Valitse sivusto

Metropolia.fi / Hae opiskelijaksi / Opinto-opas / Wiki / Vuosikertomus / Blogit

Kulttuurituotanto, päivätoteutus

Päivä / Monimuoto / Ylempi AMK

Tutkintonimike: kulttuurituottaja (AMK)
Kesto: 4 vuotta
Laajuus: 240 opintopistettä
Aloituspaikat: 42
Opetuspaikka: Hämeentie 161, Helsinki

Hakuaika:
Kevään 2015 yhteishaku: 17.3.—9.4.2015.

Kulttuurituotannon opiskelu Metropoliassa on liiketaloudellisesti painottunutta ja tähtää työelämän arvostamaan yksilölliseen ammattitaitoon. Opiskelija erikoistuu tiettyyn kulttuurialaan, tuotannon alueeseen tai kohderyhmään.

Opinnot perehdyttävät kulttuurintuntemukseen, kulttuurin rahoitukseen ja taloushallintoon, markkinointiin ja tiedotukseen, juridiikkaan, johtamis- ja ryhmätyötaitoihin, kansainvälisyyteen, yrittäjyyteen, viestintä- ja mediataitoihin, kulttuuriproduktioiden tuotantoprosesseihin, alan tutkimusmenetelmiin sekä tietoteknisten sovellusten käyttöön.

Kulttuurituottaja on kulttuurihankkeiden mahdollistaja, joka organisoi ja johtaa tuotannollista toimintaa. Tuottaja vastaa siitä, että kulttuuritapahtuma tai -palvelu suunnitellaan hyvin ja toteutetaan realistisesti ja että se tavoittaa asiakkaansa sekä saavuttaa taiteelliset päämääränsä.

Metropoliasta valmistuneet kulttuurituottajat toimivat kulttuurin liiketoimintaan, tuotteistamiseen ja organisointiin liittyvissä tehtävissä mm.

  • kulttuurialan palveluiden kehittäjänä ja toteuttajana
  • kulttuuri- ja liikuntajärjestöissä
  • julkisen sektorin kulttuuritehtävissä
  • kulttuurialan yrittäjänä
  • tapahtumien ja festivaalien tuottajana
  • tapahtumatuotantoyrityksissä
  • mainos- ja media-alalla
  • yhteisöjen rakentajana ja aktivoijana

Metropolia tarjoaa ainutlaatuisen oppimisympäristön maan suurimpana ja monipuolisimpana kulttuurialan oppilaitoksena. Tiukalla karsinnalla valituilla tuottajaopiskelijoilla on hyvä kulttuurituntemus, sujuvat matemaattiset ja kielelliset taidot sekä vahva taipumus organisaatiotehtäviin.

Opinnot sisältävät myös vapaasti valittavia aineita, sivuaineen, työssäoppimisjaksoja sekä opinnäytetyön. Opiskelu Metropoliassa mahdollistaa ammattiprofiilin syventämisen sivuaineen avulla.

Toteutustapa

Mikäli sinulla on kaksi vuotta työkokemusta tai harkinnanvaraisen haun puitteissa muuta kokemusta työelämästä (esimerkiksi vapaaehtoistyöstä), voit parantaa sisäänpääsymahdollisuuksiasi hakemalla koulutukseen myös aikuisopiskelijana.

Aikuisopiskelijat ja nuorten koulutuksen opiskelijat integroituvat samoihin päätoimista päiväopiskelua edellyttäviin opetusryhmiin. Kulttuurituotannon koulutusohjelmaan voi hakea sekä nuorten että aikuiskoulutuksen yhteishaussa, jos hakukelpoisuusehdot täyttyvät. Samoilla ennakkotehtävillä ja pääsykokeella voi osallistua molempiin hakuihin.

Mikä ihmeen kulttuurituotanto?

Hakuajat

Syksy 2014

8.–22.9. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot

Kevät 2015

7.–27.1. Englanninkieliset AMK-tutkinnot
17.3.–9.4. AMK-tutkinnot (päivätoteutus ja monimuotototeutus) ja ylemmät AMK-tutkinnot (suomi ja englanti)

Kokemuksia Metropoliasta

Kokemuksia Metropoliasta

"Koulutus antaa mielestäni hyvät valmiudet työelämään omatoimisille ja sitkeille tyypeille."
- Emilia, Elokuvan ja television koulutus

OPISKELIJOIDEN KERTOMUKSIA →

Ajankohtaista

 

 

 

Uutisarkisto →

Metropolia Ammattikorkeakoulu - Yhteisö, uudistaja ja kumppani


Metropolia on pääkaupunkiseudulla toimiva kansainvälinen ja monialainen ammattikorkeakoulu. Koulutamme kulttuurin, liiketalouden, sosiaali- ja terveysalan sekä tekniikan asiantuntijoita ja kehittäjiä.

Metropolia muodostaa yhteisön, jossa erilaiset ihmiset ja maailmat kohtaavat ja joka synnyttää oivalluksia ja osaamista työhön ja hyvinvointia elämään.