Karamalmin kampus - Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus

Älykkäiden ratkaisujen kehittäjäkampus avattiin Karamalmille Espooseen elokuussa 2019. Kampukselta on hyvät yhteydet yrityksiin ja maailmalle. Täällä projektina on luoda huomisen ratkaisuja älykkään teknologian ja prosessien johtamisen avulla.

Kulkuyhteydet

Karamalmin kampus sijaitsee Espoon Karamalmilla osoitteessa Karaportti 2.

  • Turuntien ja Kehä II:n risteyksen itäpuolella
  • Leppävaarasta vajaat 4 kilometriä länteen
  • Keran rautatieasemalta reilu kilometri eli vartin kävelymatka pohjoiseen
  • Leppävaarasta on hyvät bussiyhteydet kampukselle. Helsingin keskustasta junat A ja U tuovat Leppävaaraan. Katso ajantasaiset juna- ja bussireittien aikataulut HSL:n reitti- ja aikataulupalvelusta
  • Lentoasemalle on matkaa noin 22 km: autolla noin 22 minuuttia.

Esteettömyys Karamalmin kampuksella

Saapuminen­­­­

Karamalmin kampuksella on yksi esteetön autopaikka. Esteetön autopaikka sijaitsee pääsisäänkäynnin (Karaportti 2, Espoo) edessä. Esteetön autopaikka on leveydeltään noin 2.2 m eli esteettömyyssuosituksia kapeampi. Esteetön autopaikka on merkitty sinisellä pyörätuolisymboliopasteella.

Esteettömältä autopaikalta ei ole madallettua kohtaa sisäänkäynnille johtavalle kulkuväylälle siirtymiseen. Sisäänkäynniltä katsottuna parkkipaikan oikeassa reunassa on kuitenkin kohta, jossa reunakivetystä ja kynnystä kulkuväylälle ei ole.

Karamalmin kampuksen pääsisäänkäynnin edessä ei ole merkitty erillistä paikkaa saattoliikenteelle, mutta pääsisäänkäynnin edessä on saattoliikenteen mahdollista pysähtyä.

Sisäänkäynti

Pääsisäänkäynnillä on kaksi kynnystä, joiden korkeus on yhteensä noin 5 cm. Sisäänkäynnin ovissa ei ole sähköistä avausmekanismia. Tarvittaessa ovien avaamiseen saa apua soittamalla aulapalveluun.

Sisätilat

Saavuttaessa rakennukseen pääsisäänkäynniltä, sijaitsee aulapalvelu suoraan edessä. Aulapalvelun pisteellä ei ole induktiosilmukkaa.

Karamalmin kampus on liikkumisympäristön näkökulmasta esteetön. Kaikkiin tiloihin on esteetön kulku. Kampuksella on kolme hissiä ja jokaiseen kerrokseen on hissiyhteys. Hissit sijaitsevat pääsisäänkäynniltä katsottuna vasemmalla. Hissit eivät täysin täytä mitoitukseltaan varsinaisia esteettömyyssuosituksia. Hissikorin leveys on noin 1 m ja syvyys 1.3 m. Kampuksella on lisäksi iso tavarahissi, jonka käyttöön saa tarvittaessa apua aulapalvelulta.

Opetustiloissa E659 ja D550 on induktiosilmukat.

Esteetön wc

Ensimmäisessä ja kuudennessa kerroksessa on esteettömät wc-tilat. Alla tarkemmat tiedot esteettömistä wc-tiloista.

Ensimmäisessä kerroksessa sijaitsevassa esteettömässä wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm wc-istuimen vasemmalla puolella edestäpäin katsottuna. Wc-istuimen läheisyydessä oikealla puolella on käsienpesuallas, joka on noin 40 cm etäisyydellä wc-istuimesta. Tukikaiteet on kiinnitetty wc-istuimeen.

Kuudennessa kerroksessa sijaitsevassa esteettömässä wc-tilassa on vapaata tilaa min. 80 cm oikealla puolella edestäpäin katsottuna. Wc-istuimen läheisyydessä vasemmalla puolella on käsienpesuallas, joka on noin 50 cm etäisyydellä wc-istuimesta. Tukikaiteet on kiinnitetty wc-istuimeen.

Lisätietoja Karamalmin kampuksen esteettömyydestä

Aulapalvelut:
p. 040 545 1572
aulapalvelut.karamalmi [at] metropolia.fi (aulapalvelut[dot]karamalmi[at]metropolia[dot]fi)

Karamalmin kampus kartalla

Muuta

Eläimiä ei pääsääntöisesti saa tuoda kampukselle.

Pohjapiirustukset löytyvät Oma-intranetistä. Paikan päällä on opasteet ja aulapalvelu auttaa löytämään oikeaan tilaan.

Muut kampukset

Arabian kampus

Luovien tekijöiden kampus Helsingin Arabianrannassa tuo yhteen kulttuurialojen tekijät.

Myllypuron kampus

Helsingin Myllypuroon on valmistunut uusi hyvinvoinnin rakentajien kampus.

Myyrmäen kampus

Myyrmäen kampuksella työskennellään vihreän teknologian ja bisneksen ytimessä.