HyMy-Kylä - hyvinvointia Myllypurosta

Hyvinvointisi ja terveytesi edistäminen on kaiken toimintamme keskiössä ja meiltä saat joustavia ratkaisuja ja palveluja samasta paikasta, yksilöllisesti ja kiireettömästi. Olet meille oman arkesi asiantuntija ja asiakkaana tuet myös tulevien ammattilaisten osaamisen kehittymistä.

Tervetuloa HyMy-kylän hyvinvointi- ja terveyspalveluihin

Joukko ihmisiä keskustelee pöydän ääressä.

Moniammatillinen yhteisvastaanotto

Matalan kynnyksen neuvonta ja ohjaus

Mikä on HyMy-kylä?

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylä (Hyvinvointia Myllypurosta) on Myllypuron kampuksella toimiva ihmislähtöinen ja ekosysteemitoimintatapaan nojautuva monialainen oppimis- ja kehittämisympäristö.

Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut -innovaatiokeskittymän yhteistyöalustana toimivassa HyMy-kylässä innovaatiot ja palvelut syntyvät innostavassa yhteistyössä. Autenttisella oppimisympäristöllä mahdollistamme opiskelijoille tulevaisuuden taidot ja työelämälle tarvittavat osaajat.

Oppimisympäristössä harjoitellaan keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä, yksilöllistä palveluiden muotoilua, uusien palveluiden konseptointia sekä innovatiivista kehittämistä. HyMy-kylän toiminta on moniammatillista. Palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajat, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Asiakkaamme kertovat kokemuksistaan HyMy-kylässä

"Haluaisin vielä erikseen kiittää meidän kanssa ollutta toista opiskelijaa joka viihdytti puolivuotiasta lastani hoitoni aikana! Ihan super iso kiitos!"

"Taivaan lahjoja ovat! Ihmeellistä tämä hoito on. Parantumista ilmennyt varmasti. Hoitajina 10+ luokkaa. Ikuisesti kiitollisena vanhus 80-v."

"Oli kiva harjoitella englannin kieltä. Opettaja + vaihto-opiskelija + suomalainen opiskelija ERITTÄIN ihania!"

"Hyvää ja osaavaa käsittelyä ja hyviä harjoitteita sain. Siisti paikka. Asiallista palvelua myös infossa. Kävin useamman kerran."

"Todella hyvää ja perusteellista työtä"

"Hyvä meno ja asiantunteva palvelu!"

"Lämmin kiitos erittäin hyvästä hoidosta!"

"Palvelu oli hyvää ja ystävällistä!"

Lue lisää palautteita palveluiden esittelysivuilta.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

  • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
  • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
  • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

  • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
  • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
  • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
  • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
  • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
  • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri

Sinua voisi kiinnostaa myös

Metropolia Proof Health -testaus- ja tutkimuspalvelut

Metropolia Proof Health tarjoaa yrityksille modernin ympäristön, joustavat prosessit sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen pre-kliiniseen testaukseen, validointiin sekä verifiointiin.