.08.2017 16.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Prosessien ja suorituskyvyn kehittäminen 5 TX00CN56-3001 fi 28.08.2017 14.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Statiikka
(100% virtuaalinen)
5 TX00CM84-3002 fi    
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Technology Selling Skills 5 TU00CG77-3001 en 06.09.2017 23.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Teollisuus- ja teknologiayrityksen toiminta
(100% virtuaalinen)
5 TX00BP92-3035 fi    
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Tiedonhallinta 5 TX00CN57-3001 fi 28.08.2017 14.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Tietokoneavusteinen suunnittelu
(100% virtuaalinen)
5 TU00CB88-3004 fi    
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Warehousing technology and economics and warehousing management systems 5 TX00CN74-3004 en 01.09.2017 18.8.17
Tuotantotalouden tutkinto-ohjelma amk Yritystalous
(lukujärjestys julkaistaan myöhemmin)
5 TU00CG67-3002 fi    

Päivitetty 1.6.2017

Takaisin alkuun

Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyllä 2017 alkavat opintopolut- ja moduulit alla. Tutustu polun esittelysivuun huolellisesti ennen ilmoittautumista.

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintopolkuihin ja -moduuleihin alkaa 3.7.2017 klo 12.00 ja se päättyy 23.7.2017 klo 23.59.

Ilmoittaudu oheisella e-lomakkeella:

Tutustu huolellisesti opintopolkujen peruutusehtoihin ennen ilmoittautumista.
Huom! Voit ilmoittautua yhdellä kertaa vain yhteen polkuun, joten priorisoi ensisijainen toiveesi. Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun mikäli saat paikan, joten älä ilmoittaudu toiseen polkuun ennen kuin saat vahvistuksen paikasta.

 

Opintopolut ja -moduulit
Laajuus
Ajoneuvotekniikka  (5 paikkaa, TILAA) 60 op
Bio- ja kemiantekniikka  (5 paikkaa, TILAA) 60 op
Business Informatics (YAMK)  (2 paikkaa, TILAA) 15 op
Electronics  (10 paikkaa, TILAA) 60 op
Energia- ja ympäristötekniikka  (10 paikkaa, TILAA) 60 op
Hankintatoimi (YAMK)  (2 paikkaa, TILAA) 15 op
Industrial Management (YAMK)  (2 paikkaa, TILAA) 30 op
Konetekniikka  (5 paikkaa, TILAA) 60 op
Laboratorioanalytiikka  (3 paikkaa,TÄYNNÄ) 60 op
Logistics Management (YAMK)  (5 paikkaa, TILAA) 30 op
Maanmittaustekniikka  (3 paikkaa, TILAA) 60 op
Sähköinen talotekniikka (moduuli)  (10 paikkaa, TILAA) 30 op
Sähkö- ja automaatiotekniikka (Albertinkatu)  (5 paikkaa,TÄYNNÄ) 60 op
Sähkö- ja automaatiotekniikka (monimuoto, Myyrmäki)  (10 paikkaa, TÄYNNÄ) 60 op
Sähkö- ja automaatiotekniikka (Myyrmäki)  (10 paikkaa, TILAA) 60 op
Talotekniikka  (5 paikkaa, TÄYNNÄ) 60 op
Tuotantotalous  (5 paikkaa, TILAA) 65 op

 

Päivitetty 4.7.2017 klo 16.15

Yhteydenotot

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse osoitteeseen avoinamk metropolia fi.

Puhelinneuvonnan numerot

Tarjonta: Tekniikka - NonStop -virtuaaliopinnot

Opintojaksot
Opintomoduulit

Yhteydenotot

Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan avoimen yhteyshenkilö:
Virve Prami, koulutussuunnittelija
p. 040 195 9770
virve.prami@metropolia.fi
Bulevardi 31
00180 Helsinki

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.

Virtuaaliympäristössä NonStop periaatteella toteutettaville opintojaksoille ja opintokokonaisuuksille voi ilmoittautua ympärivuoden mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kurssit ovat 100% itsenäisesti verkon kautta opiskeltavia kursseja. 

Jos suunnittelet hakevasi Metropolian Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelmaan tutkinto-opiskelijaksi Avoimen AMK:n erillishaun kautta, voit kysyä opintojen suunnitteluun liittyviä neuvoja sähköpostitse Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelman opinto-ohjaajalta: Marja Koskua. 

Kurssikuvaukset

Avoimen amk:n e-lomake Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintojaksoille, kts. Peruutusehdot. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

HUOM! Jos olet Metropolian tutkinto-opiskelija, ilmoittaudu kursseille sähköpostitse suoraan kurssin vastuuopettajalle (etunimi.sukunimi@metropolia.fi, sähköpostiosoitteissa ei ole ääkkösiä eikä erikoismerkkejä, ä=a, ö=o, é=e). Tutkinto-opiskelijoilla ei ole oikeutta ilmaiseen sertifikaattiin.

Cisco Certified Network Associate -tutkintoon tähtäävä 16 op (160 euroa)
Ciscon uuteen 200-125 sertifikaattiin tähtäävä 100% verkkokoulutus sisältää kurssit lähiverkot (CCNA), reititinverkot (CCNA), virtuaalilähiverkot (CCNA) ja laajaverkot (CCNA4). Opiskelijan suoritettua online-kokonaisuuden, hänelle tulee sama arvosana kaikista neljästä kurssista. Kurssimateriaali sisältäen opetusvideoita (noin 100), opetusmateriaalia, laboratoriosimulaatioharjoituksia (noin 90) ja harjoituskokeita - kaikki pelkällä selaimella. Materiaali on englanniksi ja suoritettuaan opintokokonaisuuden opiskelijalla on mahdollisuus suorittaa virallinen sertifikaatti testitiloissamme. Metropolia tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille ensimmäisen yrityksen sertifikaattikokeesta ilmaiseksi. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietoturvaratkaisut (SSCP-sertifikaatti) 8 op (80 euroa)
Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Suoritettuaan kurssin hyväksytysti on avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijalla mahdollisuus yrittää kerran maksutta SSCP-sertifikaattia. Testiä ei kuitenkaan voi suorittaa meidän testikeskuksessamme, mutta testiin rekisteröityminen tulee hoitaa yhteistyössä testikeskuksemme yhteyshenkilön markku.tinttunen metropolia fi kanssa (vaatii käyntiä hänen luonaan), jotta pystymme hoitamaan tuon testimaksun asiakkaan puolesta.

Kurssi voidaan liittää osaksi Information Technologyn Master -opintoja.

Microsoft Certified Solution Associate (MCSA) 18,00 op (180 euroa)
Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa koko Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) sisältäen sertifikaatit 70-410, 70-411 ja 70-412 kokonaisuudessaan virtuaaliopiskeluna eli pelkästään selaimella ja toimivalla verkkoyhteydellä. Virtuaaliympäristössä on kymmeniä opetusvideoita, opetusmateriaalia ja ennen kaikkea käytännön harjoituksia. Kaiken kruunaa harjoituskokeet, joilla voit prepata varsinaiseen sertifikaattikokeeseen! Suoritettuasi opintokokonaisuuden Metropolia tarjoaa avoimen ammattikorkeakoulun opiskelijoille ensimmäisen yrityksen sertifikaattikokeesta ilmaiseksi. Vastuuhenkilö: Virve Prami

CSSIP Certified Information System Security Professional 8 op (80 euroa)

This course is an review course that contains information security concepts and industry best practices, covering the 8 domains of the CISSP Common Body of Knowledge (CBK)®:
• Security and Risk Management
• Asset Security
• Security Engineering
• Communications and Network Security
• Identity and Access Management
• Security Assessment and Testing
• Security Operations
• Software Development Security

This course will expand upon your knowledge by addressing the essential elements of those eight domains that comprise a Common Body of Knowledge (CBK)® for information systems security professionals. The course offers a job-related approach to the security process and will prepare you to pass the 2015 version of the CISSP® exam. Vastuuhenkilö: Tero Jääskelä

Salesforcen ylläpidon perusteet, 8,00 op (80 euroa)
Kurssilla opetellaan ylläpitämään ja konfiguroimaan Salesforcea. Kurssi perustuu Salesforcen "sertifioitu Salesforce ylläpitäjä" sertifikaattiin. Lisätietoja löytyy täältä. Kurssin suoritettuaan, tarjoamme opiskelijalle ilmaiseksi ensimmäisen yrityksen virallisesta sertifikaattitestistä ilmaiseksi  testikeskuksessamme Bulevardilla. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Unix/Linux (perus- ja jatko) 8,00 op (80 euroa)
Unix/Linux-perusteet ja jatko 8 op (selaimella tehtävällä virtuaaliympäristöllä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoituksia, teoriatehtäviä ja harjoituskokeita - tarvitse vain toimivan verkkoyhteyden ja selaimen). Kurssi tähtää sertifikaatteihin LX0-103 ja LX0-104. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietotekniikan perusteet 5 op (50 euroa)               

Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. Kurssin jälkeen opiskelijalla on valmiudet suorittaa CompTIA A+ 220-801 ja CompTIA A+ 220-802 sertifikaatit jotka on mahdollista suorittaa Metropolian omassa testikeskuksessa (eivät sisälly kurssihintaan). (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö Virve Prami

Advanced Usage of Office Programs 6 ects (60 euros)
The course is delivered in virtual learning environment which includes learning videos, hands-on labs, learning material and practise tests. All you need is a web browser and working network connection. Vastuuopettaja: Tero Jääskelä

IT-palveluiden tuottaminen 6,00 op (60 euroa)
Kurssi perustuu ITIL foundation -sertifikaatin sisältöön. Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa ITIL:stä löytyviä hyviä käytäntöjä tehtävissään sekä kehittää palveluprosessia ITIL:n perusteella. Kurssin suoritettuaan opiskelija saa yhden ilmaisen yrityksen EXINin viralliseen ITIL foundation - sertifikaattiin testikeskuksessamme. (kurssimateriaali ovat englanniksi) Vastuuopettaja: Tero Jääskelä

Reititys Brocaden järjestelmillä (sertifikaatti: 170-010) 5,00 op (50 euroa)
Kursseilla opetellaan ylläpitämään ja konfiguroimaan Brocaden-reititintä. Kurssi perustuu Brocaden 170-010 sertifikaattiin. Kurssin suoritettuaan, tarjoamme opiskelijalle ilmaiseksi osallistumisen Cisco Certified Network Associate -tutkintoon 16,00 op -johtavaan kokonaisuuteen (sis. yhden ilmaisen yrityksen ko. sertifikaattiin, jos opiskelija suorittaa kurssin loppuun). (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Englanninkielen erikoiskurssi: TOEFL-valmennus 5,00 op (50 euroa)

Tule suorittamaan kansainvälinen TOEFL-kielitestiin valmentava kurssi. Kielitesti on kansainvälinen – tunnistettu yli 130 maassa, ja yli 9000 yliopistoa- ja oppilaitosta käyttävät TOEFL-kurssin tuloksia hakukriteereinään. Metropoliassa toteutettu kurssi toimii verkko-oppimisympäristössä, jossa ovat harjoitukset, opetusvideot ja harjoittelukokeet. Kurssi on 100 % etäopiskelua. Suoritettuasi kielitestin olet oikeutettu yhteen ilmaiseen yritykseen virallisesta TOEFL-kielikokeesta testikeskuksessamme. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Google Apps for Education 3 op (30 euroa)                              

Google Apps on joukko pilvipohjaisia palveluja, jotka mahdollistavat sähköpostin, kalenterin, asiakirjojen, laskentataulukoiden ja esitysten luomisen ja muokkaamisen ilman laite- ja paikkasidonnaisuutta. Google-palvelujen käyttöön tarvitaan vain internetyhteys ja selain. Dokumentit voidaan tallentaa myös omalle koneelle, jolloin niitä voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Materiaalia voidaan jakaa helposti verkkoon muiden kanssa yhdessä muokattavaksi.

Google Apps For Education ‑sovelluskokonaisuus (GAFE) koostuu opetuskäyttöön sovitetuista Google-työkaluista. Niitä ovat Classroom, Drive, sähköposti, kalenteri, dokumentit, taulukot ja esitykset sekä sivustot. Google Apps for Education ja uusi Classroom toimivat mainiosti eri päätelaitteilla (iPad, Android, Microsoft, mobiilit). iPadille on saatavilla omat sovelluksensa kaikkiin keskeisiin Apps for EDU-työkaluihin, myös ylläpitoon.

Koulutus soveltuu kaikille opettajille, kouluttajille ja koulutusten suunnittelijoille, jotka ovat ottamassa käyttöön sähköiset opetuksen työvälineet tai suunnittelevat niiden käyttöönottoa. Kurssin sisältö on Classroom-osiota lukuun ottamatta sama kuin Google Apps for Work -kurssilla. Vastuuopettaja: Ari Moilanen

Google Apps for Work 3 op (30 euroa) 

Google Apps on joukko pilvipohjaisia palveluja, jotka mahdollistavat sähköpostin, kalenterin, asiakirjojen, laskentataulukoiden ja esitysten luomisen ja muokkaamisen ilman laite- ja paikkasidonnaisuutta. Google-palvelujen käyttöön tarvitaan vain internetyhteys ja selain. Dokumentit voidaan tallentaa myös omalle koneelle, jolloin niitä voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Materiaalia voidaan jakaa helposti verkkoon muiden kanssa yhdessä muokattavaksi.

Google Apps For Work sisältää sähköpostin, pikaviestinten ja kalenterin lisäksi kaikki päivittäiseen työntekoon tarvittavat toimisto-ohjelmat. Työntekijät voivat valita sopivimman käyttöjärjestelmän ja laitteet. Kaikki työkalut toimivat myös mobiililaitteilla. Kurssin sisältö on Classroom-osiota lukuun ottamatta sama kuin Google Apps for Education -kurssilla. Vastuuopettaja: Ari Moilanen

System Center Configuration Manager 2012 -käyttö ja hallinta 5 op (50 euroa)

(materiaali on englanniksi) Vastuuopettaja Tapio Wikström

Eettinen hakkerointi 6 op (60 euroa)

Eettisen hankkeroinnin opintojakso valmentaa CEH-sertifikaattiin. Kurssi sisältää paljon käytännön harjoituksia. Opintojakson suoritettuaan osaa yleisimmät eettiseen hakkeroinnin periaatteet ja hän kykenee toteuttamaan eettistä hakkerointia. Soveltuu Master-kurssiksi "Master's Programme in Information Technology"-ohjelmassa Metropoliassa (kurssimateriaali on englanniksi). Vastuuopettaja: Kari Järvi

Verkkoanalysoinnin perusteet Wiresharkilla 3 op (30 euroa)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suorittaa verkkoanalysointia ja tehdä tuloksellista vianetsintää. Opintojakso valmentaa WCNA-sertifikaattiin (kurssimateriaali on englanniksi). Vastuuopetta: Kari Järvi

SharePoint Server 2013 (70-331), remote/etäopetus (6 op) (60 euroa) (ei tarjolla Metropolian tutkinto-opiskelijoille)   

Microsoft SharePoint on palvelinsovellus, jonka avulla hallitaan web-sivustoja ja niiden sisältöjä. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille SharePointin käytöstä ja käyttöönotosta kiinnostuneille. Kurssilla opitaan sivustojen, dokumenttien ja sisältöjen luonti ja hallinta sekä ryhmätyöskentely organisaation muiden henkilöiden kanssa. Kurssi valmentaa Microsoftin sertifikaattiin 70-331.

Esitietovaatimuksina ovat Microsoft Office ‑perusteet ja Windows-käyttöjärjestelmien perusteet (ml. Server 2012).

Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat lataavat kurssin virtuaalikoneimaget verkosta ja rakentavat oman harjoitusympäristön Hyper-V:hen. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä

Vastuuopettajat: Kari Järvi ja Milla Järvi       

Configuring SharePoint 2013 Step by Step, remote/etäopetus 6 op (60 euroa) (myös Metropolian tutkinto-opiskelijoille)

Microsoft SharePoint on palvelinsovellus, jonka avulla hallitaan web-sivustoja ja niiden sisältöjä. Tämä kurssi

on tarkoitettu kaikille SharePointin käytöstä ja käyttöönotosta kiinnostuneille. Kurssilla opitaan sivustojen, dokumenttien ja sisältöjen luonti ja hallinta sekä ryhmätyöskentely organisaation muiden henkilöiden kanssa. Kurssi valmentaa Microsoftin sertifikaattiin 70-331.

Esitietovaatimuksina ovat Microsoft Office ‑perusteet ja Windows-käyttöjärjestelmien perusteet (ml. Server 2012).

Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat lataavat kurssin virtuaalikoneimaget verkosta ja rakentavat oman harjoitusympäristön Hyper-V:hen. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.

Vastuuopettajat: Kari Järvi ja Milla Järvi

Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013, remote/etäopetus 6 op (60 euroa) (ei tarjolla Metropolian tutkinto-opiskelijoille)

This course examines how to plan, configure, and manage a Microsoft SharePoint Server 2013 environment.  

Special areas of focus include implementing high availability, disaster recovery, service application architecture, Business Connectivity Services, social computing features, productivity and collaboration platforms and features, business intelligence solutions, enterprise content management, web content management infrastructure, solutions, and apps. The course also examines how to optimize the Search experience, how to develop and implement a governance plan, and how to perform an upgrade or migration to SharePoint Server 2013.

This course will help you understand the objectives and competencies required by the MCSE/MSCM: 70-332 certification.

Vastuuopettajat: Kari Järvi ja Milla Järvi

Configuring Windows 10 Devices (6 op) (60 euroa) (ei tarjolla Metropolian tutkinto-opiskelijoille)

The course will provide you with the necessary platform to gain hands on skills in Windows 10. By completing the lab tasks you will improve your practical skills in migrating and configuring user data, configuring Hyper-V, supporting authentication and authorization, configuring IP and network settings, configuring and maintaining network security, supporting data storage and security, configuring file and folder access, configuring shared resources and remote connections, configuring system and file recovery and managing updates.

These same tasks will help you understand the objectives and competencies required by the Microsoft 70-697 certification exam.

(Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.)

Vastuuopettajat: Kari Järvi ja Milla Järvi

Windows 10 -käyttö ja hallinta 6 ECTS (60 euroa) (myös Metropolia tutkinto-opiskelijoille)

The course will provide you with the necessary platform to gain hands on skills in Windows 10. By completing the lab tasks you will improve your practical skills in migrating and configuring user data, configuring Hyper-V, supporting authentication and authorization, configuring IP and network settings, configuring and maintaining network security, supporting data storage and security, configuring file and folder access, configuring shared resources and remote connections, configuring system and file recovery and managing updates.

These same tasks will help you understand the objectives and competencies required by the Microsoft 70-697 certification exam.

The students download course virtual machine images from Metropolia server and build the exercise environment in local Hyper-V.

(Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat lataavat kurssin virtuaalikoneimaget verkosta ja rakentavat oman harjoitusympäristön Hyper-V:hen. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.)

Vastuuopettaja: Kari Järvi                     

Introduction to SQL Server 5 ECTS (50 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with Microsoft SQL Server as one of the most powerful relational database management systems. After passing this course, the student will be able to select a proper SQL Server regarding the technologies are being used in their projects, and will be able to work with Microsoft SQL Management Studio to manage a database, and to design a whole database with efficient tables and data types. And finally the student will be able to use most of the on-demand and practical features and abilities of SQL Server such as stored procedures,  functions, indexes, triggers, and etc.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course, and the students of this course will receive a free voucher to participate in 461 Exam to obtain Microsoft MCSA Certification.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Introduction to ASP.NET Web Forms 5 ECTS (50 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with ASP.NET Web Forms as one of the most powerful server-side Web application framework. After passing this course, the student will have sufficient knowledge and understanding over characteristics, abilities, and features of ASP.NET and .NET Framework. The students will be able to create a whole new project and work with all the major ASP.NET server controls. To finalize the getting best out of ASP.NET features, the students will be familiar with user controls, state management, master pages. Finally, by understanding the difference between dynamic and static applications and websites, the students will be able to have the knowledge of creating dynamic applications and websites.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course, and the students of this course will receive a free voucher to participate in 486 Exam to obtain Microsoft MCSD Certification.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Search Engine Optimization (SEO) 5 ECTS (50 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with process of Search Engine Optimization (SEO) and learn to affect the visibility of a website or a web page in search engines results to increase the number of visitors coming from search engines. SEO is one of the most practical concepts of web development. After passing this course, the student will be able to analyze the SEO status of a web application and provide solutions to empower such web application in SEO concepts.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Developing Modern Web Platforms (HTML,CSS,JS) 15 ECTS (150 euros)

The goal of this course is for the student to be familiar with required technologies to develop modern web platforms. After passing this course, the student will be able to select between primary technologies in web designing to work with them, and also develop projects and websites using such technologies. The student will be introduced to HTML as a markup language for describing web documents, and then will be familiar with CSS to apply styles on HTML elements, and finally learn JavaScript as an interpreted language to add dynamic functionalities to web applications. Together, they are among the essential technologies of World Wide Web content production.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Version Control with Git 6 ECTS (60 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with the concept of Version Control and the advantageous of using such systems in software development. Then the student will be fully introduced to Git as one of the most powerful and popular version control systems. After passing this course, the student will be able to work in teams of development and fully be able to participate simultaneously in order to add features to a software developing project in parallel with other team members. Finally, the student will get familiar with Github as a web-based Git repository hosting service.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

TV-työn perusteet 5 op (50 euroa)

Olisiko tällainen: TV- ja kameratyön perusteet -kurssilla opiskellaan tv-tuotannon yhdenkameran työtavan ja monikamerastudiolla työskentelyn teorian perusteet. Tutustutaan siihen, mitä täytyy osata työskennellessä eri tehtävissä tuotannossa.Vastuuopettaja: Pekka Korvenoja

 

  Takaisin alkuun

Opintomoduuleja sekä yksittäisiä kursseja

e-lomake Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintomoduuleihin, kts. Peruutusehdot. Alla mainittujen opintomoduuleiden alta on mahdollista valita myös yksittäisiä kursseja. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

Opintojaksokuvaukset kts. Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

1. Tietoverkkojen yleisiä ammattiaineita (II) 32 op (10 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: Ilmoittautuminen Viopessa osoitteessa: metropolia.viope.com  Vastuuopettaja: Ari Moilanen

- Olio-ohjelmointi (C++), 3 op
- SQL-perusteet, 3 op
- Python-ohjelmointi, 3 op
- SQL ja relaatiotietokannat, 3 op
- PHP-ohjelmointi, 3 op
- C-ohjelmointi, 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (Java), 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (C++), 3 op
- Ruby-ohjelmointi, 4 op
- C#-ohjelmointi, 4 op

2. Tietoverkkojen perusopintoja (I) 22 op (10 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: (kurssimateriaalit ovat englanniksi), lukuun ottamatta kurssia Tietoturvallisuuden perusteet jonka materiaali on suomeksi

- Tietotekniikan perusteet, 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
- Tietoturvallisuuden perusteet, 3 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
- Tiedonhallinnan perusteet, 5 op   Vastuuhenkilö: Milla Järvi
- Tietoturvaratkaisut SSCP, 8 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Alla mainittujen kurssien kurssikuvaukset löytyvät täältä

Kurssimateriaalit ovat suomeksi

 • Kestävä kehitys tieto- ja viestintäteknologiassa, 3 op Vastuuopettaja: Tero Jääskelä
  ICT:n fysikaaliset sovellukset, 3 op Vastuuopettaja: Tero Jääskelä
 • IT-palveluiden myynti ja markkinointi, 4 op Vastuuopettaja: Tero Jääskelä
 • Tilaus-toimitusketjun hallinta, 3 op Vastuuopettaja: Tero Jääskelä
 • Teknologiayrittäjyys, 3 op Vastuuopettaja: Tero Jääskelä
 • WordPress sisällönhallintajärjestelmä 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Kurssimateriaalit ovat sekä suomeksi että englanniksi

 • Microsoft Windows PowerShell, 5 op  Vastuuhenkilö: Kari Järvi  
 • Projektihallinnan perusteet / Introduction to Project Management 5 op Vastuuhenkilö: Milla Järvi
 • Mikroprosessorit, 5 op Vastuuhenkilö: Kari Järvi
 • IT-palveluiden tuottaminen, 6 op Vastuuhenkilö: Tero Jääskelä
 • Office-ohjelmien kehittynyt hallinta ja käyttö, 6 op (Officen version 2013, selaimella tehtävällä virtuaaliympäristöllä)

 Kurssimateriaalit ovat englanniksi Vastuuhenkilö: Virve Prami / Milla Järvi kurssista riippuen

 • Windows-palvelimen asennus ja konfigurointi 6 op (sertifikaatti 70-410, Windows Server 2012)
 • Palveluiden konfigurointi Windows-palvelimessa, 6 op (70-411, Windows Server 2012)
 • Microsoft SQL Server - tietokannan kehittäjä, 6 op
 • Microsoft SQL Business intelligence (BI) ratkaisut, 5 op
 • Project Management Software, 5 op Vastuuhenkilö Milla Järvi   
 • Tiedonhallinnan perusteet / Introduction to Data Management 5 op Vastuuhenkilö: Milla Järvi

 

English courses

Takaisin alkuun

Tarjonta: Yleiset kieliopinnot

Opintojaksot


Alla syystlukukauden 2017 opintotarjonta.

Syksyn 2017 yleisten kieliopintojen opintojaksojen kuvaukset (kts. Ohje opintojen kuvausten katsomiseen)
Huom! Opintojaksoilla voi olla esitietovaatimuksia. Jos tällaisia on, lukevat ne opintojakson kuvauksissa otsikon "Edeltävä osaaminen" alla. Opiskelija on itse vastuussa siitä, että hänellä on vaadittava osaaminen.

Tutustuthan ennen ilmoittautumista myös opintojaksojen lukujärjestyksiin. (Kts. Ohje lukkarikoneen käyttöön)

Ilmoittautuminen syksyn 2017 opintojaksoille alkaa 7.8.2017 klo 12.00.
Ilmoittautuminen tapahtuu alakohtaisella e-lomakkeella.
Ilmoittautuminen päättyy kaksi viikkoa ennen opintojen alkua.

Kts. Peruutusehdot. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan.

tutkinto-ohjelma amk/yamk opintojakso op koodi kieli 1. lähipäivä viim. ilm.päivä
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Japanin jatkokurssi 5 VV00CE48-3009 fi 5.9.2017 22.8.2017
Ajoneuvotekniikan tutkinto-ohjelma amk Japanin perusteet 5 VV00CB59-3015 fi 6.9.2017 23.8.2017
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Japanin perusteet 5 VV00CB59-3014 fi 30.08.2017 16.8.2017
Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma amk Professional French for Beginners 5 TX00CQ77-3002 en 14.09.2017 31.8.2017


Yhteydenotot

Kaikki avoimen kieliopintojen yhteydenotot lähetetään osoitteeseen avoinamk metropolia fi. Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.