Koronavirustilanteen vaikutus toimintaan kampuksilla

Koronavirustilanne vaikuttaa Metropolian toimintaan myös kampuksilla. Kampuksilla noudatetaan turvatoimia- ja järjestelyitä.

Tutustu koronaohjeisiin.

Koronarokotukset Myllypuron kampuksella

Metropolia avaa Helsingin kaupungin käyttöön koronarokotuspisteen Myllypuron kampukselle D-talon ensimmäiseen kerrokseen 1.2.2021. Ajanvarauksella rokotukseen tulevat käyttävät D-talon sisäänkäyntiä. Muut vierailijat käyttävät rokotustoiminnan ajan C-talon sisäänkäyntiä. Henkilökunta ja opiskelijat käyttävät A-talon sisäänkäyntiä. Kulku D- ja C-talon ensimmäisten kerrosten välillä on väliaikaisesti suljettu. Lue lisää koronarokotuksista Helsingin kaupungin sivuilta.

360-virtuaaliesittely 

Myllypuron kampuksen virtuaaliesittelyssä voit pyörittää kuvaa hiirellä 360 astetta ja navigoida nuolilla seuraavaan tilaan.

Kuva Myllypuron kampuksen aulasta virtuaalikierroksen näkymässä.

Kulkuyhteydet Myllypuron kampukselle

Myllypuron kampus sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien varrella Itä-Helsingissä.

Metro

Myllypuroon pääsee parhaiten metrolla, 16 minuuttia Rautatientorilta ja 2 min Itäkeskuksesta. Valitse Myllypuron asemalla uloskäynti A Orpaanporras.

Bussi

Bussireitit löytyvät HSL:n reitti- ja aikataulupalvelusta. Esim bussi 506 ja Kehä 1:n pitkin kulkevat bussit.

Polkupyörä

Pyöräparkki on kampuksen edustalla Liikuntamyllyn ja metroaseman puolella.

Pysäköinti

Maksuttomia pysäköintipaikkoja on jonkin verran kadunvarsilla ja lähialueen liikuntahallien yhteydessä. Maksullista pysäköintiä löytyy vieressä sijaitsevan Liikuntamyllyn takaa ja Myllypuron ostarin alta.

Kaksi pysäköintipaikkaa liikuntaesteisille on Liikuntamyllyn pysäköintialueella, joka sijaitsee Liikuntamyllyn ja Kehä 1:n välissä.

Kartta

Muuta

Eläimiä ei pääsääntöisesti saa tuoda kampukselle.

Myllypuron kampuksen rakentaminen

Kampuksen ensimmäinen vaihe, A-talo, otettiin käyttöön tammikuussa 2019. Kampukselle muutti noin 3000 opiskelijaa ja 250 työntekijää. Kampuksen toisen vaiheen B-, C- ja D-talot avattiin tammikuussa 2020.

Rakennuksen noin 40 000 huoneistoneliömetriä sijoittuvat tiiviisti tontille liikuntakeskus Liikuntamyllyn ja Kehä 1:n kupeeseen osin metroradan päälle. Pääosin kuusikerroksisen rakennuksen alle on valmistunut paikoitustiloja henkilöstön ja vieraiden käyttöön.

Kampuksella on koulutustoimintaan tarvittavia liikunta-, terapia- ja laboratoriotiloja. Modernit kirjaston palvelut sekä Terveys- ja hyvinvointipalvelut tulevat myös asukkaiden käyttöön.

Kampuksen rakentaminen ajoittui vuosille 2016-2019. Kampuksen peruskivi muurattiin syyskuussa 2016, ja louhinta- ja maanrakennusurakat valmistuivat helmikuussa 2017. Rakentamista jatkoivat YIT Rakennus Oy ja taloteknisiä töitä Quattroservices Oy. Kampuksen A-talon rakentaminen eteni harjakorkeuteen joulukuussa 2017, ja A-talo avattiin käyttöön tammikuussa 2019. Loppuosa kampuksesta, B-, C- ja D-talot, luovutettiin Metropolialle 17.10.2019 ja avattiin opiskelijoille ja yleisölle tammikuussa 2020.

Faktat

  • laajuus n 41 000 htm2, 56 000 brm2
  • rakennuttaja Kiinteistö Oy Myllypuron kampus / Helsingin kaupunki
  • päätetty Helsingin kaupungin valtuustossa 5.5.2015
  • kustannusarvio 165 M€
  • valmistuminen kahdessa vaiheessa 11/2018 ja 10/2019
  • käyttöönotto vaiheittain 2018-2020
  • pääsuunnittelija Rainer Mahlamäki
  • suunnittelu: Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki ja Arkkitehtitoimisto Lehto Peltonen Valkama Oy

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
simo.hoikkala [at] metropolia.fi

Muut kampukset

Arabian kampus

Luovien tekijöiden kampus Helsingin Arabianrannassa tuo yhteen kulttuurialojen tekijät. 

Karamalmin kampus

Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus sijaitsee Espoon Karamalmilla.

Myyrmäen kampus

Myyrmäen kampuksella työskennellään vihreän teknologian ja bisneksen ytimessä.