Avoimen AMK:n ilmoittautuminen ja opintotarjonta

Alakohtainen opintotarjonta ja ilmoittautumisajat löytyvät sivun lopusta.

Ilmoittautuminen opintoihin

Opiskelijat valitaan kaikkiin avoimen opintoihin ilmoittautumisjärjestyksessä. Joissain poluissa voi myös olla haastattelu, kirjallinen koe tms. menettely, jolla varmistetaan opiskelijan soveltuvuus opintoihin. Lopullinen pääsy polkuun edellyttää tällöin ko. menettelyn läpäisyä. Varasijalle jääviin otetaan yhteyttä pääsääntöisesti sähköpostilla, jos paikka opintoihin vapautuu. Mikäli opiskelijaa ei tavoiteta kohtuullisessa ajassa (yleensä n. 24 h), tarjotaan vapautunutta paikkaa eteenpäin. Muista siis seurata myös roskapostikansiotasi!

Avoimessa jo opiskeleva ei saa koskaan itse ilmoittautua opintojaksoille OMA-palvelussa. Ilmoittautuminen tapahtuu aina avoimen amk:n kotisivujen ohjeiden mukaan. Luvaton omatoiminen ilmoittautuminen voi johtaa avoimen opinto-oikeuden menetykseen.

Huom. Metropolian tutkinto-opiskelijat eivät voi opiskella Metropolian avoimessa amk:ssa. He voivat opiskella muiden ammattikorkeakoulujen avoimessa.

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Olet ilmoittautuessasi sidottu maksuun mikäli saat paikan, joten tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Huolehdi ennen ilmoittautumista, että opinnot eivät ajoitu päällekkäin!

Dialang-kielitestin
kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Huom. Mikäli ilmoittaudut opintopolkuun tai -moduuliin, voit ilmoittautua vain yhteen kerrallaan, joten priorisoi ensisijainen toiveesi. Olet ilmoittautuessasi myös välittömästi sidottu maksuun, mikäli saat paikan, joten älä ilmoittaudu toiseen polkuun/moduuliin ennen kuin saat vahvistuksen paikasta! 

Ilmoittautumisajat

Opintojaksot

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintojaksoille alkoi 18.12.2017 klo 12:00. Ilmoittautuminen päättyy joko 14 vrk ennen opintojakson alkua tai on jatkuva. Tämä on kerrottu taulukossa kunkin opintojakson kohdalla.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta julkaistaan 14.5.2018 jälkeen, jolloin myös ilmoitetaan, koska ilmoittautuminen avautuu.

Opintopolut ja opintomoduulit

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintopolkuihin ja opintomoduuleihin (poislukien mahdolliset 100 % virtuaaliset) on päättynyt eikä opiskelijoita enää oteta. 

Syksyn 2018  polut ja moduulit julkaistaan 14.5.2018. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on 23.7. klo 12.00 - 29.7.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella jonka linkki tulee alakohtaisille tarjontasivuille opintopolkujen taulukon ylle. Linkki aktivoituu ilmoittautumisen alkaessa.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaalisia opintomoduuleja, jotka pyörivät ympäri vuoden ja joissa on jatkuva ilmoittautuminen. Virtuaalisuudesta on mainittu opintojen yhteydessä.

Opintokuvaukset

Yksittäiset opintojaksot

Opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät opinto-oppaasta, johon on linkki alakohtaisen tarjontataulukon yläpuolella.

Opintopolut ja opintomoduulit

Kevään 2018 opintopolkujen ja -moduulien tarkemmat kuvaukset löytyvät alakohtaisilta tarjontasivuilta polun/moduulin tiedoista, joissa on linkitys opinto-oppaaseen.

Opintokuvausten tiedot

Opintokuvausten tiedoista löydät:

 • arviointikriteerit, -menetelmät ja -asteikko
 • osaamistavoitteet
 • opetettava sisältö ja opetusmetodit
 • mahdollinen kirjallisuus
 • vaatimukset edeltävistä opinnoista
 • opettaja
 • opetuksen toimipiste
 • opetuskieli
 • opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
 • toteutustapa, esim. lähiopetus ja mahdollisen virtuaalisuuden osuus

Huom! Opintojakson lukujärjestyksen löydät Lukkarikoneesta. Katso ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.

Ohjeistus opinto-oppaan käyttöön

 1. Kopioi sen opintojakson koodin alkuosa, jonka tiedot haluat hakea opinto-oppaasta, esim. Opintojaksosta TX00DG07-3001, kopiot TX00DG07. Koodit löydät tarjonnan yhteydestä.
 2. Mene linkin kautta opinto-oppaaseen ja hae opintojaksoa CTRL + F toiminnolla ko. koodilla. 
 3. Valitse opintojakso.
 4. Näet avautuvan  opintojakson tietojen ylälaidassa oranssilla kaikki eri toteutukset, joita opintojaksosta on tarjolla. Klikkaa auki se toteutus, josta haluat tiedot. Esim. Opintojaksosta TX00DG07-3001, avaat toteutuksen 3001. Huom! Muut toteutukset eivät välttämättä ole avoimen tarjonnassa.
 5. Huomioi, että osa tiedoista on suunnattu vain tutkinto-opiskelijoille. Esim. tiedoissa lukevat ilmoittautumisajat koskevat vain tutkinto-opiskelua.  Avoimen amk:n ilmoittautumisajat on kerrottu avoimen tarjonnan yhteydessä.

Lukujärjestykset

 

Ohjeet Lukkarikoneen käyttöön

 1. Kopioi sen opintojakson koodi, jonka lukkarin haluat katsoa, esim. SX00BN69-3001.
 2. Mene Lukkarikoneeseen
 3. Syötä opintojakson koodi "Hakusana"-kenttään (EI ryhmä -kenttään) ja paina ”Hae”.
 4. Opintojakso ilmestyy tuloksiin. Paina opintojakson nimen edessä olevaa + -merkkiä. Huom! Opintojakson tiedoissa näkyvä ajoitusväli ei välttämättä pidä paikkaansa tarkalleen. Katso aina tarkka lukujärjestys.
 5. Opintojakso siirtyy opintokoriin vasemmassa alareunassa.
 6. Paina opintokorin alta kohtaa "lukujärjestykseen"
 7. Jos haluat hakea useamman opintojakson lukkarit, toista kohdat 1-5 kaikkien opintojaksojen osalta.
 8. Saat näkyviin kalenterinäkymän alkaen meneillään olevasta viikosta. Selaamalla viikkoja näet opetusajat viikottain. Jos haluat nähdä kaikki opetusajat kerralla, valitse lista -näkymä. Kalenterinäkymästä näet helpoiten opintojaksojen mahdolliset päällekkäisyydet.

Huom! Et voi tallentaa hakemaasi lukujärjestystä Lukkarikoneeseen, mutta voit ottaa siitä itsellesi joko sähköisen tai paperisen tulosteen.

Huomioitavaa

 • Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia ennen opintojakson alkua. Tarkista lukujärjestys pari päivää aiemmin.
 • Lukkarikoneen listanäkymä näyttää vain tulevaisuudessa olevat tunnit. Ei jo menneitä
 • Opintopolkujen ja -moduulien tiedot julkaistaan ja ilmoittautuminen avataan ennen kuin lukujärjestykset ovat valmiit. Vain ajoitusväli ja toteutustapa (lähiopetus/virtuaalinen) on kerrottu tiedoissa.

Kun olet jo avoimen opiskelija

Kun olet saanut paikan opintoihin ja aktivoinut opiskelijatunnuksesi, voit katsoa sinulle tehtyä automaattista lukujärjestystä:

 1. Kirjaudu oikeasta ylälaidasta Lukkarikoneeseen opiskelijatunnuksillasi.
 2. Valitse asetukset -välilehti, jossa voit mm. valita Lukkarikoneen näyttämän oletuslukujärjestyksen. Näkymä näyttää opintojaksot, joille sinut on hyväksytty.

Voit myös tehdä ja tallentaa oman lukujärjestyksen:

 1. Kirjaudu oikeasta ylälaidasta Lukkarikoneeseen opiskelijatunnuksillasi.
 2. Kirjoita opintojakson koodi (esim. SX00BN69-3001) sivulla olevaan "Hakusana"-kenttään ja paina ”Hae”. 
 3. Paina opintojakson nimen edessä olevaa + -merkkiä.
 4. Opintojakso siirtyy opintokoriin vasemmassa alareunassa.
 5. Paina opintokorin alta kohtaa "lukujärjestykseen"
 6. Jos haluat hakea useamman opintojakson lukkarit, toista kohdat 1-5 kaikkien opintojaksojen osalta.
 7. Saat näkyviin kalenterinäkymän alkaen meneillään olevasta viikosta. Selaamalla viikkoja näet opetusajat viikottain. Jos haluat nähdä kaikki opetusajat kerralla, valitse lista -näkymä. Kalenterinäkymästä näet helpoiten opintojaksojen mahdolliset päällekkäisyydet.
 8. Valitse välilehti "ASETUKSET" ja tallenna lukujärjestys haluamallasi nimellä.

Lisätietoja, ks. Tietohallinnon ohjeet lukkarikoneen käyttöön 

Tarjonta: Kulttuuri

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Opintojaksot

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintojaksoille vaihtelee opintojaksoittain. Ilmoittautuminen päättyy joko 14 vrk ennen opintojakson alkua tai on jatkuva. Tämä on kerrottu taulukossa kunkin opintojakson kohdalla. Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta julkaistaan 1.6.2018.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Kevään 2018 opinnot on listattu alla olevaan taulukkoon aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

Tutkinto-ohjelma amk/
yamk
Opintojakso op tunnus kieli 1. lähipäivä TAI 100 % virtuaalinen Viimeinen ilmoittautumis-
päivä TAI non-stop ilmoittautuminen
Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma amk Ideasta toteutukseen joukkorahoituksen avulla 5 KU00CS84-3003 fi 4.6.2018, 1 lähikerta 6.6., muuten 100% virtuaalinen 21.5.2018
Viestinnän tutkinto-ohjelma amk Hahmoanimaation perusteet Maya:lla 10 KD00DO37-3001 fi 100% virtuaalinen, 2 lähikertaa 1.6. ja 8.6 mutteivät ole pakollisia 31.5.2018
Viestinnän tutkinto-ohjelma amk Hahmo- ja miljöömallinnuksen perusteet Maya:lla 5 KD00DC45-3003 fi 100% virtuaalinen 30.6.2018

Polut ja moduulit

Kulttuurin alalla ei ala polkuja eikä moduuleja syksyllä 2018.

Tarjonta: Liiketalous

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Opintojaksot

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintojaksoille vaihtelee opintojaksoittain. Ilmoittautuminen päättyy joko 14 vrk ennen opintojakson alkua tai on jatkuva. Tämä on kerrottu taulukossa kunkin opintojakson kohdalla. Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta julkaistaan 1.6.2018.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Kevään 2018 opinnot on listattu alla olevaan taulukkoon aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

Tutkinto-ohjelma amk/
yamk
Opintojakso op tunnus kieli 1. lähipäivä TAI 100 % virtuaalinen Viimeinen ilmoittautumis-
päivä TAI non-stop ilmoittautuminen
European Business Administration tutkinto-ohjelma, International Business and Logistics tutkinto-ohjelma amk Publications, Digital Imaging and process documentation 3 LX00AD85-3005 en 28.05.2018 14.05.2018


Polut ja moduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit julkaistaan 14.5.2018. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on 23.7. klo 12.00 - 29.7.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella jonka linkki tulee tälle sivulle polkujen taulukon ylle. Linkki aktivoituu ilmoittautumisen alkaessa.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaalisia moduuleja, jotka pyörivät ympäri vuoden ja joissa on jatkuva ilmoittautuminen. Virtuaalisuudesta on mainittu opintojen yhteydessä. 

 • Liiketalouden alan polkujen- ja moduulien ilmoittautumislomake (lomake aktivoituu 23.7.2018 klo 12.00)
 • Alta näet syksyllä 2018 alkavien polkujen ja -moduulien tiedot. Polun/moduulin sisältämien opintojaksojen tarkemmat kuvaukset löytyvät polun/moduulin tiedoista, joissa on linkitys opinto-oppaaseen. Katso ohjeistus opinto-oppaan käyttöön.
 • Lukujärjestykset löytyvät Lukkarikoneesta. Katso linkki sekä ohjeistus Lukkarikoneen käyttöön.
AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus
Business Informatics YAMK tradenomeille polku 30
European Business Administration AMK polku 60
Hankintatoimi YAMK polku tradenomeille  30
Healt Business Management YAMK polku tradenomeille 30
International Business and Logistics AMK polku 60
Liiketalouden AMK polku 60
Liiketalouden AMK moduuli --> Huom. samat opinnot kuin liiketalouden opintopolun syyslukukauden opinnot, tarjotaan mahdollisuus suorittaa myös kevätlulukauden opinnot. 30
Kauppa ja yrittäjyys (liiketalous AMK tutkinto-ohjelma) moduuli --> 100% virtuaalinen 30
Liiketoiminnan kehittäminen YAMK polku 30
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen liiketoiminnan johtaminen YAMK polku tradenomeille 30

Vaihtoehto polulle

Voit myös kerätä yksittäisistä opintojaksoista itsellesi 60 opintopisteen kokonaisuuden, jolla voit hakea avoimen väylän kautta tutkinto-opiskelijaksi. Alla perusopinnot, joista on hyvä aloittaa. Huomioithan että ko. opintojaksot eivät välttämättä ole aina tarjonnassa tai paikat niille saattavat olla täynnä.

   • Kansantalous 5 op
   • Laskentatoimi 5 op
   • Liike-elämän viestintä 5 op
   • Liike-elämän viestintä englanniksi 5 op
   • Liikejuridiikka 5 op
   • Liiketalouden matematiikka ja tilastollinen analyysi  5 op
   • Logistiikka ja toimitusketjun hallinta 5 op
   • Markkinointi 5 op
   • Rahoitus 5 op
   • Tietotekniikka ja toiminnanohjaus 5 op
   • Tulevaisuuden työyhteisö 5 op
   • Yritystoiminta 5 op

Tarjonta: Sosiaali- ja terveysala

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Opintojaksot

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintojaksoille vaihtelee opintojaksoittain. Ilmoittautuminen päättyy joko 14 vrk ennen opintojakson alkua tai on jatkuva. Tämä on kerrottu taulukossa kunkin opintojakson kohdalla. Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta julkaistaan 1.6.2018.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Kevään 2018 opinnot on listattu alla olevaan taulukkoon aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

Tutkinto-ohjelma amk/
yamk
Opintojakso op tunnus kieli 1. lähipäivä TAI 100 % virtuaalinen Viimeinen ilmoittautumis-
päivä TAI non-stop ilmoittautuminen
Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, Ensihoidon tutkinto-ohjelma, Kätilötyön tutkinto-ohjelma, Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, Terveydenhoitotyön tutkinto-ohjelma amk Anatomia, fysiologia ja patofysiologia (kesäopinnot) 5 SX00BN85-3085 f 29.05.2018 15.05.2018
Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, Ensihoidon tutkinto-ohjelma, Kätilötyön tutkinto-ohjelma, Radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelma, Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma, Terveydenhoitotyön tutkinto-ohjelma amk Johtaminen ja yrittäjyys (kesäopinnot) 5 SX00BN80-3053 fi 01.06.2018 18.05.2018
Ensihoidon tutkinto-ohjelma, Kätilötyön tutkinto-ohjelma, Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma, Terveydenhoitotyön tutkinto-ohjelma amk Asiakaspalvelu ja ohjaus (kesäopinnot) 5 SX00BN75-3098 fi 11.06.2018 28.05.2018
Bioanalytiikan tutkinto-ohjelma, Ensihoidon tutkinto-ohjelma, Kätilötyön tutkinto-ohjelma, Radiografian ja sädehoidon tutkinto-ohjelma, Suun terveydenhuollon tutkinto-ohjelma, Terveydenhoitotyön tutkinto-ohjelma amk Innovaatioprojekti (kesäopinnot) 10 XX00BH18-3222 fi 29.05.2018 15.05.2018
Sairaanhoitotyön tutkinto-ohjelma amk Gerontologinen hoitotyö (kesäopinnot) 5 SX00CR21-3011 fi 06.06.2018 23.05.2018
 Valinnaiset opinnot  amk Hyvinvointialan yrittäjyys, johtaminen ja palveluiden tuottaminen 5  SX00BU39-3039  fi 100 % virtuaalinen, aloitus verkossa 4.6.  21.5.2018
Valinnaiset opinnot amk Kehittämis- ja tutkimustoiminnan perusteet 5 SX00BU37-3043  fi 100 % virtuaalinen, aloitus verkossa 4.6. 21.5.2018
Valinnaiset opinnot amk Kehittämis- ja tutkimustoiminnan syventävät 5 SX00BU38-3041  fi 100 % virtuaalinen, aloitus verkossa 4.6. 21.5.2018


Opintopolut ja opintomoduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit julkaistaan 14.5.2018. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on 23.7. klo 12.00 -29.7.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella jonka linkki tulee tälle sivulle opintopolkujen taulukon ylle. Linkki aktivoituu ilmoittautumisen alkaessa.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaalisia opintomoduuleja, jotka pyörivät ympäri vuoden ja joissa on jatkuva ilmoittautuminen. Virtuaalisuudesta on mainittu opintojen yhteydessä. 

AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus op
Apuvälinetekniikka AMK polku 60
Bioanalytiikka AMK polku 60
Fysioterapia AMK polku 60
Jalkaterapia AMK polku 60
Kätilötyö AMK polku 60
Nursing AMK polku 60
Optometria AMK polku 60
Osteopatia AMK polku 60
Radiografia ja sädehoito AMK polku 60
Sairaanhoitotyö AMK polku, päivä 60
Sairaanhoitotyö AMK polku, monimuoto 60
Social Services (Early Childhood) AMK polku 60
Sosiaaliala AMK polku 60
Suun terveydenhuolto AMK polku 60
Terveydenhoitotyö AMK polku 60
Toimintaterapia AMK polku, monimuoto 60
Vanhustyö AMK polku, monimuoto 60
Ensihoidon kehittäminen ja johtaminen YAMK polku 30
Health Business Management YAMK polku 30
Kliininen asiantuntijuus digitaalisissa sosiaali- ja terveysalan palveluissa YAMK polku 30
Sosiaali- ja terveysalan palvelujen ja liiketoiminnan johtaminen YAMK polku 30
Terveyden edistäminen YAMK polku 30
Vanhustyö YAMK polku 30Huom! Joissain sosiaali- ja terveysalan poluissa tutkinto varmistaa opiskeluvalmiudet ja soveltuvuuden esim. haastattelemalla.  Dialang-kielitesti  vaaditaan osassa poluista. Kaikkien osioiden tulokset on otettava mukaan haastatteluun.

Tarjonta: Tekniikka

Tärkeää ennen ilmoittautumista

Tutustu ennen ilmoittautumista huolellisesti

Dialang-kielitestin kaikkien osioiden tekemistä suositellaan itsearvioinnin tueksi kaikille, jotka ovat epävarmoja kielitaidostaan.

Opintojaksot

Ilmoittautumisaika kevään 2018 opintojaksoille vaihtelee opintojaksoittain. Ilmoittautuminen päättyy joko 14 vrk ennen opintojakson alkua tai on jatkuva. Tämä on kerrottu taulukossa kunkin opintojakson kohdalla. Syksyn 2018 opintojaksojen tarjonta julkaistaan 1.6.2018.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaaliopintoja opintojaksoja. Osa pyörii vuoden ympäri ja niissä on jatkuva ilmoittautuminen. Osalla on suoritusväli ja viimeinen ilmoittautumispäivä. Näistä on mainittu opintojen yhteydessä.

Kevään 2018 opinnot on listattu alla olevaan taulukkoon aakkosjärjestykseen ensisijaisesti tutkinto-ohjelmittain ja niiden sisällä opintojaksoittain. Mikäli tarjonnassa on Metropolian tutkinto-opiskelijoiden valinnaisia opintoja (ts. useille tutkinnoille suunnattuja), lukee tämä tutkinto-ohjelman kohdalla. Ko. opinnot löytyvät listan lopusta.

Tutkinto-ohjelma amk/
yamk
Opintojakso op tunnus kieli 1. lähipäivä TAI 100 % virtuaalinen Viimeinen ilmoittautumis-
päivä TAI non-stop ilmoittautuminen
ei kursseja keväälle 2018              

 

Polut ja moduulit

Syksyn 2018 polut ja moduulit julkaistaan 14.5.2018. Ilmoittautuminen syksyn polkuihin ja moduuleihin on 23.7. klo 12.00 -29.7.2018. Ilmoittautuminen tapahtuu e-lomakkeella jonka linkki tulee tälle sivulle opintopolkujen taulukon ylle. Linkki aktivoituu ilmoittautumisen alkaessa.

Avoimessa on tarjolla myös 100 % virtuaalisia moduuleja, jotka pyörivät ympäri vuoden ja joissa on jatkuva ilmoittautuminen. Virtuaalisuudesta on mainittu opintojen yhteydessä. Huom! 

AMK tutkinto-ohjelman polku/moduuli Laajuus
Ajoneuvotekniikan polku 60
Bio- ja kemiantekniikan polku 60
Business Informatics YAMK polku insinööreille 15
Electronics polku 60
Energia- ja ympäristötekniikan polku 60
Hankintatoimi YAMK polku insinööreille 15
Healt Business Management YAMK polku insinööreille 30
Konetekniikan polku 60
Laboratorioanalytiikan polku 60
Maanmittaustekniikan polku 60
Rakennusalan työnjohdon polku, LVI-tekniikka 60
Sähkö- ja automaatiotekniikan polku, päivätoteutus 60
Sähkö- ja automaatiotekniikan, polku, monimuotototeutus 60
Talotekniikan polku, päivätoteutus  60
Talotekniikan polku, monimuototeutus 60
Talotekniikka: Sähköisen talotekniikan moduuli 30
Tieto- ja viestintätekniikan polku, Espoo 60
Tieto- ja viestintätekniikka: Pilvi- ja palvelinjärjestelmät moduuli 30
Tuotantotalouden polku 65

Tarjonta: NonStop -virtuaaliopinnot (Tieto- ja viestintätekniikan tutkinto-ohjelma)

 

Opintojaksot
Opintomoduulit

Yhteydenotot

Tieto- ja viestintätekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan avoimen yhteyshenkilö:
Virve Prami, koulutussuunnittelija
p. 040 195 9770
virve.prami@metropolia.fi

Yhteydenotot ensisijaisesti sähköpostitse.

Virtuaaliympäristössä NonStop periaatteella toteutettaville opintojaksoille ja opintokokonaisuuksille voi ilmoittautua ympärivuoden, mihin vuorokauden aikaan tahansa. Kurssit ovat 100% itsenäisesti verkon kautta opiskeltavia kursseja ja kurssit on tarkoitettu henkilöille jotka eivät opiskele Metropoliassa.

HUOM! Laskutus 15 euroa/op

Kurssikuvaukset

Avoimen amk:n e-lomake Tekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintojaksoille, kts. Peruutusehdot. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

Cisco Certified Network Associate -tutkintoon tähtäävä 16 op (240 euroa)
Ciscon uuteen 200-125 sertifikaattiin tähtäävä 100% verkkokoulutus sisältää kurssit lähiverkot (CCNA), reititinverkot (CCNA), virtuaalilähiverkot (CCNA) ja laajaverkot (CCNA4). Opiskelijan suoritettua online-kokonaisuuden, hänelle tulee sama arvosana kaikista neljästä kurssista. Kurssimateriaali sisältäen opetusvideoita (noin 100), opetusmateriaalia, laboratoriosimulaatioharjoituksia (noin 90) ja harjoituskokeita - kaikki pelkällä selaimella.  (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietoturvaratkaisut (SSCP-sertifikaatti) 8 op (120 euroa)
Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Kurssi voidaan liittää osaksi Information Technologyn Master -opintoja.

Microsoft Certified Solution Associate (MCSA) 18,00 op (270 euroa)

Nyt sinulla on mahdollisuus suorittaa koko Microsoft Certified Solutions Associate (MCSA) sisältäen sertifikaatit 70-710, 70-711 ja 70-712 (Windows Server 2016) kokonaisuudessaan virtuaaliopiskeluna eli pelkästään selaimella ja toimivalla verkkoyhteydellä. Virtuaaliympäristössä on kymmeniä opetusvideoita, opetusmateriaalia ja ennen kaikkea käytännön harjoituksia. Kaiken kruunaa harjoituskokeet, joilla voit prepata varsinaiseen sertifikaattikokeeseen! . Vastuuhenkilö: Virve Prami

CSSIP Certified Information System Security Professional 8 op (120 euroa)

This course is an review course that contains information security concepts and industry best practices, covering the 8 domains of the CISSP Common Body of Knowledge (CBK)®:

 • Security and Risk Management
 • Asset Security
 • Security Engineering
 • Communications and Network Security
 • Identity and Access Management
 • Security Assessment and Testing
 • Security Operations
 • Software Development Security

This course will expand upon your knowledge by addressing the essential elements of those eight domains that comprise a Common Body of Knowledge (CBK)® for information systems security professionals. The course offers a job-related approach to the security process and will prepare you to pass the latest version of the CISSP® exam. Vastuuhenkilö: Virve Prami

Salesforcen ylläpidon perusteet, 8,00 op (120 euroa)                                                                     Kurssilla opetellaan ylläpitämään ja konfiguroimaan Salesforcea. Kurssi perustuu Salesforcen "sertifioitu Salesforce ylläpitäjä" (Salesforce Certified Administrator) sertifikaattiin. Lisätietoja löytyy täältä. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Unix/Linux (perus- ja jatko) 8,00 op (120 euroa)
Unix/Linux-perusteet ja jatko 8 op (selaimella tehtävällä virtuaaliympäristöllä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoituksia, teoriatehtäviä ja harjoituskokeita - tarvitse vain toimivan verkkoyhteyden ja selaimen). Kurssi tähtää sertifikaatteihin LX0-103 ja LX0-104. (kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Tietotekniikan perusteet 5 op (75 euroa)               

Kurssi toteutetaan virtuaaliympäristössä, joka sisältää opetusvideoita, käytännön laboratorioharjoitukset, oppimateriaalin ja harjoitustestit. Tarvitset vain toimivan selaimen ja verkkoyhteyden. Kurssin jälkeen opiskelijalla on valmiudet suorittaa CompTIA A+ 220-901 ja CompTIA A+ 220-902 sertifikaatit, jotka ovat mahdollista suorittaa Metropolian omassa testikeskuksessa (eivät sisälly kurssihintaan). (kurssimateriaali on englanniksi). Vastuuhenkilö Virve Prami.

Advanced Usage of Office Programs 6 ects (90 euros)
The course is delivered in virtual learning environment which includes learning videos, hands-on labs, learning material and practise tests. Course prepares for MOS 2016 (Microsoft Office Specialist Certification. All you need is a web browser and working network connection. Materials are in English. Applications included in the certification are: Word, Excel, PowerPoint, Access and Outlook. Vastuuopettaja: Virve Prami

IT-palveluiden tuottaminen 6,00 op (90 euroa)
Kurssi perustuu ITIL foundation -sertifikaatin sisältöön. Kurssin suoritettuaan opiskelija osaa soveltaa ITIL:stä löytyviä hyviä käytäntöjä tehtävissään sekä kehittää palveluprosessia ITIL:n perusteella.  (kurssimateriaalit ovat englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

Englanninkielen erikoiskurssi: TOEFL-valmennus 5,00 op (75 euroa)

Tule suorittamaan kansainvälinen TOEFL-kielitestiin valmentava kurssi. Kielitesti on kansainvälinen – tunnistettu yli 130 maassa, ja yli 9000 yliopistoa- ja oppilaitosta käyttävät TOEFL-kurssin tuloksia hakukriteereinään. Metropoliassa toteutettu kurssi toimii verkko-oppimisympäristössä, jossa ovat harjoitukset, opetusvideot ja harjoittelukokeet. Kurssi on 100 % etäopiskelua.(kurssimateriaali on englanniksi) Vastuuhenkilö: Virve Prami

Google Apps for Education 3 op (45 euroa)                              

Google Apps on joukko pilvipohjaisia palveluja, jotka mahdollistavat sähköpostin, kalenterin, asiakirjojen, laskentataulukoiden ja esitysten luomisen ja muokkaamisen ilman laite- ja paikkasidonnaisuutta. Google-palvelujen käyttöön tarvitaan vain internetyhteys ja selain. Dokumentit voidaan tallentaa myös omalle koneelle, jolloin niitä voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Materiaalia voidaan jakaa helposti verkkoon muiden kanssa yhdessä muokattavaksi.

Google Apps For Education ‑sovelluskokonaisuus (GAFE) koostuu opetuskäyttöön sovitetuista Google-työkaluista. Niitä ovat Classroom, Drive, sähköposti, kalenteri, dokumentit, taulukot ja esitykset sekä sivustot. Google Apps for Education ja uusi Classroom toimivat mainiosti eri päätelaitteilla (iPad, Android, Microsoft, mobiilit). iPadille on saatavilla omat sovelluksensa kaikkiin keskeisiin Apps for EDU-työkaluihin, myös ylläpitoon.

Koulutus soveltuu kaikille opettajille, kouluttajille ja koulutusten suunnittelijoille, jotka ovat ottamassa käyttöön sähköiset opetuksen työvälineet tai suunnittelevat niiden käyttöönottoa. Kurssin sisältö on Classroom-osiota lukuun ottamatta sama kuin Google Apps for Work -kurssilla. Vastuuopettaja: Ari Moilanen

Google Apps for Work 3 op (45 euroa) 

Google Apps on joukko pilvipohjaisia palveluja, jotka mahdollistavat sähköpostin, kalenterin, asiakirjojen, laskentataulukoiden ja esitysten luomisen ja muokkaamisen ilman laite- ja paikkasidonnaisuutta. Google-palvelujen käyttöön tarvitaan vain internetyhteys ja selain. Dokumentit voidaan tallentaa myös omalle koneelle, jolloin niitä voidaan käyttää ilman internetyhteyttä. Materiaalia voidaan jakaa helposti verkkoon muiden kanssa yhdessä muokattavaksi.

Google Apps For Work sisältää sähköpostin, pikaviestinten ja kalenterin lisäksi kaikki päivittäiseen työntekoon tarvittavat toimisto-ohjelmat. Työntekijät voivat valita sopivimman käyttöjärjestelmän ja laitteet. Kaikki työkalut toimivat myös mobiililaitteilla. Kurssin sisältö on Classroom-osiota lukuun ottamatta sama kuin Google Apps for Education -kurssilla. Vastuuopettaja: Ari Moilanen

System Center Configuration Manager 2012 -käyttö ja hallinta 5 op (75 euroa)

Get detailed instruction and hands-on practice planning and deploying Microsoft System Center 2012 R2 Configuration Manager and its associated site systems. This  course is designed for IT Professionals who are responsible for designing and deploying one or more System Center 2012 R2 Configuration Manager sites and all supporting systems, as well as configuring and managing endpoints in those systems.

You will learn how to plan for the deployment of the central administration site, one or more primary sites and secondary sites, and all associated site systems. You will also learn how to migrate from System Center 2012 Configuration Manager to System Center 2012 R2 Configuration Manager.

This course also helps candidates prepare for Exam 70-243, MCTS: Administering and Deploying System Center 2012 Configuration Manager. Vastuuopettaja Tapio Wikström

Eettinen hakkerointi – Ethical Hacking, 6 op (90 euroa)

Eettisen hakkeroinnin opintojakso valmentaa sertifikaattitesteihin. Kurssi sisältää paljon käytännön harjoituksia. Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa yleisimmät eettiseen hakkeroinnin periaatteet ja hän kykenee toteuttamaan eettistä hakkerointia. Kurssissa on paljon käytännön laboratorioharjoituksia. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä.

Kurssi soveltuu Master-kurssiksi "Master's Programme in Information Technology"-ohjelmassa Metropoliassa (kurssimateriaali on englanniksi).

As the security mindset in any organization must not be limited to the silos of a certain vendor, technologies or pieces of equipment.

This course was designed to provide you with the tools and techniques used by hackers and information security professionals alike to break into an organization. As we put it, “To beat a hacker, you need to think like a hacker”. This course will immerse you into the Hacker Mindset so that you will be able to defend against future attacks. It puts you in the driver’s seat of a hands-on environment with a systematic ethical hacking process:

Establish and govern minimum standards for credentialing professional information security specialists in ethical hacking measures.
Inform the public that credentialed individuals meet or exceed the minimum standards.
Reinforce ethical hacking as a unique and self-regulating profession.
The labs are performed in a protected web-based training environment, Practice Labs.

The course can be included in Metropolia’s Master studies. Course materials are in English.

Vastuuopettaja: Kari Järvi

Verkkoanalysoinnin perusteet Wiresharkilla 3 op (45 euroa)

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa suorittaa verkkoanalysointia ja tehdä tuloksellista vianetsintää. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Opintojakso valmentaa WCNA-sertifikaattiin. Kurssimateriaali on englanniksi.

Wireshark (formerly “Ethereal”) has become the de facto industry standard open source product for network analysis, troubleshooting and security. Wireshark network analyzer is quickly becoming the industry standard. The Wireshark Certified Network Analyst Test (WCNA) recognizes knowledge of network sniffing and analysis using Wireshark, as well as TCP/IP network communications, network troubleshooting and network security. To achieve this credential, candidates must pass one multiple-choice exam. The labs are performed in a protected web-based training environment, Practice Labs. Course materials are in English.

Vastuuopettaja: Kari Järvi

Core Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013 (70-331), 6 op (90 euroa)

Microsoft SharePoint on palvelinsovellus, jonka avulla hallitaan web-sivustoja ja niiden sisältöjä. Tämä kurssi on tarkoitettu kaikille SharePointin käytöstä ja käyttöönotosta kiinnostuneille. Kurssilla opitaan sivustojen, dokumenttien ja sisältöjen luonti ja hallinta sekä ryhmätyöskentely organisaation muiden henkilöiden kanssa. Kurssi valmentaa Microsoftin sertifikaattiin 70-331.

Esitietovaatimuksina ovat Microsoft Office ‑perusteet ja Windows-käyttöjärjestelmien perusteet (ml. Server 2012).

(Kurssi opiskellaan itseopiskeluna. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.)

Vastuuopettajat: Kari Järvi

Advanced Solutions of Microsoft SharePoint Server 2013, remote/etäopetus 6 op (90 euroa) (ei tarjolla Metropolian tutkinto-opiskelijoille)

This course examines how to plan, configure, and manage a Microsoft SharePoint Server 2013 environment.  

Special areas of focus include implementing high availability, disaster recovery, service application architecture, Business Connectivity Services, social computing features, productivity and collaboration platforms and features, business intelligence solutions, enterprise content management, web content management infrastructure, solutions, and apps. The course also examines how to optimize the Search experience, how to develop and implement a governance plan, and how to perform an upgrade or migration to SharePoint Server 2013.

This course will help you understand the objectives and competencies required by the MCSE/MSCM: 70-332 certification.

Vastuuopettajat: Kari Järvi

Windows 10 -käyttö ja hallinta (Configuring Windows 10 Devices, 20697-1/2), 6 op (90 euroa)

This course is intended for IT professionals who administer and support Windows 10 desktops, devices, users, and associated network and security resources. The networks with which these professionals typically work are configured as Windows Server domain-based environments with managed access to the Internet and cloud services. Students who seek certification in the 70-697: Managing Windows 10 Devices exam also will benefit from taking this course.

Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssimateriaalit ja harjoitusohjeet ovat pääosin englannin kielellä.

Vastuuopettajat: Kari Järvi

Installing and Configuring Windows 10, 70-698), remote/etäopetus, 6 op (90 euros)

Kurssilla opitaan asentamaan ja määrittämään Windows 10 ­‑käyttöjärjestelmä Windows Server AD DS ‑toimialueympäristössä. Sisältöön  kuuluvat muun muassa järjestelmän asentaminen, kustomointi, palauttaminen ja tietoturva. Opiskelijat tekevät harjoitukset selaimen avulla suojatussa verkkopohjaisessa virtuaaliympäristössä. Kurssi valmentaa Microsoft-sertifikaattiin 70-698.

Esitiedot Kurssit Windows 10 -käyttö ja hallinta (20697-1: Installing and Configuring Windows 10) and Windows 10 ‑ylläpito (20697-2: Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services) tai vastaavat tiedot.

This course is intended for IT pros who are seeking certification in the 70-698 Installing and Configuring Windows 10 exam. These professionals typically administer and support Windows 10 devices in corporate, Windows Server domain-based environments with managed access to the Internet and cloud services.

Prerequisites Windows 10 -käyttö ja hallinta (20697-1: Installing and Configuring Windows 10) and Windows 10 ‑ylläpito (20697-2: Deploying and Managing Windows 10 Using Enterprise Services).

Earning the MCSA: Windows 10 certification validates your skills configuring devices running Windows 10. This foundational certification proves that you have the core skills to understand Windows 10 security and integrate Azure features. This course is a part of requirements for the MCSA: Windows 10 certification.

This course utilizes web-based laboratory exercises. The labs are performed in a web-based training environment, Practice Labs.

Contact  Kari Järvi

SQL-tietokantapalvelimen perusteet 6 ECTS (90 euros)

SQL-tietokantapalvelimen perusteet 6 op -kurssi valmentaa 70-761 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan käytännön harjoituksia tehden tiedon käsittelyä Transact-SQL:llä, tehdään tietokantakyselyitä kehittyneemmillä Transact-SQL-komponentilla sekä ohjelmoidaan tietokantoja Transact-SQL:lla. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi). Vastuuopettaja: Virve Prami

SQL-palvelimen tietokannan kehittäjä 6 op (90 euroa)

SQL-palvelimen tietokannan kehittäjä 6 op -kurssi valmentaa 70-762 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan käytännön harjoituksia tehden tietokannan objektien suunnittelua ja implementointia, ohjelmoitavien objektien implementointia, tietokannan samankaltaisuuden hallintaa sekä tietokannan objektien ja SQL infrastruktuurin optimointia. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

SQL-palvelimen tietokannan infrastruktuurin ylläpito 6 op (90 euroa)

SQL-palvelimen tietokannan infrastruktuurin ylläpito 6 op -kurssi valmentaa 70-764 sertifikaattiin. Kurssilla opiskellaan dataan pääsyn konfigurointia ja sen auditointia, varmuuskopiointi ja tietokantojen palautusta, SQL-palvelimien instranssien hallintaa ja monitorointia sekä korkean käytettävyyden asioita. Harjoitukset tehdään verkkoon webbiselaimen avulla hyödyntäen verkossa olevia virtuaalikoneita. (materiaali englanniksi) Vastuuopettaja: Virve Prami

Introduction to ASP.NET Web Forms 5 ECTS (75 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with ASP.NET Web Forms as one of the most powerful server-side Web application framework. After passing this course, the student will have sufficient knowledge and understanding over characteristics, abilities, and features of ASP.NET and .NET Framework. The students will be able to create a whole new project and work with all the major ASP.NET server controls. To finalize the getting best out of ASP.NET features, the students will be familiar with user controls, state management, master pages. Finally, by understanding the difference between dynamic and static applications and websites, the students will be able to have the knowledge of creating dynamic applications and websites.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Search Engine Optimization (SEO) 5 ECTS (75 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with process of Search Engine Optimization (SEO) and learn to affect the visibility of a website or a web page in search engines results to increase the number of visitors coming from search engines. SEO is one of the most practical concepts of web development. After passing this course, the student will be able to analyze the SEO status of a web application and provide solutions to empower such web application in SEO concepts.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering the Fundamentals of RESTful API Design  (90 euros)

Designing APIs for use over the web is a key part of most web development projects these days. Knowing the best way to design them with longevity, testability and reliability in mind is important. The goal of this course is for the student to be familiar with APIs, the concept of API Design and what is essential to design of an API-based solution. By explaining API Design steps and API Design approaches, the student will be familiar with all these concepts in a practical way. Then the student will be familiar with different API styles, and obtain a deeper level of knowledge about REST and its key difference and advantageous over the other styles. Finally, the student will understand security and performance concerns.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments, quiz and projects.  Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Developing Modern Web Platforms (HTML,CSS,JS) 15 ECTS (225 euros)

The goal of this course is for the student to be familiar with required technologies to develop modern web platforms. After passing this course, the student will be able to select between primary technologies in web designing to work with them, and also develop projects and websites using such technologies. The student will be introduced to HTML as a markup language for describing web documents, and then will be familiar with CSS to apply styles on HTML elements, and finally learn JavaScript as an interpreted language to add dynamic functionalities to web applications. Together, they are among the essential technologies of World Wide Web content production.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project.

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Responsive Web Applications with Bootstrap & CSS (8 ECTS) (120 euros)                                  Nowadays, developing mobile-first web applications is a necessary approach. Not only the websites need to be fully functional, but also the User Experience and User Interface need to be fully compatible to the web standards. In this course, the student gets familiar with Bootstrap as one of the most powerful and popular CSS frameworks, and will be able to get the best out of various features and functionalities of such framework to develop elegant and responsive web applications.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos and content made for this course. The student will pass this course after submitting required assignments, quiz and projects. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Mastering Version Control with Git 6 ECTS (90 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with the concept of Version Control and the advantageous of using such systems in software development. Then the student will be fully introduced to Git as one of the most powerful and popular version control systems. After passing this course, the student will be able to work in teams of development and fully be able to participate simultaneously in order to add features to a software developing project in parallel with other team members. Finally, the student will get familiar with Github as a web-based Git repository hosting service.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Developing Chatbots using Microsoft Bot Framework (6 ECTS) (90 euros)
The goal of this course is for the student to be familiar with Microsoft Bot Framework as one of the widely used chatbot frameworks. After passing this course, the student will be able to understand different components of the framework and will be able to build intelligent chatbot using LUIS a NLU service by Microsoft and connect with different communication channels like Facebook, Website, slack etc. And also, will be able to deploy chatbot to production and get an idea about managing bot using Azure services.

This course is 100% virtual thanks to the comprehensive tutorial videos made for this course.

The student will pass this course after submitting required assignments and project. 

Vastuuopettaja: Farhad Eftekhari

Takaisin ylös

Opintomoduuleja sekä yksittäisiä kursseja

e-lomake Tieto- ja viestintätekniikan NonStop -virtuaalitarjonnan opintomoduuleihin, kts. Peruutusehdot. Alla mainittujen opintomoduuleiden alta on mahdollista valita myös yksittäisiä kursseja. Huom! Olet ilmoittautuessasi välittömästi sidottu maksuun.

Opintojaksokuvaukset kts. Ohje opintojen kuvausten katsomiseen

1. Tietoverkkojen yleisiä ammattiaineita (II) 32 op (15 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: Ilmoittautuminen Viopessa osoitteessa: metropolia.viope.com  Vastuuopettaja: Virve Prami

- Olio-ohjelmointi (C++), 3 op
- SQL-perusteet, 3 op
- Python-ohjelmointi, 3 op
- SQL ja relaatiotietokannat, 3 op
- PHP-ohjelmointi, 3 op
- C-ohjelmointi, 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (Java), 3 op
- Ohjelmoinnin perusteet (C++), 3 op
- Ruby-ohjelmointi, 4 op
- C#-ohjelmointi, 4 op

2. Tietoverkkojen perusopintoja (I) 27 op (15 euroa / op) sisältäen seuraavat kurssit: (kurssimateriaalit ovat englanniksi), lukuun ottamatta kurssia Tietoturvallisuuden perusteet jonka materiaali on suomeksi

 • Tietoturvaratkaisut 6 op Vastuuhenkilö: Markku Tinttunen
 • Tietotekniikan perusteet, 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tietoturvallisuuden perusteet, 3 op Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tiedonhallinnan perusteet, 5 op   Vastuuhenkilö: Virve Prami
 • Tietoturvaratkaisut SSCP, 8 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Alla mainittujen kurssien kurssikuvaukset löytyvät täältä

LASKUTUS 15 euroa/op

Kurssimateriaalit ovat suomeksi

 • Excel-perusteet. 3 op Vastuuopettaja: Tapio Wikström
 • Excel-jatkokurssi, 3 op Vastuuopettaja: Tapio Wikström
 • WordPress sisällönhallintajärjestelmä 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

Kurssimateriaalit ovat sekä suomeksi että englanniksi

 • Microsoft Windows PowerShell, 5 op  Vastuuhenkilö: Kari Järvi  
 • Mikroprosessorit, 5 op Vastuuhenkilö: Kari Järvi

 Kurssimateriaalit ovat englanniksi Vastuuhenkilö: Virve Prami

 • Excel Basics 3 op Vastuuhenkilö: Tapio Wikström
 • Windows-palvelimen asennus ja konfigurointi 6 op (sertifikaatti 70-710, Windows Server 2016) 
 • Palveluiden konfigurointi Windows-palvelimessa, 6 op (70-711, Windows Server 2016)
 • Microsoft SQL Business intelligence (BI) ratkaisut, 5 op
 • Project Management Software, 5 op Vastuuhenkilö Janne Salonen  
 • Tiedonhallinnan perusteet / Introduction to Data Management 5 op Vastuuhenkilö: Virve Prami

 

English Offering

Takaisin alkuun