Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylä (Hyvinvointia Myllypurosta) on Myllypuron kampuksella toimiva ihmislähtöinen ja ekosysteemitoimintatapaan nojautuva monialainen oppimis- ja kehittämisympäristö.

Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut -innovaatiokeskittymän yhteistyöalustana toimivassa HyMy-kylässä innovaatiot ja palvelut syntyvät innostavassa yhteistyössä. Autenttisella oppimisympäristöllä mahdollistamme opiskelijoille tulevaisuuden taidot ja työelämälle tarvittavat osaajat.

Oppimisympäristössä harjoitellaan keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä, yksilöllistä palveluiden muotoilua, uusien palveluiden konseptointia sekä innovatiivista kehittämistä. HyMy-kylän toiminta on moniammatillista.

Link to Content

Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu koronavirustilannetta ja viranomaisohjeita aktiivisesti seuraten. HyMy-kylän liikuntaryhmien toiminta on käynnistyy helmikuussa 2021 mikäli epidemiatilanne sen sallii.   

Välitämme HyMy-kylässä opetusasiakkaidemme hyvinvoinnista ja turvallisuudesta. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta ja asianmukaisesta suojavarustuksesta. Odotustiloissamme noudatamme turvavälejä.

Kolme terveysalan opiskelijaa suojamaskeissa Opetusasiakkaana saat meiltä tarvittaessa suojavälineet (kasvomaski, suojakäsineet) käynnin ajaksi. Huolehdithan myös omalta osaltasi käsien puhtaudesta jo kampukselle tullessasi. 

Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi. Oireiden ilmetessä peruthan varatun aikasi mahdollisimman pian soittamalla tai laittamalla tekstiviestin palvelunumeroihimme: p. 040 334 5629 tai p. 040 653 1722.

Metropolian yleiset koronaohjeet

THL: Käsienpesu ja yskiminen

THL: Kasvomaskin käyttö

Hyvinvointi- ja terveyspalvelut

Tervetuloa HyMy-kylän hyvinvointi- ja terveyspalveluihin. Hyvinvointisi ja terveytesi edistäminen on kaiken toimintamme keskiössä ja meiltä saat joustavia ratkaisuja ja palveluja samasta paikasta, yksilöllisesti ja kiireettömästi. Olet meille oman arkesi asiantuntija ja opetusasiakkaana tuet myös tulevien ammattilaisten osaamisen kehittymistä. 
 

""

Fysioterapiaopiskelijan opetusasiakkaaksi

Käynti fysioterapian opetusasiakkaana voi sisältää esimerkiksi toimintakyvyn tutkimista, terapeuttisen harjoittelun ohjausta, manuaalista käsittelyä sekä terveyden edistämistä.

 • Ensikäynti 45-60 min: 30 €
 • Jatkokäynti 45-60 min: 30 €
""

Jalkaterapeuttiopiskelijan opetusasiakkaaksi

 • Arviointikäynti 45-60 min: 30 €
 • Yksilöllisten tukipohjallisten valmistaminen: 90 €
 • Pikapohjalliset: 50 €
 • Iho- ja kynsimuutosten käsittely: 40 €
 • Varvasortoosit, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Kynnen oikaisu, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Kemiallinen kynnen tai syylän poisto, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Yksilöllinen harjoiteohjelma 50 €
   
""

Liikuntaryhmät

 • Ikäihmisten liikkeenhallinta- ja lihaskuntoryhmä 
 • Kuntosaliryhmä 
 • Muut ryhmät yhdistysten sopimusryhmiä.
""

Osteopaattiopiskelijan opetusasiakkaaksi

 • Ensikäynti osteopaattiopiskelijalla, alkuhaastattelu ja tutkiminen, 60 min: 30 €
 • Jatkokäynti osteopaattiopiskelijalla, haastattelu, tutkiminen ja käsittely, 60 min: 30 €
""

Optometristiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Optometristiopiskelijan käynnillä voidaan tehdä opetusasiakkaalle kattava näöntutkimus, määrittää silmälaseihin tai piilolinsseihin oikeat vahvuudet ja neuvoa tarvittaessa piilolasien käyttöönotossa. 

""

Suuhygienistiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Opetusasiakkaaksi haluava on aina ensin yhteydessä Helsingin kaupungin suun terveydenhuoltoon. Hän saa lähetteen suuhygienistiopiskelijoiden oppimisympäristöön kaupungin hammaslääkäriltä tai Helsingin suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta. Kun lähete saapuu suuhygienistiopiskelijoiden oppimisympäristöön, suuhygienistiopiskelija soittaa opetusasiakkaalle ja kutsuu tämän ensimmäiselle käynnille. Hoito on Helsingissä asuville maksuton.

""

Geronomiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Geronomiopiskelija arvioi yhdessä opetusasiakkaan kanssa hänen elämäntilannettaan ja auttaa esimerkiksi kotona asumiseen liittyvien haasteiden kanssa tai verkkopalveluiden käytössä.

 

""

Pysäkki-neuvontapiste

Pysäkki on matalan kynnyksen maksuton sosiaali- ja terveysneuvontapiste. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat neuvovat esimerkiksi terveysasioissa, sähköisten asiointipalvelujen käytössä tai Kela-asioissa.

Toimintamalli täydentämään apuväline- ja kuntoutustoimintaa
Tutustu HyMy-kylän hyvän käytännön toimintamalliin, joka täydentää apuväline- ja kuntoutustoimintaa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

""

Metropolia Proof Health -testaus- ja tutkimuspalvelut

Metropolia Proof Health tarjoaa yrityksille modernin ympäristön, joustavat prosessit sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen pre-kliiniseen testaukseen, validointiin sekä verifiointiin.

""

Yrityskiihdyttämö Turbiini Myllypurossa

Turbiini-yrityskiihdyttämö tukee aloittavia startup-yrityksiä pääkaupunkiseudulla. Turbiini auttaa liiketoimintaideoita muuttumaan tiimeiksi, startup-yrityksiksi ja kasvuyrityksiksi.

Tallennettu 23.1.2020 - 09:50