Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu viranomaisohjeita aktiivisesti noudattaen. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta, turvaväleistä ja asianmukaisesta suojavarustuksesta.

Saat meiltä tarvittaessa kasvomaskin ja suojakäsineet käynnin ajaksi. Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi.

Metropolian yleiset koronaohjeet

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylä (Hyvinvointia Myllypurosta) on Myllypuron kampuksella toimiva ihmislähtöinen ja ekosysteemitoimintatapaan nojautuva monialainen oppimis- ja kehittämisympäristö.

Asiakaslähtöiset hyvinvointi- ja terveyspalvelut -innovaatiokeskittymän yhteistyöalustana toimivassa HyMy-kylässä innovaatiot ja palvelut syntyvät innostavassa yhteistyössä. Autenttisella oppimisympäristöllä mahdollistamme opiskelijoille tulevaisuuden taidot ja työelämälle tarvittavat osaajat.

Oppimisympäristössä harjoitellaan keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä, yksilöllistä palveluiden muotoilua, uusien palveluiden konseptointia sekä innovatiivista kehittämistä. HyMy-kylän toiminta on moniammatillista.

Kulku HyMy-kylään muuttunut

Myllypuron kampuksen D-talon sisäänkäynti ja aula on varattu 1.2.2021 alkaen Helsingin kaupungin koronarokotuspisteen käyttöön. HyMy-kylän asiakkaat käyttävät rokotustoiminnan ajan C-talon sisäänkäyntiä. Kulku D- ja C-talon ensimmäisten kerrosten välillä on väliaikaisesti suljettu. Lue lisää rokotuksista Helsingin kaupungin sivuilta.

Kuvan sisältö avattu edeltävässä tekstissä.

Hyvinvointi- ja terveyspalvelut

Tervetuloa HyMy-kylän hyvinvointi- ja terveyspalveluihin. Hyvinvointisi ja terveytesi edistäminen on kaiken toimintamme keskiössä ja meiltä saat joustavia ratkaisuja ja palveluja samasta paikasta, yksilöllisesti ja kiireettömästi. Olet meille oman arkesi asiantuntija ja opetusasiakkaana tuet myös tulevien ammattilaisten osaamisen kehittymistä. 
 

Apuvälinetekniikan opiskelijan opetusasiakkaaksi

Apuvälinetekniikan opiskelija suunnittelee ja valmistaa opetusasiakkaalle yksilöllisen apuvälineen, esimerkiksi tukipohjallisen. 

Tukipohjallisten kokonaishinta 120 € sisältää arviointikäynnin, pohjallisten suunnittelun ja valmistuksen, sovituksen sekä kontrollikäynnin kolmen kuukauden sopivuustakuulla. Toinen pari puoleen hintaan 60 €.

Fysioterapiaopiskelijan opetusasiakkaaksi

Käynti fysioterapian opetusasiakkaana voi sisältää esimerkiksi toimintakyvyn tutkimista, terapeuttisen harjoittelun ohjausta, manuaalista käsittelyä sekä terveyden edistämistä.

 • Ensikäynti 45-60 min: 30 €
 • Jatkokäynti 45-60 min: 30 €
 • Kävely-/juoksuanalyysi fysioterapiaopiskelijalla: 50 € (Huom. edellyttää ensikäynnin)

Jalkaterapeuttiopiskelijan opetusasiakkaaksi

 • Arviointikäynti 45-60 min: 30 €
 • Pikapohjalliset: 50 €
 • Iho- ja kynsimuutosten käsittely: 40 €
 • Varvasortoosit, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Kynnen oikaisu, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Kemiallinen kynnen tai syylän poisto, sis. seurantakäynnin: 50 €
 • Yksilöllinen harjoiteohjelma 50 €

Liikuntaryhmät

 • Ikäihmisten liikkeenhallinta- ja lihaskuntoryhmä 
 • Kuntosaliryhmä 
 • Muut ryhmät yhdistysten sopimusryhmiä.

Osteopaattiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Osteopaattiopiskelija harjaantuu tutkimaan tuki- ja liikuntaelimistön kiputiloja ja liikerajoituksia sekä erilaisia kehon toiminnallisia häiriötiloja. Syitä hakeutua vastaanotolle ovat yleisimmin selkärangan alueen ja raajojen nivelkivut, mutta myös stressi, migreeni tai toiminnalliset ruoansulatusvaivat. 

 • Ensikäynti osteopaattiopiskelijalla, alkuhaastattelu ja tutkiminen, 60 min: 30 €
 • Jatkokäynti osteopaattiopiskelijalla, haastattelu, tutkiminen ja käsittely, 60 min: 30 €

Optometristiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Optometristiopiskelijan käynnillä voidaan tehdä opetusasiakkaalle kattava näöntutkimus, määrittää silmälaseihin tai piilolinsseihin oikeat vahvuudet ja neuvoa tarvittaessa piilolasien käyttöönotossa. 

Suuhygienistiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Opetusasiakkaaksi haluava on aina ensin yhteydessä Helsingin kaupungin suun terveydenhuoltoon. Hän saa lähetteen suuhygienistiopiskelijoiden oppimisympäristöön kaupungin hammaslääkäriltä tai Helsingin suun terveydenhuollon keskitetystä ajanvarauksesta. Kun lähete saapuu suuhygienistiopiskelijoiden oppimisympäristöön, suuhygienistiopiskelija soittaa opetusasiakkaalle ja kutsuu tämän ensimmäiselle käynnille. Hoito on Helsingissä asuville maksuton.

Geronomiopiskelijan opetusasiakkaaksi

Geronomiopiskelija arvioi yhdessä opetusasiakkaan kanssa hänen elämäntilannettaan ja auttaa esimerkiksi kotona asumiseen liittyvien haasteiden kanssa tai verkkopalveluiden käytössä.

Pysäkki-neuvontapiste

Pysäkki on matalan kynnyksen maksuton sosiaali- ja terveysneuvontapiste. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat neuvovat esimerkiksi terveysasioissa, sähköisten asiointipalvelujen käytössä tai Kela-asioissa.

Sinua voisi kiinnostaa myös

Metropolia Proof Health -testaus- ja tutkimuspalvelut

Metropolia Proof Health tarjoaa yrityksille modernin ympäristön, joustavat prosessit sekä laaja-alaisen asiantuntemuksen pre-kliiniseen testaukseen, validointiin sekä verifiointiin.

Yrityskiihdyttämö Turbiini Myllypurossa

Turbiini-yrityskiihdyttämö tukee aloittavia startup-yrityksiä pääkaupunkiseudulla. Turbiini auttaa liiketoimintaideoita muuttumaan tiimeiksi, startup-yrityksiksi ja kasvuyrityksiksi.

Tallennettu 23.1.2020 - 09:50