Turbiini Myllypuro Yrityshautomo

Turbiini yrityshautomo-ohjelma

Yrityshautomo-ohjelmissa vahvistetaan yrittäjyysosaamista, kirkastetaan uusia yritysideoita ja kehitetään olemassa olevaa yritystoimintaa. Turbiini auttaa liiketoimintaideoita muuttumaan tiimeiksi, toiminimiksi ja kasvuyrityksiksi. Myllypuro Turbiini toimii Myllypuron kampuksella.

Toiminnassa hyödynnetään kumppanuusverkoston osaamista. Tämä toteutuu yhteistyössä sparraajien, Metropolian asiantuntijalehtoreiden sekä pääkaupunkiseudun yritystoiminnan kehittämisen parissa toimivien yhteisöjen kanssa.

Osallistujat kirkastavat omaa osaamistaan ja yritysideaansa koko toteutuksen ajan. Turbiinin esihautomo-ohjelman aikana käydään läpi muun muassa yrityksen perustamiseen liittyviä asioita aina kustannuslaskelmista, yritysmuotoihin ja oman asiakasryhmän tunnistamiseen. Tämän lisäksi yrittäjät eri aloilta kertovat uratarinoitaan.

Lähtökohtana on aito tekeminen, yhdessä ihmettely ja verkostojen luominen. Osallistujat saavat yhteisissä sessioissa syötteitä ja poimivat niistä omaan yritysideaansa oleelliset asiat. Yrityshautomossa työskennellään yhdessä eri alojen opiskelijoiden kanssa ja muodostetaan myös tiimejä. Tämä mahdollistaa monipuolista ajatusten vaihtoa ja toisten kannustamista.

Kenelle Turbiini on tarkoitettu:

  • Yrittäjyydestä kiinnostuneille opiskelijoille (amk, yamk ja avoin amk)
  • Sinulla on liiketoimintaidea, jota haluat työstää eteenpäin
  • Sinulla on tuore yritys, jonka kehittämiseen tarvitset tukea
  • Olet yritystoiminnan muutosvaiheessa (omistajanvaihdos)

Valmista yritysideaa ei tarvitse olla! Riittää, kun kiinnostusta yrittäjyyttä kohtaan löytyy.

Mentorointi

Turbiini tarjoaa yrityshautomo-ohjelman lisäksi maksutonta henkilökohtaista sparrausta kattavan asiantuntijatiimin kanssa. Mentorointia tarjoavat sote-alan, luovan alan, tekniikan ja liiketalouden ammattilaiset. Täytä esitietolomake ja me olemme sinuun yhteydessä.

Osallistujien kommentteja

“Loistava mahdollisuus ja turvallinen ympäristö suunnitella ja testata kerrankin perusteellisesti omaa yritysideaa.”

“Vahvisti uskoa, että yrittäjyys voisi olla minunkin tulevaisuuttani.”

“Voisin uskoa, että valtaosa sote-alan opiskelijoista ei hahmota yrittäjyyttä omakohtaisena vaihtoehtona. Tästä näkökulmasta Turbiinin henkilökohtaisuus oli iso plussa: me opiskelijat saatiin työstää ihkaomaa ideaamme, joka kumpuaa aidosti omista mielenkiinnon kohteistamme. Tällainen mahdollisuus pitäisi tarjota kaikille opiskelijoille, eikä vain meille, jotka syystä tai kolmannesta olemme avoimempia ajatukselle yrittäjyydestä.”

Turbiini Myllypuro yrityshautomo-ohjelma syksy 2024

Turbiini Myllypuron yrityshautomoon ovat tervetulleita Metropolian AMK:n ja YAMK:n opiskelijat, joille esihautomo-ohjelma on tarjolla vapaasti valittavissa opinnoissa. Esihautomo-ohjelma on laajuudeltaan 10 opintopistettä.

Ilmoittautuminen alkaa 6.5.2024

Opintojaksojen tunnukset:

  • SX00FJ17-3003 Turbiini Myllypuro yrityshautomo 10 op (AMK opiskelijat)

YAMK-toteutukset:

  • Metropolia Master´s Turbiini - Starting Your Own Business XX00FI68-3003 10 op
  • Turbiini Ideasta yritykseksi S000FM84-3002 (verkkototeutus, YAMK) 5 op
  • Turbiini Yritystoiminnan kehittäminen S000FM85-3002 (verkkototeutus, YAMK) 5 op

Sosiaali- ja terveysalan sekä kiinteistö- ja rakennusalan tutkinto-opiskelijoiden lisäksi myös muut alojen yritystoiminnasta kiinnostuneet henkilöt ovat tervetulleita mukaan. He ilmoittautuvat esihautomoon avoimen amk:n kautta. Osallistuminen on maksutonta.

Opintojakso toteutuu 19.8. - 20.12.2024 pääsääntöisin torstaisin klo 9.00-12.00 Myllypuron kampuksella lähitapaamisina tilassa MPC2010 Myllypurontie 1. Ensimmäisellä ja viimeisellä viikolla tavataan sekä tiistaina että torstaina.

Työpajojen lisäksi kuuluu esihautomo-ohjelmaan yritysideakohtaista sparrausta ja neuvontaa.