Näin toimimme Covid-19-koronavirustartuntojen ehkäisemiseksi

HyMy-kylä on auki ja toiminta jatkuu viranomaisohjeita aktiivisesti noudattaen. Huolehdimme toiminnassamme hyvästä hygieniasta, turvaväleistä ja asianmukaisesta suojavarustuksesta.

Saat meiltä tarvittaessa kasvomaskin ja suojakäsineet käynnin ajaksi. Tulethan vain terveenä opetusasiakkaaksi.

Metropolian yleiset koronaohjeet

Link to Content

Käynti opetusasiakkaana fysioterapeuttiopiskelijalla

Fysioterapeuttiopiskelijat suorittavat HyMy-kylässä käytännön harjoittelua, jonka tarkoituksena on harjoitella ammatin kannalta keskeisiä asiakastyöskentelyn ammattikäytäntöjä. Käytännön oppimistilanteet toteutuvat ohjaavan opettajan valvonnassa ja oppimistilanteessa saattaa olla mukana vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.

Mitä opetusasiakaskäynnillä fysioterapeuttiopiskelijan luona tapahtuu?

Ensimmäisellä käynnillä tehdään fysioterapeuttinen tutkimus (60 min), jossa kartoitetaan tavoitteet, toiveet ja tarpeet käynnille. Tämän pohjalta laaditaan yhdessä opetusasiakkaan kanssa hänen omia tavoitteitaan tukeva fysioterapiasuunnitelma.

Käynti fysioterapian opetusasiakkaana voi sisältää esimerkiksi toimintakyvyn tutkimista, terapeuttisen harjoittelun ohjausta, manuaalista käsittelyä sekä terveyden edistämistä. 

Käynnille kannattaa pukeutua rentoon vaatetukseen, jossa pystyy liikkumaan helposti. Toimintakyvyn tutkimukset tehdään pääsääntöisesti alusvaatteissa. Käynnille voi varata mukaan myös shortsit ja hihattoman paidan.

Kävely-/juoksuanalyysi edellyttää ensikäynnin, jossa arvioidaan toimintakyky. Seuraavalla käynnillä tehdään kävely-/juoksuanalyysi liikelaboratoriossa 2D-laitteistoa ja 3-kameraa hyödyntäen.

Hinnasto

Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%.

Hinnasto
Käynnin tarkoitusKestoHinta
Ensikäynti fysioterapiaopiskelijalla45-60 minuuttia30 €
Jatkokäynti fysioterapiaopiskelijalla45-60 minuuttia30 €
Kävely-/juoksuanalyysi fysioterapiaopiskelijalla (Huom. edellyttää ensikäynnin fysioterapiaopiskelijalla 30 €) 60 minuuttia50 €

Hyvä tietää ennen opetusasiakaskäyntiä

Mitä on opetusasiakkuus? 

HyMy-kylän opetusasiakkaaksi ovat tervetulleita kaikki henkilöt ilman lähetettä. Opetusasiakas on henkilö, joka toimii oppimistilanteessa asiakkaana ja mahdollistaa ammatin kannalta käytännön työtä vastaavan asiakaskohtaamisen toteutumisen. 

Opetusasiakkaiden kanssa opiskelijoiden on mahdollista harjoitella oppimistilanteessa, ohjaavan opettajan valvonnassa 

  • vuorovaikutusta
  • ammatillisia taitoja
  • asiakastilanteissa toimimista
  • monialaista yhteistyötä
  • dokumentointia
  • tiedon keräämistä

Opetusasiakaskäyntiin sisältyy opetusta ja käynnin aikana opiskelija käy ohjauskeskusteluja ohjaavan opettajan kanssa. Opiskelijan tekemän tutkimis- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja. Tästä syystä haastattelu, tutkiminen ja muut oppimistilanteen tehtävät ovat tavallista hitaampia.

Jos opetusasiakas näyttää alle 13-vuotiaalta, hänen ikänsä tarkistetaan, koska alle 13-vuotiailta tarvitaan vanhemman suostumus toimintaan osallistumiseen. 

Vakuutus

Metropolialla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä
 

Tallennettu 22.1.2020 - 14:44