Kapellimestari Mikko Franck lahjoitti jälleen Metropolialle

23.05.2018

Lehtorimme esittelivät Mikko Franckille kliinisen hoitotyön luokkia ja antoivat ohjeita vauvanhoidossa. Kuvassa vas. Riikka Kukonlehto-Sihvonen, Mikko Franck ja Maarit Kärkkäinen.

Metropolian sosiaali- ja terveysalalla ollaan iloisia Franckin lahjoituksesta. Kuvassa vas. Maarit Kärkkäinen, Päivi Rimpioja, Mikko Franck, Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Riitta Konkola. Kuvat Ulla Timonen.

Kapellimestari Mikko Franck piipahti tiistaina 22. toukokuuta Helsinkiin ja teki toistamiseen merkittävän lahjoituksen Metropolialle, tällä kertaa sosiaali- ja terveysalalle.

Lahjoitusta edelsi kaksi vierailua ammattikorkeakoulussa. Toukokuun alussa hän tutustui Metropolian kampuksiin, koulutusaloihin ja 17 eri tutkinto-ohjelman opetukseen Espoossa, Helsingissä ja Vantaalla. Huhtikuussa hän piti Ruoholahdessa oopperamusiikin mestarikurssin yhdessä Kansallisoopperan taiteellisen suunnittelupäällikön, pianisti Rilla Kyykän kanssa.

”Metropolian monipuolisuus tekee siitä kiinnostavan korkeakoulun. Osaamista on laidasta laitaan, jolloin alojen väliset kohtaamiset ja uudet näkökulmat mahdollistuvat”, Ranskan radion filharmonisen orkesterin ylikapellimestarina ja taiteellisena johtajana toimiva Franck sanoo. ”Tiivis vierailupäivä Metropoliaan oli kuin elämysmatka. Sain tutustua sellaisiin aloihin, joita en tiennyt siellä opetettavankaan: koneoppimiseen, pelisuunnitteluun, media-, talo- ja ympäristötekniikkaan, robottibusseihin, opiskelijoiden design-toimistoon sekä kuntoutuksen lisäksi muuhunkin sosiaali- ja terveysalaan. Uudesta vierailupäivästäkin ehdittiin jo sopia, sillä paljon jäi vielä näkemättä.” Franckin mukaan vierailusta välittyi opettajien innostus ja ylpeys omasta alasta ja sen merkityksestä yhteiskunnassa.

Erityisen vaikuttuva kokemus Franckille oli tutustuminen kliinisen hoitotyön luokkiin ja lastenhoidon opetukseen. Lehtorit Riikka Kukonlehto-Sihvonen ja Maarit Kärkkäinen vetivät opintojaksoa, jossa pienten aidon näköisten nukkien parissa harjoiteltiin eri toimenpiteiden tekemistä lapsipotilaille. ”Kuinka tärkeää onkaan, että tällaiset sydämelliset ja empaattiset ammattilaiset opettavat tulevaisuuden sairaanhoitajia ja välittävät ihailtavan asenteensa uusille opiskelijasukupolville”, hän korosti. ”Tiedän kokemuksesta, että sairaalassa oleminen on lapsille rankkaa. Oli hyvä nähdä, miten huolellisesti heille tehtäviä toimenpiteitä harjoitellaan ensin simulaatio-opetuksena.”

”Kiitän mitä lämpimimmin tuesta, lahjoituksista ja siitä, että Mikko Franck on aidosti kiinnostunut tekemästämme työstä. Hän on nähnyt toimintamme ytimeen ja ymmärtänyt näkemänsä”, toimitusjohtaja-rehtori Riitta Konkola sanoi. Myös kaikkien Metropolian opettajien mielestä oli ilo esitellä ammattikorkeakoulua karismaattiselle vieraalle: ”Mikko Franck on upea ihminen, joka selvästikin välittää nuorten tulevaisuudesta.”

Lue lisää

Mikko Franckin lahjoitus Metropolian musiikin koulutukseen  

Metropolian koulutustarjonta  

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan Muutamme maailmaa -varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. lahjoita.metropolia.fi

Lisätietoja

Riitta Konkola
toimitusjohtaja-rehtori
riitta.konkola metropolia fi
puh. 050 5486 069

Tuire Ranta-Meyer
johtaja, yhteiskuntasuhteet
tuire.ranta-meyer metropolia fi
puh. 050 526 2002


Muuta maailmaa kanssamme

Tule mukaan muutosta vauhdittavaan varainhankintakampanjaamme. Lahjoita euro, joka tukee yhteistä tulevaisuuttamme. Kiitos lahjoituksesta!

metropolia.fi/lahjoita


STEK ry tukee Myllypuron kampuksen kehittämistä

21.06.2018

Sähköturvallisuuden edistämiskeskus ry (STEK) tukee parhaillaan valmistumassa olevan Myllypuron kampuksen kehittämistä myöntämällään apurahalla.
Talotekniikan koulutuksessa on jo lähdetty kehittämään valmiuksia kerätä k...

Lue lisää

Granlundilta 30 000 euron lahjoitus tekniikan koulutuksen kehittämiseen

20.06.2018

Granlund Oy, kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijakonserni, on lahjoittanut 30 000 euron tekniikan alan koulutuksen kehittämiseen Metropoliassa.
”Meille tulee Metropoliasta paljon hyviä ammattilaisia. Olemme erittäin tyytyväisiä yhteistyöhön esimerki...

Lue lisää

Woman and the Sea valittu mukaan LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin!

19.06.2018

Jemina Jokisalon käsikirjoitus Woman and the Sea (suomeksi Herttaässä) on valittu LA Screenwriting Labiin Yhdysvaltoihin. Woman and the Sea on Jokisalon alkuperäisideaan pohjautuva tragikoominen tarina kolmesta eri-ikäisestä naisesta, joiden elämät epäonn...

Lue lisää

Henry Fordin Säätiöltä lahjoitus Metropolialle

15.06.2018

Metropolian tekniikan koulutusala on saanut Henry Fordin Säätiöltä 30 000 euron lahjoituksen. 70 vuotta sitten perustettu säätiö oli Suomessa ensimmäinen, joka ryhtyi tukemaan moottoroitua liikennettä ja koneellista maataloutta. Sen jälkeen se on tuk...

Lue lisää

14.06.2018

10 Days 100 Challenges ohjelmassa monialaiset tiimit ratkovat yritysten haasteita

10 Days 100 Challenges on Suomessa tänä keväänä toista kertaa toteutettava kaksi viikkoa kestävä yhteiskehittämisen ohjelma, joka on käynnissä Espoon Otaniemessä 4.-15.6. Tässä ainutlaatuisessa 10 päivää kestäväss&a...

Lue lisää

08.06.2018

Valmentavasta valmiiksi-kevätseminaarissa pohdittiin valmentavan koulutuksen suosituksia

Opetus- ja kulttuuriministeriön rahoittama maahanmuuttajien korkeakouluopintoihin valmentavan koulutuksen kehittämishanke Valmentavasta Valmiiksi kokosi aamupäiväseminaariin maanantaina 4.6.2018 Metropolian Bulevardin kampukselle viisikymmentä osallistujaa.
Seminaariin osallistu...

Lue lisää
Kolme naista paneelikeskustelussa: Leila Salonen, Ulla Kiuru ja Susanna Kallama.

07.06.2018

Kuka tuottaa sote-palvelut vuonna 2020?

Maakunta- ja sote-uudistus aiheuttavat toteutuessaan muutoksia toimijoiden rooleihin ja tehtäviin. Kuka ostaa, maksaa ja tuottaa erilaiset terveys- ja hyvinvointipalvelut? Sitran ja Metropolian järjestämässä kolmannessa Soteuttamo-tilaisuudessa 30.5.2018 mietittiin, miten sote-pa...

Lue lisää


1 - 7 / 1548

Tilaa uutiset RSS-syötteenä

 

Uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje

Tilaa Metropolian uutiskirje, joka ilmestyy 4-6 kertaa vuodessa.

Uutiskirjeet 2018

Uutiskirjeet 2017

Uutiskirjeet 2016

Uutiskirjeet 2015