Arabian kampus - Luovien tekijöiden kulttuurikampus

Metropolian Arabian kampus Helsingin Arabianrannassa tuo yhteen eri kulttuurialojen tekijät. Urbaani kulttuurikampus on ideoiden ja tarinoiden areena. Se jatkaa Arabian alueen taideteollista historiaa ja luo rohkeasti uutta.

Metropolian kulttuurialojen toimintojen keskittymisen myötä Arabian kampukselle korkeakoulustamme on tullut entistä merkittävämpi toimija Arabianrannan kaupunginosan profiloitumisessa Helsingin luovien alojen kaupunginosana.

Betonirappuset Soivan aulaan, mustat seinät ja kullanväriset kaiteet.

Soiva - musiikin uudisrakennus osana Arabian kampusta

Soiva yhdistää musiikin ammattikorkeakoulutuksen, ammatilliset opinnot, musiikin harrastajat ja musiikkileikkikoulun soittamisesta ja laulamisesta studiotyöskentelyyn ja tuottamiseen. Yhteisöllisyyttä korostava tilasuunnittelu mahdollistaa uudenlaiset kohtaamiset oppilaitosten välillä sekä opiskelijoiden ja opettajien kesken.

Soiva liittyy saumattomasti Arabian kampukseen. Soivaa käyttävät yhteistyössä Metropolia ja Pop & Jazz Konservatorio.

Tutustu Soivaan

360-virtuaaliesittely

Arabian kampuksen virtuaaliesittelyssä voit pyörittää kuvaa hiirellä 360 astetta ja navigoida nuolilla seuraavaan tilaan.

Arabian kampuksen näyttelyaula, jossa on esillä opiskelijoiden suunnittelemia peittoja.

Luova Dimensio - Kulttuuri- ja luovien alojen yhteistyöalusta Arabian kampuksella

Arabian kampuksen kahvila.Luova Dimensio avaa Metropolian luovien tekijöiden kampusta Arabian kaupunginosassa lokaaliksi kohtaamispaikaksi kutsuen luovan ja ilmiölähtöisen tekemisen äärelle asukkaita, yrityksiä, opiskelijoita ja korkeakoulun henkilöstöä.

Luova Dimensio kytkeytyy Älykäs ja luova kaupunki -innovaatiokeskittymän toimintaan.

Tutustu Luovaan Dimensioon

Arabian kampuksen toimijat

Demoni ry - kulttuurialan opiskelijayhdistys

Peritia Vestio ry - vaatetusalan opiskelijayhdistys

Kulkuyhteydet

Arabian kampus sijaitsee Arabia135-korttelissa Helsingin Arabianrannassa Hämeentien varrella Arabiankadun ja Muotoilijankadun välissä. Pääsisäänkäynnin osoite on Hämeentie 135 D, Helsinki. Korttelin A-sisäänkäynnin kautta pääsee Metropolian kirjastoon ja Helsinki XR Centeriin. Soivan sisäänkäynti on Muotoilijankadun puolella. Kampuksen pohjapiirros löytyy kampukselta opasteista sekä Oma-intranetistä.

Kuvan sisältö avattu sivun tekstissä kuvan yläpuolella.

Kampukselle pääsee Helsingin keskustasta autolla noin 10 minuutissa, julkisilla liikennevälineillä vajaassa 30 minuutissa ja polkupyörällä noin 25 minuutissa.

Tarkemmat tiedustelut

Kampuskoordinaattori Mira Simsiö
p. 040 663 2329

Esteettömyys Arabian kampuksella

Saapuminen­­­­

Arabian kampuksella on yksi esteetön autopaikka. Esteetön autopaikka sijaitsee Arabiakeskuksen pääsisäänkäynnin edessä osoitteessa Hämeentie 135 A, Helsinki. Esteetön autopaikka on merkitty sinisellä pyörätuolisymboliopasteella.

Esteettömältä autopaikalta on tasainen kulkuväylä ulkokautta Arabian kampuksen pääsisäänkäynnille osoitteeseen Hämeentie 135 D, etäisyys noin 150 metriä.

Arabian kampuksen pääsisäänkäynnin edessä ei ole merkitty erillistä paikkaa saattoliikenteelle, mutta pääsisäänkäynnin läheisyydessä on saattoliikenteen mahdollista pysähtyä.

Sisäänkäynti

Pääsisäänkäynti on esteetön. Pääsisäänkäynnin ovissa on sähköinen avausmekanismi. Sisäänkäynnin edusta on tasainen.

Sisätilat

Aulapalvelu sijaitsee heti pääsisäänkäynnin tuulikaapin jälkeen aulassa vasemmalla puolella. Aulapalvelun pisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Arabian kampus on liikkumisympäristön näkökulmasta esteetön. Kaikkiin tiloihin on esteetön kulku. Arabian kampukselta löytyy useampi hissi ja jokaiseen kerrokseen on hissiyhteys. Saavuttaessa aulaan, lähin hissi sijaitsee aulapalvelusta loivasti vasemmalle.

Opetustiloissa ei ole induktiosilmukoita.

Esteetön wc

Esteettömät wc-tilat löytyvät P- ja 2–4-kerroksista. P-kerrokseen pääsee hissillä ilman kulkutunnistetta. Alla tarkemmat tiedot kahdesta esteettömästä wc-tilasta.

P-kerroksen esteettömässä wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm wc-istuimen molemmilla puolilla. Tukikaiteet on kiinnitetty wc-istuimeen.

2. kerroksen esteettömässä wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm wc-istuimen molemmilla puolilla. Tukikaiteet on kiinnitetty wc-istuimeen.

Lisätietoja Arabian kampuksen esteettömyydestä

Aulapalvelut:
p. 040 579 8403
aulapalvelut.arabia [at] metropolia.fi (aulapalvelut[dot]arabia[at]metropolia[dot]fi)

Sijainti kartalla

Muuta

Eläimiä ei saa tuoda kampukselle. Poikkeuksena palveluskoirat.

Muut kampukset

Karamalmin kampus

Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus sijaitsee Espoon Karamalmilla.

Myllypuron kampus

Helsingin Myllypuroon on valmistunut uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus.

Myyrmäen kampus

Myyrmäen kampuksella työskennellään vihreän teknologian ja bisneksen ytimessä.