Apuvälinepalvelut

HyMy-kylän monipuolisissa apuvälinepalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun apuvälinetekniikan, fysioterapian, jalkaterapian ja toimintaterapian opiskelijoiden toimesta. Apuvälinepalveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Apuvälinepalvelut

HyMy-kylän monipuolisissa apuvälinepalveluissa sinut kohdataan kiireettömästi ja asiantuntevasti Metropolia Ammattikorkeakoulun apuvälinetekniikan, fysioterapian, jalkaterapian ja toimintaterapian opiskelijoiden toimesta. Apuvälinepalveluista vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

 • Ensikäynnillä teemme kanssasi apuvälinetarpeen arvioinnin
 • Ensikäynnin perusteella suunnittelemme ja valmistamme sinulle yksilöllisen apuvälineen.
 • Saat meiltä myös ohjausta apuvälineen käytössä, lisätietoa ja jatkosuosituksia.
 • Tarvittaessa varaamme sinulle seurantakäynnin.

Apuvälinetekniikan apuvälinepalvelut

Yksilölliset tukipohjalliset

Valmistamme yksilöllisiä tukipohjallisia ja niiden valmistus perustuu aina asiakkaan toimintakyvyn arviointiin. Tukipohjalliset valmistetaan yksilöllisesti asiakkaalle hyödyntäen eri pohjallisten valmistustekniikoita.

Yksilölliset harrasteapuvälineet

Tämä palvelu on suunnattu sinulle apuvälineiden käyttäjä, jos et saa maksusitoumusta tarvitsemaasi harrasteapuvälineeseen.

Apuvälinetekniikan opiskelijamme toteuttavat harrasteapuvälineisiin liittyvät tilaukset projektityönä ja sopimuksen mukaan. Projektitöistä vastaavat ohjaavat opettajat, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Huomioithan, että

 • tuotteiden kustannusarvion koostuu käytettävistä materiaaleista
 • Hintaan sisältyy apuvälinearvio, mitanotto, tuotteen valmistus, välisovitukset, tuotteen luovutus ja käytön ohjeistus, sekä kontrolli

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen apuvälinetekniikan tutkintovastaava Toni Nisulan kanssa: toni.nisula [at] metropolia.fi (toni[dot]nisula[at]metropolia[dot]fi)

Mittauspalvelut

Apuvälinetekniikan opiskelijamme toteuttavat mittauspalvelumme projektityönä ja sopimuksen mukaan. Mittauspalvelusta vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.

Mittauspalvelu voi olla mm.

 • jalkaterän plantaaripainemittaus
 • alaraajaproteesin ja alaraajaortoosin komponenttien vertailumittaus liikelaboratoriossamme
 • pyörätuolin istuimen pintapainemittaus
 • pyörätuolin tasapainotus

Ota yhteyttä ja sovi tapaaminen apuvälinetekniikan tutkintovastaava Toni Nisulan kanssa: toni.nisula [at] metropolia.fi (toni[dot]nisula[at]metropolia[dot]fi)

Hinnasto

Apuvälinepalveluiden hinnasto - Opiskelija- ja eläkeläiskortilla alennus -20%
Käynnin tarkoitusKestoHinta-20 %
Yksilölliset tukipohjalliset (mahdollista myös jalkaterapia opiskelijan kautta)-140 €112 €
Yksilölliset harrasteapuvälineet---
Mittauspalvelut---

Jalkaterapian apuvälinepalvelut

Yksilölliset tukipohjalliset

Jalkaterapeuttiopiskelijamme valmistavat osana asiakkaiden jalkaterapiaa yksilöllisiä tukipohjallisia.

Pohjallisten valmistus perustuu aina asiakkaan toimintakyvyn arviointiin ja ne suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaalle hyödyntäen eri pohjallisten valmistustekniikoita (esimerkiksi suoraan jalkaan lämpömuotoiltavat yksilölliset tukipohjalliset, puolivalmiit pohjallisaihiot ja elementtipohjalliset).

Toimintaterapian ja fysioterapian apuvälinepalvelut

Yläraajan tuenta

Varaa aika toiminta- tai fysioterapiapalvelujen ensikäynnille, jos sinulla on tarve rannetuen hankintaan.

Ensikäynnillä

 • tutkimme ja kartoitamme yläraajan toiminnallisuutta
 • tarkastelemme kanssasi, onko yläraajan tuentaan liittyvistä Villa Manuksen tuotteista sinulle apua vai tarvitsetko yksilöllisesti valmistettavia ratkaisuja
 • arvioimme myös omatoimisen harjoittelun ja mahdollisten jatkokäyntien tarvetta

Rannetuki ja/tai omatoimiharjoittelun tueksi tarvittavista välineistä veloitamme yhteiskumppanimme Villa Manuksen hinnaston mukaisen maksun.

Sinun parhaaksi

HyMy-kylässä tärkein tavoitteemme on tuottaa laadukkaita hyvinvointi- ja terveyspalveluja kiireettömästi, yksilöllinen tilanteesi huomioiden.

Sinun on hyvä tietää, että

 • HyMy-kylässä toimit asiakkaana oppimistilanteessa, jossa opiskelijamme harjoittelevat ohjaavan opettajan valvonnassa ammatillisten taitojensa lisäksi mm. ihmislähtöistä asiakastilanteessa toimimista. Kaikista palveluistamme vastaavat ohjaavat opettajamme, jotka ovat terveydenhuollon ammattilaisia.
 • opiskelijan sinulle tekemän tutkimus- ja kuntoutumissuunnitelman tarkastaa ja hyväksyy aina ohjaava opettaja, joka on terveydenhuollon ammattilainen.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla vastaavan opiskelijan lisäksi hänen opiskelijakollegoitaan seuraamassa tilannetta.
 • käyntisi aikana mukana saattaa olla useampi opiskelija seuraamassa tilannetta.

Palautteesi on meille tärkeä

Tavoitteenamme on tarjota sinulle asiantuntevaa, kiireetöntä, joustavaa ja yksilöllistä palvelua. Palautteesi on meille tärkeää toiminnan ja palvelujen kehittämisen kannalta. Anna meille palautetta, jotta osaamme kehittää toimintaamme. Vastaa asiakaspalautekyselyyn e-lomakkeella.

Sosiaali- ja potilasasiavastaava

Sosiaali- ja potilasasiavastaavien toiminta järjestetään julkisena palveluna 1.1.2024 alkaen. Sosiaali- ja potilasasiavastaava

 • neuvoo ja ohjaa sosiaalihuollon asiakaslain, potilaslain sekä varhaiskasvatuslain soveltamiseen liittyvissä asioissa
 • neuvoo ja tarvittaessa avustaa asiakasta, potilasta tai tämän laillista edustajaa muistutuksen tekemisessä
 • neuvoo miten kantelu, oikaisuvaatimus, valitus, vahingonkorvausvaatimus, potilas- tai lääkevahinkoa koskeva korvausvaatimus tai muu asiakkaan tai potilaan terveydenhuollon, sosiaalihuollon tai varhaiskasvatuksen oikeusturvaan liittyvä asia voidaan panna vireille toimivaltaisessa viranomaisessa
 • tiedottaa asiakkaan ja potilaan oikeuksista
 • kokoaa tietoa asiakkaiden ja potilaiden yhteydenotoista sekä seuraa asiakkaiden ja potilaiden oikeuksien ja aseman kehitystä
 • toimii muutenkin asiakkaan ja potilaan oikeuksien edistämiseksi ja toteuttamiseksi

Lisätietoa sosiaali- ja potilasasiavastaava palvelusta saa internetsivuilta osoitteesta www.hel.fi/sosiaali-ja-potilasasiavastaava

Vakuutus

Metropolia Ammattikorkeakoululla on potilasvakuutus, joka korvaa potilasvahinkolain piiriin kuuluvat potilasvahingot. Metropolialla on lisäksi yleinen vastuuvakuutus opetustoiminnan vahinkotapahtumia varten. Vastuuvakuutuksen ehdot ovat nähtävissä HyMy-kylässä.

Omavalvontaohjelma

Tutustu HyMy-kylässä tuotettavien yksityisen sosiaali- ja terveydenhuollon palvelujen omavalvontaohjelmaan.

Asiakas- ja henkilörekisteri

Metropolia Ammattikorkeakoulun HyMy-kylän opetusasiakas- ja henkilörekisteri