Myyrmäen kampus - Vihreän teknologian ja bisneksen kampus

Myyrmäen kampuksella teollinen teknologia ja kansainvälinen liiketalous paiskaavat kättä.

Monikulttuurisella kampuksella työskennellään tiiviisti yritysten kanssa kestävän bisneksen ja kehityksen ytimessä.

Kestäviä ratkaisuja tulevaisuuteen

Metropolian Myyrmäen kampuksella työskennellään vihreän teknologian ja bisneksen ytimessä rakentaen puhtaita ja kestäviä ratkaisuja. Vantaalla sijaitseva valoisa ja rouhea kampus on kiinteä osa nopeasti kehittyvää Myyrmäkeä. Lue lisää kehittyvästä Myyrmäestä Vantaan kaupungin sivuilta

Kansainvälinen liiketalous ja monipuolinen ote teolliseen teknologiaan ovat Myyrmäen kampuksen vahvuuksia. Yhteyksiä monikulttuuriselle kampukselle siivittävät nopeat lähijunayhteydet Helsingin keskustaan ja Helsinki-Vantaan lentokentälle.

Metropolian Myyrmäen avoimella kampuksella yhteisöllisyys kukoistaa. Siellä opiskelijat, henkilöstö ja yritykset työskentelevät tiiviisti yhdessä, oppivat toisiltaan ja kokeilevat rohkeasti uutta.

Myyrmäen kampuksella käy kansainvälinen puheensorina, laboratorioissa kuhisee ja sähköformula hyrisee.

Tule kehittämään kestäviä ratkaisuja tulevaisuuteen!

Opiskelu Myyrmäen kampuksella

Kulkuyhteydet

Myyrmäen kampus sijaitsee Vantaan suurimmassa kaupunginosassa, lähellä Myyrmäen rautatie- ja bussiasemaa sekä ostoskeskus Myyrmannia.

Kampus on Raappavuorentien, Rajatorpantien ja Leiritien välissä. Kampus koostuu kolmesta eri aikaan rakennetusta osasta, joilla on kirjaintunnukset A, B ja C.

Kampukselle on neljä sisäänkäyntiä. Pääsisäänkäynti on Rajatorpantien puolella. Sisäänkäyntejä on lisäksi kampuksen henkilöstön parkkialueelta C- ja A-osiin.

Kuvan sisältö avattu sivun tekstissä kuvan yläpuolella.

Juna

Myyrmäki sijaitsee Kehäradan varrella. Niin Myyrmäen kuin Louhelan asemilta kulkevat I- ja P-junat Helsinkiin ja lentoasemalle. Junat kulkevat noin kymmenen minuutin välein arkisin ja lauantaisin. Aikataulut ja reitit löytyvät HSL:n reitti- ja aikataulupalvelusta.

Bussi

Myyrmäen asema toimii liityntäliikenneterminaalina, josta on bussiyhteyksiä Helsinkiin, Espooseen ja eri puolille Vantaata. Bussireitit löytyvät HSL:n reitti- ja aikataulupalvelusta.

Polkupyörä

Pyöräparkkeja löytyy muun muassa aivan pääsisäänkäynnin edestä.

Pysäköinti

Maksuttomia 4h pysäköintipaikkoja on jonkin verran Energia Areenan luona. Metropolialle kyltitetty parkkialue löytyy myös liikuntakeskus Fressin läheisyydestä (älä käytä Fressin omia paikkoja). Henkilökunnan parkkialue löytyy kampuksen yhteydestä.

Liikuntaesteisten pysäköintipaikat (4 kpl) löytyvät henkilökunnan parkkipaikan yhteydestä.

Esteettömyys Myyrmäen kampuksella

Saapuminen­­­­

Myyrmäen kampuksella on viisi esteetöntä autopaikkaa. Esteettömät autopaikat sijaitsevat henkilökunnan pysäköintialueella, jonne on käynti Leiritien (Leiritie 1, Vantaa) puolelta. Esteettömät autopaikat on merkitty sinisellä pyörätuolisymboliopasteella.

Esteettömät autopaikat sijaitsevat esteettömän sisäänkäynnin läheisyydessä. Esteettömiltä autopaikoilta on tasainen kulkuväylä esteettömälle sisäänkäynnille ja kulku on opastettu pyörätuolisymboliopasteilla.

Sisäänkäyntien edessä ei ole merkitty erillistä paikkaa saattoliikenteelle, mutta pääsisäänkäynnin ja esteettömän sisäänkäynnin läheisyydessä on saattoliikenteen mahdollista pysähtyä.

Sisäänkäynti

Rajatorpantien puolella olevalla pääsisäänkäynnillä on kaksi kynnystä, joiden korkeus on yhteensä n. 5 cm. Sisäänkäynnin ovet ovat raskaat avata.

Esteetön sisäänkäynti sijaitsee pysäköintialueen puolella osoitteessa Leiritie 1, Vantaa. Esteettömän sisäänkäynnin ovissa on sähköinen avausmekanismi. Sisäänkäynnin edusta on tasainen.

Sisätilat

Saavuttaessa rakennukseen esteettömältä sisäänkäynniltä, sijaitsee aulapalvelu suoraan edessä käytävän päässä. Pääsisäänkäynniltä saavuttaessa aulapalvelu sijaitsee heti oikealla. Aulapalvelun pisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Myyrmäen kampus on liikkumisympäristön näkökulmasta esteetön. Kaikkiin tiloihin on esteetön kulku. Myyrmäen kampus koostuu A, - B- ja C-osasta ja jokaisessa osassa on hissi, jolla pääsee kaikkiin kerroksiin. B- ja C-osien hisseissä on automaattisesti avautuvat ovet. A-osan hissin ovi on manuaalisesti avattava.

Opetustiloissa ei ole induktiosilmukoita.

Esteetön wc

A-osassa on yksi esteetön wc-tila ensimmäisessä kerroksessa. B- ja C-osassa on jokaisessa kerroksessa esteetön wc-tila. Alla tarkemmat tiedot kahdesta esteettömästä wc-tilasta, jotka sijaitsevat ensimmäisessä kerroksessa.

A-osassa sijaitsevan esteettömän wc-tilan ovi on 80 cm leveä ja kynnys on n. 3 cm korkea. Wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm wc-istuimen molemmilla puolilla. Tukikaiteet on kiinnitetty lattiaan.

C-osan esteettömässä wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm wc-istuimen oikealla puolella edestäpäin katsottuna. Tukikaiteet on kiinnitetty seinään.

Lisätietoja Myyrmäen kampuksen esteettömyydestä

Aulapalvelu:
p. 040 545 1573
aulapalvelut.myyrmaki [at] metropolia.fi

Kartta

Muuta

Eläimiä ei pääsääntöisesti saa tuoda kampukselle.

Laajennusosa

Syksyllä 2018 valmistuneen laajennuksen myötä Myyrmäen kampuksen tilat ja opiskelijamäärä kaksinkertaistuivat. Opiskelijoita kampuksella on noin 3500 ja henkilöstöä 230.

Laajennuksen maanrakennustyöt alkoivat ensipaalujen iskutilaisuudella 22. huhtikuuta 2016 ja rakentaminen alkoi syyskuussa 2016. Laajennus valmistui syksyllä 2018.

Nelikerroksinen uudisrakennus sijoittuu nykyiselle tontille osittain nykyisen parkkipaikan päälle. Rakennuksessa on runsaasti erilaisia teknisiä tiloja auto- ja konetekniikan sekä sähkö- ja automaatiotekniikan tarpeisiin. Ruokalatilat laajenivat vastaamaan kasvavaa ruokailijamäärää ja kirjasto siirtyi uudisrakennukseen.

Niin kutsuttu A-osa on rakennettu vuonna 1988 ja B-osa vuonna 2002.

Faktat

  • laajennus noin 12 000 htm2
  • rakennuttaja: VTK Kiinteistöt Oy
  • Pääsuunnittelija Kirsti Sivén, Kirsti Sivén & Asko Takala Arkkitehdit Oy
  • kustannusarvio noin 35 M€
  • rakentaminen 2016-2018
  • käyttöönotto elokuu 2018

Lisätietoja

Kampushankkeen projektijohtaja
Simo Hoikkala
p. 050 366 0545
simo.hoikkala [at] metropolia.fi

Muut kampukset

Arabian kampus

Luovien tekijöiden kampus Helsingin Arabianrannassa tuo yhteen kulttuurialojen tekijät.

Karamalmin kampus

Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus sijaitsee Espoon Karamalmilla.

Myllypuron kampus

Helsingin Myllypuroon on valmistunut uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus.